2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bende yorarak uyutma taraftarıyım o zaman bol bol oynadığımız uykuya mutlu dalıyor inanın aynı gulumsemeyle uyanıyor :) göğsümde uyuduğu zaman 15 dk icinde acıyor gözlerini mecbur bı 5 dk sallamam gerekiyor emzik almıyor parmağını istiyor ama musade etmiyorum aksam 9 buçukta odamıza geçiyoruz önce altını değiştiriyorum hatta kıyafetlerini de ışığı acmiyorum anterden geliyor sonra emziriyorum ayağımda da biraz sallanıyor hoooop sabah 8-9 a kadar guzelce uyuyor gece 2 kere emziriyorum bizim şimdiki düzenimiz böyle

Kızlar son gelişme ferber yalan oldu birdaha denemem sanırım resmen 45 dakika ağladı bebeğim uyumadida bütün gece içini çekti

Emerek uyuma alistirmadim ben işe başlayınca ziir olur diye şimdi sadece kolda gezerek uyuyor oda çok zor oluyor oyuzden denedik ama yok bidaha denemem

İlk oglumu neredeyse yasina kadar hic aglatmadan buyuttum. Bu kuzumda da fikrim degismedi. En azindan 1 sene siz bebege uymak durumundasiniz bence ve bu sure zarfinda bebek terbiyesi diye bir sey de olamaz. Zira yasamin ilk bir yili tamamen anne baba ilgisi ve bakimi ile gecmesi gereken bir suredir. Ancak bir yasindan sonra her seye evet denmemeli dengeli bir sekilde her istediginin olmayacagi ogretilmeli yavruya. Ondansonra biraz aglasa bir sey olmaz diye dusunuyorum.
Ama su anda o aglayacak ben oturacagim kalkip bakmayacagim, bana pek dogru gelmiyor. Yine de herkesin kendi tarzi ve dusuncesi tabiii :)

Bu arada birazda kendimize donelim hanımlar dogum sonrası catlaklariniz ne durumda? Dün farkettim ben bir kaç çatlağım vardı doğumdan sonra koyu kahverengiydiler şimdi rengi çok acilmis insallah tamamen yok olur. Evde kendi kendime egzersiz yapıyorum ise yarar insallah diyet yapmak istemiyorum çünkü birde hamileyim göbek te tuylenmeler ortaya çıkmıştı onlarda tamamen döküldü :) sizler ne durumdasınız?

Ferber yöntemi tan bir fiyasko oldu dayanamadık tam35dakika ağladı yok ben yapamicam
biraz dahamı bekleseydin keşke o kadar agladıktan sonra bi 10dk daha dayansamıydın belki bebek pes ederdi.demesi kolay tabii uygulamak zor biliyorum.bende deniycem bakalım diş sendromunu bi atlatsın ozamana kadar 5 aylıkta olur zaten.bu aglama işinde bebege bi zarar dokunurmu diye korkuyorum sadece. mesela ses telleri kısılabilirmi biliyorumki çok aglayacak

Cnn bizimki oyle çığlıklarla aglamadi ama çok iç çekti yok bana göre değil resmen dudagimdan uçuk çıktı üzüntüden

Uyutma konusunda sallamadan emerek uyumaya döndük gibi biz yine. Bu sekilde daha kolay ama işte tam uyacakken birseyler dikkatini cekerse tekrar acıkana kadar beklemek zorunda kalıyoruz bu kötü tarafı :)
Ağlatarak uyutma bana gore değil demiştim onceden zaten ama işe baslayacak arkadaslar bebeklerini bakıcıya bırakacak ise ozellikle mecburen bir duzen koymaya calısacaklar onlarada hakveriyorum. Ben evdeyim ben cekiyorum nazını. Ama eşimde bile bendeki sabır yok. Yani saatlerce kucakta uyutmaya calısacak tek kişi anne olabilir. Allah yardımcısı olsun yani arkadasların

Teyzoslar biz geldik. Bu ara cok sik giremiyoruz. Malum evdeki herkes hasta. Hatta hasta kadrosuna og lumla esim de katildi yani ev cok senlikli sormayin. Bu arada balli zencefil bebelerde de oksuruge cok iyi geliyor haberiniz olsun. Biliyorum bal vermeye karsiniz ama biz alistigimiz icin sorun olmadi :)
Bir de uyku muhabbeti donmus. Tam da gunlerdir aklimdaki soru. Bizim uykumuz gelince emzigimiz pekmeze batiyor gozumuz ortuluyor kucakta sallana bagirarak ve ninniyle ve mama merek uyuyoruz. Hadi bu kisim dert degil de benim bebelerin popolarinda sensor var. Eger yeterince dalmadan koyarsan yataga hopp bunlari yeni bastan yapiyoruz. Var mi onerisi olan :))

Toptan geçmiş olsun, çabuk atlatırsınız inşallah.

O sensorluden bende de var ondan bir önerim yok malesef canım :) Sen boyle deyince tabi sukrediyorum bende tek sensorlu var :)

Emerek uyuma alistirmadim ben işe başlayınca ziir olur diye şimdi sadece kolda gezerek uyuyor oda çok zor oluyor oyuzden denedik ama yok bidaha denemem

Ben de emerek uyumasını istemiyorum işe başladığımda zor olur diye ama kendîsi emince uyuyor.. Gündüzleri artık yavaş yavaş değîşiyor ama etraf ilgisini çektiği için uyumuyor, ninni söylüyorum. Gece emiyor şimdilik. Biraz büyüuünce değişir diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun hepinize..

Ohh ne güzel maşallah :)) Benim çatlaklarım da göbeğimdeki tüyler de olduğu gibi duruyor, ne zaman geçer acaba? Saçlarım da dökülüyor. Dikiş yerlerimde de hala ağrı var... Ay ben ne dertliymişim böyle :))

Valla Allah yardimcin olsun bizimki gece bide çok uyanıyor gecede beşiği salliyoruz bu gidişle ikinci çocuk dusunmem

Geçmiş olsun hepinize.

Gecmis olsun insalah cabucak iyilesirsiniz.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…