2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

erken yapılınca iyi olacak diye bisey yok benim esimede bebekken yaptırmıslar günlerce ugrasmıs kaynanam bir sürü sorunla o yüzden esim kesinlikle 3 4 yasından önce yaptırtmayı düsünmüyo

Canım normalde de dugunden once yapılıyor iyileşiyor zaten
Bende erken olsun hareketlenince daha zor diyordum eşimde arastırdı mı bu sekilde bilmiyorum ama bazen erken oldugunda sorun olacagını dusunuyor bazen yaptıralım diyor. Çok kararsız kaldım bende. Rahatlık olarak annemde şimdi yaptır diyor ama butur sorunlar acısından ne yapmalıyız bilemiyorum.

Sende hayırlısıyla kızına kavusmuşsundur umarım :)
Ne cok nazlı bebek cıktı boyle gelme konusunda maşallah kızlara yakısır naz gerci :)
Güzel haberlerini bekliyoruz :)

erken yapılınca iyi olacak diye bisey yok benim esimede bebekken yaptırmıslar günlerce ugrasmıs kaynanam bir sürü sorunla o yüzden esim kesinlikle 3 4 yasından önce yaptırtmayı düsünmüyo

bence o yapan kişiylede alakalı bişey,ben 2aylık olunca yaptırmayı düşünüyorum büyük oluncada yine aynı sorunlar olabilir,küçük olması daha iyi bişey sürekli uyuduğu için ve acıyı daha az hissettiği için ben 1 ay sonra yaptırmayı düşünuyorum

Erken yaşta sünnet, enfeksiyon riskini azaltıyor
Çocukların 1 yaşına kadar sünnet ettirilmesinin idrar yolu enfeksiyonu geçirme riskini önemli ölçüde azalttığı bildirildi.

KOCAELİ - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Melih Tugay, Türkiye'de sünnetin çok önemli bir konu olduğunu, sünnetin genellikle çocuğun sünnet törenini hatırlayabileceği bir dönemde yapıldığını belirtti.

1 yaşında sünnet ettirilen çocukların sayısının çok az olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tugay, ailelere sünnetin çocuk 1 yaşına gelene kadar yapılması önerisinde bulundu. Tugay, şunları söyledi:

''Bir yaşına kadar erkek çocuklarda idrar yollarında iltihaplanma ihtimali kız çocuklarına göre daha yüksek. Çocukların 1 yaşına kadar sünnet ettirilmesi idrar yolları enfeksiyonu geçirme riskini önemli ölçüde azaltıyor. Bunun yanı sıra bazı çocuklarda sünnet derisi dar olabiliyor ve çocuk işeme zorluğu çekebiliyor ya da fermuarını çekerken sünnet derisini sıkıştırabiliyor. Sünnet olduğunuz zaman tabii ki bu sorunların hepsi giderilmiş oluyor. Birçok hastamız mesela idrar yolları dışında sünnet derisinin iltihabıyla da karşımıza gelebiliyor. Bu sayede sünnet olarak bu sorunlardan da kurtulmuş oluyor. Küçük yaşlarda geçirilen idrar yolu enfeksiyonları ya da sünnet derisinin iltihaplanmaları çocuğu çok fazla hırpalıyor, hastanelik edebiliyor. Sünnet derisi dar olup erken sünnet olmayan çocuklar sünnet oluncaya kadar birkaç defa idrar yolu enfeksiyonu geçirebiliyor. Sünnet olamayan çocukların geçirdiği enfeksiyonlar çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu dönemlerde yemesini, içmesini bozuyor, vücudunun direncini kırıyor.''

Haberin devamı ↓
--------------------------------------------------------------------------------
reklam
--------------------------------------------------------------------------------

Erken yaşlarda yapılan sünnetlerde iyileşmenin çok hızlı gerçekleştiğine de dikkati çeken Tugay, şöyle devam etti: ''Sünnet ettikten sonra üzerine ince bir sargı yapıyoruz. Bunu da yapmamızın sebebi, aileler sünnetli gördükleri zaman biraz rahatsız oluyorlar. O yüzden de onlar alışıncaya kadar sargı yapıyoruz. Ertesi gün o sargıyı çıkarıp atıyorlar zaten. Çocuğunu normal bezini bağlıyoruz. Sünnet olduktan sonra özel bir pansumana falan başvurmuyoruz. Bazen çocuk sünnetini oluyor annesi bezini bağlıyor. Daha büyük yaşlarda olduğu zaman çocuk her şeyi görüyor. Bebeklik döneminde sünnet olduğu zaman çocukta hem korku olmuyor hem de kısa sürede iyileşiyor. Böyle avantajları var.''

ABD'DE YAYGIN
ABD'de son 40-50 yıldır sünnete çok önem verildiğini belirten Tugay, şunları kaydetti: ''Şu anda dünyada en çok sünnet yapılan ülke ABD. Nüfusu tabii ki büyük ve doğan bebeklerin de büyük bir çoğunluğu sünnet ediliyor. Yani sünnet edilmeyen erkek bebek sayısı sünnet edilenden daha az olabilir. ABD gibi sağlıkta ve bilimde çok ileri olan bir ülkenin bile bu işe dini gerekçeleri olmadan bu kadar sahip çıkmasının altında demek ki sağlık için bir neden yatmaktadır. Bu konuda elde edilen bütün yayınlar ABD'ye ait. Bu da ABD'nin bu konuya ne kadar önem verdiğini gösteriyor.''

Tugay, sünnetin uzman kişilerce ve mümkünse hastanede yaptırılmasının daha sağlıklı olacağını sözlerine ekledi.

internette böyle bi yazı var kızlar ilgilenenlere..

Sünnet ne zaman yapılmalıdır?

Yapılan çalışmalara göre, sünnet için en uygun zamanların başında yenidoğan dönemi gelmektedir. 2 – 6 yaş arasında sünnet düşünüldüğünde ise, genel anestezi altında uygulanması önerilmektedir. Çünkü bu yaşlarda yapılan sünnet, psikolojik gelişiminin önemli bir döneminde olan çocukta negatif etki yapabilmekte ve “kısırlaştırılma korkusu” denilen psikolojik bozukluğa neden olabilmektedir. Yenidoğan sünneti bebek doğduktan sonra, K vitamini uygulandıktan sonra yapılabilir.

Yenidoğan sünneti bebeğe acı verir mi?

Her ne kadar yenidoğan döneminde ağrı duyusu tam olarak gelişmemiş olsa da bebeğe mutlaka bölgesel anestezi yapılması gerekir. Bu sayede son derece konforlu bir şekilde sünnet gerçekleştirilmektedir.

Yenidoğan döneminde sünnet yapılmasının avantajı var mıdır?

Evet. Yapılan araştırmalar yenidoğan döneminde sünnet olan erkek bebeklerin idrar yolu enfeksiyon geçirme olasılıklarının sünnet olmayanlara göre belirgin derecede daha az olduğunu göstermiştir. Amerikan Pediatri Akademisi 1999’da yayınladığı bildiride her erkek bebeğe rutin olarak uygulanmasını önermiştir. Ayrıca, penis kanseri, hemen hemen sadece sünnetsizlerde görülmektedir ve sünnetin bu durumda koruyucu olduğu uzun zaman önce kanıtlanmıştır.

Yenidoğan dönemindeki sünnet bebeğe sıkıntı verir mi?

Bu dönemde yapılan sünnet sonrası iyileşme çok hızlı olmakta ve bebeğe belirgin bir sıkıntı vermeyip, emzirilmesi açısından sorun çıkartmamaktadır.

Yenidoğan sünneti sonrası bakım nasıl olmalıdır?

Sünnetin ertesi günü bebeğin kontrolü ve pansumanı yapılmaktadır. Bundan sonra 3 – 4 gün süreyle bebeğin altının sık olarak kirli olup olmadığını kontrolü önerilmektedir. Bu süre zarfında herhangi bir ilaç kullanımı veya pansuman gerekmemektedir. Bebek 2 gün sonra yıkanabilir. Sünnet sırasında uygulanan dikişlerin kendiliğinden tamamen erimesi ise yaklaşık 10 günü bulmaktadır.

Bugun 27. Gunumuz. Ananemizi bu sabah gonderdik ve basbasa kaldik oglumla. Ne cok alismistik. Keske yakin olsaydik die icim gecmiyo degil. Cok ozledik simdiden onu. Gurbette olmak ne zormus.

canim hayirli olsun
27 ağustos 12:15 te spinal sezeryan ile 3900gr 52cm nilsu muza kavuştuk şimdi evdeyiz çok şükür rabbime :)

ya peki kizlar biz nasil bir karar vermeliyiz tumden kafam karisti :26::26:

bilgilerin için teşekkürler canm bizde 2 aylık olunca yaptırmayı düşünüyrz bi çok tanıdığımız yaptırdı ve çok memnunlar fazla acı duymadıklarını ve sıkıntısız geçtiğini söylüyorlar

27 ağustos 12:15 te spinal sezeryan ile 3900gr 52cm nilsu muza kavuştuk şimdi evdeyiz çok şükür rabbime :)
tebrık ederım canım allah analı babalı buyutsun.hıkayenı anlatırsın yakın zamanda.normal olmasını cok ıstemıstın kısmet olmamıs sanırım.saglıklı olun da gerısı bos tabı

hayırlısıyla saglıklısıyla kavus bebişine canım.ıyı haberlerle gel

kızlar bu göbekteki çatlakların hiç gecme yada azalma ıhtımalı yokmu yaa ne kadar cırkın duruyor
bu arada 16kılo almıstım 6kılosu dogumda gıttı 2sı de sımdı gıtmıs kaldı 8 kılo.emzırırken ınsan daha cok yemek yıyormus.herkes sunu ye bunu ye sutun artsın sut yapsın dıye yuklenıyor yaa umarım kılo degıl sut olarak gerı doner yedıklerım.
bırde emzırme atletı kullanıyorum ben.emzırme sutyenı kullanıp memnun olan varmı hangısı daha rahat acaba.marka ısmıde verırsenızs sevınırım.

Bugun 27. Gunumuz. Ananemizi bu sabah gonderdik ve basbasa kaldik oglumla. Ne cok alismistik. Keske yakin olsaydik die icim gecmiyo degil. Cok ozledik simdiden onu. Gurbette olmak ne zormus.

canm benm seni çok iyi anlıyorm bende aynı durumdaym..
bizde kızmla 12 günlükken baş başa kaldk yaklaşk 10 gündr beraberz kayınvalidem gelcek yakında
gurbet kötü gerçekten babam ilk torununu daha görmedi bile..
neyse herks sağlıklı olsnda varsn gurbette olalm...

aynen bende doğuramayanlardanım Allahtan dr. fazla bekletmıo 31 agustos cuma gunu yatısımı yapıcak ve suni sancı vericek ama ben o gune kadar doğmasını istiyorum ama bende tık yok

bende aynı gun doğurcm ama sezeryan sabah 10 da allahım sağlıklı evlatlar versin yaa

aynen bende doğuramayanlardanım Allahtan dr. fazla bekletmıo 31 agustos cuma gunu yatısımı yapıcak ve suni sancı vericek ama ben o gune kadar doğmasını istiyorum ama bende tık yok

bende tek olduğumu zannediyordum bizde pazartesiye kadar bekliyoruz kendiliğinden olmazsa pazartesi hastaneye yatışımız yapılacak artık suni muni Allah ne verdiyse Allahım sonuda güzel olur inşallah hayırlısıyla hepimiz meleklerimizi kucağımıza alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…