2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar benim kızın bugun ogleden sonra karma aşısının ikinci yüklemesi var benimde tetenoz üçüncü yükleme var dua edin nolur kizim az ağlasın öncekinde cok ağlamıştı yavrum..agri ateş ağlama vb durumları bildiririm sizlere... Sanırım ilk asiyi biz olacaz...

benimki yarın 3 aylık oluo gündüz bazen ii bazen kötü gün güne uymuo valla o uyuyunca uyuyayım diorum ama hemen uyanıo nası olsa hemen uyanır uyumayayım diorum bu seferde hiç uyanmıo bana garezi var bu oğlanın:)

cnm senın bebıs 4 aylıkmı ınsallah cok aglamaz umarım ates olmaz dualarımız senınle cnm ıstersen gıtmeden calpol ver agrısı olmasın gecmıs olsun cnm

kızlar daha çok erken biliyorum ama özellikle eski anneler cevaplasın lütfen.

mama sandalyesi olarak bi öneriniz var mı? kullanıp (ya da kullanandan duyup) memnun kaldığınız?

ya kizlar ne zamandir kk nin sayfasi acilmiyordu
ozledik hepinizi
bugun 4. ay asilarimizi oldukk
sizlerde haberler nasill ?

canım dün senin bebişten bahsederken benimki de hasta oldu sanırım hapşırıyor, sık öksürüyor,burun da tıkalı azcık daha önce kullandığımız öksürük şurubundan vericem burun damlasından inş düzelir

selam kıslar benim 40 günlük rapor hakkımdan 20 günüm kaldı. ancak dr. 20 günlük veremem dedi. acaba hangi dra gitsem de bana bu 20 günlüğü verebilir.
zaten heyet raporu hayal oldu. aslında ortapediye gitcem kalça kemiğim çook ağrıyo acaba dr verebilir mi
tanıdık dr olmayınca da vermiyolar ya. 10 gün sonra ücretsiz izin de alabilrim bu durumda olan var mı

kızlar daha çok erken biliyorum ama özellikle eski anneler cevaplasın lütfen.

mama sandalyesi olarak bi öneriniz var mı? kullanıp (ya da kullanandan duyup) memnun kaldığınız?

canım hiç erken değil bence.ben kızımı yarı oturur pozisyona getiriyorum mutfakta her işimi yapıyorum seviyor onda yatmayı.beni izliyor.
geçen sene chicco dan almıştık çokta memnunum önerebilirim.

bende rapor alıcam.sağlık ocağına gidicem inşallah alabilirim.20 gün birden vermiyorlar ama 10+10 veriyorlar genelde.bende rapor alamazsam haftaya ücretsiz izne ayrılıcam.

Bu ay gene karma aşı olmak için doktor amcaya gittim. Biraz ağladım tabii, ne yapalım o kadar olacak artık. Benim artık bir sürü oyuncağım var! Ben onları yere atıyorum, annem bana geri veriyor. Ben yere atıyorum, annem bana geri veriyor. Bu oyun süper! Arkama bir yastık koysalar da televizyonu oturarak seyretsem. Böyle yapmaktan sırtım ağrıdı. "Mama" diyerek ağzıma birşeyler itiyorlar. Acıkınca yiyceğim işte?Anlamıyorlar ki. Dur, yuvarlanarak yatağın ucuna gideyim de görsünler bakalım. Alkış yaptılar! Allah allah? Ne yapsam, onlar için yaptığımı zannediyorlar.

Dördüncü Ayımda Fiziksel Gelişimim:

Artık yüzükoyun yatarken sırtüstü dönebiliyorum; ellerim üzerinde yükselip dizlerimi bükmeyi bile beceriyorum. Desteklendiğim zaman 30 dakika kadar oturabiliyorum; otururken de başımı dik tutup tüm yönlere döndürebiliyorum. Etrafımda bulduğum objelere uzanıp kavradıktan sonra yaptığım ilk iş onları ağzıma götürmek oluyor. Ama annem her seferinde koşup beni engelliyor nedense.

Dördüncü Ayımda Algısal ve Sosyal Gelişimim:

Artık normal bir yetişkin gibi görebiliyorum ve bütün renkleri ayırdedebiliyorum. Önceden birbirine yakın tonları ayırdedemezdim oysa. Meğer dünya ne kadar renkliymiş! Parlak ve canlı renkler ne kadar da ilginç! Dış dünyama ve etrafımda gördüklerime ilgim arttıkça yemek saatlerimde beni beslemek annem için zorlaşıyor. Etrafta ilgimi çeken bunca yeni şey varken dikkatimi yemeğime vermekte zorlanıyorum tabi. Annem sonunda bir çözüm buldu bu duruma, beni karanlık ve sessiz bir odada besliyor.

Yabancıların yanında eskisi gibi rahat değilim; artık insanları seçmeye başladım. Eskiden gördüğüm herkese gülümsüyordum, oysa şimdi yabancılardan bazen korkuyorum bile.

İki heceli sesler çıkarabiliyorum artık. Annem ve babam ben onlarla konuşmaya çalıştıkça mutlu olduklarını belli ediyorlar ve benim yüz hareketlerimi ve çıkardığım sesleri taklit ediyorlar. Sanırım iyi ve önemli birşey bu yaptığım, iletişim kurma çalışmalarıma devam edebilirim!

Uykularım düzene giriyor yavaş yavaş. Ama hala geceleri uyanıp huysuzluk yaptığım ya da beslenmek istediğim oluyor. Eğer ağlamıyorsam annem bir süre beni kendi halime bırakıp yeniden uykuya dalmamı bekliyor; artık büyüyorum ya kendi başımın çaresine bakmayı da yavaş yavaş öğrenmem gerekecek sanırım. Eğer ağlıyorsam yanıma gelip beni rahatlatmaya çalışıyor, besliyor ya da altımı değiştiriyor. Ama hiç gündüzleri yaptığı gibi beni eğlendirmeye, benimle oynamaya yanaşmıyor. Oyun için uygun bir saat değil sanırım bu saatler, en iyisi geceleri uyuyup gündüzleri uyanmak. Bu dönemde günde yaklaşık 15 saat uykuya ihtiyaç duyuyorum.

Oyun:

Büyüdükçe yeni beceriler kazanıyorum ve tabii ki yeni oyuncaklara ihtiyaç duyuyorum. Annem oyuncak seçimimde oldukça titiz davranıyor. Genelde tek parçadan oluşan güvenli bebek oyuncakları alıyorlar bana; parçalara ayrılabilen, ağzıma sokabileceğim derecede küçük oyuncaklarım yok hiç. En çok bez bebekleri ve hayvanları, yumuşak topları, kırılmayan bebek aynalarını ve diş çıkarma halkalarını seviyorum.

Aşılarım:

Bu ay 5li karma aşımın (Difteri-Tetanoz-Boğmaca, Çocuk Felci, Menenjit aşısının) 2.dozunu oldum. İlk dozu ben 2 aylıkken uygulanmıştı. Aşılarımın bir sonraki dozu ise 6. ayımda uygulanacak. 6. ayımda Hepatit B aşımın üçüncü ve son dozu da uygulanacak.

Beslenme:

İlk dört ay boyunca annem beni kendi sütüyle besledi. Bu dönemde yutma refleksim zayıf olduğu için kaşıkla verilenleri yeterince yutamayabilirdim, ağızdan geri çıkarmaya eğilimliydim. Böbreklerim henüz yeterince gelişmemiş olduğu için protein ve elektrolitlerin yükünü atamazdım ve sindirim sistemimde de yabancı proteinlere karşı koruyucu mekanizma tam gelişmemişti. Midem yeterli asit salgılayamaz; ayrıca nişasta ve yağların emilimi için gerekli enzimleri de yetersiz salgılardı. Bu nedenle bu dönemde benim için en ideal gıda, içinde bu enzimleri içeren, protein ve elektrolit içeriği düşük olan anne sütü idi

.

Anneme:

Annem bu aralar hamilelikte aldığı kiloları veremeyeceği endişesine kapılmıştı. Sonra bu derdini doktoruyla görüştü ve doktor amcadan kendisine uygun bir egzersiz programı aldı. Uygun egzersizleri yaptığı takdirde hamilelikte aldığı kilolardan kurtulması hiç de zor değilmiş.

bende rapor alıcam.sağlık ocağına gidicem inşallah alabilirim.20 gün birden vermiyorlar ama 10+10 veriyorlar genelde.bende rapor alamazsam haftaya ücretsiz izne ayrılıcam.

alsen ben 10+10 günü kullANIYorum. 20 günümü daha kullanıp öyle ücretsiz izin yapmayı planlıyorm ama her şey istediğimiz gibi olmuyo

yaaa devletimiz hiçmi düşünmüyor 3 aylık bebeği bırakıp nasıl işe başlayabilirim.imkanı olan alıyor ücretsiz izin ya olmayan.çokk üzülüyorum bebişlerin karnı doyucak belki ama ya annesinin sevgisi onun yeri nasıl doldurulacak

selam kızlar, nasılsınız?????

ben 1 haftadır burnumdan soluyorum şimdi acil fikirlerinize ihtiyacım var, kafam karmakarışık...
şimdi eşimin iş yeri eve 1 saat mesafede, sabah akşam git gel zor oluyor benzin masrafı da cabası..

eşimin ailesi iş yerimize yakın oturuyor (yeni taşındılar oraya, onlarda burdaydı)
şimdi eşim haftanın 3-4 günü orada kalalım istiyor, ben de haliyle karşı çıkıyorum ama ona da üzülüyorum.
o zaman biz de buraya taşınalım diyor.. ee ozaman yine kaynanamla dip dibe olucam, burdaki kurulu düzenimi bozucam ki oraları da hiç sevmem... ee ben ne yapıcam yaaa siz olsanız ne yapardınız??

canım hiç erken değil bence.ben kızımı yarı oturur pozisyona getiriyorum mutfakta her işimi yapıyorum seviyor onda yatmayı.beni izliyor.
geçen sene chicco dan almıştık çokta memnunum önerebilirim.

hangisi canım sizinki polly magic mi polly çift kılıflı mi? chicco çok ağır ve kolay hareket etmiyor diyorlar ama katılıyor musun? :44:

merhaba canım biraz karışık bi durum kaftada 3-4 gün gitsen evinde ne zaman oturucan evinden soğur insan, taşınsan ayrı dert..ama en ,iyisi taşınmak sanırım senin içine en çok yatan ne

merhaba canım biraz karışık bi durum kaftada 3-4 gün gitsen evinde ne zaman oturucan evinden soğur insan, taşınsan ayrı dert..ama en ,iyisi taşınmak sanırım senin içine en çok yatan ne

aynen canım yaa, bir de bebekle bir orda bir burda çok zor, onunda kurulu bir düzeni olmaz böyle, birde kaynanam bize oda yapmış yaa sanki yerleşicez onlara ayy çok sinirliyiimmm..

yani en iyisi taşınmak olacak istemesem de, şuan oturduğumuz yeri de evimizi de çok seviyoruz, eşim de taşınmak istemiyor aslında beni bir yolunu bulup orada kalmaya ikna edeceğini sanıyor ama gözümü karartıp taşınıcam bu gidişle

yok tatlim yetmiyor 2 ayliktan itibaren mama takviyesi yapiyoruz
bir ilac verdiler ama piyasada yokmus zaten eczaci ferrum olabilir dedi simdi arayip sorucam
senin ufakliklar nasil ?
cnm ıkızler nasıl sutun yetıyormu bu arada hangı demır ılacı verdıler sana bazılarında parapen varmıs

canim senin durumun da zor ama bence evinde kal
ben evlendigimden beri esimin isyeri hep bir saat uzaklikta oldu adam saat 7 de evden cikar 8 de de eve gelir
ama en azindan evi duzeni yolu izi belli olur
yani ben o konuda biraz katiyim kazik kadar adamlar biraz yol da cekiversinler

ah orası öylede geç gelmesi gerektiği durumlar da oluyor, yani bir şekilde önüme 2 seçenek koyuyor, ya taşınıcam ya da haftanın yarısı orda kalıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…