2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

benimkide gunduz emzrmk istyınce itiyo beni ama corba faln versem yıyo anca gece emzirıyorum tam anlamıyla gunduz yalandn artık ben bugun verdm ilk kez yumurtayı zaten 1 çay kaşığı kadar yadırgamadı yedi
oyuna gelincedde benimkide pek yapmıyo ole seyler ama oyuncaklarıyla faln oyalanmaya basladı daha aktf seylerden hoşlanıyo

benim sütümde iyice azaldı gündüz emmiyo emsede gelmiyo ne yapcam bilmiyorum zaten gribim elada grip hastayız yani

canım bende gun asırı yumurta veriyorum ama karışık lor la karıştırıyorum ekmek içide katıyorum bazen sutumu sağıp hepsini bir karıştırıp veriyorum bi tanıdığım demişti kendim acık sut alıp iyice kaynatıyorum sonra yoğurtla kestirip lor ypıyorum kaynatılmamış sütten de peynir yapabiliyolar cunku.
bende emzirdiğimden bilmeiyorum ama banada 500 içmiyormuş gibi geliyo ve geceleri sık kalkıyo ne yapsam değişmedi teyzenin biride dediki 1 hafta eğer sıkar dayanıklı davranırsa ac uyutmayı öğretirsen gece kalkmaz gece ağlasada bişye vermicekmişim ve uyutcakmışım ama benim içim elvermediği için yapamadım yapabilen olmuş ikizleri varmış teyzenin kızının sabah 6 ya kadar bişye vermemişler ve alışmış bebeler uyanmamış
kızımda aynı hep benle olsun benle oynasın kendi hiçbişi yapmıyo sadece yuvarlanmayı öğrettik yatağa koyunca yuvarlanıyo ama talihsizlik yasadık tabi öğrettikte dustu yataktan sukur bişi olmadı ama o gece sabahı zor ettik
evde kalabalık olsa süper olcak aslında ozaman laf dinliyo takip ediyo milleti zamana geciriyo ama yalnızken hep ııı ıııı bişiler istiyo benden bugun yurutec aldım bimden ama daha hazır değil daha 8 aylık olsun diyorum bakalım

ayy canım,çok geçmiş olsun...minnacık bebek soğuğa nasıl alışıcakmış ki,onların derisi şuan incecik zaten..kendisi alışmış mı acaba soğuğa merak ettim?soğuğa alışmakda nedemekmiş..
doktor ilaç filan önerdi mi?
kahvaltı fikrini çok beğendim limon.
kahvaltıya başladığımızda aklımda olacak bu uygulama
teşekkür ederim titania,senin kuzucukda benim oğlum gibi sever inşallah kahvaltısını..

geçmiş olsun fatma..
doktorlar bebeklerde öksürüğe çok müdahale etmek istemiyorlar,balgamını çıkartsın diye..kendiliğinden geçiyor öksürük merak etme birkaç güne bişeyciği kalmaz...
araştırdıysan kullan ozaman canım..yeterki işe yarasın..kabızlık bizde ilk aylarda çok çekmiştik oyüzden nasıl birşey olduğunu iyi bilirim..kaka yapınca o günü bayram ilan ederdim...
kızlar yürüteç kullanmayı düşünüyormusunuz şimdi değil zatende 8 aydan sonra düşünüyorum kullansammı diye
ben almayı düşünmeyenlerdenim,erkek bebeklere özellikle önerilmiyor zaten..yürümeyi geciktirdiğini okumuştum..
birde yürüteç olayı biraz tehlikeli geliyor bana Allah korusun bir düşse,vicdan azabından ölürüm artık..onun yerine aktivite masası alıcam ayakta durarak onunla oynarken ufak ufakda yürür belki..hemde bol bol eğlenmiş olur:)
titania çok çok geçmiş olsun,başıma gelmediği için nasıl birşeydir hiç bilgim yok..Allah beterinden korusun,tek sağlık sorunu bu olsun..inşallah ilaçlarla ve diyetle biraz daha rahat yapabilir..sen doktorun ömür boyu demesine inanma,bana dedikleri şeyleri sana söylesem hadi canım,bu kadarıda olmaz artık dersin...tıp okadar çok ilerledi ki,geçenlerde yüz nakli bile yapıldı düşün artık..oğlun büyüyesiye daha neler çıkar merak etme sen...
hoşgeldin idil,
tembel değildir:)canı istemediği için yapmıyordur..
ben nasıl öğretiyorum..mesela çınar bugün tamda tel sararı öğrendi,iyi bir tesadüf oldu hemen anlatayım..
karşısına geçtim,bana odaklanmasını bekledim,başka birşeyle ilgilenirken öğretmemeye dikkat ediyorum...elimi ampul çevirir gibi çevirerek tel sararı söyledim..ilk 1-2 söylemede yapmadı..sonra bir daha denedim baktım eli az az dönmeye başladı ama benim gibi yapamıyor parmakları açık şekilde döndürmeye çalışıyor ve gülüyordu,pek hoşlandı bu oyundan...sonra babasıda aynı şekilde öğretmeye devam etti,bu gece baktık tel sarar dedikçe 2 elini birden çevirmeye çalışıyor..şuan tam başarmış değil ama başarmak üzere...sende öğrenmiyor diye yılma sakın,çünkü mutlaka öğreniyorlar..
birde uykuya yatmadan önce öğretmeye çalış,uyku sırasında belleğine kaydetsin oyunu...

canım,o teyze gibi konuşanları elime bir verseler,onları 1 hafta aç gezdirirdim..ya minnacık çocuğu açlığa alıştırmakda nedemek oluyormuş..kendisi 2 saat daha fazla uyuyucam diye çocuğu aç aç ağlatıp uyutuyor..böylelerine anne demeye vicdanım el vermiyor yazıklar olsun böyle anne müsvettelerine..o çocuğun açlıktan kan şekerinin düşeceğini ve bununda beynine zarar vereceğini bilmiyor heralde..
konu çocuk olunca çok hassaslaşıyorum ve sinirleniyorum,aman siz böyle şeyleri denemeyin arkadaşlar..Allah korusun yarın öbür gün birşey olsa birdaha insan vicdan azabından uyuyamaz heralde..ben oğlumun gözünden tek damla yaş akıtmıycam diye kendimi parçalarken millet ağlasada umursama diyor yaa..neyse daha fazla yazmıyım yazdıkça sinirlerim tepeme geliyor...

mirabellecim sen doğru olanı yapıyorsun,öyle kadınları hiç kaile alma canım....

çok sık giremiyorum oğlum 1 haftadır ishal..dün doktoruyla konuştum günde 6 kezi aşmıyorsa sorun yok dedi..6'yı geçmedik ama çoğunlukla 5 kezi buluyor..ateş ve kusma olmadığı için mikrobik birşey değildir dimi diye sordum,sanmıyorum eğer birkaç güne geçmezse tahlile gönder kakasını dedi..doktoruyla dişten olabileceğine kanaat getirdik..artık çıksada kurtulsak..
p.tesiye kadar geçmezse tahlile göndericem artık..

şerifecim,seni çok merak ediyorum..oğlun nasıl oldu?

palette,senide aşağıda gördüm:) nasılsın?diş buğdayını yaptınız mı?pastayı filan bulabildin mi?

günaydın hanımlar nasılsınız bebişlerde iyidir inş hasta olanlara geçmiş olsun çabucak iyileşsinler inş bimden oyun halısı alan varmı ilgilerini çektimi bebşlerin ben ananeye sipariş verdim çıkamıyorum diye merak ettim bizim sokakta hala kar var ne biz gidebiliyoruz ananeye ne onlar gelebiliyolar

günaydııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııın

bugun hava biraz daha iyi gibi eymeni sıkı giydirip çıkmayı düşünüyorum
çok bunaldık ikimizde
eve giderken de hava iyise 1 saat yürüyüş yapıp dönmeyi düşünüyorum ikimizede iyi gelir
dün akşam çok çok çok mızmızdı ıııııııııııı ııııııı ıııııııııı ne yiyo ne uyuyo ne istediği belli değil
altını açtım biraz rahatladı pipisinin ucu kızarmıştı ondan mı huysuzdu acaba bilmiyorum sabah yoktu bişe

limon ve hasta bebişlere geçmiş olsun tekrar çabuk iyileşsinler

ben emziriyorum nekadar emiyo bilmiyorum 500 ya vardır ya yok

günaydıııııııınnnnnnn

huysuzum sen nerde oturuyosun hava iyi galiba burda değil dışarı çıkmak pencereyi bile açamıyorum..aman dikkat et...

biz aldık canım üzernde 18 aylık ve üstü için diyo ama cok guzel eğitici bişey braz daha buyuynce vercem ben tavsiye ederim

GEÇMİŞ OLSUN CANIM...

ben aldım dün canım yürüteçle beraber aldım..güzel bişeye benziyor..ama 18+ yazıyor üstünde hayvanlara basmak gerekiyor kendisi yapamaz henüz..

iyi akşamlar hanımlar bgün ecznedeyim nöbetçiyiz

aklıma takılıp duruyo bugün 500 ml emiyormu acaba diye bebelac ın testini çözdüm moralim bozuldu ne kadar doğru bilmiyorum tabi :18:

iyi akşamlar arkadaşlar. birçok şey paylaşmışsınız gene. hepsini okumaya çalıştım. hasta olan bebekler için çok üzüldüm geçmiş olsun kuzucuklara. kıyamıyorum. bizde de kabızlık sorunu var sanırım. çok katı yapıyor. patates vermiyorum. ayrıca kahvaltıda çok zorlanıyoruz biz. o saatte uyumuak istiyor uykusu olduğu için de reddediyor. birkaç gün ara verdim tekrar başlayacağım. inşallah başarılı oluruz bu sefer. bütün anne ve bebeklerine sağlıklı neşeli günler diliyorum.

gecmiş olsun canım bol bol su içir diş çıkarırken normalmiş ishal evet ateş kusma ve huysuzluk varsa sorun olur benimkide diş çıkarmaya calışıyo cok huysuz herseye ııı ııı bişide anlayamıyorum ne yapsam yaranamıyorum :2:

geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar..çınar,bugün şuana kadar 2 defa kakasını yaptı sulu şekilde..inşallah düzeliyordur..ishalli çocuklada,kabızlı çocuklada uğraşmak çok zor gerçekten..bu kaka olayı doğduğundan beri başımıza dert zaten..doğdu kabız oldu,büyüdü ishal oldu..nedir bu oğlumun kıçından çektiği anlamadım gitti..Allahtan pişik olmadık,ishalli bebeklerde pişik olayı çok oluyor..her altını açmamda pişik kremi sürdüm,şükür olmadan atlattık...
bugün bimden,çiftlik halısını ve uyku tulumunu aldım..çiftlik halımızı çok beğenmiştim ama arızalı çıktı şansımıza yarın değiştiricem..2 saat silmekle uğraşmıştım birde,yarın yenisini tekrar silmekle uğraş dur artık...uyku tulumunu 12 ay olandan aldım o da küçük geldi,onuda 18 ayla değişicem..uyku tulumu çok hoşuma gitmedi aslında ama yinede o fiyata idare eder..seneye kullanmayacağız nede olsa şurada birkaç ay daha giyer sonra kaldırırız..

iyi akşamlar kızlar bizi merak etmişsiniz.leptop bozuldu ondan gelemedim buraya..şimdi annemlerinkini aldık ordan yazıyorumm...oğlum baya bi hasta oldu yarım saatlik kar eğlencesi pahalıya mal oldu malesef...şimdi iyi elhamdülillah dru çok beğendim koruyucu bi tedavi başlıyacak ama ben bi dr tavsiyesi daha aldım önce ona da gidicem bi ondan sonra bakıcam...iyi dilekleriniz için teşekkürler hepinizee

zülal de dün ateşlendi. allah beterinden saklasın bi biri biri oluyor bu sıralar o kadar dikkat etmeme rağmen ama gene diyorum allah büyüklerinden korusun bütün herkesle beraber..dün sabah kalktı ateşi var biraz baktım 38.2 fitil koydum bi ikindine kadar çıkmadı saat 4 gibi uyuyordu bi daha ölçtüm 38.7 enfeksiyon aldığındada böyle olmuştu ani yükselmeler yaşamıştık benbi panik aldım hemen gittim. muayne etti dr bişey görünmüyor ama geçen sefer de böyle olmuştu dedi hemen tahlile yolladı acil olarak tahlil alamadı hemşireler 2 yerden denediler olmadı çocuk mosmor kaldı bende sinirlendim yaptırmıyacağım dedim aldım çocuğu,drun yanına geldim yapamadılar idrardan bakın dedim oda idrardan anlayamayız mecbur alıcaz ben geliyorum siz gidin dedi neyse 3. denemedim sonunda alabildiler ama ben ağlıyorum o ağlıyor o kadar zor oldu hala stresi gitmedi üstümdenelhamdülillah bişey çıkmadı. grip geçiriyor dedi geldik.ben diştende şüpheleniyorum bakalım görcez...

bizden haberler böyle....sizin bebişler iyilerdir inş..hiç hasta olmasalar keşke ama malesef oluyorlarr...

kızlar ben bugün zülale ıspanak brokoli çorbası yaptım çok sevdi tarif yazıyorumm..

1 çiçek brokoli
1 tutam ıspanak haşlanacak iyice az su eklenecek tabii ki ama 2 kaşık falan çok az yani...
pişince blendırla ezdim iyice
sonra içine 1 tatlı kaşığı irmik ve ince bulgur ve zeytin yağı ekledim biraz kaynatıp altını kapadım dinlendi biraz sonrada afiyetle yedi herşeyi yemiyor yiyince sevindimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…