2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

benim oğlum da bayılıyor ekmek kemirmeye
sfrada görünce hemen atlıyor üzerine
ama ben cesaret edip veremiyoum
çok az kemiriyor ağzında hemen alıyorum elinden

Günaydın kızlar

elaya sabahları ekmek verirken birazda zeytinyağına batırıp veriyorum kakasını çok rahat yapıyo bu sayede bebeğim grip oldu cuma günü ilaç kullandık mecburen şimdi iyi allaha şükür öksürüğü kaldı geçmiyo bi türlü

bütün bebekle hasta galiba bu ara
size de çok geçmiş olsun

ben de kaşıkla veriyorum zeytinyağını

günaydıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııın

hasta bebişler iyileşsin yaz gelsin çocuklar hava alsın artık bu ne soğuk yaaa
resmen donuyoruz
yakın biri varsa balkanlardakı kapıyı kapasın bi zahmet yaa

HUYSUZCUM bende balkon yazacaktı heralde yanlış yazdı diye baktım önce sonra çaktım espriyi

EFSUN benim kayınvalide ve komşularda aynı şeyi savunuyorlar soğuğa alışması lazımmış..bu lafı duyunca deliriyorum artık..henüz soğuğa alıştırmak için çok erken onun daha korunmaya ihtiyacı var hala diyorum artık..kurban bayramında kayınvalidemlere gittiğimizde bizim odada elektrik sobası yandı sadece ki çok soğuktu..akrabalara falan gittik hep soğuk odalarda yattı kızım buz gibi..eşimede laf geçiremedim..eve gidelim çocuğun uykusu var sesde uyumuyo desemde gitmedi...bayram dönüşü çocuk 1 hafta 39 ateş,öksürük,ses kısılması,zayıflama,egzemalar ne ararsan bi hasta oldu hala toparlayamadı o zayıflıkla gidiyor işte...

benim oğlum da bayılıyor ekmek kemirmeye
sfrada görünce hemen atlıyor üzerine
ama ben cesaret edip veremiyoum
çok az kemiriyor ağzında hemen alıyorum elinden

sağol canım normale dönüyoruz inş yavaş yavaş..
sizin durumda iç açıcı değil 5 gün çok uzun bi süre o kadar bekletme canım..müdahele et..kayısı zeytinyağı vs. kivide işe yaradı bizde...yarım kivinin sadece çekirdeksiz kısmını verdim...ama tabi duru 7. ayını bitirdi diye...

limoncum keten tohumunu araştırdım tabiki..zararsız bitkisel bi ürün...hemde uzun süre kullanılabilecek bişeymiş...sinameki gibi değil mesela onu en fazla 10 gün kullanıyormuşsun kaka yaptırıyomuş ama bağırsakları tahriş ediyormuş uzun sürede...ama keten tohumunun mukozalı bi yapısı var tahriş edici gibi görünmüyor zaten..

sarıpapatyam

naber şekerim bebeişin uykusu nası
biz hala aynı tam uyuyorum uyanıyo sıpa dun gece 2 buçukta emzirdim yattım 1 kez daha kalktı çevirdim pışladım uyudu 2.ye eşim kalktı saat 6yı 5 geçiyomuş dedim yenı emzirdim yatır
acıkmış sanki sana gelmek istiyo dedi atlıyo bana aldım kı ben memeyı açana kadar elimi yaladı
çocuk acıkmış bnde daha 1 saat oldu dıye yatır dıyorum eşime

hahahahaha banada öyle oluyo..daha 1 saat olmuş gibi geliyo bakıyorum saate 3 saati geçmiş..ben sütümü sağarak verdiğim için eşim kalkıyo süt ısıtıyo bazen o besliyor..avantaj mı demeli artık dezavantajmı bilemicem..emzirebilmeyi çok istedim ama olmadı göğüs ucum olmadığı için..sonrada biberona alıştı tabi almadı...
uykusu belli olmuyor hayatım bazen 4-5 saat deliksiz uyuyor kalkıp süt içip tekrar yatıyor 3-4 saat daha uyuyor..bazende 1.5-2 saatte bir ağlıyor..geçen gece saat 2.5 ta korkuyla uyandı rüya gördü sanırım evi turladık susturmak için..bu aralar şu gece uykusuna dalarken sallama işi vardı ya bizde 2 gündür onu kaldırmaya uğraşıyorum..sallamadanda uyuyor sıpa ama sabır kalmıyo bende..
bi gecede gazını çıkartmamıştı süt içince bende fazla uğraşmamış yatırmıştım allahım yarım saatte bir mık mık fık fık iiiyyyyyy kıvrandı durdu..aklıma geldi gazı kaldırdım çıkarttıda uyudu...
böyle işte durumlar da Allah sana kuvvet versin bide işe gidiyorsunuz ben iyiki bıraktım bazen gündüzleri uyuyorum..uyumasamda dinleniyorum duru uyurken..
biliyomusun oğlumuz olsaydı adı kesin ve net eymen olacaktı bizimde..öyle karar vermiştik çok sevmiştik bu ismi..

kızlar aşureden kalan buğday var bunla kızıma bişey yapabilirmiyim diye araştırırken bi tarif buldum buğdaylı buda tam buğday ekmeği yerine geçermi ki....:26:
50 gr buğday
2-3 kayısı kurusu
2-3 erik kurusu
2-3 üzüm kurusu
beraber pişirilip blendırdan geçirilir
bu kadar
.

canım benim kızımdada var ılık sdu içir pekmez ver bide sürekli göğsüne ılık bez koy inş iyi olurlar

tamam canım tesekkürler ben iki yeride takip ediyodum bağlantım olmayınca koptum burasını sıcak bulduğumdan bırakamamıştım zaten :)

kızlar yürüteç kullanmayı düşünüyormusunuz şimdi değil zatende 8 aydan sonra düşünüyorum kullansammı diye

valla ben 6 aylıkken koydum çünkü kızım sürekli ayakda durmak istiyodu yürütece koyunca oda rahat etti bende şimdi evin içinde tur atıyo valla bebeğin gelişimine bağlı bence

kızlar yürüteç kullanmayı düşünüyormusunuz şimdi değil zatende 8 aydan sonra düşünüyorum kullansammı diye

canım benim kızım 8. Ayına girdi dün aldık kanzdan çok mutlu oldu sevindi tırrım tırrım geziyo evdee mutluluğu görülmeye değerdii her yere ulaşabildiği için ama ben sadece 20 dakika koyuyorum kan dolaşımı açısından

günaydın kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar

efsun bugun iyimisiniz nasıl oldu yavrun

sarıpapatya bnde dün buğday yapmıştım
ama yoğurtlu verdik
yağla çorbası gibi pirinç yerine buğday koyduk

senın dediğin gibide olabilir içine bi kaşık tereyağ da koy guzel olabilir

mirabelle erkek çocuklarına çok sağlıklı olmadığını söylüyolarlar yürüteçin bnde almadım şimdilik emekliyo kollarında tutunca yürüyo yürüteçte eminim yürür ilk arabam aldık ama onu kullanmasına daha çok var sanırım şidilik üstüne oturuyo oynuyo sadece

karlı bir izmir sabahından hepinize selaaaammmmmmmmm
ayyyy çok mutlu oldum ya hiç beklemiyodum bakalım ne kadar sürecek inş biraz tutarda kartopu oynarız

evet ya bu kış acayip soğuk geçiyo
kar varken çok güzeldi ama kuru ayaz hiç çekilmiyo
bence de yaz gelse de çocuklarla şöyle sere serpe dışarı çıksak
ikisi de kat kat giyinmekten hoşlanmıyolar
hele ufaklık şapkayı giyince bas bas bağırıyo

ben düşünmüyorum canım
çok kısa süreli kullanılıyo zatenonun yerine arkadan itmeli arabalardan almayı düşünüyorum 9 aydan sonra
bir de zararlı olduğu yönünde görüşler var.

karlı bir izmir sabahından hepinize selaaaammmmmmmmm
ayyyy çok mutlu oldum ya hiç beklemiyodum bakalım ne kadar sürecek inş biraz tutarda kartopu oynarız

günaydın
kar manzarasına ben de bayılıyorum
pencereden izlemek bile yetiyor insana

canım çok sağol biraz daha iyiyiz öksürüğümüz azaldı çok şüküür siz nasılsıız

izmirde kar burda ayaz
kar yok ama çok feci soğuk buzzzzzzzzzzzzz

yaz gelsın parklara gidelim çıkalım artık evden yaa

çocuklar giyinmekten hoşlanmıyo üstünü değişmek bizde sorun oluyo çıkarmayı anlaıyo sevinıyo nasıl
bi süre duruyoruz nasıl mutlu
ama giyinirken kıyamet kopuyo zorla giydiriyoruz
hiç sevmiyo giyinmeyi rahat ediyolar herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…