2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

mrb arkadaşlar.bebeklerimizi bi kaç gün aglatarak kendi kendine uyutma yöntemini bende uygulamak istiyorum fakat kafama bişey takılıyo.bebegi katıla katıla aglatınca göbegi kayar derler ondan annem bana bebegi fazla aglatma diyo.ben bundan korkuyorum yada cok aglamaktan bayılıp kalabilirmi.fikirlerinizi merak ettim.ona göre bende bi cesaret uygulamak istiyorum bu yöntemi.yoksa çekilmez valla salla salla nereye kadar benim şimdiden ayaklarım kopmaya başladı:)))

aynen canım biz bebişlere acıyoruz da onlar bize acımıyor.sabah 5 buçukta neişin var senin uyu işte..

kısa olsun sağlıklı olsun.hatta saçsız ya da çirkin bebek olsun sağlıklı olsun. diyorum canım ben artık

Aman onların çirkini mi olur :)
Ya sen ne tatlısın ne yakışıklısın diye seviyorum annem alay ediyor çirkini ne öyle seviyorsun diye mahsus
Anne kirpi yavrusunu pamugum diye severmiş benim ki o hesap diyorum

Her doktor, her kitap başka birşey söylüyor zaten.. En iyisi yüreğinîn sesisinî dinlemek, bize en mantıklı geleni yapmak. Benim doktorum hamileyken hamilelik ve bebek büyütme döneminde göreceksîn 2*2=4 değil, sana ne mantıklı geliyorsa ona inan diyordu. Gerçekten öyle..

Göbek fıtığı bir anda olmuyor bildiğim kadarıyla. Bebek sürekli veya sık sık katıla katıla ağlıyorsa oluyor.

Gözlemleyerek anlayabilirsin sadece huyunu tabi cokta aglatılmaz oyle katıla katıla. Hani numaradan aglamasının arkasından ciddiye gecmesini anlarsın ozaman birsure sonra mudahale edilmeli bence tabi bu :) Yani butur aglamalar sanki kademe kademe artıyor birden katıla katıla aglamaya gecmez.Bol şans inşallah hemen alışırda oyle aglamaz :)

canım çyle ağlamasına izin ermiceksin zaten kucağına almadan sakinleştirirsin sadece yapman gereken her seferinde yanında kalma süresini biraz daha kısa tutmak şuanda bizimki içerde mızırdanıyo bekleyip birazdan yanına gitcez inanın çok zor içim acıyo

aynen canım biz bebişlere acıyoruz da onlar bize acımıyor.sabah 5 buçukta neişin var senin uyu işte..

Bizim yavru sabah ezanindA uyanik oluyor genelde bazen daha da erken uyaniyor Persembe sabahi 5 de uyandi 6:30da yine uyudu bende uyumak istedim ama kalkip okula gitti Uyusaya di mi kalkilir mi beste

biri banada sçıklar mı acaba şu uyku yontemlerni ayaklarım koptu

bilgilendirme icin tesekkurler: )
Ya bizede doktor ısrarla ateş yapmaz demişti 2.ayda da, heryerde de yeni aşılar ateş yapmıyor yazıları falan var ama yuksek atesi kasdediyorlar galiba bende anlamadım

Gelişimi ne durumdaymıs minikin
bize de ates yaptı. 2 aydaki de yapmıstı.

acımayacaklar tatlım, hatta belki hic bir zaman onlar icin katlanxıklarımızın degerini bilmeyecekler, takdir etmeyecekler. ama biz tum bunlara katlanmak zorundayız diye dusunuyorum. ve sunu savunuyorum, 4 aylık agzı sut kokan bir bebekle senin dedigin mi olacak benimki mi diye karakter mucadelesine girilmesini anlamıyorum. evet anne baba kendini bebege adamamalı. bebek onların hayatına ayak uydurmalı ve o hayatın kurallarını ogrenmeli, fakat 4 aylıkken degil sanki. o 15 dk. aglamasının 1 saniyesi bile bana olan ihtiyacından veya korkusundansa bu vicdanımın acısı günlerdir cektigim boynumun ve belimin acısından daha fazla canımı acıtır. biz rahat edelim diye dogurmadık bu bebekleri.

Ayrıca o sekilde uyku egitimine bazı bebekler hazırdır. yani kimi bebek pıspıslanmayı tercih eder, kimi. bekse hırpalanmayı, yogrulmayı. aslında benim fikrim, uyku sekline bebek karar verir, Mesela benim bebegim 2 aylıkken omuzumda kurbaga gibi uyuyordu. sonra yatagında sac kurutma makinrsi ile uyumaya basladı. sonra yanıma yatırınca yuzunu oksayarak uyuyordu. simdi de sallanarak veya yuzune birseyler ortuldugunde veya sallandıgında hemen uykuya dalabiliyor. demek istedigim kendisi bile hala degisme doneminde bu degisimlere de ben alıstırmamıstım...
Arkadasım bebeginin mızmızlanması, huysuzlanması yada bagırması ile aglaması arasındaki farkı annesi olarak anlayabilirsin diye dusundukleri icin aglamanın tam olarak karsılıgını yazmamıslar malesef.,,., gobegi de kaymaz, fıtıgı da pırtlamaz deseler katıla katıla aglatacaksın galiba.

kızlar gece vakti tam yeridir uyku probleminden bahsediyosunz alakaya maydonoz olcak ama bişi sorcam
hep aklmda sormayı unutuyorum.
saçları dökülen var mı benm son 2-3 haftadr deli gibi saçm dökülüyo
nası kel kalmıyorm şaştm kaldm
hormonel bişi mi acaba doğumdan belli bir süre sonra olması normal diyolar ama...?

bende bebeğimi ağlatmamayı tercih edenlerdenim.
Bir pedagog'tan duymuştum, eğer bebeğimiz ağladığında yanına gider onunla ilgilenirsek, ileride anneye çok düşkün bir bebek olmazmış. Çünkü bu şekilde kaybetme duygusu ortadan kalkıyor, annem nasıl olsa zor durumda yanımda olacak diye düşünüyor çocuklar...

evet benimde dökülüyor, kalsiyum ve magnezyum eksikliğinden olurmuş, gebelikte aldığım vitaminleri alıyorum, içince azaldıını hissediyorum...

Belki bu kadar detayı da asla hatırlamayacaklar. belki bu kadar derin kisilik olusumlarını yatagında bir kac dakika aglamıs olması da belirlemeyecektir bilmiyorum ama muffin veya buradan birisi dedigi icin degil uzun zamandır kendi cevremdeki bir kac kisiden duydugum ve rahatsız oldugum bir konu bu. Bebek seni parmagında oynatır. azıcık aglasın da rahat et, ah onlar ne uyanık sen bilmezsin. bebek lan bu......daha mama icin mi kaka icin mi aglıyor onu bile anlatamayacak olan bir bebek.

canım en son ben yazmıstım bu saç olayını hemen hemen herkeste var bu problem hatta benim dokulen saçlarıla bana bir tane peruk olur demiştim yerine geliyormus saclarımız oluyormus doğumdan sonra

valla bi kere denedik ama katıla katıla ağladı bebeğim, bir daha denemem heralde.
İlk başlarda mızıldandı ama sonra gerçeğe dönüştü, ogün bugündür irkilmeye başladı, birden uyanıp etrafına bakıyor, biz yanındaysak tekrar uyuyor...

Ferber yöntemi tan bir fiyasko oldu dayanamadık tam35dakika ağladı yok ben yapamicam

Bebeğini ağlatarak uyutmak zaten zor canım, yazık bebeye. Ben hiç sallamadım doğduğundan beri, emzik de yok. Benî emerek uyuyor gece. Eskiden dalmak için çok emip kusuyordu. Şimdi saat 8 gibî çok fena yoruyorum oyun halısında oynatıyorum, dans etiriyorum:) vs. 9 da da odaya geliyoruz, ışıklar kapanıyor sadece gece lambası. Yorgun ve uykusu gelmiş olduğu için 5 dk emîp uyuyor. Gündüz de uyuma vaktinden önce iyice yoruyorum. Bazen aç değilse hiç emmeden ninniyle bile uyuyor. Hep aynı ninni, ben besteledim gazlı günlerde:))
Sen de yorarak uyutmayı deneyebilirsin. Hem böylece 1 saat yoğun aktivîte yapnış oluyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…