2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım ilk etapta dikkat edilmesi lazım bence.bağışıklığı ne ki yenidoğanın.sonra toprakla vb oynatcam zaten ama ilk aylar dikkatli olmakta fayda var.malum hastane mikrobu evdekinden daha farklı bişey.o bebekler de ne kadar temizlenip o yatağa yatırılıyor düşünülmesi lazım bence.annesinin öpücüğündeki uçuk mikrobundan ölen yenidoğan vardı geçen yıllarda haberlerde çıktı.hastanede enfeksiyon odası bile var.ameliyat olan ve enfeksiyon kapanları aynı odada yatırdıklarını gördüm.o nedenle hastane mikrobundan uzak durmakta fayda var.diğer mikroplarla elbet tanışacak.sıfır hijyen diye bişey yok.

haberin hepsini paylaşmıyorum.dikkat etmekte fayda var

HEMŞİRELERE SORDU AMA...

Doğumundan bir gün sonra, genç kadının dudağında uçuk çıktı. 32 yaşındaki Charlotte, hemşirelere dudağındaki uçuğun bebeğine zarar verip vermeyeceğini sordu. Hemşireler, anneye hiçbir sorun olmayacağını söyleyerek canını sıkmamasını söyledi.Birkaç gün sonra hastaneden ayrılan ve bebeğiyle evine dönen mutlu annenin mutluluğu yarıda kaldı. Bebeğini kaybetti.Hayatının en büyük acısı olduğunu dile getiren kadın, gerçeği öğrenince duyduklarına inanamadığını belirtiyor. Doktorlar, bebeğin ölüm nedeninin uçuk olduğunu söyleyerek, Charlotte'a herpes virüsünü anlatmaya çalıştı.Mira'nın, bağışıklık sisteminin herpes virüsüne karşı yeterince gelişmediği için hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre doğum sırasında annenin dudağında benzer bir uçuk çıkmış olsaydı, minik Mira, anne karnında bu virüse karşı bağışıklık sistemini çoktan geliştirmiş olacaktı.Ancak küçücük bir uçukla hayatını kaybeden zavallı bebek, geride gözü yaşlı bir anne bıraktı.

kızlar ben hamileyken 2-3 kez uçuk çıkmıştı.bebiş bağışıklık kazanmış mıdır bu habere göre son satırda yazıyor

Son düzenleme:

Etrafınızdaki insanların bebeğinize dokunmadan önce ellerini yıkadıklarından emin olun ve dudağında uçuk olan kişilerin bebeğinizi öpmesine ya da elinde tutmasına kesinlikle izin vermeyin. (Uçuk çıkmasına neden olan iltihap dahil olmak üzere herhangi bir iltihaplanma yeni doğan bebekler için tehlikeli olabilir.) alıntıdır

Son düzenleme:
muffin anam ne yaptın bana şimdi bizim millete opmede dyemiyorsun hemen kırılıyorlar kız kardesim var ona derim o der benim dememdense onun demesi daha az kırıcı olur

aynı şey benim yiğenimin de başına geldi. ama yengemin aşırı titizliği yüzünden çocuğun odası geldiği günden ayrıldı yanına girenlere eller yıkatıldı, dezenfektanlar verildi saçları toplatıldı sonuç. üç ay sonra bebişimiz hastahanelerin pis odalarındaydı. tamam iyice salalım çayıra demiyorum ama aşırısıda dert. ilkimi ben sadece 20 gün uzak tuttum. oda gelen gidenin sürekli yanında değildi, görmek isteyen odasında görebildi çok fazla aynı havayı solutmadım. hele kucak olayı yok zaten yeni doğmuş bebek öle kucaktan kucağa gezmez benim kızdığım şeydir büyüğümü vermedim küçüğünüde vermem kızan kızsın.
gelelim muffinin söylediği uçuk olayına zaten uçuk mikrobik bir durum canım ve mikrobik olan tüm hastalıklardan bebişleri korumak kollamak gerekiyor. ilk oğlumda ben bir ay maskeyle gezdim evin içinde o dönem kuş gribimi vardı domuz gribimi hatırlamıyorum bir yakalandım iyileşmiş olmama rağmen kuluçka evresi 15 daha devam ettiği için mikrobun 1 ayı öyle geçirmiştim. ama normal şartlarda sadece düzgün bir şekilde eller yıkanarak genel temizlik yeterli bence.

muffin anam ne yaptın bana şimdi bizim millete opmede dyemiyorsun hemen kırılıyorlar kız kardesim var ona derim o der benim dememdense onun demesi daha az kırıcı olur

olsun ya kırılan kırılsın canım.ben bile öpmiycem bebişi ilk aylarda.sonra bol bol ısırcam.ayy sıkıldım beklemekten dr a gidip desemmi artık alın diye valla bekle bekle sıkıldım.keşke hamilelik 3 ay olsa sonra bebek hızla büyüse..ne hayal ama.dr um da 25 ine kadar tatilde.rahat adam ya.hayırlısı olsun .bir yandan da eşimle 2 kişi olmaya çok alışmıştım çok iyiydik arkadaş gibi.şimdi 3 kişi olunca birbirimize o kadar vakit ayırabilecek miyiz diye düşünüyorum.özliycem o günleri.

ben de aynı şeyi düşünüyorum.sevecek olanlar kucaktan kucağa gezdirmesin kemikleri kıkırdak yapıda henüz.ellerini de sabunlasınlar bir zahmet.o kadar dezenfektan düşünmüyorum canım o kadar pimpirikli değilim ama yatacağı hastane yatağı temiz olsa içime siner.aşırı titiz değilim ama dikkat etmeye çalışıcam bazı noktalarda.

kızlar aklıma ne geldi.hamilelikten itibaren en güzel fotolarımı sırayla çıkarrtırıp hastane aşamasından bebeğin doğumuna finişe kadar en iyi fotoları seçip ikeadaki film şeridi fotoğraflığa sırayla dizip odasına asıcam.ne güzel olur.

ayy süper fikir valla bende bütün ultrason sonuçlarımı saklıyorum
kızıma mektup yazdım onun içine koyuyorum ilerde aklı başına geldiğinde vericem inşallah...

muffin kız cok güzel dusunmussun
bebeğe çabucak kavusma konusunda bende senin gibi dusunuyordum taaaki annem beni azarlayıncaya kadar bizim bir komsumuz var onun gelinide cabuk gelsin cabuk gelsin derken erken doğum yaptı 1 ay kadar sonra goz kasları gelişmemiş gozunun alt tarafı içe doğru cekik gelişti allahım sen koru deme oyle mevlanın zoruna gider hrşeyin hayırlısı

selam annişler ve kuzucukları keyifler nasıl biz kızımla hastahanden geldik şimid nst ye bağlandım sancılarım çıktı ama ben hissemiyorum doktorum zamanına göre iyi dedi kızım 2530 gr olmuş boyuda 48 cm miş bundan sonra kontrollerimiz 7den az 10 günden fazla olmayacakmış yani ay sonu gene kontrolümüz var

ohhhh masallah kuzuna

2 sene değil ilk okula başlayana kadar idare eder sanırım o şampuanlar
yeşil çok değil mi kıs o kadar şampuan

hahaha eder eder,elimde bulunsun:) arada bende kullanırım:))

kız olur mu her yıkayıp ütülediğimi yerine yerleştiriyordum hepsi yerinde bir o kayıp çıldırıcam

hakikaten ramazan paketi gibi olmuş yeşilcim.sederk liste yukarda mavi olanlar benimkiler.yoğun bir çalışmanın ürünü kaç topik dolaştım.millet yüz yıkama jeli bile koymuş.gereksizleri çıkardım.

mufincim ramazan kumanyası hazırladım kızına işte gör alacağın erkeği die:))

ohhhh masallah kuzuna

maşallahhh kuzucukaaa:)) bende doktora gitmek isitom

ben artık şu eleviti falan içemek istemiyorum ya sıkılıyorum içerken hespini üffffff

Al benden de o kadr..
bebeğimin doğmasndan sonra en çok eleviti bırakacağıma seviniyorm iğrenççç

valla ya yetmezmi içtik o kadar işte:)) bazı doktorlar bıraktıyo son ayda bizimki napcak bakalım,hele o demir ilacı sabah sabah h,ç çekilmio

valla ya yetmezmi içtik o kadar işte:)) bazı doktorlar bıraktıyo son ayda bizimki napcak bakalım,hele o demir ilacı sabah sabah h,ç çekilmio

kanım düşük deil ama sınırdaydı o yüzden vermişti bana demiri
ama ben kendi tedavimi kendm buldm.
bebeğimn kilosu için zaten düzenli olarak pekmez şerbeti içiyorm
bıraktm demir hapını doktoruma da içmek istemiyorm pekmezi düzenli yiyorm dedm neyseki tamam oda olur dedi.
hap içeceğime günde 2 defa pekmez şerbeti içerm daha iyi

Handan canim gecen dra gittim benim kuzu 2.700gr olmuş gecen dediğim salı günüydü cok değil ama sevindim büyümüş kuzum pekmezin cok faydası var

Maşallah canim saglikli olsunda ben takmıyorum artık kilosuna ama sunu farkettim oğlan bebekler kızlardan daha iri bizimkiler minoş olucak

Handan canim gecen dra gittim benim kuzu 2.700gr olmuş gecen dediğim salı günüydü cok değil ama sevindim büyümüş kuzum pekmezin cok faydası var

canm bi önceki gittiğinde ne kadardı. ben ptesi gitcem dr a 2 haftadr gitmyo olcam bakalm ne kadr olmş
geçen hafta 400 gr kadr kilo aldm inş kızm almştr
bu haftayı bilmyrm. ptesi ak mı kara mı belli olcak :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…