2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hani bu regli agrilari geciyordu dogumdan sonra oyle bir agrim varki yavrumu emziremedim napcagimi sasirdim cok nadir olurdu eskiden bu kadar agri. Dayanamiyorum sanki ben buna

Aman onların çirkini mi olur :)
Ya sen ne tatlısın ne yakışıklısın diye seviyorum annem alay ediyor çirkini ne öyle seviyorsun diye mahsus
Anne kirpi yavrusunu pamugum diye severmiş benim ki o hesap diyorum

aynen canım kuzguna yavrusu şahin görünür bizim çirkin ördeğimiz de gözümüze çok şeker görünüyor şaşkın ördeğim benim
Kızlar son gelişme ferber yalan oldu birdaha denemem sanırım resmen 45 dakika ağladı bebeğim uyumadida bütün gece içini çekti

yatır kaldır diye birşey varmış sanırım ağlayınca kucağına alıyorsun sakinleşince yatağa koyuyorsun böyle bişeydi.ona bakıcam bir de.

evet benimde dökülüyor, kalsiyum ve magnezyum eksikliğinden olurmuş, gebelikte aldığım vitaminleri alıyorum, içince azaldıını hissediyorum...

canım Benexol aldım B vitamini bende de avuç avuç dökülme.umarım işe yarar

bence bebek uyku öncesi aktivitelerle yorulursa uykuya dalması kolay olur.yoralım o zaman kolay uyur..yere kalın bir battaniye serip emvayi çeşit aktivite yapacağım sanırım.geçen beslendi pusete koyduk(ev puseti oldu henüz dışarda kullanamadık havadan dolayı.babası odaları gezdiriyor kızcağızda üsküdara gideriken bir mendil buldum modunda..) kendi beni seyrede seyrede çamaşırı asarken uyuyakaldı.nasıl mutlu oldum ama bir daha yapmadı.

Slm arkadaşlar;
ben bir tavsiyede bulunmak istiyorum, siz bebişlerinizin huyunu suyunu anneleri olarak herkesten çok daha iyi biliyorsunuz. Ben uyku dzeni kurmak içi hiç bir araştırma yapmadım hiç bir taktiğe bağlı kalmadım çünkü her insanın huyu suyu farklı bebişlerimixinde, uyku düzenimizi sallanmamayı 3. Ayın bsşlarında(kolumda sallıyordum uyumuyorsa ayakta gezerek sallıyordum önceden) bıraktık tabiki alışkanlıklarından bir insanıda bebeğide vaz geçirmek kolay olmuyor azıcık ağladık ama asla katılmadık, bu süreçte sakinleşmesinde huzurlu olmasında neler etkili onları bebeğimin üstünde aradım buldum ve oğluma uyuma vakti geldiğini anlaması için hep bir tek ninni söyledim ve hep aynı odada aynı ışıkta ( ben karanlıkta uyutuyorum) ve hep dönencemizdeki aynı cırcır böcekleri sesi ile uyuttum, başını ıkşayarak huzurlu nir ses tonu ile biraz ağlamayı abartıp sustuğunda yumuşak ses tonuyla annecim niçin sğlıyorsun sakin ol bebeğim sakin ol sşkım diyîp onu yerinden kaldırmadan sarıldım falan diğer yaptıklarımı bir kaç sayfa evvel baya detaylı anlatmıştım bence sizde bebişlerinizin huyuna suyuna göre bu uyku dzenini kurabîlirsîniz hiç bir bebişin karakteri aynı değil çünkü ( gerçekten karakterleri de var :) )
size bir örnek anlatayım;
mesela gecenin bir yarısı buhar makinesi olmadın rağmen burnu tıkanmış oluyor ve onu açmam gerekiyor hemde aç oluyor, önce emxikle onu kandırıyorum sonra ona sarılıyorum hafif sakinleşiyoor gaz kaka ilaçlarımızı verdîkten hemen sonra burnunu çekiyorum başlıyor mıUldanmaya bırakıyorum ve onunla konuşuyorum yaptığımın sebebîni tatlı tatlı anlatıyorum başını okşuyorum şimdi yine yapıcam ama hwmen bitiricem diyorum bana cevap olarak hıı aıu höö diyo :) sonra hiç mızıldanmadan burnunu çekiyorum. Şimdi bunu hangi kitap hangî yöntem öğretebilirki bu arada biz kaka sorunu olan çok hemde çok gazlı bir bebeğiz.

bu arada düzen kurdum çok şükür ama oğlum kaka gaz sancısı yaşayıp canı yanarken bunlardan birine ağlarken onu hiç bir şeye zorlamıyorum ne emmeye ne de uyumaya bu dönemde bazen sallanan koltuğuma oturup kucağımda kendim sallanarak uyutuyorum bazen onunlada uyumuyor ozaman uyutma çabalarımı bırakıp pnunla oyun oynuyorum uykusu gelince yatağına yatırıyorum pıt uyuyor.
inşallah kısa zamanda düzen kuraresınız çünkü uykuya kolayca geçemeyen huzursuz bir bebek çok zor.
Bazı arkadaşlar demişler ya bebek bunlar ağlatmama taraftarıyım diye merak ediyorum kolda sallanmadan ayakta sallanmaya neden geçti bebişleri ve sallansalar bîle uykuya geçemeyen bebeklerî ağlamıyor mu? Hem sallanmanın verdiği sersemlikle hemde uyuyamamanın verdiği huzursuzluk birleşince basıyordu yaygarayı benim oğlum o günlerim daha zordu. Uyku düzeni kurarken bile o huysuzlukta zorlandığım kadar kadar zorlanmadım. Bizde o dönem ayyakta sallanmaya geçebilirdik belki ama bunun bir üst level olacağını ve dahada zorlanacağımı ve bebeğimin de belli zaman sonra huzursuzlanacağını düşünerek düzen kurmayı tercih ettim. aynı gün hem odasını ayırdım hemde düzen kurma çabalarına başladım. ama hiç ağlamaktan katılmadı çocuğum buna müsade etmedim. çok şükür iyiyiz şimdi, kakamız dışında herşeyimiz düzenli birde kakayı çözersek bizden huzurlu ve mutlusu olmaz :)

Bu arada bebişinizin huyunu suyunu tam olarak keşfettikten sonra uyku düzeni kurmak çok zor birşey değil iş sabırda bitiyor ve kişisel taktiklerde, en fazla 1 haftaya pıt oturuyor herşey.
bazı akşamlar babamızdan iyi geceler öpücüğü alıp oğlumu odasına götürmemle dönmem bir oluyor eşim uyudumu diye hayrete kapılıyor. Darısı tüm annelerimize

canım geçmiş olsun.ateş-kusma var mı peki?genel durumu nasıl bebişinin?tahlili tekrarlat bence başka bir yerde mümkünse üniv hast.de.bir de mikroba bakıldı mı?

Merhabalar,
sizin bebğinizde inek sütü alerjisi vardı değil mi yanılmıyorsam.Benimkinde de öyle bir tahmin var. ama benim doktorum tahili falan yaptırmadı.Gerek yok bu aşamada dedi.Bana diyet verdi.Nerdeyse 2,5 aydır diyet yapıyorum.Bebeğime de anne sütü haricinde bişey vermiyorum.Kilosu çok iyi maşallah.Hatta 2 ay önden gidiyor.ama ben artık çok bıktım şu diyetten.Aslına bakacak olursan inek sütü alrjisi olduğunu da pek düşünmüyorum.Yumurtaya var ama.Onu test ettik yumurtaya başlatmıştı bir ara doktor beni.O zaman gazı ve yüzünde kızarıklık başladı.Bıraktım.Siz ne durumdasınız şu ana inek sütü ürünlerini ne zaman yemeye başlıcaz biz.Bıktım vallaha bu durumdan..

benimde prensesim bazen kendi kendine dalıp gidiyor bazen bizi deli ediyor ama ben çözümü buldum eğer ki çok ağlarsa direk fön makinesini çalıştırıyordum...ama baktım böle olmuyor fön makinesi sesini cep telefnuna kaydettim ağlayınca açıordum direk dalıp gidiooo...hatta internetten anne karnındaki sesleri dinletiyorum kalp sesleri falan çok sakinleştirio ve bu da benim işime çok yarıo tavsiye ederim

Slm arkadaşlar, bizim uyku düzene girdi derken yine başa döndük malesef. Oğlum beşiğinde bile olsa ben odada olmayınca uyumuyor. Gündüz uykumuz hiç yok gibi bişey, gece ise bazen zorla uyutuyorum. Dün 3 saat uyudu diye gece 2'de zor uyuttum. Nasıl düzene girecek bilemiyorum, bir çare arıyorum ve önerilere açığım. Dişleri kaşınıyor ve hasta oldu huysuzluğu ondanmıdır bilemiyorum ama süreklide ilgi istiyor...

Bence sizinki geçici gibi duruyor sistem dolayı huysuzluk yapıyor bide doktor bana uykusu tam gelmeden uyutmaya çalış yoksa hiç uyutamazsin demişti bende azcik belirti başlayınca uyutuyorum

Bence sizinki geçici gibi duruyor sistem dolayı huysuzluk yapıyor bide doktor bana uykusu tam gelmeden uyutmaya çalış yoksa hiç uyutamazsin demişti bende azcik belirti başlayınca uyutuyorum

bende öyle olduğunu umut ediyorum.
geçen hafta sürekli ağlıyordu, hep kucakta olmak istiyordu bu hafta biraz daha iyi gibi ama uyku yok işte.
bu arada oğlum zayıfkamış ve 6900 olmuş boyu 70cm, sizce nasıl kızlar. vücut çok zayıf

kızlar bebeklerimizin diş huysuzluğu başlamış mıdır ? huysuz ama d,şten mi bilemedim ...nasıl anlıosunuz dişten olduğunu erkn değil mi daha

Çatlak göbeğim fazla cıkmadıgından göbeğimde yoktu ama bacaklarımda eskidende catlak vardı hangileri hamilelikten hatıra bilemiyorum :)
Saç dökülmesi hala devam ediyor ama sanki azaldı son zamanlarda tabi dokulecek saç kalmamış olmasıda etken olabilir bunda
Tüylerde oğlum tam 3aylık oldugunda dökülmeye başladı, biraz daha var 6ay süre içinde dökülüyormuş hepsi

Hani bu regli agrilari geciyordu dogumdan sonra oyle bir agrim varki yavrumu emziremedim napcagimi sasirdim cok nadir olurdu eskiden bu kadar agri. Dayanamiyorum sanki ben buna

geçmiş olsun canım ya, şimdi nasılsın?

senaysencim balda toksin olabilir, açık söyleyeyim bari aklıma bile getirmek istemiyorum ama, öldürücü bir toksin çıkabilir, bu nedenle 1 yaştan önce verme bence. zencefili başka bişeye, mesela ıhlamura katıp versen.

kızlar bebeklerimizin diş huysuzluğu başlamış mıdır ? huysuz ama d,şten mi bilemedim ...nasıl anlıosunuz dişten olduğunu erkn değil mi daha
benimki de öyle sürekli huysuz. hep kucakta, hiç uyumuyo, ve neredeyse hiç emmiyor. bütün gün aç geziyor :2: dişten heralde, çünkü eli süreli ağzında ve ben dişini kaşıyınca hoşuna gidiyo. bilmiyom nolcak bu gidişle

White noise baby care masters diye bir albümü ben tüm annelere tavsiye ediyorum bizimde oğlumu sakinleşrirme yöntemlerinizden biridir bu. albümde anne karnındayken bebişlerimi nst ile dinlerdik ya o seslerden okyanus dalgalarına, fan sesine kadar hertürlü ses var ve inanılmaz sakinleştiriyor bebişleri,
biz evde atıl duran bir ipod ile bilgisayar ses sistemi vardı onları oğlumun odasına kurduk ipodada bu albümle baby vivaldi bethoven, bach falan indirdik , ipod'uda uçak moduna aldık şimdi bunları dinletiyıruz.
Bide ben başta emzik vermedim biz bi 15 günlük falandık emzikle tanıştığımızda şimdi sadece uyuyacağımız zaman emzik alıyoruz buda benim avsntajım, aslında ghiç vermeyecektim ama ilk 2,5 ay ne çektipimi bir ben bilirim. Gündw 2-3 saatten fazla uyumadan tam 2,5 ay geçirdim ben bildiğin zombiydim daha 2 günlükken hastanede başladı gaz ve kaka problemimiz hiç yenidoğan bebeğin günde 6 saat uyuduğunu duyanınız yaşayanınız varmı bilmem ama biz bildiğin 16-18 saat uyanık 6-8 saat uykuda geçirdik, 15-20 günlüktük humananın iyi geceler çayıyla (uyku çayı) tanıştığımızda okadar zor o kadar ağlamalı geceler geçirdikki anlatamam. O dönemde ayakta sallama hariç pusette sallama ( havada) gezme gezerek emzirme ohoooo... Çünkü dr'muz oğlunuz gazlı ve alerjik ne isterse onu yapacaksınız, gece 2 de 3 te arabaya bindirip kaç kere tur attık ne fönü kaldı ne sallanması kaç kkere yeterki biraz uyusun uyanmasın diye pusetinde bıraktım ( dr günlük 2 saaten fazla bırakma dediği halde)
uykusuzluğun tillahını çektim ben hemde hergün her gece ((

diş şorununu hem belirtilerden anladık, hemde doktor sôyledi. Daha sonra kaşınma daha çoğalacak dedi. Elleri sürekli ağzında, parmağımızı tuttuğu gibi ağzına götürüyor. Sslyalarda akıyor . Daha erken ama bazı benekler etken çıkatırmış

Ne kadar ağlarsak ağlayalım ben onun dudaklarının hemen altındaki minik çenesini öptümü susar,
yine aynı şekilde onu uçak yapıp uçurmama bayılır ve pışiuuuu gibi sesler çıkararak bir ayaklarının üstüne bir yukarıya yaptımı çok hızlı olmadan ona bayılır
bide 3 ahlıktan beti o çok sewdiği ellerini bazen ikisini birden bazen yumruk şdllinde tekini o küçücük ağzına sokmaya bayılıyor, eller sürekli ağızda( zaten ellerini çekmemek gerekiyormuş 5. Ayda kendisi bırakıyormuş )
son olarakta kolumu sğzına uzattığımda ağzını kocaman açıp koluma dayayıp pırtt sesleri çıkarmaya bayılıyor

yakası açık bodyler , sizi bi küçülün de defedeyim! bu yaşta kızıma dekolte verdiriyor bu sektör, bilmem ne markaymış, hıh

Ahha unuttum birde biz ışıl delisiyiz her türlü ışığı inceleriz ve yanıp sönen ışık gördümü hemen susarız :))
günün 20 dk yılbaşı ağıcındaki ışıklara kilitleniyoruz :)))

Ellerini dedğin gibi agzına alıyor ama sevmiyor aslında kusacak gibi oluyor yuzunu eksitiyor yinede yapıyor :)
Uçmayı oglumda cok seviyor
Altının acılmasını cok seviyor kosturuyor
Favorisi kucakta gezmek tabi :)

Son zamanlarda agladıgı zaman tencereye vurma yada bardaga vurma sesi işe yarıyor aşçı mı olacak oglum nedir fön sesi falan hoşuna gitmemişti :)

Bizimkide aynı ama dr'umuza dişmi dedik hayır 3-5 ayları arası bunu yaparlar 5. Ayda bırakırlar dedi. 4. Ayda özellikle salyası dahada çoğalacak dedi. emme güdüleri mi ne daha aktif hale geliyormuş bu aylarda, ayrıca tuttuğu herşeyi ağzına sokmaya çalışır dedi.
ama sen uinede tedbirli ol belki yapıyorsundur ama benim arkadaşımın hiç aklına gelmemişti diye yazıyorum, geceleri yatmadan mutlaka ateşini ölçüp kontrol et, arada dudağınlada ensesine bak, diş biliyorsun ateş yapar gün içinde zaten anlaşılır ama gece çıkar mıkar mazallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…