Canlarim merhaba,
Kizim uyanmadan yazayim hemen. Dun dogum hikayemi yazayim dedim ama bitiremedim. Kabus gibi gecirdim geceyi. Kizim ilk gun cok uyudu sutum gelmedi. Sarilik olacak korkusundan zorla emzirmeye cabaladim. Gece asi yaptilar o zaman da bebek rahatsiz oldu agrisi vardi sanirim, bu sefer de gece 10'dan sabah 6 ya dek memeyi birakmadi. Sutum az biraz geldi ama meme uclarim resmen patladi. Simdi ciglik atarak emziriyorum resmen.
Annem oglen eve gitti, aksam gelecek, esim de cok yogun bugun hic gorusemeyecegiz sanirim. Simdi yalniziz, her seye agliyorum.
Normal dogum guzel vs ama ikisini de yasayan biri olarak acaba sezaryen mi olsaydim dedim zaman zaman. Cati muayenelri ve dogum sancilari zordu gercekten. Epidural normal oldu, sadece ikinma safhalari kolaydi. Ve tabii kucaga alma mucizesi ve hep ayik olmanin verdigi farkindalik bambaska. Cok sukur Allahima sagsalim aldim kucagima, diliyorum hepiniz zamani gelince simsiki sarilirsiniz bebislerinize.
Bu arada buradan tekrar tesekkur etmek istiyorum, hem facebook'taki ilginiz hem de buradan verdiginiz destek ve dualar icin. Her seyin yolunda gitmesini sizlerin dualarina bagliyorum cunku kizkardesimden bile once sizlerle paylastim herseyi.
Sizi simsiki kucakliyorum, yorumlariniza bir sure cevap veremeyebilirim ama bilin ki girip okuyacagim. Su stresli donemi atlatayim, zamani gelince ben de size yardim etmeye calisacagim ikinci tecubemle.
sena bebek 3070 gram dogdu cok ama cok tatlı annesi eminim topiğimize hikayesini yazacaktır
allah her ikisine de saglık sıhhat versin hayırlı bir evlat olsun insallah
Canim benim ilgin icin tesekkur ederim, vakit bulup buraya da yapistiramamistim. Guzel soz ve dualarin icin cok sagol
sena bebek 3070 gram dogdu cok ama cok tatlı annesi eminim topiğimize hikayesini yazacaktır
allah her ikisine de saglık sıhhat versin hayırlı bir evlat olsun insallah
Canim eline saglik, opuyorum seni cok. Allah hepimizin bebislerini bizlere bagislasin insallahpaylaşım topiğine yazmış esra buraya taşiim dedi.... bu güzel doğum hikayesini bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederiz zehracım... Allah hem ilkeyi hem de senayı size bağışlasın mutlu aile tablonuz hiç bir zaman bozulmasın insallah...
darısı biz bekleyenlerin başına
Canim cok sagolÇok güzel anlatmışsın Esracım,Allah yavrularını sana bağışlasın.Mutlu aile tablonuz hiç bozulmasın.Darısı başımıza,kafa çıkarken eşine göstermişler ya,genelde bayanlar o sahneyi eşlerinin görmesini istemezler,(şahsen ben) ama eşinin hoşuna gitmiş sanki.memnuniyetini sana belirtmesi de çok güzel.Hiç sıkılmadan,sanki yaşıyormuşcasına okudum.ellerine sağlık
Sagol tatlim, darisi basinaesracım tekrar tebrik ederim, maşallah bebeğine de sanada :)
Canim benim ilgin icin tesekkur ederim, vakit bulup buraya da yapistiramamistim. Guzel soz ve dualarin icin cok sagol
Canim eline saglik, opuyorum seni cok. Allah hepimizin bebislerini bizlere bagislasin insallah
Canim cok sagolBen o kadar sancimin arasinda esime yalvardim nolur o tarafa gecme, beni oyle hatirlama diye. O da bana ustten baktigini, kafa haric tam olarak bir sey gormedigini soyledi. Benim esim normalde parmagim kesilse bakamaz. Artik gorduyse de yapacak bir sey yok
Sagol tatlim, darisi basina
sabah saat 04:50 de tuvalete kalktım her zaman oldugu gibi bileklerim agrsından uyumadıgım için tuvaletten sonra evde tur atayım dedim o sırada bacaklarım arasından yarım bardak su indi dedim herhalde idrar kacırdım gectim yattım sabah 8 de kalktım eşim her zaman uyandırır gec yattım die uyandırmamıs gitmis
kalkarkalmaz bi bel kasık agırısı adet olacakmısım gibi tuvalete gittim bi baktım kanlı bi akıntı hemen dr.umu aradım aslında bi sonraki gun kontrolum vardı dedi
bi gel bakalım panik yapma dedi eşimi ararım servisde teli duymaz mutfaga gectim kendime tost yaptımkarsıya gecicem ve sabah kopru trafigini dusundugumden
ac kalmayayım dedim dogum cantama gayet sakin bi sekilde gecelik pijamamı foto mak.sarj aletlerimi koydum eşimi aramaya devam cvp yok giyindim cantamı aldım
taksi cagırdım bu arada sularım hızlanmaya başladı dedim sofore emniyetten gidebilirsiniz hangi kopru acıksa ceza parası benden adam aradı trafigi 2 kopru kilit 2 saatte anca geceriz abla dio bana dedim sen beni ataşehir memorila bırak aradım kayınpederimi beni geldi ordan aldı bu arada altım battı sudan 4 lüleri yakarak gectik
annem eşime ablama ulastım onlar benden once hast.de bekliyordu dr.meşhur tuse mua.yaptı 3 cm acılma olmus hemen nstye bağladılar bu arada agrılarım arttı sonra suni sancı verdiler hızlansın die saat 14.30 kadar bayagı siddetlendi ve ben artık dedim buraya kadar beni bayıltın ve bebegime
kavusayım bu arada eşimin kolları hala tırmık içindebu kadar sancıya 4 cm olmustu sabah 8 den oğlen 14.30 a kadar 1 cm olmus yani birazda o yuzden pes ettim epidural takmaya geldikleri sırada sezeryan istedigimi belirttim hemen hazırladılar ameliyathane yolları taştan hep beraber ameliyata
indik beni aldılar yatırdılar bu arada sancılar devam dr.um geldi cerrah geldi ve ben en son ucuyorum dedigimi hatırlıyorum eşimde girdi doguma uyandıgım da butun herkes ameliyathane kapısında beni bekliyordu odama cıktım cıkar cıkmaz minik oglumu getirdiler ve orda gozyaslarım sel oldu tarifi imkansız bi seymis gercekten suan bunları yazarken bile gozlerim doluyor herkes tabii benle beraber ağlamaya başladı ve bebegimi koynuma verdiler onun kokusu sıcaklıgıve şimdi aramızda mert imiz darısı hepinizin başına tez zamanda zamanında
Buradan biliyorsunuz zaten an be an neler yasadim neredeyse. Yine de detaylariyla yazmaya calisayim.Iste Japones'in dogum hikayesi...
Annem yanima geldiginden itibaren onu gezdirme telasina dusmustum. O zaman 34 haftalik hamileydim sanirim. Olabildigince cok yere goturmek istedim cunku burada tek basina gezmesine ve alisverise imkan yok. Bu biraz beni yordu galiba ama zaten nedense hamileligimin basindan beri hep erken doguracagim korkusu vardi icimde. Aklimda olan her yere gittik beraber, son bir programim daha vardi, o da en yakin arkadasimin dugunune katilmakti. Hatta kiz ikide bir arardi sakin dogurma bekle diye O gun yani 4 haziran'da kasilmalarim basladi. Ama iki saatte bir gibiydi. Aksam dugun mekaninda herkesin sakalarina maruz kaldim buradan doguma gideriz herhalde diye. Pazar ve pazartesi oglene kadar hep ayni kasilmalara maruz kaldim. Ogleden sonra dikkatimi cekti kasilmalarim 15 dakikada bir geliyordu. Anneme ve esime soyledigimde once onemsemediler ama ben her 15 dakikada bir onlara yine geldi dedikce annem suphelendi. Gece yattik ama bende bir rahatsizlik vardi. Kendimi dinledim, bel agrisi kasik agrisi vs. yoktu. 7 haziran 2011'de sabaha karsi 3 gibi artik uyuyamaz oldum. Saga sola donemiyordum. Esim uyuyamaz diye kalktim asagi indim. Bir seyler atistirip temmuz annelerine baktim. Sonra kanepede uzandim ve bacaklarimin arasina bir yastik koydum. Tam gozumu kapattim ki bir anda bir kasilmayla beraber bir yirtilma hissi duydum. Birden sicak sular bosaldi bacaklarimin arasindan. Tabii o panikle avaz avaz bagirdim anneme ve esime. O kadar sasirmistim ki ortalikta dondum durdum Tabii her yer su icinde kaldi. Ben o halde donerken annem de arkamdan sulari paspasliyordu kayip dusmeyeyim diye
Sonra hastaneyi aradim haber verdim. Saat 4:30 falan olmustu sanirim. Cikip ustumu giydim ve altima kalin bir ped koydum. Aklinizda olsun ise yariyor biraz. Bu arada karnim kucucuk kalmisti. Sonra Temmuz annelerine yazdim ama ne ara yazdim hatirlamiyorum Taksi cagirdim gelene kadar suyum gelmeye devam etti. Sonra hastaneye geldik. Tabii sularim durmadi habire akip duruyordu.
Hastanede beni dogum odasina aldilar hemen. Normal bir hastane odasi gibiydi, koltuklar dekorasyon falan ama iceride her turlu tibbi cihaz vardi. Ebeler gelip sorular sordular giydirdiler. Bir suru evrak doldurttular. Nasil dogum yapmak istedigimi sordular. Normal denemek istedigimi belirtmistim, hala istiyor muyum diye sordular. Evet dedim ben de. Epidural istiyorum dedim. Bu arada annem de geldi oglumu okula gonderip. Sancilarim da baslamisti ufak ufak. Cihazdan hem kizimin kalp atislarini hem de sancilarimi takip ediyordum. Sancilarim arada 60'lara gelmeye basladi iste o zaman anladim dunya kac bucak Sonra ebe geldi aciklik kontrolu icin. Malesef hos bir deneyim degil, sirayla iki ebe ellerini sokup acilmama baktilar. 0,5 cm dediler. Eyvah dedim 4 cm'e kadar kimbilir kac saat gececek Sonra agrilar fenalasinca beni odadaki kuvete aldilar icine sicak su doldurup. Annem bir elimden yardimci ebe bir elimden tuttular, bana sanci geldikce ellerini tum gucumle sIktim ben de. Sonra kuvette de dayanamaz oldum. Adet sancisinin yuksegini dusunun, 20-30sn suruyor sadece ama adamin belini bukuyor. Bu arada korkmayin, herkeste ayni olmuyormus. Bir suru dogum hikayesi okudum cogunda oyle kotu bir agri yasamadan dogurmuslar. Ben aci esigimi yuksek zannederdim ama degilmis galiba Size tavsiye, derin nefes alip kisa kisa vermeye calisin, ise yariyor
Sonra yataga geri dondum giyinip. Haa bu arada suyum geliyor bir yandan bir yandan da nisan denilen sivi geliyor tuvalete girdikce. Neyse yatakta artik sancilar 120'lerde yeniden acilmama baktilar, 3,5 cm olmus dedi ebe. Saat 11 civari oldu bu arada. Normalde epidural icin 4cm bekleniyor ama ben dedim daha fazla dayanamayacagim takin lutfen. Beni az daha oyalayip anestezistleri cagirdilar. Bir yandan sancilanirken bir yandan sabit durmak gercekten zor oldu. Esim gelip ellerimi bacaklarimi tuttu kipirdamayayim diye. Sonra sirtima uyusturucu igne yaptilar ve citcit gibi bir seyler takildigini hissettim Epiduralde bacaklarinizi hareket ettirebiliyorsunuz, herseyi hissediyor ama aciyi duymuyorsunuz. Ilaci verdiklerinden sonra dunya varmis dedim.Ara ara uyukladim. Bu arada canim ne isterse yedim ictim, sorun olmaz dediler. Lavman da yapilmadi. Zaten heyecandan tuvalete cikmistim sabah. Ara ara da su verdiler. Saat 13:00 gibi sancilarimi tekrar hissetmeye basladim. Kizimin da kalp atislari duzensizlesmeye basladi. Bir 170'e cikiyor bir 70'e dusuyordu. Ebe ve doktor bu sekilde giderse sezaryene alacaklarini soylediler. Annem cok fena oldu, bu kadar cektin nasil olur diye. Sonra ebe bir kez daha cati kontrolu yapti ve telasla "cok fazla kanama var hadi basliyoruz" dedi. Acilman 10 cm olmus dedi. Demek ki son agrilar acti artik. Bir anda ortalik karisti, yakin bir arkadasim vardi annemi aldi disari cikti cunku annem fenalasti korkusundan canim benim. Kandan korkan esim ben kalmak istiyorum deyip beni dumur etti Ebe esime sirtimdan tutup itmesini soyledi o komut verince. Sagimda bas ebe solumda yardimci ebe yatagin kenarina gectiler. Yatakta catal yoktu sadece altima bolca hasta bezi yerlestirdiler. Bebegin temizlenecegi yeri hazirladilar, bebek doktoru ve hemsireleri odanin bir kosesinde yerlerini aldilar. Ebeler ayaklarimi kendi vucutlarina dayadilar, ellerimle da bacaklarimi alttan tutturdular. Monitorden bakip sanci yukselirken hadi dediler ikin. Olanca gucumle ikindim ama dogru yapip yapmadigimdan emin degildim. Ebe yureklendiriyordu hadi az daha az daha diye, bir yandan da karnimi olanca gucuyle itiyordu. Icimden o an o zamana dek catlamadigim ama simdi ebe sayesinde catlayacagim gecti Sonra sanci gecince bacaklarimi yataga geri biraktilar. Ikinci sancida bebegin basi gorundu. Ben inanmiyordum, esime gosterdiler, esim dedi kara bir kafa gorunuyor diye. Sonra ucuncu ve derken dorduncu ikinmayla kizim hoop diye cikiverdi. Hemen gogsume koymaya calistilar ama uzanmadi Bir baktim kordon belinde dugum olmus. Hemen indirip actilar acarken kizim ciyaklamaya basladi. Bir yandan kan revan icinde gogsume koydular bir yandan agzini burnunu aspire ettiler. O aglayan kuzum basi yanagima degince nasil sustu anlatamam. Sesimle sakinlestirdim kizimi Yok boyle bir duygu... Sonra esime gobegini kestirdiler. Bebegi alip odanin kosesine goturduler gerekli islemler igne vs. icin. Ebeler beni bir kez daha ikindirdi, bebegin esi cikti. Esini isteyip istemedigimi sordular Napicaksam Bu arada kizim 3070gr. 51cm olarak dogdu. Ilk gun 2900, ikinci gun 2790'a dustu. Son gun 2800 oldu ki kilo vermedigini aksine aldigini soylediler, tebrik ettiler
Sonra esim egilip alnimdan optu, gurur duyuyorum askim seninle, cok tesekkur ederim bu deneyimi bana yasattigin icin dedi
Sonrasi malum. Bu arada epizyo yapmadilar ama ic tarafim yirtilmis hep. Onlari diktiler bir 15 dakika falan. Tabii uyusukluktan bir sey anlamadim. Hemen arkasindan epidurali cikardilar. Bir daha agri kesici hap haricinde bir sey vermediler. Sonra asil odamiza gectik, bebisimi getirdiler. Emzirme sureci vs. derken alistik bile..
Basta ilk iki tuvalete cikisimda yanma oldu, sonra gecti. Oturup kalkarken hassasiyet yasadim ama sezaryendeki kesi gibi hareketlerimi kisitlamadi. Sunnet cocugu gibi gittim geldim her yere Bugun ise artik rahatca oturuo kalkabiliyorum. Istedigim yone donup yatabiliyorum, agir kaldirabiliyorum. (5.gunum) Kanamam ise cok az. 1-2 haftaya biter dediler. Hic dogum yapmis gibi hissetmiyorum, karnim ise bugun 4 aylik hamileymisim kadar kuculdu. 53'le basladigim kilom doguma giderken 67'ydi, dogumdan iki gun sonra 62'yi gordum. Bu sabah 60,5 olmusum. Daha 7,5 kilom var.
Kizlar normal dogum yapmama ragmen sutum ikinci gun az az gelmeye basladi. Ikinci gunun aksami tam olarak geldi. Hemen gelmezse stres yapmayin bebek 3 gun dayanir dediler. Asla mama verdirmediler. Ustelik ilk gun hic bir sey ememedi sut olmadigi icin. Sariliktan korktum, bir sey olmaz dediler dedikleri de dogru cikti. Surekli uyuyordu, gelip gidip ustunu soydurdular ki uyanip emsin. Sutunuz olmasa dahi emzirtiyorlar ki beyne sinyal gitsin ve uretim baslasin. 3 gunlukken topuk kani alindi ve bilirubin seviyesi bakildi. Sariligi cok dusuk cikti Iki gunlukken isitme testi yapildi cok sukur normal Geriye tek fenilketonuri sonucu kaldi. Insallah onda da sorun cikmaz.
Simdi her 2 saatte bir mememde sipa. Ellerimi isirarak emziriyorum yaralarim yuzunden. Koruyucu kapaklari kullanmama ragmen sorun devam ediyor. Boyle olacagini hic tahmin etmemistim ama napalim basa gelen cekilir. Yeter ki anne sutu alsin sipam. O konuda da arastirmalarim devam ediyor
Kizlar tekrar birbirinden guzel tebrikleriniz, dualariniz icin cok tesekkur ederim. Hatta tesekkurden fazlasini hakediyorsunuz cunku tum o surecte beni o kadar moralle depoladiniz ki anlatamam. Diliyorum Allahtan, hepiniz sagsalim alirsiniz bebeklerinizi kucaklariniza. Darisi basiniza insallah. Hamileligimi hala ozluyorum, sanki doyamadim gibi oldu ama sukur rabbime, her sey yolunda gitti
Cok uzun yazmisim umarim sIkIlmamissinizdir.
sabah saat 04:50 de tuvalete kalktım her zaman oldugu gibi bileklerim agrsından uyumadıgım için tuvaletten sonra evde tur atayım dedim o sırada bacaklarım arasından yarım bardak su indi dedim herhalde idrar kacırdım gectim yattım sabah 8 de kalktım eşim her zaman uyandırır gec yattım die uyandırmamıs gitmis
kalkarkalmaz bi bel kasık agırısı adet olacakmısım gibi tuvalete gittim bi baktım kanlı bi akıntı hemen dr.umu aradım aslında bi sonraki gun kontrolum vardı dedi
bi gel bakalım panik yapma dedi eşimi ararım servisde teli duymaz mutfaga gectim kendime tost yaptımkarsıya gecicem ve sabah kopru trafigini dusundugumden
ac kalmayayım dedim dogum cantama gayet sakin bi sekilde gecelik pijamamı foto mak.sarj aletlerimi koydum eşimi aramaya devam cvp yok giyindim cantamı aldım
taksi cagırdım bu arada sularım hızlanmaya başladı dedim sofore emniyetten gidebilirsiniz hangi kopru acıksa ceza parası benden adam aradı trafigi 2 kopru kilit 2 saatte anca geceriz abla dio bana dedim sen beni ataşehir memorila bırak aradım kayınpederimi beni geldi ordan aldı bu arada altım battı sudan 4 lüleri yakarak gectik
annem eşime ablama ulastım onlar benden once hast.de bekliyordu dr.meşhur tuse mua.yaptı 3 cm acılma olmus hemen nstye bağladılar bu arada agrılarım arttı sonra suni sancı verdiler hızlansın die saat 14.30 kadar bayagı siddetlendi ve ben artık dedim buraya kadar beni bayıltın ve bebegime
kavusayım bu arada eşimin kolları hala tırmık içindebu kadar sancıya 4 cm olmustu sabah 8 den oğlen 14.30 a kadar 1 cm olmus yani birazda o yuzden pes ettim epidural takmaya geldikleri sırada sezeryan istedigimi belirttim hemen hazırladılar ameliyathane yolları taştan hep beraber ameliyata
indik beni aldılar yatırdılar bu arada sancılar devam dr.um geldi cerrah geldi ve ben en son ucuyorum dedigimi hatırlıyorum eşimde girdi doguma uyandıgım da butun herkes ameliyathane kapısında beni bekliyordu odama cıktım cıkar cıkmaz minik oglumu getirdiler ve orda gozyaslarım sel oldu tarifi imkansız bi seymis gercekten suan bunları yazarken bile gozlerim doluyor herkes tabii benle beraber ağlamaya başladı ve bebegimi koynuma verdiler onun kokusu sıcaklıgıve şimdi aramızda mert imiz darısı hepinizin başına tez zamanda zamanında
aslında planlı sezeryan ile doğum yaptığım için enteresan bir hikayem yok... 22 haziran tarihinde oğlum 38 hafta 3 günlükken dünyaya geldi oğlum... sabah 9 da hasteneye yatış yaptık.. odamıza çıktık hemen hemşireler gelerek kan aldılar tahliller için sonuçların 11 gibi çıkacağını ameliyata 12 gibi ancak gireceğimi söylediler... bu sırada dr umuz geldi aslında baştan epidural+spinal kombine yapılacaktı ameliyat ancak dr umuz sadece spinal yapılmasının beni daha kolay ayaklandıracağını söyledi... spinalde karar verdik... daha ameliyata 3 saat var diye rahat rahat odada TV izlemeye başladık eşimle... ikimizde inanılmaz rahattık sanki bir kaç saat sonra doğum yapacak gibi hissetmiyordum kendimi... saat 10 gibi hemşireler geldi... ellerinde ameliyat kıyafetleri vardı hemen damar yolunuzu açalım sizi birazdan ameliyata alıcaz dediklerinde elimiz ayağımıza dolandı...daha ameliyat elbiselerimi giyer giymez nst ye bağlandım... bu arada sondayı da takmak istediler ancak ben uyuşma sağlandıktan sonra takmalarını istedim ve sonda takılırken hiç bişey hissetmedim... nst de bittikten sonra beni ameliyathaneye çıkardılar... o ana kadar oldukça soğuk kanlı olmama rağmen ameliyathanenin kapısında eşimle vedalaşırken birden ağlamaya başladım... ameliyathaneye girdik beni sedyeye oturttular.. doğum hemşiresi benim kafamı öne doğru eğerek çenemi göğsüme yasladı... kendi de sırtımdan sarıldı... anestezist sırtıma dokunarak doğru yeri buldu ve iğneyi soktu tabi bu arada bütün işlenmleri anlattı bana... iğne girdiğinde sanki bir anda elektrik çarpması gibi bir his oldu ama bir saniyelik oldu bitti büyütülecek bişey kesinlikle değil.... zaten hemen uyuşmaya başladı ayak uçlarımdan ama tümden bir his kaybı yok tabi... karıncalanma ve serinlik hissi oluyor... ben uyuşmadım demeye başladım hemşire ayağımı oynatmamı istedi tabi oynatamadım...:))) masaya yatırdılar beni basımın üstüne örtü örttüler ellerimi bağladılar... o an çok çaresiz hissettim kendimi ağlıcaktım nerdeyse ama anestezist hemen gelerek sakinleştirdi beni... benle konuşmaya başladı ilk bebek mi adı ne olacak falan diye bu arada ameliyat başlamış ben dokunuşlar falan hissediyorum yani farkında bile değilim... 10 dk sonra dr um sarı saçlı bu diye seslendiğinde anladım bebeğimin doğduğunu.. daha ben doğdu mu diye sormadan bir çığlık ve ağlama sesi duydum hemencecik de kendini gördüm... kontroller failan yapılırken hem seyrettim sonra bir kez öptürdüler ve götürdüler bu arada bana da sakinleştirici yaptılar biraz uyudum bende... eymen den yarım saat sonra falan çıktım oğlum odamızda beni bekliyordu hemen mememe verdiler zaten oğlumun gözleri açıktı bana bakıyordu... dünyanın en güzel şeyi bir annenin bebeğini ilk gördüğü ilk emzirdiği anmış bunu anladım... ilk gün biraz emme sorunumuz oldu mememi almadı oğlum yavaş yavaş alışıyoruz birbirimize ancak bugün sütüm artmaya başladı ama hala tam değil tabi... çok bol sıvı tüketiyorum özellikle komposto türleri ve süt arttırıca çaylar içiyorum... eğer uyuyorsa 2-3 saatte bir uyandırıp emzirmeye çalışıyorum uyanıkken zaten emmek istediğini belli ediyor her istediğinde emziriyorum böylece birbirimize alışıyoruz galiba yavaş yavaş... bugün baş ağrılarım başladı spinal anestezini yan etkisiymiş sade nescafe bastırıyor aklınızda olsun bir de bol su içmek gerekiyor... genel olarak rahat bir doğum geçirdim çok şükür tabi ki kesi olduğu için sıkıntılar oluyor ama kendim kucağıma alıp emziriyorum kendim beşiğine koyuyorum... kendi işimi kendi yapıyorum büyük bir sorun yok yani... şimdi biraz uzanmam lazım yine vaktim olduğunda girerim şimdilik benden bu kadar....
Beklenen dogum tarihimiz 3 Temmuz olmasina ragmen benim minnosum'da biraz erken gelmeyi tercih etti. Minisimin annesi de super rahat oldugu icin bebek sekerlerini, agda islerini sona birakmisti...Bebis sekerlerimizi 37. haftada ismarladim ve agdayida son zamana kadar erteledim...
16 Haziran aksam 5'de guzellik salonuna gideyim de tipimi toparlayayim diyordum ki kapidan cikarken bir akinti hissettim...n'oluyor yahu diye kapidan dondum ki nisanim gelmis. Ehh guzellik hikaye oldu tabiki...Hemen evin karsisindaki poliklinige gittik yuruyerek annem, babam ve ben. Oradaki doktor dogum baslamis dedi...2 cm acilmissin, hemen doktorunu arayip hastaneye git dedi...Bu arada doktorum ve hastane Anadolu yakasinda oldugu icin bizim en buyuk korkumuz aksam 6'da kopru trafigine yakalanmakti! biz hep diyorduk ki aman canim n'olcak herkesin sancilari sabah beste filan geliyor, bizim minis boyle sacma bir saatte dogmaz diyorduk ki, aklimiza gelen basimiza geldi.
Bu arada esimi aradim, isten cagirdim...dogum baslamis olabilir istersen eve erken gel hastaneye gidelim dedim...adamcagiz ucarak eve geldi...Neyse saat 6'da biz koprude karsiya gecmeye calisiyorduk ve sancilarim 3 dakikada bire inmisti...bu arada eve yatak koruyucu ped ve hasta bezi almanizi tavsiye ederim, arabada suyum gelir belki diye hasta pedi ve yatak koryucu serdik..kotu haber malesef amniyotik sivi cikmiyormus arkadaslar...
Hastaneye 2 saatte vardik, doktorum zaten herseyi ayarlamisti hemen yatis yaptik...nobetci doktor da bir en sevdigimiz muayene olan tuseyi yapti hemendaha 1 cm acilmissin dedi, hocama haber verecegim dedi...
Neyse gule oynaya yatis yaptik...sancilar kisa kisa ama cok fena degildi henuz, sadece belimden vuruyordu...aaa dedim bu kadarsa sanci denen sey aman be ne kadar abartiyormus insanlar...neyse allah sopasini gosterdi kisa zaman sonra...
Saat 12'ye kadar malesef sadece 2 cm acilabildim...ve sancilar belimden baslayip karnima dogru yayildi...Sanci seviyesi 50-60'lari bulmustu ki, yakisikli doktorum kapidan gorundu...eee naber bakalim dedi...ben geberecegim galiba n'olur epidural verin diye yalvarmaya basladim...eeehh bir tuse'de doktorumuzdan yedik bu arada...sonra anestezist cagrildi, yarin sabaha kadar biraz rahatlatalim dogum hanede baygin hasta istemiyorum dedi doktorum. Yarim doz epidural verelim dedi...Saat sabah 3:30'a kadar misil misil uyudum... 3:30'da adet sancisi gibi sancilar geri geldi...Saat 6:30'da artik epidural etkiside bittigi icin dayanamiyorum diye kafami yastiga vuruyordum...Hemsirelere yalvar yakar doktoru 7'de gordum...nobetci doktor da bir tuse cekti malumunuz veeee sadece 3 cm acilmissin diyerek beni benden aldi. Doktora yalvardim n'olur yarim doz epidural daha diye...hocama sormadan veremem dedi gitti... 7:30'da epidural verdiler...8:00'deyakisikli doktorum kapida belirdi....ooo daha sadece 3 cm diyo cocuklar dedi...ben senden daha iyi performans beklerdim diye dalga gectikten sonra bir tuse daha yedimartik utanma filan sinirini gecmistik!
Saat 7:30'da yarim doz epidural'i aldiktan sonra ben cok mutluydum...bu arada ne su ne yemek hak getire...1 damla su iceyim diye yalvardim doktoruma, hemsirelere olmaz dediler...yemek aklima gelmedi de susuzluk cekilir cile degil vallahi...saat 10'da garip bir sekilde tuvalete gidesim geldi...hemsire beni tuvalette ikinirken yakaladi, napiyorsun sen diye kizdi, ee dedim tuvalete cikmaya calisiyorum...yok dedi o bebek inmeye baslamis...sakin ikinma nobetci doktoru cagiriyorum dedi...tahmin edeceginiz gibi yine bir tuse yedim...ama bu sefer minicik elli cok guzel bir bayan doktordan...zaten dedi korkma hastanenin en kucuk elli doktoru benim...canini hic yakmayacagim... gercekten de oyle oldu
dedi hala 3 cmsin...artik epidural vermeyelim acilmayi durduruyor dedi...yurumemi istedi...Al canimi dedim...guldu gitti...
Kendime inanamadim 17 saatte sadece 3 cm...arrtik dedim geri donemem bu kadar sanci cektim, bekledim sezeryan olmam hayatta... 24 saatte surse bekleyecegim dedim annemle esime...ama bir yandan da agliyorum cok kotuyum yapamayacagim oldur beni filan diye...koridorda yurumeye basladik, yarim saat yuruduk...
Yalvar yakar hemsireyi ikna ettim anestezisti cagirdi bana...kadin dedi aciliyorsun artik epidural versem de ise yaramaz sik disini...doktorunla konuscam diyip gitti...artik deliriyordum....
Saat 12 oldugunda guzel asistan yine geldi, tuse icin...5 cm olmussun dedi...hadi epidural verelim seni rahatlatalim biraz dedi...sonunda bir full doz epidurali hak etmistim cok mutluydum ancak bilmedigim birsey vardi, artik kasilmalar kasiklarima inmisti ve malesef epidural bu agrilara etki etmiyordu :18:
Saat 1:30 civari hemsireleri taciz ede ede nobetci doktoru cagirmasi konusunda ikna ettim...cunku dayanilmaz bir ikinma istegi baslamisti son yarim saattir...guzel asistan bir kez daha geldi tuse vakti dedi...artik tuse muse umrumda olmadigi icin gayet rahatca soyundum, aaa 9 cm olmussun hemen dogum haneye iniyoruz dedi..kosusturmaca basladi...kapinin onune cikarttigi kocam ve annem'e dogumhaneye iniyoruz, ben hocayi cagiriyorum dedigini duydum...5 dakika icerisinde hastabakicilar geldi, beni asagiya dogum haneye indirdiler, hemsiremiz surekli sakin ikinma diyordu ama sanki ikinmamak eldeymis gibi...
Doktorum isik hiziyla hastaneye ulasmis biz dogum haneye inene kadar kendisi guzel gozleriyle bakiyordu...ahh dedim kziim sizi goremeyecek diye cok korktum...
Dogum haneye indikten yarim saat sonra minik kizim kucagimdaydi...kafasi cikar cikmaz aglamaya basladi minisim...ee kolay degil 21 saatlik yoldan gelmisti...
Normal dogum benim icin cok zor oldu ama muthis bir deneyimdi, hem benim icin hem de esim icin muthis bir deneyimdi...bu sebeple herkese tavsiye ediyorum...Sadece sunu bilin ki aci var ama katlanilamayacak bir aci yok kesinlikle...
Ben ki cimdiklensem aglayan insan 21 saat agri cekip vik demedim...hikayemi okuyunca sakin korkmayin sadece durust olmak lazim, aci var ama sonra bebisin aglama sesini duyunca herseyi unutuyorsunuz....
Kesik malesef atildi, toplamda 6 dikisim var (3 ic - 3 dis), kesik atilirken ve dikilirken hissettim malesef, lokal anestezi yapmis olmalarina ragmen hatta hissediyorum diyince tekrar anestezi verdiler ama dedigim gibi benim agri esigim cok dusuk.... Dogumdan sonraki 10.gunum ve ben artik yuruyus yapmaya basladim uzun uzun...iyiki bebisimi normal yolla dunyaya getirdim cunku hala inanamiyorum bunu basardigima...aslina bakarsaniz kimse inanamiyor bunu yaptigima
Sevgiler
Yildiz
ALLAH analı babalı büyütsün arkadaşım.......sabah saat 04:50 de tuvalete kalktım her zaman oldugu gibi bileklerim agrsından uyumadıgım için tuvaletten sonra evde tur atayım dedim o sırada bacaklarım arasından yarım bardak su indi dedim herhalde idrar kacırdım gectim yattım sabah 8 de kalktım eşim her zaman uyandırır gec yattım die uyandırmamıs gitmis
evet evet yine ağlamaklıyım, tuğcal senin yazdıklarını okuyunca sanki başıma gelecekleri okuyorum, 4 temmuzda sabah saat 09:30'da spinal sezeryan ile bebeğimi kucağıma alıcam....aslında planlı sezeryan ile doğum yaptığım için enteresan bir hikayem yok... 22 haziran tarihinde oğlum 38 hafta 3 günlükken dünyaya geldi oğlum... sabah 9 da hasteneye yatış yaptık.. odamıza çıktık hemen hemşireler gelerek kan aldılar tahliller için sonuçların 11 gibi çıkacağını ameliyata 12 gibi ancak gireceğimi söylediler... bu sırada dr umuz geldi aslında baştan epidural+spinal kombine yapılacaktı ameliyat ancak dr umuz sadece spinal yapılmasının beni daha kolay ayaklandıracağını söyledi... spinalde karar verdik... daha ameliyata 3 saat var diye rahat rahat odada TV izlemeye başladık eşimle... ikimizde inanılmaz rahattık sanki bir kaç saat sonra doğum yapacak gibi hissetmiyordum kendimi... saat 10 gibi hemşireler geldi... ellerinde ameliyat kıyafetleri vardı hemen damar yolunuzu açalım sizi birazdan ameliyata alıcaz dediklerinde elimiz ayağımıza dolandı...daha ameliyat elbiselerimi giyer giymez nst ye bağlandım... bu arada sondayı da takmak istediler ancak ben uyuşma sağlandıktan sonra takmalarını istedim ve sonda takılırken hiç bişey hissetmedim... nst de bittikten sonra beni ameliyathaneye çıkardılar... o ana kadar oldukça soğuk kanlı olmama rağmen ameliyathanenin kapısında eşimle vedalaşırken birden ağlamaya başladım... ameliyathaneye girdik beni sedyeye oturttular.. doğum hemşiresi benim kafamı öne doğru eğerek çenemi göğsüme yasladı... kendi de sırtımdan sarıldı... anestezist sırtıma dokunarak doğru yeri buldu ve iğneyi soktu tabi bu arada bütün işlenmleri anlattı bana... iğne girdiğinde sanki bir anda elektrik çarpması gibi bir his oldu ama bir saniyelik oldu bitti büyütülecek bişey kesinlikle değil.... zaten hemen uyuşmaya başladı ayak uçlarımdan ama tümden bir his kaybı yok tabi... karıncalanma ve serinlik hissi oluyor... ben uyuşmadım demeye başladım hemşire ayağımı oynatmamı istedi tabi oynatamadım...:))) masaya yatırdılar beni basımın üstüne örtü örttüler ellerimi bağladılar... o an çok çaresiz hissettim kendimi ağlıcaktım nerdeyse ama anestezist hemen gelerek sakinleştirdi beni... benle konuşmaya başladı ilk bebek mi adı ne olacak falan diye bu arada ameliyat başlamış ben dokunuşlar falan hissediyorum yani farkında bile değilim... 10 dk sonra dr um sarı saçlı bu diye seslendiğinde anladım bebeğimin doğduğunu.. daha ben doğdu mu diye sormadan bir çığlık ve ağlama sesi duydum hemencecik de kendini gördüm... kontroller failan yapılırken hem seyrettim sonra bir kez öptürdüler ve götürdüler bu arada bana da sakinleştirici yaptılar biraz uyudum bende... eymen den yarım saat sonra falan çıktım oğlum odamızda beni bekliyordu hemen mememe verdiler zaten oğlumun gözleri açıktı bana bakıyordu... dünyanın en güzel şeyi bir annenin bebeğini ilk gördüğü ilk emzirdiği anmış bunu anladım... ilk gün biraz emme sorunumuz oldu mememi almadı oğlum yavaş yavaş alışıyoruz birbirimize ancak bugün sütüm artmaya başladı ama hala tam değil tabi... çok bol sıvı tüketiyorum özellikle komposto türleri ve süt arttırıca çaylar içiyorum... eğer uyuyorsa 2-3 saatte bir uyandırıp emzirmeye çalışıyorum uyanıkken zaten emmek istediğini belli ediyor her istediğinde emziriyorum böylece birbirimize alışıyoruz galiba yavaş yavaş... bugün baş ağrılarım başladı spinal anestezini yan etkisiymiş sade nescafe bastırıyor aklınızda olsun bir de bol su içmek gerekiyor... genel olarak rahat bir doğum geçirdim çok şükür tabi ki kesi olduğu için sıkıntılar oluyor ama kendim kucağıma alıp emziriyorum kendim beşiğine koyuyorum... kendi işimi kendi yapıyorum büyük bir sorun yok yani... şimdi biraz uzanmam lazım yine vaktim olduğunda girerim şimdilik benden bu kadar....
arkadaşım, gerçekten zor bir doğumun olmuş, ama sonunda mutlu son,Beklenen dogum tarihimiz 3 Temmuz olmasina ragmen benim minnosum'da biraz erken gelmeyi tercih etti. Minisimin annesi de super rahat oldugu icin bebek sekerlerini, agda islerini sona birakmisti...Bebis sekerlerimizi 37. haftada ismarladim ve agdayida son zamana kadar erteledim...
16 Haziran aksam 5'de guzellik salonuna gideyim de tipimi toparlayayim diyordum ki kapidan cikarken bir akinti hissettim...n'oluyor yahu diye kapidan dondum ki nisanim gelmis. Ehh guzellik hikaye oldu tabiki...Hemen evin karsisindaki poliklinige gittik yuruyerek annem, babam ve ben. Oradaki doktor dogum baslamis dedi...2 cm acilmissin, hemen doktorunu arayip hastaneye git dedi...Bu arada doktorum ve hastane Anadolu yakasinda oldugu icin bizim en buyuk korkumuz aksam 6'da kopru trafigine yakalanmakti! biz hep diyorduk ki aman canim n'olcak herkesin sancilari sabah beste filan geliyor, bizim minis boyle sacma bir saatte dogmaz diyorduk ki, aklimiza gelen basimiza geldi.
Bu arada esimi aradim, isten cagirdim...dogum baslamis olabilir istersen eve erken gel hastaneye gidelim dedim...adamcagiz ucarak eve geldi...Neyse saat 6'da biz koprude karsiya gecmeye calisiyorduk ve sancilarim 3 dakikada bire inmisti...bu arada eve yatak koruyucu ped ve hasta bezi almanizi tavsiye ederim, arabada suyum gelir belki diye hasta pedi ve yatak koryucu serdik..kotu haber malesef amniyotik sivi cikmiyormus arkadaslar...
Hastaneye 2 saatte vardik, doktorum zaten herseyi ayarlamisti hemen yatis yaptik...nobetci doktor da bir en sevdigimiz muayene olan tuseyi yapti hemendaha 1 cm acilmissin dedi, hocama haber verecegim dedi...
Neyse gule oynaya yatis yaptik...sancilar kisa kisa ama cok fena degildi henuz, sadece belimden vuruyordu...aaa dedim bu kadarsa sanci denen sey aman be ne kadar abartiyormus insanlar...neyse allah sopasini gosterdi kisa zaman sonra...
Saat 12'ye kadar malesef sadece 2 cm acilabildim...ve sancilar belimden baslayip karnima dogru yayildi...Sanci seviyesi 50-60'lari bulmustu ki, yakisikli doktorum kapidan gorundu...eee naber bakalim dedi...ben geberecegim galiba n'olur epidural verin diye yalvarmaya basladim...eeehh bir tuse'de doktorumuzdan yedik bu arada...sonra anestezist cagrildi, yarin sabaha kadar biraz rahatlatalim dogum hanede baygin hasta istemiyorum dedi doktorum. Yarim doz epidural verelim dedi...Saat sabah 3:30'a kadar misil misil uyudum... 3:30'da adet sancisi gibi sancilar geri geldi...Saat 6:30'da artik epidural etkiside bittigi icin dayanamiyorum diye kafami yastiga vuruyordum...Hemsirelere yalvar yakar doktoru 7'de gordum...nobetci doktor da bir tuse cekti malumunuz veeee sadece 3 cm acilmissin diyerek beni benden aldi. Doktora yalvardim n'olur yarim doz epidural daha diye...hocama sormadan veremem dedi gitti... 7:30'da epidural verdiler...8:00'deyakisikli doktorum kapida belirdi....ooo daha sadece 3 cm diyo cocuklar dedi...ben senden daha iyi performans beklerdim diye dalga gectikten sonra bir tuse daha yedimartik utanma filan sinirini gecmistik!
Saat 7:30'da yarim doz epidural'i aldiktan sonra ben cok mutluydum...bu arada ne su ne yemek hak getire...1 damla su iceyim diye yalvardim doktoruma, hemsirelere olmaz dediler...yemek aklima gelmedi de susuzluk cekilir cile degil vallahi...saat 10'da garip bir sekilde tuvalete gidesim geldi...hemsire beni tuvalette ikinirken yakaladi, napiyorsun sen diye kizdi, ee dedim tuvalete cikmaya calisiyorum...yok dedi o bebek inmeye baslamis...sakin ikinma nobetci doktoru cagiriyorum dedi...tahmin edeceginiz gibi yine bir tuse yedim...ama bu sefer minicik elli cok guzel bir bayan doktordan...zaten dedi korkma hastanenin en kucuk elli doktoru benim...canini hic yakmayacagim... gercekten de oyle oldu
dedi hala 3 cmsin...artik epidural vermeyelim acilmayi durduruyor dedi...yurumemi istedi...Al canimi dedim...guldu gitti...
Kendime inanamadim 17 saatte sadece 3 cm...arrtik dedim geri donemem bu kadar sanci cektim, bekledim sezeryan olmam hayatta... 24 saatte surse bekleyecegim dedim annemle esime...ama bir yandan da agliyorum cok kotuyum yapamayacagim oldur beni filan diye...koridorda yurumeye basladik, yarim saat yuruduk...
Yalvar yakar hemsireyi ikna ettim anestezisti cagirdi bana...kadin dedi aciliyorsun artik epidural versem de ise yaramaz sik disini...doktorunla konuscam diyip gitti...artik deliriyordum....
Saat 12 oldugunda guzel asistan yine geldi, tuse icin...5 cm olmussun dedi...hadi epidural verelim seni rahatlatalim biraz dedi...sonunda bir full doz epidurali hak etmistim cok mutluydum ancak bilmedigim birsey vardi, artik kasilmalar kasiklarima inmisti ve malesef epidural bu agrilara etki etmiyordu :18:
Saat 1:30 civari hemsireleri taciz ede ede nobetci doktoru cagirmasi konusunda ikna ettim...cunku dayanilmaz bir ikinma istegi baslamisti son yarim saattir...guzel asistan bir kez daha geldi tuse vakti dedi...artik tuse muse umrumda olmadigi icin gayet rahatca soyundum, aaa 9 cm olmussun hemen dogum haneye iniyoruz dedi..kosusturmaca basladi...kapinin onune cikarttigi kocam ve annem'e dogumhaneye iniyoruz, ben hocayi cagiriyorum dedigini duydum...5 dakika icerisinde hastabakicilar geldi, beni asagiya dogum haneye indirdiler, hemsiremiz surekli sakin ikinma diyordu ama sanki ikinmamak eldeymis gibi...
Doktorum isik hiziyla hastaneye ulasmis biz dogum haneye inene kadar kendisi guzel gozleriyle bakiyordu...ahh dedim kziim sizi goremeyecek diye cok korktum...
Dogum haneye indikten yarim saat sonra minik kizim kucagimdaydi...kafasi cikar cikmaz aglamaya basladi minisim...ee kolay degil 21 saatlik yoldan gelmisti...
Normal dogum benim icin cok zor oldu ama muthis bir deneyimdi, hem benim icin hem de esim icin muthis bir deneyimdi...bu sebeple herkese tavsiye ediyorum...Sadece sunu bilin ki aci var ama katlanilamayacak bir aci yok kesinlikle...
Ben ki cimdiklensem aglayan insan 21 saat agri cekip vik demedim...hikayemi okuyunca sakin korkmayin sadece durust olmak lazim, aci var ama sonra bebisin aglama sesini duyunca herseyi unutuyorsunuz....
Kesik malesef atildi, toplamda 6 dikisim var (3 ic - 3 dis), kesik atilirken ve dikilirken hissettim malesef, lokal anestezi yapmis olmalarina ragmen hatta hissediyorum diyince tekrar anestezi verdiler ama dedigim gibi benim agri esigim cok dusuk.... Dogumdan sonraki 10.gunum ve ben artik yuruyus yapmaya basladim uzun uzun...iyiki bebisimi normal yolla dunyaya getirdim cunku hala inanamiyorum bunu basardigima...aslina bakarsaniz kimse inanamiyor bunu yaptigima
Sevgiler
Yildiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?