Selam..
Bugun doktorumuza gttik bebeğim 3 kg 50 cm olmuş,suyum eşi falan hepsi güzel.Kontrolleri haftada bir e düşürdü.henüz kanala yerleşmemiş 1-2 haftası var dedi. haftayada çatı kontrolü yapılıcak.
Kaşıntımı sordum,sonucu kötü(
Gebelik Koleztazı denilen bişeyden şüpelendi,dahiliye yönlendirdi.Kan testi yapıldı,kanımda kolezta çıktı.
Yani;
Gebelikte yşanan bir durummuş,karaciğerle ilgili. safra kesesindedki asitler normalde dışarı atılıyormuş,bende kana karışmış bu yüzden uyu zgibi kaşınıyomuşum.bana bir zararı yokmuş ama bebek için riskliymiş,ani ölümlere yol açabiliyomuş(
Bu yüzden ilaç tedavisine başladık,değerim 30 normaLde 10 olması gerekirmiş. pazartesi de safra kesemnden ultrasyona gırıcem bişey varmı yokmu diye,değerler düşerse ilaç sayesinde sorun yok.ama artrış olursa erken doğum olacak dedi doktor.
kaşınmam bu yüzdenmiş,benım gıbı kaşınan varsa hemen gıdın doktorunuza.
Geçmiş olsun cnm.Bende de kaşıntı var demiştim daha önce yazıştığımızda ama benim geçti.O yüzden doktoruma sölemedim bile..Senin de geçecek inşallah.Hem ilaç tedavisinede başlıyorsun daha çabuk geçer.Doktorun densizliğine gelince öle salak salak konuşanlar var malesef doktor değil de bana bu topicte ( ismi lazım deği ) bir arkadaş da öle bir laf etmişti çok canım sıkılmıştı.Takmamak lazım işte..