- Konu Sahibi firstNimbus
-
kızlar bir soru daha benim kız daha vücudunu tutamıyor salıyor kendini hemen kafasını felan fazla tutamıyor kaynanam kemikleri zayıf diyor emekletmeye çalıştı kıımı arkadan destek vererek emekliyor ama çabuk yorulup ağlıyor benim 3 yeğenim var ama biz hç böle erkenden onlarla uğraşmadık kendiliğinden zamanla oldu kızım için erken değilmi sizinkiler emekliyormuydu 2 aylıkken
slm canm maşllh 2 aylık oldunuz öylemi zaman nasıl geçiyor şimdi hiç anlayamıyoruz değilmi hamileyken geçmek bilmiyordu oysa...
ek gıda konusunda bn dr. dinlemedim canım 3 aylıkken tattırmaya başladık gıdalardan peynir felan koyuyordum ağzına yoğurt sofrada ona göre ne varsa işte 4. ayda da meyve püresine yoğurda başladım pirinç unuyla mama yaptım 5. ayda çorba kahvaltı verdim meyve suyu içiyor yine ve sofrada hangi yemek varsa suyuna ekmek batırıp azına veriyorum deneli yemeye alışssın diye ve sakın blendir kullanmayın kızlar ilk başta öğüyorlar ama sonra alışıyor ben şehriye çorbasını bile normal veriyorum başta çatalla ezdim çok uzun oluyor şehriyeler diye ama şimdi alıştı normal yutabiliyor çok şüükür blendire bir alışırsa taneli şeyleere alışmakta zorlanıyor bebek bir de 6. aya kadar hiç bişey vermezsen yine ek gıdaya geçiş zor oluyor yavaş yavaş tatlara alışşsın bence bnm dr. arkadaşım var o 40 günlükken vermeye başlamıştı benden naçizane tavsiye ek gıda için altı ayı beklemk geç oluyor diye düşünüyorum
canım bn daha bitek su veriyom ama kaynanam bişiler vermeyeçalıştı bende huzursuz oldumemeklemek için çok erken biz 6 aylık olucaz nerdeyse daha 2 gündür gidiyor oda geri geri daha onları emekletmeye çalışmak yanlış zaten herşey zamanı gelince kendiliğinden geliyor
ne emeklemesi canım yaa.. daha omurgalarını tutanıyorlar kafalarını yeni yeni tutuyorlar ..sizinkilerde bir alemmiş valla ..
öyle onu bunu da yedirmesinler çocuğa .. deneme tahtası mı bu ...
1-2 kere birşey tatr-tırılır ..ama başkası yaparsa kızarım ben
geçmiş olsun canımkızlar selam
dün 4. ay aşımızı olduk, ama ateşi var 2 gündür, çok fazla çıkmadı ama dün biara 38.3 falan oldu, ilaç verdik..
buarada bir sorum var, siz de ferrosanol damla(kan için, demir) kullanmaya başladınız mı? sağlık ocağından verdiler, 6 damlayla başlayın dediler, ama kabız olabilir dediler, dün de doktorumuza sorduk, ağustos sonuna doğru başla, şimdi yaz sıcağında düzeni bozulur bebeğin dedi. bir de hemşire d-vitamininden sen de her gün 9 damla iç dedi bana, sütten geçer dedi.. siz de içiyor musunuz? damlalarla başımız dertte.. zaten d-vit'i ben zor veriyordum, bizim bebiş hemen tükürüyor, kusuyor, yarısı yere yarısı göğe gidiyor, ağzına damlatamıyoruz, suyla veriyoruz..şimdi bir de öbür damla çıktı.. 1 yaşa kadar rahat yok sanırım damlalardan ve aşı, doktor..1 yaşta biter mi bu rutin işler?
3. aydan sonra veriyorlar o damlayı canım .. yeğenime kullandı kardeş,im kabız yapmadı .. herkeste yapmayabilir .. birde idrarı bazen pembe gibi gelebiliyor telaş etme ...kızlar selam
dün 4. ay aşımızı olduk, ama ateşi var 2 gündür, çok fazla çıkmadı ama dün biara 38.3 falan oldu, ilaç verdik..
buarada bir sorum var, siz de ferrosanol damla(kan için, demir) kullanmaya başladınız mı? sağlık ocağından verdiler, 6 damlayla başlayın dediler, ama kabız olabilir dediler, dün de doktorumuza sorduk, ağustos sonuna doğru başla, şimdi yaz sıcağında düzeni bozulur bebeğin dedi. bir de hemşire d-vitamininden sen de her gün 9 damla iç dedi bana, sütten geçer dedi.. siz de içiyor musunuz? damlalarla başımız dertte.. zaten d-vit'i ben zor veriyordum, bizim bebiş hemen tükürüyor, kusuyor, yarısı yere yarısı göğe gidiyor, ağzına damlatamıyoruz, suyla veriyoruz..şimdi bir de öbür damla çıktı.. 1 yaşa kadar rahat yok sanırım damlalardan ve aşı, doktor..1 yaşta biter mi bu rutin işler?
ya kızlar benim kız çok mızmız hep sallanmak istiyor durunca hemen uyanıyor ayağımdaysa bıraır bırakmaz gözleri açılıyor 10 dakka 10 daakka uyuyor sallamazsam hiç uyumuyor sizinkiler nasıl benmi bukadar kötü alıştırdım farketmeden(((((((((
nevrcım senin kız size tepki veriyomu konuşunca benimki bizi hiç tınlamıyor etrafı ile ilgileniyor
3. aydan sonra veriyorlar o damlayı canım .. yeğenime kullandı kardeş,im kabız yapmadı .. herkeste yapmayabilir .. birde idrarı bazen pembe gibi gelebiliyor telaş etme ...
d-vit ben direkt ağzına damlatıyorum midesi bulanmıyor içiyor ..
ama doktor içemezse tatlı kaşığına anne sütü koy içine damlar öyle ver demişti .. onu bir dene istersen
benimkide sürekli kucakta ya da ayakta sallanmak istiyor .. ama uyuduktan sonra alıp yatağa taşımıyorum hemen uyanıveriyor taşırken.. kendi yatağımda sallıyorum ..salladığım yerde bırakıyorum ... uykuya devam etsin diye .. hatta ayağını çekerken altından ; yastığı elinle sallayarak yap bunu ..sallamayı kesme .. bıraktıktan sonra ya popoya pışpış yap yada yastığı elinle salla bir müddet ..sanki ayağındaymış gibi sansın ..dalar öylecene ..
karnı açsa konuşmalarım faydasız ..ama sabah uyanınca keyfi yerindeyse gülücükler atıyor ...
oyy maşallah ona .. nurcan zaten bu haftadan sonra tadından yenmez .. resmen konuşacak senle agular bugular ... söyledi dersin ... gelişiminde 1 hafta ilerisi bile fark ediyor..aynı benm kızda öle yatağına aşıyana kadr 10 kere uyaıyo :)))))))))))))) ama ayağımdanda indireiyorum eğer ayğım drsun o dakka açır gözünü salıncağı var evde sendede vardı fotolarda görmüştüm o salıncata yatıyor ucuna ip bağladım onu sallıya salıya uyuyr :))))))))))))))) ayakarım dayanmıyo artık he he he
benim kız dünden beri tepki vermeye başladı çok heycanlandım bi güücükler saçıyo inanamadım erkek ardeşim akşam onla bayağı konutu ardeşim odadan çıkıyo ağlıo yanına geliyo susuyo ağamasıda numaradan hü hü hü yapıyo sözde ağlyrum geldiyo :)))))))))) gözzü ilede tkip ediyo ay çok heyecanlı :))))))))
bu arada kızlar bana doktor d vitanini kes havalar çok sıcak güneşte var ekimde başlarsın bidaha dedi sağlık ocağı hemşireleri hiç kullanma kafası olmuş dedi siz aptınız
oyy maşallah ona .. nurcan zaten bu haftadan sonra tadından yenmez .. resmen konuşacak senle agular bugular ... söyledi dersin ... gelişiminde 1 hafta ilerisi bile fark ediyor..
aaa bilmem .. ben 10 güne kontrole gideceğim .. sorayım bende tamammı devammı diye ..
ay vllahi çok tatlı oluyormuş böle :)))))))))))))) haftaya ası olur bileiyorum :)))))))))
caım sor bna doktor yazın ağır gelir dedi
bu vitamin bıngıldağının kapanması içinmiş nurcan.. ona göre kontrol ediyorlar erken kapanmışsa kes diyorlarmış bide ..
ben gene de sorucam doktor a gidince
canım geçecek en fazla 1 hafta sürer ama kremi bırakma kullankızlar nasılsınız bende aranıza katıldım
doğurdum kızımı geldim çok şükürler olsunki...
göğüs uçlarım çok acıyo dr umun verdiği kremi sürüyorum ama az tesir ediyo
sizin tavsiyeniz varmı
sizlerdede oldumu bu göğs ucu acıları nasıl ettiniz naptınızda geçtimi
geçiyomu yoksa hep emzirme süresince hep olucakmı?
merhaba,
bende tüp bebekle hamile kaldım ve 2012 ocak annesi olucam kısmetse,
tecrübeleriize ihtiyacım var
ikili test sonucum iyi çıkmasına rağmen üçlü test sonucumda trisomy 21 riskli çıktı 1/53 oranında,
doktorum yanılma olabılecegını düşünerek testi başka bir yerde tekrarlattı , bu defa da oran 1/10 çıktı
ve amniyosentez kaçınılmaz oldu, şuan amniyosentez yaptırdım sonuç bekliyorum.
üçlü testi riskli çıkıp da amniyosentezi temiz çıkan var mı? umut verici şeyler duymaya ihtiyacım var:18:
kızlar nasılsınız bende aranıza katıldım
doğurdum kızımı geldim çok şükürler olsunki...
göğüs uçlarım çok acıyo dr umun verdiği kremi sürüyorum ama az tesir ediyo
sizin tavsiyeniz varmı
sizlerdede oldumu bu göğs ucu acıları nasıl ettiniz naptınızda geçtimi
geçiyomu yoksa hep emzirme süresince hep olucakmı?
canım geçecek en fazla 1 hafta sürer ama kremi bırakma kullan
canım benim keşke daha önce sorsaydın bence boşa amniyo sentez yaptırdın benim açtığım bir topic var pozitif sonuç alıp bebeği ilke bekleyenler diye ordada bazı arkadaşlkarımızın başına geldi iyi bir ultrasoncu ile herşey halloldu zaten 3lü test sonucu hatalı çok çıkıyor çoğumuza 2 li test temiz ise 3 lü yapmıyorlar bile neseki amniyo sentezde bi sorun olmamış Allahım bebeğini korumuş bence tekrar yaptırma sonuç kötü bidaha yapalım felan derlerse benim topiğe yaz orda sana doktor tavsiye edecek arkadaş çıkar mesela geçen hafta bir arkadaşımız ankaraya gitti meğer hiç bişiciği yokmuş içini ferah tut bişiciği yok bebişinin ense kalınlığı iyi 2li testte iyise korkma
hayırlı olsun, analı babalı sağlıkla büyütün inşallah, çok sevindim..
göğüs uçların geçer 1-2 haftada,ben de geçmez diye birsürü krem stok yapmıştım
ben bol bol lansinoh krem kullandım, bir de sıcak sıcak havluyu ütüleyip havlu kapattım göğüslerime, kesinlikle çok rahatlatıyor, yalnız direk kapama yanma bir de bu sıcakta, havluyu ütüleyip fanilanın falan üzerinden sıcak sıcak kapa, hem süt gelmesine de yardımcı oluyor..
bir de şimdi ayva çekirdeği bulmak zor ama, ayva çekirdeklerine ( 10-15 cekirdek falan) biraz gülsuyu döküp ( minik bir krem kutusunda falan) bir gece bekletince o krem gibi birşeye dönüşüyor, göğüs uçlarına çok iyi geliyor, ama ayva bulamazsan lansinoh da çok iyi..inşallah hemen geçer..kızının adı ne? öpüyorum onu
kızlar nasılsınız? nasıl bebişler? yazın daha kolay oluyor bebişlerle ilgilenmesi ,en azından kat kat giyinmiyorlar... buarada denize soksam mı napsam derken birkaç kez soktum ben , çok da hoşuna gitti, hatta soğuk duşta bile yıkadım, sonra da hep ayaklarını, bacaklarını soktum , beline kadar.. sevdi, inşallah seneye daha rahat ederiz..ben de girdim abartmadan sütüme çok etki etmedi:)
ama bizim bir sorunumuz var, dün kan damlasına başladık, bugün ilk kez kakasında kırmızımsı noktalar vardı ama bayağı vardı, 2-3 gün sonra doktora kontrole gideceğiz, ama endişelendim.. sizce bu damladan mı?
bir de sürekli sağ kulağınının üst kısmını elliyor, kaşıyor, ağrısa ağlar herhalde, ama sadece kaşıyor, kulağında da birşey yok görünürde ama bu da endişelendiriyor beni..
yardım ve fikirlerinizi bekliyorum..
HEMEN BAKIYORUM O TOPİCE Belki içimi rahatlatacak bişiler okurum
çok tsk ederim cnm yazdıkların için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?