2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

zammbak o anneler kendini gezdirmeye gelmişler.sinir şeyler.küçük bebeğin olduğu yerde ya yardım edilir ya da sıpaların yaramazlığı önlenir.insan halinden anlamadıkları belli

ben öyle annelere yada anne adaylarına benim oğlumda büyüsün size gezmelere gelince bol bol yaramazlık yapıcak diyorum
birde bazen böyle nezaketen ağız ucuyla söylerler yaa ,''ay bebişde uyumadı , yada ne biliyim onun gibi bişi'' işte o zaman tam sırası oluyor bende gülerek olsun benim oğlumda büyüyünce sizi uyutmaz yada ona benzer bişiler diyorum çok şahane oluyorrr

hımm :26::26: valla canı isterse ayırt ediyor galiba, mesela uykusu gelince benim kucağımda olması gerekiyor ,birde şu dönme
olayını tam olarak nasıl yapıyorlar ??* yani yan mı dönüyor ,pop üstüne mi dönüyor , yüzükoyun mu dönüyorlar ??? birde elllerini gördüğünde çok komik oluyorr ellerini birleştirip gözleri ile epey bir inceliyor garibim şaşırıp şaşırıp

kızlar bizde soğuk algınlığı vardı dün parol içtim geçti baya baya.kızıma da süt sağıp verdim.dr maske tak emzir demişti ama babası geçmesin diye sağmamı istedi.kızım dün hapşuruyordu ara ara.bugün gözler kızarıyor arada.halsizlik var.ateşi öğlen 37.5-37.3 arasında gelip gidiyordu.ne yapayım kızlar arada alnına dokunuyorum hafif terli vücudunda ter yok.baş terlemesi 3-4 gün önce iyiyken de oluyordu.sizce kızım soğuk algınlığı mı?ateşi yükselmez mi soğuk algınlığında?

elini bayrak gibi kaldırıyr yumruk yapıyor bakıyor inceliyor
yada meme emerken iki eliyle tutuyor bakıyor ellerine

hayatım mesela yan koy yüz üstü yatıyor resmen . mesela ben sırt üstü düm düz emzirrken kafayla ayaklar kalkıyor kaplumbağ gibi

ben doktora dedim ki maske takayımda emzireyim dedi maske birşeyi önlemez hatta bunla ilgili nettede yazılar var.

o terlemesi salyalanması hep dişler yüzünden diyorlar genelde anneler hep yazıyor terliyor diye

ama istersen bi sağlık ocağına götür geçmiş olsun canım

süper bir yazı, çok teşekkürler.

evet elini aynen o dediğin şekilde inceliyor daa hatta ellerini birleşmiş şekilde iken gözünün önünde olunca görürse çok komik oluyor bakışları ellerine , birde ben mesela kendi ellerimlede ona oyunlar yapınca çok ilginç geliyor ,ama yan koyunca yüzüstü dönmeye hiç niyetli değil gerçi sizden küçüğüz galiba biz ,ama ben arada dönme alıştırması olması için kendim çevirirken yüzükoyun bırakıyorum da pek sevmiyor biraz debelenip sonra karartıp kendini başlıyor viyaklamaya :2:

benimki tanıyor galiba, zira beni görünce heyecanlanıyor, ben gülünce de gülüyor. bide abisine gülüyor. onun dışında yabancılara pek gülmüyor, suratını asıp seyrediyor genelde

süper bir yazı, çok teşekkürler.

kızım soğuk algınlığı olup olmama arasında gidip geliyor araştırdım bunu buldum.gönül ister ki hiç hasta olmasınlar ama böyle bişey imkansız.ayy ben çok duygusal oldum normal ağlasa bile içim acıyor kızlar noluyor bana.

bir yazı daha alıntı...
Bebeklerde Ateş Yıllar önce, çocuk hekimleri ve anne babalar, ateşi, başlı başına bir hastalık olarak ele alırlar, ateşi düşürmek için ellerinden geleni yaparak, bu işlemin sorunu çözeceğini düşünürlerdi. Oysa bugün, çok iyi biliyoruz ki, “ateşi yükseltmek” vücudun enfeksiyonla savaşımı için gerekli bir yoldur.
Günümüzde, artık, normal ateşin ne olduğu konusundaki görüşlerimiz değişmiştir.
Artık ateş, 38 C nin üzeridir. Önceleri sınır, 37 C idi.

Ateş Hakkında Kısa Notlar:

Ateş, bir hastalık değildir, bağışık sistemin enfeksiyonla mücadelesinin bir parçasıdır. Ateş düşürücü verilmesi, bu mücadeleye zarar vermez.

Çocuğunuzun genel durumu, ateşinin kaç olduğundan daha önemlidir.

Aspirinin virus enfeksiyonu varlığında kullanılması, Reye sendromu adlı çok tehlikeli bir hastalığa neden olabilir. Ateşin başlangıcındaysa, virus enfeksiyonu olup olmadığını bilemezsiniz. Bu nedenle aspirin, riskli bir ateş düşürücüdür.
Paracetamol ve 6 aydan büyük çocuklarda ibuprofen grubu ilaçlar tercih edilmelidir.

Şunu hatırlatalım ki, çocuklarda ateş, erişkinlere göre daha yüksek olma eğilimindedir. 39.5-40 C gibi değerler çocuklarda sık sık görülür. Altında yatan etken ne denli ciddi olursa olsun, ateş, kendi başına zarar verici değildir. İnanılanların aksine, 41.2 C ye kadar ateş, çocuklarda beyine zarar verici değildir. Nadir olarak, özellikle ateşin çok hızlı yükseldiği durumlarda, 4 –5 yaş altı çocuklar ateşli havale –febril konvülziyon- geçirebilirler. Ailelere göre ateşli havale bir felakettir, oysa gerçekte çocuğa kalıcı hiç bir zarar vermez. Yine de, özellikle ateşli havale geçiren çocuk ailelerinin, benzer durumda ne yapabilecekleri konusunda önceen doktorlarından görüş almasında ve gerekli durumda soğukkanlılıkla uygulamasında yarar var.

Aşağıdaki bulguların varlığında, zaman geçirmeden doktorunuzu aramalısınız:

3 aylıktan daha küçük bebeklerde 38.3 C yada üzeri ateşin varlığı
Parasetamol yada ibuprofen gurubu ilaçlar verilmesine rağmen 4-5 saat içinde düşmeyen 40 C üzeri ateşin varlığı
3 ay- 3 yaş arası çocuklarda 24 saatten uzun süren ateş varlığı
Ateşle birlikte solunum /nefes alma problemleri, döküntü, ense sertliği, kusma, dalgınlık, anlamsız konuşmalar görülmesi, halüsinasyon varlığı
Dehidratasyon bulgularının varlığı
Çocuğun “hasta” görünümlü olması
Bulgular konusunda anne-babada kuşkular olması, ve ne yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olunmaması. Aramaktan ve soru sormaktan çekinmeyin, sıkıntı duymayın, sorunuz size bile aptalca gelse de, sorun. Bir kaç ateşlenme sonrasında, kendinizi çok daha rahat hissedeceksiniz.

ATEŞ ÖLÇÜMÜ

En güvenilir ateş ölçümü, civalı derecelerle makattan yapılan ölçümlerdir.

Makattan ölçüm: -Bebeklerde önerilir
Önce, dereceyi sallayarak, ateşi 36.5C ye düşürün,
Makattan ölçecekseniz, önce sabunlu suyla, sonra alkolle derecenin ucunu temizleyin,
Büyük çocukları yüzüstü, bebekleri sırtüstü yatırın
Derecenin metalik renkli ince ucunu vaselin benzeri bir kreme batırarak kayganlaştırın
Dereceyi 2-2.5 cm kadar makattan içeri itin
3-4 dakika bekleyerek dereceyi çıkarın ve okuyun.

Ağızdan ölçüm:-Büyük çocuklar için önerilir
Makattan ölçüme ek olarak;
Dereceyi ağız içine yerleştirmeden önce suyla durulayın
Dereceyi dil altına yerleştirin
Ağzın iyice kapalı kalmasına dikkat edin.

Koltuk altından ölçüm:
Koltuk altını kurulayın
Dereceyi yerleştirdikten sonra kolun iyice sıkıştırılmasına özen gösterin
4-5 dakika bekledikten sonra dereceyi okuyun

Kulak Dereceleri: Doğru kullanıldıklarında çok güvenilirdir, ne var ki sıklıkla yanlış kullanılmaktadır. Pahalı olmaları nedeniyle çok yaygınlaşamamışlardır. Her markanın kullanım kılavuzu dikkatle okunmalı ve iyice el alışkanlığı sağlandıktan sonra kullanılmalıdırlar.

Digital Dereceler: Normalde oldukça güvenilir olmalarına rağmen, pil zayıflaması yada yere düşürülme nedeniyle yanlış ölçüm yapabilirler.

Alın dereceleri: Bizim deneyimlerimize göre en güvenilmez derece tipi bunlardır, zaten ülkemizde çok yaygın değillerdir
Vücudun normal ısı ortalaması 36-37'dir. 37'nin üzerindeki ısıya yüksek ateş denirse de ısının yükselişi ciddi bir hastalık belirtisi olmayabilir. Ateş kendi başına bir hastalık olmaktan ziyade, bir hastalık belirtisidir. Bir hastalığın dışında çocukta ısı artması günün faaliyet seviyesini de yansıtabilir. Örneğin, çekişmeli bir futbol maçından sonra çocuğun ısısı geçici olarak 38'in üstüne çıkabilir.

ATEŞ YÜKSELİRSE

Ne kadar önemlidir?

Altı ayın altında bir bebekte 37'nin üstünde ateş her zaman önemlidir. Hatta direnen bir ateşte havale ihtimali de vardır.

İlk Önlemler

Çocuğunuzun ateşi olduğundan şüpheleniyorsanız, önce ateşini ölçün. Yirmi dakika sonra değişip değişmediğini anlamak için tekrar ölçmelisiniz.

Çocuğunuzu yatırın ve oda serinse bile giysilerin çoğunu çıkartin. Ateşi olan bir çocuğun ancak ince bir çarşafla örtünmeye ihtiyacı vardır.

40 derece ateşi olan çocuğunuzun bütün vücudunu ılık su ile ıslatılmış süngerle silerek ateşi düşürebilirsiniz.
Ancak her beş dakikada bir ateşi ölçün ve 39 dereceye düştüğü zaman uygulamayı durdurun. Hiçbir zaman bu iş için soğuk su kullanmayın. Soğuk kan damarlarını büzüştüreceği için ısıyı düşürmek yerine yükseltecektir.

Yukarıdaki uygulamalar bir netice vermezse, ateş düşürücü şurup verin. Suçiçeği veya grip belirtileri gösteren bir çocuğa hiçbir zaman aspirin vermeyin. Reye sendromuna neden olabilirsiniz.

Çocuğunuzun belirli aralıklarla az miktarlarda da olsa sıvı şeyler içmesini sağlayın.
Doktora başvurmalı mısınız?

Çocuğunuz altı ayın altında ise derhal doktora başvurun. Çocuğunuz havale geçiriyorsa, daha önceden havale geçirmişse veya ailenizde havale olağansa doktora başvurun. Ateş 24 saatten fazla devam ederse veya bazı belirtilerden şüphelendiyseniz doktora başvurun.

Doktor ne yapacaktır?
Tedavi süresi ateşin esas nedenine göre değişecektir. Eğer ateşe sebebiyet veren bakteriyel iltihaplanmaysa antibiyotik salık verilecektir. Hastalığın nedeni suçiçeği veya soğuk algınlığı gibi hastalıksa muhtemelen bir ilaç verilmeyecek, ancak çocuğun rahatlaması için tavsiyelerde bulunulacaktır.

Ne Yapılabilir?
Çocuğunuzun yatak çarşaflarını sık sık değiştirin ve sadece bir çarşafla üstünü örtün. Çocuğunuzun alnına nemli bir ev havlusu yerleştirin. Ateşini ölçmek için çocuğunuzu uyandırmayın. Uykusu çok daha önemlidir.

ATEŞLİ HAVALE [Febril Konvülsiyon]

Ateşin ani olarak yükselmesi bazı çocuklarda ateşli havale denilen bilinç kaybı, katılaşma ve istem dışı kasılmalara yol açabilir. 6 ay - 7 yaş arasındaki çocukların % 2 ile 4 'ünde görülür. Olguların hemen hemen yarısı 1-2 yaşlarındadır. Ateşli havaleye ailevi yatkınlık söz konusu olabilir.

Bir kez ateşli havale geçirmiş olan çocukta tekrar havale görülme olasılığı % 30 kadardır. Üç yıl hiç havale geçirmezse bu sıklık % 10 'a iner. 15 dakikadan kısa süren, gün içinde yinelemeyen havale için "basit ateşli havale" deyimi kullanılır. Çok sayıda ve uzun süren havale nöbetleri "kompleks ateşli havale" olarak adlandırılır. Basit ateşli havale hiçbir araz bırakmazken, kompleks olgularda ileride sara hastalığı görülme sıklığı artarak % 9 'u bulur.

Ateş çeşitli enfeksiyon hastalıkları ile ilişkili olarak meydana gelebilir. Ateşin yüksek ya da hafif oluşu her zaman hastalığın ciddiyetiyle bağlantılı değildir. Basit bir viral enfeksiyonda yüksek ateş, belirgin boğaz ya da idrar yolu iltihabında hafif ateş görülebilir. Başlatan faktör her ne olursa olsun ateş, vücudun savunma araçlarından birisidir. Mikroplar en iyi doğal vücut sıcaklığı olan 36.5 - 37.5 santigrat derecede ürerler. Bağışıklık sitemimiz bir enfeksiyon söz konusu olduğunda beyindeki vücut sıcaklığını düzenleyen merkezin termostat ayarını değiştirerek ısıyı yükseltir. Böylece ideal üreme ortam sıcaklığından yoksun kalan mikro organizmalar istedikleri gibi çoğalamazlar. Görüldüğü gibi hafif ateş aslında enfeksiyonla mücadelede başarıyı arttırmaktadır. Yüksek ateş ise istenmeyen bir durumdur. Vücut sıcaklığı gerekli müdahalelerle 39.5 C derecenin altında tutulmalıdır.

Soru: "Çocuğumun ateşi var, ne yapmalıyım?"

Yanıt: Çocuğunuzun üzerinde varsa yorganı kaldırın, kalın giysileri çıkarın. Ateşi 38'in üzerindeyse doktorunuzun önerdiği miktarda "parasetamol" şurubu içirin. İçemiyorsa fitil de kullanabilirsiniz. Ateş düşerken terleme ile sıvı kaybı meydana geldiğinden sık sık su vermeyi ihmal etmeyin. Islak iç çamaşırlarını değiştirin. Ateş 39.5'in üzerindeyse anlatılanlara ek olarak çocuğunuzu tamamen soyun, yatağına bir havlu serin, üzerine yatırın. Islak bir sünger ya da bezle alın, boyun, koltuk altları, bacak araları ve büklüm yerlerini sık sık silin. Bu iş için buzlu, kolonyalı, sirkeli değil sadece ılık su kullanın. Yarım saat içinde ateş düşmezse doktorunuzla görüşün ya da hastaneye başvurun. Hastalığın nedenine yönelik tedavi gerekliliği (antibiyotik vb) mutlaka hekim tarafından verilmesi gereken bir karardır.

Soru: "Ateşi düşürmek için ASPİRİN verebilir miyim?"

Yanıt: Aslında kesinlikle aspirin kullanmayın demek mümkün değildir. Ancak çocuğunuz "viral enfeksiyon" örneğin grip, kızamık ya da su çiçeği geçiriyorsa aspirin kullanıldığında çok nadir olarak "Reye sendromu" sorunuyla karşı karşıya kalınabilir. Reye Sendromu karaciğer hasarı ile seyreden bir hastalık tablosudur. Tek nedeni aspirin kullanımı değildir. Ama viral enfeksiyonlarda aspirin kullanılan olgularda sıklığının arttığına dair yayınlar vardır. Aniden ateşi yükselmiş bir çocukta etken viral midir değil midir diye araştırmaya çoğu kez zaman olmayacağı için aspirin yerine parasetamol kullanmak daha güvenli bir seçenek olmaktadır.

Soru: "Çocuğum havale geçirirken, ne yapmalıyım?"

Yanıt: Yaptığınız tüm müdahalelere rağmen çocuğunuz gözlerini bir noktaya dikip sizinle iletişimini kaybeder, ağzı köpürür, vücudunda kasılmalar meydana gelirse ilk yapılacak şey paniğe kapılmamaktır. Onu hemen yere yatırın, ayıltmaya çalışmayın, sağa sola koşup yalnız bırakmayın, yanında durun. Kusarsa gövdesini ve başını bir yana çevirin. Dişlerinin arasına elinizi ya da bir cismi sokuşturmaya çalışmayın, zorlamayın. Eğer kendiliğinden aralanmış ise bükülmüş bir kumaşı araya hafifçe sokabilirsiniz. Bu uygulamada amaç dilin ısırılmasını önlemektir. Tekrar ediyorum bir şey sokmak için zorlamak yok!
Havale bir kaç dakika içinde kendiliğinden duracaktır. Sabırla bekleyin (bu bekleyiş insana saatler geçiyor hissini veriyor olsa da) .. Havale geçiren çocuğu kapıp soğuk duşun altına sokmayın. Siz duş yaptırsanız da yaptırmasanız da havale duracaktır. Havale durduktan sonra doktorunuza baş vurun. O gereken tedaviyi düzenleyecektir. Eğer havale durmuyorsa vakit yitirmeden acil servisi olan bir hastaneye götürürün.

Soru: "Hastanede neler yapılıyor?"

Yanıt: Hastanede çocuğunuzun solunum yolları aspiratör denilen aletle temizlenecek, oksijen solutulacak, makatından içeriye havale durdurucu madde (diazepam, klonazepam) verilirken bir yandan serum takılacaktır. Havale bu şekilde de sona ermezse damar yolundan havale durdurucu maddeler verilebilir. Çocuğunuz bir süre gözlem altında tutularak gerekli incelemeler yapılacaktır. Ateşin nedeni saptandıktan sonra asıl nedene yönelik tedaviler düzenlenecektir. Kompleks ateşli havale geçiren çocuklara uzunca bir süre (6 ay-2 yıl) havale önleyici ilaç kullanılması gerekebilir.

ÇOCUKLARDA ATEŞ ve ATEŞLİ HAVALE

Ateş nedir? Normalin üstündeki vücut ısısı olarak tanımlayabileceğimiz ateş, anne babaları korkutsa da aslında çocuk için zararlı değil hatta yararlıdır. Çocuk hastalıklarında, özellikle enfeksiyonlarda görülen bir bulgudur, kendi başına bir hastalık değildir. Ateş, vücudun enfeksiyon etkeniyle savaşmasını, bağışıklık sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.
Kaç Dereceye Ateş Demeliyiz?

Bu, ateşin ölçüldüğü yere göre değişir. Makattan yapılan ölçümlerde 38 derece üzeri, ağızdan 37.5 , koltuk altından 37.2, kulaktan 38 derecenin üstündeki değerler ateş olarak kabul edilmelidir.
Ateş Ne Kadar Yükselirse Tehlikeli Olur?

Ateş Ne Kadar Yükselirse Tehlikeli Olur? Ateşli bir çocuğu değerlendirirken, ateşin yüksekliğinden çok çocuğun genel durumu yol gösterici olmalıdır. Ateşin ne kadar yüksek olduğu, hastalığın ağırlığının bir göstergesi değildir. Çocuklarda ateşin en sık nedeni olan basit viral enfeksiyonlar, 39-40 derece ateşe neden olabilir. Tam tersine, bazı ciddi hastalıklar da çok yüksek ateşe yol açmayabilir. Ancak 0-3 ay arası bebeklerde, normalin üstünde ölçülen bir vücut ısısı- değer kaç olursa olsun- hemen doktora ulaşmayı gerektirir. Daha büyük çocuklarda, çocuğun genel durumuna dikkat etmek gerekir. Eğer çocuk uyanık, aktifse, oynuyorsa, yiyip içebiliyorsa, uykusu iyiyse, solunumu normalse çok korkmaya gerek yoktur.

Ancak eğer; uyku hali, huzursuzluk, solunum zorluğu varsa, yeme içmeyi reddediyorsa, şiddetli başağrısı varsa, ateşi düşse de genel durumu düzelmiyorsa veya ateş 24-48 saatten uzun sürerse yine doktora ulaşmak gerekir.

Çoğu anne babanın ateşle birlikte aklına gelen havale geçirme olasılığı ise, ancak bazı ateşe hassas çocuklarda, ateşin ani yükselmesiyle görülmektedir. ( Buna yazının devamında ayrıca değineceğiz)
Ateşin Nedenleri Nelerdir?

Ateşin Nedenleri Nelerdir? Virüs veya bakterilerin yol açtığı enfeksiyonlar: Soğuk algınlığı, grip gibi enfeksiyonlar ateşin sık görülen nedenleridir. Soğuk algınlığında ilk 24 saat tek bulgu ateş olabilir, diğer belirtiler arkadan gelir. Anjin, orta kulak iltihabı, ishal, idrar yolu enfeksiyonu da ateşe yol açar. Nadiren zatürre, menenjit, tüberküloz gibi ciddi enfeksiyonlar da ateşin nedeni olarak saptanabilir.

Aşılar: Bazı aşılardan sonra ateş görülebilir, aşıyı yaparken doktorunuz sizi uyaracaktır.

Fazla kalın giydirme: Küçük bebekler, özellikle yenidoğanlar sıcak ortamlarda fazla giyimli olurlarsa, vücut ısılarını dengeleyemediklerinden ateşleri çıkacaktır.

Romatizmal hastalıklar, bağışıklık sistemi hastalıkları,lösemi, lenfoma gibi hastalıklar ise uzun süren ateşlerde araştırılması gereken nedenlerdir.
Ateşli Çocuğa Yaklaşım Nasıl Olmalıdır?

Ateşli Çocuğa Yaklaşım Nasıl Olmalıdır? Öncelikle, ateşin düşmanımız değil dostumuz olduğunu bilerek hareket etmeliyiz. Ateşin yükselmesiyle, vücut enfeksiyon etkeniyle daha iyi savaşabilmektedir. O halde, ateşli çocukta hemen ateşi düşürmeye çalışmak gereksizdir. Eğer bir enfeksiyon söz konusuysa, ateşi düşürmek enfeksiyonu daha çabuk iyileştirmeyecek, nedeni ortadan kaldırmayacaktır. Ancak çocuk ateşli dönemde kendini kötü hissediyorsa, halsizse ateş düşürücü ilaçların yardımıyla kendini daha iyi hissedecektir. Bu durumda, doktorun önereceği parasetamol veya ibufen grubu ateş düşürücüler kullanılabilir.

Ateşli çocuğun, normalden fazla sıvı almasına, susuz kalmamasına dikkat etmek gerekir.

Eğer ateş çok yüksek değilse ve çocuk kendini kötü hissetmiyorsa, ilaç vermeden önce üzeri soyulup ılık bir duş aldırılabilir. Bulunduğu oda serin tutulmalı, giysileri mümkün olduğunca ince ve pamuklu olmalıdır.
Ateşli Havale Nedir?

Ateşli havale, 6 ay- 5 yaş arası ateşe hassas çocuklarda, ateşin ani yükselmesiyle görülen bir havale ( nöbet ) türüdür. Görülme sıklığı yaklaşık yüzde 3 ‘tür. Ateşli havaleye ailesel bir yatkınlık söz konusudur. Ateşli havale geçiren çocukların anne, baba veya yakınlarında çocuklukta ateşli havale geçirme öyküsü saptanabilir.
Ateşli Havalede Ne Görülür?

Çocuk aniden bilincini kaybeder, vücudu, kol ve bacakları kilitlenir. Ardından kasılmalar başlar, gözleri kayabilir.Altını ıslatabilir. Rengi solar. Genelde birkaç saniyeden 1-2 dakikaya dek sürer ve kendiliğinden geçer. Kasılmaların ardından çocuk derin bir uykuya dalmış gibi görünür.
Ateşli Havale Sırasında Ne Yapmak Gerekir?

Çocuğunun havale geçirdiğine tanık olmak, anne babalar için korkunç bir deneyimdir. Özellikle ilk defa böyle bir olay yaşanıyorsa, soğukkanlılığını korumak, paniğe kapılmamak pek kolay değildir. Ancak elden geldiğince sakin olmak, çocuğun da yararına olacaktır. Nöbet sırasında boğulma, tıkanmayı önlemek için çocuğun başı yana çevrilir. Ağzını açmaya çalışmak doğru değildir. Üzerinde sıkı giysiler varsa, açılıp gevşetilmesi uygun olur. Nöbet sonrası, ateşi düşürmek için ilaç verilebilir. İlk ateşli havale mutlaka doktor tarafından değerlendirilmeli, ateşe neden olan etken saptanıp buna uygun tedavi başlanmalıdır. Tekrarlayan ateşli havaleler geçiren çocuklarda, aileye nöbet sırasında makattan verilecek, nöbeti durduracak bir ilaç önerilebilir.
Ateşli Havalenin Tehlikesi Nedir?

Korkutucu görünümüne rağmen, ateşli havale geçirmek çocuklarda kalıcı bir hasara, nörolojik bir bozukluğa neden olmaz. Bir kez ateşli havale geçiren çocuk, ateşli olduğu dönemlerde tekrar havale geçirebilir. Yaşı büyüdükçe bu risk azalacak, 5-6 yaştan sonra ateşli havale görülmeyecektir.

çocuklarda ateş 38 in üstüne çıkmayınca ateş sayılmıyor, o nedenle takip et, artarsa artık calpol ve bol bol sıvı ver.

maaşallah kırkbinkere

benimki 28temmuz doğumlucanım seninki nezaman doğdu inan bebekler 1 gün bile fark ediyor

maaşallah kırkbinkere

benimki 28temmuz doğumlucanım seninki nezaman doğdu inan bebekler 1 gün bile fark ediyor

çokta küçük değilmişiz yaa, 10 ağustos doğumluyuz bizde, bakalım önümüzdeki haftalarda ne yapıcaklar

he 12 gün vR arada

kilosu boyu nasıl kızmı erkekmi
poyraz beyimiz 62 ,5 cm 7,1 kg.ağırlığında bu sıralar bezin,n kenarları iz yapan erkek bir bebiş,

temmuz anneleri topicinide geziyorumda bu bebişler kaka yaparsa iyi mi , yada ne kadar yapmaları gerekir,burdan bir arkadaş 2-3 günde bir yapıyor demişti ama doktorunun'' demekki yediklerin yarıyor ondandır'' dediğini söylemişti ,:26:

birde bu prima 3 numaranın maxi si varmı ???? ben mi bulamadım:26:

tesekkurler canım hepinize de bızım de hem ıst de kıdoktorumuz hem kahramanmarasta kı 10 gun e kadar bısey olmaz dedı zaten 6. gun de yaptı cok sukur sezeryan dogum da kaburgası zedelenen var mı arkadaslar???

tesekkurler canım hepinize de bızım de hem ıst de kıdoktorumuz hem kahramanmarasta kı 10 gun e kadar bısey olmaz dedı zaten 6. gun de yaptı cok sukur sezeryan dogum da kaburgası zedelenen var mı arkadaslar???
hadi ya kaburgan mı zedenlendi ,:26: uff geçmiş olsun , öyle bir şey olmadı sanırım bende , ama galiba bağırsaklarımla ilgili bir sorunum var, emin değilim henüzz doktora gitmedim de, kaburga zedelenmeside acı bir şeydir sanırım ,

maaşallah canım bez küçük geliyor o zaman

yok malesef 4e geç. 2 3günde bir yapıyor benimki de ama son 4saattir 4bez değiştirdik üstüne çıktı :26:

kızlar nasılsınız ayyy ben çok yoruldum bu haftasonu haşat oldum rsmen..cuma günü 12 kişilik bi ekip vardı evde çoluk çocuk kavga kıyamet..cuumartesi sabah kalk törene git..büyüğü babasıyla yolla küçüğü arkadaşa bırak..eve geldim 2 saat sonra ikisini de babaya bırakıp okulun toplantısına gittim.geldim.arkadaşlar aradı e hadi gelin oturalım dedim.saat 9 u geçerken arkadaş aradı yarın gelelim arayacaktık erken unuttuk diye.bugün 1 7 kişi daha geldi..sonuç=3 günde 24 kişi+okul toplantısı+büyüğün azgınlıkları+küçüğün huysuzluklarııııı!!
haftaya da okuldakiler gelicek 10-15 kişi hadi bakalım ne deyimmmm!!
ya bu arada benim sıpa çok öksürüyo 2 gündür canım sıkııyor.doktora götürsem ilaç vermez, çay yapsam içemez..ne yapacağımı şaşırdım var mı bizim gibi olabn??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…