• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

dayanamadım söledim anneme böyle düşünüyorum diye
canım benım ya mecburen doğurcaksın yanında olmıcakmıyım diye içerledi
bende dedm seni düşünüyom olsun dio torunumu görcem bişicik olmaz bana dio
ne bilim annem benım için çok değerli
heycan yapar tansiyonu yükselir die korkuyorum
ama demesemde üzülcek bunu anladım

ayy kıyamam yaaa,
onların şimdi heran kulakları telefonda, her çaldığında bizden bir haber bekliyorlar deli gibi, ayy içim tuhaf olduu:14:

benim de annecim haftasonu gelecek inşallah, doğuma yetişemiycek diyorduk ama oğlum resmen bekliyor ananesini :16:

yahu magneznumda vermıyo doktor nasıl geçecek bu agru ya,topallıyoru mresmen yavrum ya. evde var magnezyum içsem nolur:33:
magnezyum kasılmalara kramplara falan kullanılıyor ya rahminde kasılmalarını engeller diye vermiyorlar canım sen içme boşver dayan öyle
ya kızlar ayıptır söylemesi çok fena ishal olmuşum, bazı yerlerde okumuştum doğum öncesi olabilir diye, ondan mı acaba:26:
bende aynı dertten muzdaribim acaba doktora gitsemmi diye düşünürken nette doğumdan önce olabileceği yazısını okudum ve bıraktım (kabız olmaktan bin kat iyidir :9: )

aaa aklıma gelmişken rüyalardan anlayan varsa gece rüyamda çok güzel kocaman tazecik bir pideyle bir torba dolusu yeşil üzüm yediğimi gördüm :26:

sanırım iyi bişey :44:

Son düzenleme:
Kızlar sizce normal doğum yapanlar epidular yada spinal veya bölgesel anestazi yaptırmadan normal doğurmak istese doğum esnasında çok mu acı çeker? çevrenizde böyle doğum yapmış olanlar var mı?

Kızlar sizce normal doğum yapanlar epidular yada spinal veya bölgesel anestazi yaptırmadan normal doğurmak istese doğum esnasında çok mu acı çeker? çevrenizde böyle doğum yapmış olanlar var mı?

işte tam da istediğim bu, tecrübe etmek nasip olursa ne kadar acı çektiğimi söylerim size :37:

Kızlar kilot seklinde giyinen hasta bezleri cok kullanışlı . Kayma çıkma derdi yok. Ben tavsiye ederim.
Canım nasılsın,nasıl gidiyor annelik,bebik nasıl :16:
Gunaydin akimler dogurdu acaba yaa cok meraka ediyorum. Giremiyorum surekli
Canım buradan tekip edebilirsin doğum yapanları
http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/542042-2012-agustos-annelerinin-dogum-hikayeleri.html :40:
Slm kizlar ayin 19 da alta kuzum dunyaya geldi simdilik hersey cok normal 38+0 da 3550 gr dogdu:) umarim
Herkes iyidr cok sik takip edemesemde Aklim
Hep sizde
YeniBahar gözün aydın canım, Rabbim analı babalı büyütsün, darısı bizim başımıza.. :16:

Son zamanlarda etrafımda da herkes sezeryan oluyor bir sebeple. Bir arkadasım normal yaptı gecen sene ve bu sene iki defa. İlkinde epidural falan almadı ikincide istedi doktoru acıkca gereksiz zaten 4cme kadar cekiyorsun sonrada gec gelsen hastaneye 8cmi gecince vermiyoruz ilk dogumun olsa belki onerirdim ama ben gerek gormuyorum dedi oda vazgecti. Normal yaptı onuda tabi sorsak zor der ama herkesin bunyesi farklı

Son zamanlarda etrafımda da herkes sezeryan oluyor bir sebeple. Bir arkadasım normal yaptı gecen sene ve bu sene iki defa. İlkinde epidural falan almadı ikincide istedi doktoru acıkca gereksiz zaten 4cme kadar cekiyorsun sonrada gec gelsen hastaneye 8cmi gecince vermiyoruz ilk dogumun olsa belki onerirdim ama ben gerek gormuyorum dedi oda vazgecti. Normal yaptı onuda tabi sorsak zor der ama herkesin bunyesi farklı

Yani açılma olmadığı zamanlar mı bu yöntemler kullanılıyor? 10 cm açıldıktan sonra epidurale gerek yok o zaman, tabi acı eşiği önemli ben biraz yapı itibariyle çekingen olduğum için sanki gıkımı çıkaramam gibi geliyor nazım bir tek eşime :)

Yani açılma olmadığı zamanlar mı bu yöntemler kullanılıyor? 10 cm açıldıktan sonra epidurale gerek yok o zaman, tabi acı eşiği önemli ben biraz yapı itibariyle çekingen olduğum için sanki gıkımı çıkaramam gibi geliyor nazım bir tek eşime :)

Açılma baslıyor sonra 4cm oldugunda epıdural yapılıyor diyelim ki hastaneye gittin acılman 8cm olmus ozaman vermiyorlar zaten işe yaramaz artık diye ee 8-10cm oldugunda zaten dogum baslıyor bi ıkınma kalıyor :)

Tam kac cm ile baslıyor bilmiyorum tabi normal dogum anı yanii okadar olduktan sonra zaten birsey kalmıyor anlamında yazdım :)

Son düzenleme:
Açılma baslıyor sonra 4cm oldugunda epıdural yapılıyor diyelim ki hastaneye gittin acılman 8cm olmus ozaman vermiyorlar zaten işe yaramaz artık diye ee 8-10cm oldugunda zaten dogum baslıyor bi ıkınma kalıyor :)

Ay ne güzel anlattın bir solukta, doğum yapasım geldi evde sancıyı çekip hastanede bir ıkınmayla çocuğu alıp eve gelesim geldi :1::1:

Ay ne güzel anlattın bir solukta, doğum yapasım geldi evde sancıyı çekip hastanede bir ıkınmayla çocuğu alıp eve gelesim geldi :1::1:

Diger mesajda editledim canım tam kac cmde baslıyor bilmiyorum tabi ama olkadar acıklıktan sonra zaten istesen de vermiyorlar :)
Benim bu arkadasımın akşam baslamıs sancıları mesela sabaha kadar evde gezmiş osekilde cekmiş hastaneye gidince 1saat 15 dakika sonra dogumu olmus :)
Ama ilk dogumunda suyu erken geldi hastanede 3gun sancı cekti kısmet işte - tabi hala kendide kabul ediyor okadar sancı cekme sebebi kendini kasması ve korkması etrafın seslerinden flan ondn bu sefer gec gitti hastaneye bilerek

Birde gercekten Türk kadını cok guclu deriz ama baska hiçbir ırkın kadını doguma bu sekilde yaklaşmıyormus.Biizm gibi sancı agrı kelimelerini kullanmıyormus doktorlarda kadınlarda. Ufaklıgımızdan bu yana hep kotu agrılı sancılı hikayeler dinliyoruz ondan tabiki eksi ile baslıyoruz hamileliğe. Hamile oldugumu ogrendigimde kac kişi dogumu sordu aylardırda kimle konussam korkuyormusun ben soyle dogurdum hikayeleri zorla korkutmaya calışıyorlar anlamadım nedendir :)

Herkese selamlar,
Doğumlarımız olmuş, Allah analı babalı büyütsün bebişlerimizi annelerimize de geçmiş olsun. Darısı başımıza.

Doğuralım artıkkk :))) Allah hayırlısını versin hepimize...

ben ilk doğumumu aynen dediğin şekilde yaptım canım,muhtemelen ikincisi de öyle olcak,benim öyle bir doktorum var ki adam doğum şeklini hiç konuşmuyor bile,epidral,spinal hiç bilmiyorum ben suyum geldi zaten 41.haftada sancım da yoktu,suni sancıyla çatır çatır doğurttu beni valla:1:

bir de kızlar sancılarınız gelmeye başladığında sakın ha hemen doktora gitmeyin,iyice sıklaşsın dayanılmayacak boyutlara geldiğinde gidin derim,çünkü gittiğinizde yüzde doksan geriye göndermeyip hemen suni sancı veriyorlar,ilk olunca da insan bilmediğinden korkup kabul ediyor suni sancıyı:18:

Şimdi doktor kontrolünden geldik.Kilosu konusunda endişem vardı çok artmıştır diye.Ama bu sefer aynı çıktı yine 15 günkü ile.doktor bu sefer farklı odada yaptı muayeneyi.Ve farklı makinalarda farklı sonuçlar çıkabiliyor dedi.+ - 400 gr farkedebiliyormuş gerçek kşloyla.Çünkü bilgisayar ölçüyor sonuçta dedi.Yani geçen sefer muhtemelen fazla ölçmüş.Ama yinede haftasından fazla biraz kilosu:nazar: Ama orktuğum gibi olmadı.Yine normal doğum bekliyoruz yani.Suyu, kalp atışı, kan atışı herşeyi normal dedi çok şükür :nazar:Bir sorun yok yani.Beklemeye devam.Suyun gelirse veya kan gelirse gel dedi.Ama sancın gelirse hemen gelme dedi.10 dk altına düşerse periyodu o zaman gel dedi.Bir sonraki kontrolümüz 10 gün sonra.Beklemeye devammmmmmmmmmmmmmm.Offffffffffffff:18::18::18:

Canım yeni konustum sezeryan olan bir arkadasımla sabah 9 gibi ameliyata girdi mesela gece 12den itibaren yeme içme suda dahil içmeden gitmiş. Sonra oglen 3 gibi su içmesine musade etmişler akşam 6gibide yemek ama cay biskuvi gibi seyler :) Yani o caylarıda hemen içemiyormuşuz

hımmm o zaman göğse ılık su torbası koysak işe yarar mı süt için.bir de sonda olayı var sez.da canım kesin takarlar mı

Back
X