2011 yılında tüp bebekle dünyaya gözlerini açan bebek annelerinin paylaşım alanı

ay çok sevinçliyim kızım buggün salıncağına astığım oyuncaklara eliyle vurmaya başladı ve artık uykusu geldiğindede ağlıyor anlıyorum uykusu geldiğini naparsak yapalım susmuyor uyutmamızı istiyor birde dünden beri altını pisletti ise eliyle bezini tutuyor taki biz değiştirenekadar tabi o arada ağlamak ve gülmek arasında sesler çıkarıyor veeeeeeeee en kötüsü tam bir tv hastası normalde ben tv izlemem daha çok geceleri sinama tarzı izlerim ama annem bende kalmıştı 15 gün annem tam bir dizi ve türk filmi hastasıdır bütün dizileri izler nerdeyse kızımda aynı annem gibi anlamaz sanıyordum ama anlıyor geçen gün ceylanın filmi vardı hiç gözünü ayırmadan izliyor aaaaaaaaa birde maç seviyor adamlar koşturdukça hoşuna gidiyor müzikten ise bir okadar nefret ediyor tv izlemesin diye yavaş müzikler açıyorum ağlıyor sinirleniyor ama mc donaldsda yemek yiyorduk çok yüksek sesle yabancı bir müzik çalıyordu ağlarken sustu dinledi benim kızım bukadar saçma bir çocuk kitaplarda okuduğumun tam tersi herşeyi
bu arada kafasını ddaha tam tutamıyor ve elinde oyuncakta sallamıyor kitaplarda 3, ayda oyuncağını sallar diyordu benimki çıngırağı almıyor aksine o çınladıkça korkuyo :)))))))))) sizlerden naber anlatında bizede deneyim olsun hepiniz bebişleri büyüttünüz daha rahat girersiniz nete
aaaaaaaaaa birde 2 gecedir deliksiz uyuyor hemde yatağında asla yatağında uyumazdı koyduğum gibi ağlar ya çekyatta yada demir salıncağında 2 büklüm uyurdu ama 2 gecedir yatağında uyuyor sadece 4-5 gibi bi emmek için uyanıyor sonra yine uyuyor bugün babasının yüzündan saat 6 da uyandı ama dün 9 da uyandı :))))))) gecede 11-12 de uyuyor 2 gecedir böle değişmez inşallah :)))))) sokağa çıkmaktan nefret ediyordu şimdi artık sokaktada pek ağlamıyor aç değilse altı temizse gezmeyi seviyor ama sabit bir yerde durmayı sevmiyor ençok sevdiği yerlerde bankalar 3-4 sefer bankaya gittim hi.ç ağlamıyor çok ışık oluyor bankalarda onları izliyor değişik geliyor sanırm arada evdeki lşıklada konuşuyor ışığa gülüyo :))))

sğl cnm iyi dileklerin için...
göğüs uclarımda az bi iyileşme var gibi ama bakalım ne olacak...
dediklerini deneyecem kansinoh kullanıyorum dr umda nas lanolin diye bişi verdi
ablam madecasrol diye bişi getirdi ortaya karışık birinden biri fayda etti ama anlamadım hangisi devam edicem inş en kısa zamanda geçer yaa yoksa emzirmek ölüm...
kızımın adı ceyda cnm...

kızlar selam
nasılsınız? nasıl bebişler?
bizimkini şimdi uyuttum da iki satır yazabiliyorum, 5 aylık oldu ama tam uyku düzeni oluştu galiba diye düşünürken yine bozuldu, gecede 1-2 kez kalkıyordu, buaralar 10-11 kez kalktığımız oluyor, emiyor 2-3 dakika bazen 10 dakika hemen uyuyor. ama bu kadar sık emince süt de olmuyor, zor yani buaralar.. 6. ayda ek gıdalara geçeceğiz artık.. bekliyorum..
buarada demir damlası kullanana var mı? sorularım var da..mesela kaç damla veriyorsunuz? bıngıldağının erken kapanmasına sebep olur mu bu damla?

hoşgeldinnnnn ... biraz daha acıyacak geçer sonra .. iljk başlarda bbendede olmuştu .. arada sağ sütünü
iyi yapmışsın denize sokmakla ..benimki küçüktü diye götürmedim ..2 aylıktı temmuzda .. şimdi 3 ay bitti ..
kulağını kaşır tutar çeker kızartır ... dişleri çıkacak .. kulakları kaşınıp ağrır .. yeğenim 8 aylık 4 aydan beri kulağını kaşıyıp çekiyor .. hala da devam ..
demir damlası yapıyor sanırım kırmızılık .. idrarda yapıyor ama . kakasında yapıyor mu bilmiyorum .. belki aynı bez çişini yapınca renkli .. sen öyle sanmışsındır bulaşmıştır ..
bu arada kaç kilo oldu bebişin ????
maşallah kızına .. uykularıda düzene giriyor demekki ohh .. çıngıraktan nevra da korkuyordu .. yeni yeni alıştı .. alıpta pek sallamıyor daha ..eline tutturursam ..sıkı kavrıyor bilinçsiz sallıyor .. dawha minikler endişelenme ..ama kafasını tutamıyormu hala onu doktora sor canım bi... uykudan sonra falansa kızımda kafasını tutamıyor uykulu olunca .. onu bi takip et ..
demekki elinş bezine koyması ondanmış .. 10 gündür nevra da öyle eli bezinde .. hatta altını temizlerken .. elini uzatıp elini sürmeye çalışıyr 4-5 seferdir :))) annesine yardım etmek istiyor belki :)))

aaa niye bozuldu şimdi uykular ..diş çıkarma dönemi diyedir belki .. huysuzlanıp huy değiştirirler bebekler .. ondandır belki annesi ..
ama bak 5. ayda en çok emdiği aymış . kuvvetli çekermiş ve doymak bilmezmiş .. buu da yeğenimden biliyorum . şimdi 8 aylık ..ama 5 . ayında kardeşimin artık emzirmekten sütü yetmedi . gece 1 kere falan mam veriyordu aptamil ..
demir damlasına galiba bu ay geçicez ..
onun bıngıldakla ilgisi yok .. bıngıldak d vitamini damlası ile ilgili birşey

artık iyice tutuyor şükür ama pek huysuz bitek sabah kalkınca mutlu onun dışında çok mutsuz ((((((
hehe benim kızda elini sürmeye çalışıyo birde elini çok emiyor hatta yiyor vdiyebilirim napıcam bilmiyorum yalancı emzik bir türlü aldıramadım ama elini ağzından çıkarmıyo

kızlar selam,
bayram sonu ancak vakit bulabildim yazmaya.. bebişlerimizle ilk bayramımız aslında ikinci, ilkinde hamileydik sanırım, yani bebişler yine vardı
neyse bayramınız kutlu ve mutlu olsun, bebişlerinizle ve eşlerinizle nice mutlu bayramlara..
bu arada bizim bebiş harçlık bile topladı komik oldu

Son düzenleme:
biizimde bebeğimizle ilk bayramızdı harçlık toplamadık ama bi sürü elbiseler ayakkabılar montlar geldi bayramım hediyesi olarak akrabalardan...
sanırım benim bu gidişle bi 3 kapılı dolap daha almam gerekecek...
kızımı büyüteyim ardından ikiz kızlar yapsam yine yığınla kıyafetim olur sanırım...
bereketli kızım benim..
ayrıca bizden önce doğum yapanların daha sık uğraması lazım tecrübelerini paylaşması lazım nerelerdesiniz....

he he benim kızda bayağı bi harşlık topladı :))))))))))

canım aynen valla ya benım kz kardeim erkek kardeşim ve gelinimiz mağzada çalışıyor çocuk reyononda ne bulsalar alıyolar bir yığın kıyafedti var ve tokası :))))))

kızlar dişliğe nezaman geçtiniz ben kızıma aldım ama ağızına zor sokuyo ozamanda sinirleniyor biraz bahsetseneze nezaman neler yaptılar ben,im kız hep ağlıyor yadaellerini yiyor çok sinirli aaaaaaaaaaaaaaaa birde daha ööncede yazmıştım tam tv hastası memlekettee 1 hafta tv izlenmedi unutmuştur dedim eve geldik eşim maç izliyotrdu kızım sürekli tv ye bakıyo maç izliyo uytmaya çalışıyorum hala oraya bakmaya çalışıyor çok sinirleniyorum nerden alıştı buna ben tv de izleyen biri dğilimya

Merhaba herkeze,

İnş. bende oğlumla bu topiğe gelebilirim bir gün.

sezeryan olmak beni çok korkutuyor cidden. Dr şimdilik normal olabileceğini söyledi. Ama tüp bebekte bu biraz zor biliyorsunuz. Tam olarak kaç günde iyileşip bebeğinizle rahat rahat ilgilenir hale gelebildiniz?

çizelgen hayırlı olsun . 1 ayı devirmiş kızın maşallah
nurcan benimkide öyle tv delisi ve maç seyretmeye bayılıyor .. bilgisayara saldırıp tuşlara deli gbi basıyor .. şimdide cep telefonuma taktı .
dişlik bu günlerde alıcanm ..oyuncaklarının arasında var dişlikli çıngıraklar ama eczaneden daha yumuşak bişey almalıyım

inşallah bekliyoruz ..
sezeryana girerken çok korkmadım ben . sonuçta bebeğim kollarıma gelecek diye avuttum kendimi ..
ilk 5 gün çok zor gerçekten .. 10. gün kontrole hasteneye çıktık . kucağğımda taşıyabildim . ama eğilmek zor arabada giderken dikişlerin acıyor inip binmek zor ..
17. gün kayınvalide evine gitti ben yalnız bakmaya başladım ..

uzun bir aradan sonra selam kızlar
yazamadım nete giremedim , iş ev bebek derken 7.5 ay geçti bile.. geçmişi fırsat bulup okuyamadım ama okuyacağım.. nasıl bebişler? sizler nasılsınız?
benim bir sorum var, benim kızçe 8 aylık oldu ama ben hala adet olamadım , sezaryen olmuştu doğum martta.. acaba bizim bu tedavideki ilaçlarla alakası olabilir mi , hormonlarda sorun mu oldu acaba diye merak ediyorum..doğumdan sonra o adetimsi kanama 40 gün sürdü benim.. doktora da gitmedim, ilaç falan verir diye, çünkü hala emziriyorum.. bir de o kadar tedaviden sonra kadın doğum doktorunu görmeyi de çok istediğim söylenemez..siz oldunuz mu adet? bu konudaki tecrübelerinize ihtiyacım var, endişelenmeli miyim onuda bilmiyorum, emzirdiğim için mi bu kadar sürdü acaba? oof offf, olsan dert olmasan dert valla..
bebişlere ek gıdalar neler veriyorsunuz buarada? benimki çok istemiyor ek gıdaları, o da ayrı bir sorun..

nevracım ben katane dişlik aldım ecaneden e-bbektenn marketten bile aldım ama benim kız zorla ağzına sokmajk istiyor sokamayıncada yaygarayı basıyo herşeyi ağzına sok
maya uğraşıyo hala daha oynayamıyo şimdilik knuşmaya çalışıyoruz 2 aylıktı anne demeye başlamıştı şimdi 5.buçuk aylık anca baba diye biliyo daha başka bişi öğrenemedi
halaağlayı duryo

dervişcim ben 25 gün kanamma sürdu 4. aydada ilk adetimi oldum bu ay 2. oldum ama diğer gebeliğimde 40 gün kanamam olmuştu 67 aydan sonra adet olmuştum br iki ay daha olmaya bilirsin ama 9 ayı geçerse doktora bi git bence yakında olursun en fazla 7 ay sürüo zaten 8. ayda geliyo genelde

canım ben pek kimse kalmadığı ,ç,n eskilerden pozitif sonuca bakmıyo yeni hamişler daha çok kendi aralarında konuşuyor bizim artık bişi kalmadı hamişlik hakkında konuşacak :)))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…