ben de sünneti erken yaptırma yanlısıydım, çocuk acı çekmesin v.s diye ancak eşim çocuk cerrahına sormuş (arkadaşı); erken yapıldığında sünnet derisi, pipisi falan çok küçük olduğu için komplikasyon daha fazla oluyormuş. eğrilik, yapışıklık v.s. bir de ileride erken boşalma sorunu erken sünnet olanlarda daha fazla imiş.biz de vazgeçtik. büyüyünce yaptıracağız.
Canım normalde de dugunden once yapılıyor iyileşiyor zatengercekten mi off hepten kafam karisti simdi :26:
ya tatlim sorma kafam bir karisik bir karisik. yaptiran arkadaslar var cok rahat edersin diyorlar.
aileler ne o dugun sonra olur mu cocuk mu kandiriyorsunuz diyorlar
top bende benim kafa da allak bullak , hatta simdi efilik in dediginden sonra hepten kafam karisti
napcaz sekerim bizz
Bende erken olsun hareketlenince daha zor diyordum eşimde arastırdı mı bu sekilde bilmiyorum ama bazen erken oldugunda sorun olacagını dusunuyor bazen yaptıralım diyor. Çok kararsız kaldım bende. Rahatlık olarak annemde şimdi yaptır diyor ama butur sorunlar acısından ne yapmalıyız bilemiyorum.ben de sünneti erken yaptırma yanlısıydım, çocuk acı çekmesin v.s diye ancak eşim çocuk cerrahına sormuş (arkadaşı); erken yapıldığında sünnet derisi, pipisi falan çok küçük olduğu için komplikasyon daha fazla oluyormuş. eğrilik, yapışıklık v.s. bir de ileride erken boşalma sorunu erken sünnet olanlarda daha fazla imiş.biz de vazgeçtik. büyüyünce yaptıracağız.
27 ağustos 12:15 te spinal sezeryan ile 3900gr 52cm nilsu muza kavuştuk şimdi evdeyiz çok şükür rabbime :)
Günaydın hatunlar ve kuzucukları...
1 saat sonra evimizden ayrılıyoruz ve hastaneye doğru yol alıyoruz. Kızımız hala gelmemekte kararlı sez. yolu göründü, inşaAllah saatler sonra bende yavrumu kucağıma alacağım. Bize dua edin teyzeleriiii
erken yapılınca iyi olacak diye bisey yok benim esimede bebekken yaptırmıslar günlerce ugrasmıs kaynanam bir sürü sorunla o yüzden esim kesinlikle 3 4 yasından önce yaptırtmayı düsünmüyo
27 ağustos 12:15 te spinal sezeryan ile 3900gr 52cm nilsu muza kavuştuk şimdi evdeyiz çok şükür rabbime :)
ben de sünneti erken yaptırma yanlısıydım, çocuk acı çekmesin v.s diye ancak eşim çocuk cerrahına sormuş (arkadaşı); erken yapıldığında sünnet derisi, pipisi falan çok küçük olduğu için komplikasyon daha fazla oluyormuş. eğrilik, yapışıklık v.s. bir de ileride erken boşalma sorunu erken sünnet olanlarda daha fazla imiş.biz de vazgeçtik. büyüyünce yaptıracağız.
bende tam eşimi ikan etttim , düğünü ileride yaparız diye, birde aynen eşimin ailesinin tek torunu ,zor işler , kimseyi incetmeden nasıl kurtarıcağız bu işe ,
şimdi kafam karıştı ama :26: ama bizim doktor ısrar ediyor ,:26:
erken yapılınca iyi olacak diye bisey yok benim esimede bebekken yaptırmıslar günlerce ugrasmıs kaynanam bir sürü sorunla o yüzden esim kesinlikle 3 4 yasından önce yaptırtmayı düsünmüyo
Canım normalde de dugunden once yapılıyor iyileşiyor zaten
Bende erken olsun hareketlenince daha zor diyordum eşimde arastırdı mı bu sekilde bilmiyorum ama bazen erken oldugunda sorun olacagını dusunuyor bazen yaptıralım diyor. Çok kararsız kaldım bende. Rahatlık olarak annemde şimdi yaptır diyor ama butur sorunlar acısından ne yapmalıyız bilemiyorum.
Sünnet ne zaman yapılmalıdır?
Yapılan çalışmalara göre, sünnet için en uygun zamanların başında yenidoğan dönemi gelmektedir. 2 6 yaş arasında sünnet düşünüldüğünde ise, genel anestezi altında uygulanması önerilmektedir. Çünkü bu yaşlarda yapılan sünnet, psikolojik gelişiminin önemli bir döneminde olan çocukta negatif etki yapabilmekte ve kısırlaştırılma korkusu denilen psikolojik bozukluğa neden olabilmektedir. Yenidoğan sünneti bebek doğduktan sonra, K vitamini uygulandıktan sonra yapılabilir.
Yenidoğan sünneti bebeğe acı verir mi?
Her ne kadar yenidoğan döneminde ağrı duyusu tam olarak gelişmemiş olsa da bebeğe mutlaka bölgesel anestezi yapılması gerekir. Bu sayede son derece konforlu bir şekilde sünnet gerçekleştirilmektedir.
Yenidoğan döneminde sünnet yapılmasının avantajı var mıdır?
Evet. Yapılan araştırmalar yenidoğan döneminde sünnet olan erkek bebeklerin idrar yolu enfeksiyon geçirme olasılıklarının sünnet olmayanlara göre belirgin derecede daha az olduğunu göstermiştir. Amerikan Pediatri Akademisi 1999da yayınladığı bildiride her erkek bebeğe rutin olarak uygulanmasını önermiştir. Ayrıca, penis kanseri, hemen hemen sadece sünnetsizlerde görülmektedir ve sünnetin bu durumda koruyucu olduğu uzun zaman önce kanıtlanmıştır.
Yenidoğan dönemindeki sünnet bebeğe sıkıntı verir mi?
Bu dönemde yapılan sünnet sonrası iyileşme çok hızlı olmakta ve bebeğe belirgin bir sıkıntı vermeyip, emzirilmesi açısından sorun çıkartmamaktadır.
Yenidoğan sünneti sonrası bakım nasıl olmalıdır?
Sünnetin ertesi günü bebeğin kontrolü ve pansumanı yapılmaktadır. Bundan sonra 3 4 gün süreyle bebeğin altının sık olarak kirli olup olmadığını kontrolü önerilmektedir. Bu süre zarfında herhangi bir ilaç kullanımı veya pansuman gerekmemektedir. Bebek 2 gün sonra yıkanabilir. Sünnet sırasında uygulanan dikişlerin kendiliğinden tamamen erimesi ise yaklaşık 10 günü bulmaktadır.
tebrık ederım canım allah analı babalı buyutsun.hıkayenı anlatırsın yakın zamanda.normal olmasını cok ıstemıstın kısmet olmamıs sanırım.saglıklı olun da gerısı bos tabı27 ağustos 12:15 te spinal sezeryan ile 3900gr 52cm nilsu muza kavuştuk şimdi evdeyiz çok şükür rabbime :)
Günaydın hatunlar ve kuzucukları...
1 saat sonra evimizden ayrılıyoruz ve hastaneye doğru yol alıyoruz. Kızımız hala gelmemekte kararlı sez. yolu göründü, inşaAllah saatler sonra bende yavrumu kucağıma alacağım. Bize dua edin teyzeleriiii
Bugun 27. Gunumuz. Ananemizi bu sabah gonderdik ve basbasa kaldik oglumla. Ne cok alismistik. Keske yakin olsaydik die icim gecmiyo degil. Cok ozledik simdiden onu. Gurbette olmak ne zormus.
aynen bende doğuramayanlardanım Allahtan dr. fazla bekletmıo 31 agustos cuma gunu yatısımı yapıcak ve suni sancı vericek ama ben o gune kadar doğmasını istiyorum ama bende tık yok
Merhabalar güzel anneler ve bebekleriben hala hamile hamile dolaşıyorum ortalıklarda .. Var mı benim gibi doğuramayan daha ?? Allahım doğum tarihi attıkça ileri atıyor hep :2: Doktor 30una kadar olmazsa suni sancı veririz demişti en son gittiğimde de 8ine kadar bekleriz bir aksilik olmazsa dedi .. Perşembe kontrole gideceğim ama gerçekten çok ama çok sıkıldım bende sizin gibi meleğime kavuşmak istiyorum Offf off askerlikten beter çıktı bu hamilelik yemin ederim , 3 gündür kasıklarımda sancılar oldu gitti .. Yalancı sancılar belliydi , dün ve bu gün biraz biraz sırt ağrım oldu onlarda sanırım yalancı sancıydı .. Ne nişan ne başka bir şey yok zaten .. Allahım bu kadar bekledikten sonra hem sez. olmaktan çok korkuyorum hemde bebeğime bir zarar gelecek diye endişe ediyorum İnş her şey yolunda gider de güzel haberler getiririz sizlere
aynen bende doğuramayanlardanım Allahtan dr. fazla bekletmıo 31 agustos cuma gunu yatısımı yapıcak ve suni sancı vericek ama ben o gune kadar doğmasını istiyorum ama bende tık yok
bende aynı gun doğurcm ama sezeryan sabah 10 da allahım sağlıklı evlatlar versin yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?