2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bu uyanmalar dişten sanırım kızlar. Geçen hafta biz de öyleydik. Haftasonu dîşimiz yardı, bu hafta daha îyiyiz.
10 Gün önce artık en azından 1e kadar durmuyor diyordum şimdi geç yatıyor sabaha kadar uyanmaları zaten coktu şimdi uyanık gibi birseyiz.Ya dişten yada dönmeyi ögrenip ona kafayı taktı ataklandı atakan

İnşallah

ne albümü kız albümmü açtınızz
Yoo şimdilik yok albümüm ilerde inşallah, oğlumla foto çekelim birlikte de
Geçmiş olsun, biran evvel atlatırsın inşallah.

Bende karadenizliyim. Samsun

diyetisyen dusunen hatunlar benim bebeleri gonderiyim size hamile kalmadan onceki kilomun 3kg altina inmis durumdayim sezeryan gobegi de kalmadi wallahi
Gonder canim kilolar gitcekse eger 4 tane birden bakim. Bakici arayanlar gonderin bebeleriii
ben diyetisyene gidecem arastırmalarım bitsin paylaşırız sizlede
Cnm cok sevinirim paylasirsan eger. Bende gitmeyi dusunuyorum ama cok arastirip gidemen ewe yakinbitane bulup gitsemmi diyorum
hemen ikinciyi yapalım o zaman biz de
İkinci yeni kilo demek kilo kilo ustune hayatta veremeyiz

Bendemi alsam bi yurutec bel fitigi olmak uzereyim

Esim samsunlu. Bulvar galiba

Bende karadenizliyim. Samsun

Gonder canim kilolar gitcekse eger 4 tane birden bakim. Bakici arayanlar gonderin bebeleriii

İkinci yeni kilo demek kilo kilo ustune hayatta veremeyiz

bende ordu-fatsa'lıyım.
bana da sanki evde olup tek başıma baksam kızıma kilo verirmişim gibi geliyor.
ben hamileyken kilo almadım sayılır 7,5-8 kiloyla doğuma girdim. gören zayıflamışsın diyordu, gerçekten de en fit dönemimdi, sadece karnım vardı. sonra hangi ara ipin ucu kaçtı anlamadım gitti. ilk günler süt olsun diye içtiğim kompostolar (şekersizlerdi oysa ki) veya da tahin helvası yüzünden diye düşünüyorum..

kg ya garanti veririm 54 ile hamile kaldim simdi 51 im amaaa iki bebenin psikolojik yan etkileri konusunda mesuliyet kabul etmiyorum
hemen ikinciyi yapalım o zaman biz de

ahh guzelim walla yemesini ben de cok seviyorum da beni vuran uykusuzluk galiba
off canim manti cekti bu aradaa
Masallah sana bendede var iki tane bide pis olan bogazim var napiyim sekerim yemek yemeyi seviyorum. Gelsin mantilar gitsin mihlamalar amannn sabahlar olmasin

Benimkilerin altini acinca pek mutlu oluylar.mutfakta isim oldunda aciyom altlarini bez ve cit citli ile kaliyolar ayaklarini kemiriyolar .

canım çukurambarda yöresel türk mutfağı diye bi yer var, vaktin varsa bi koşu git, olmadı ara getirsinler yakın nasılsa. bizim favori mantı yerimizdir. kaliteli kıymalı ve gerçekten çok lezzetli, hanımlar açıyor orada. bana teşekkür etcen

Bende hamile kalmadan onceki kilomun 4 kilo altina dusmustum sonra sut olsun diye gece bile yiyordum cunku o zaman vaktim oluyordu.bide duzensiz ve hazir beslenince hoop kilolar geri

off bir bakiyim canim adini duydum da cesaret edememistim iyi olduu

arkadaşlar selam,

yine sayfalar uçmuş hızınıza yetişmek nemümkün.. hasta olan arkadaşa çok geçmiş olsun.. ankaraya kar da yağmadı ortalık mikrop kaynıyor. kızıma dünden beri ferrum veriyorum, ferrum kaka rengini değiştiriyor muydu? bir de doktor ek gıda tattır demişti ben çorba verdim meyve rendeleyip verdim. onlarda mı etkiledi bilemiyorum. 3 gündür uyumuyorrrrrrr zati gündüz uykumuz keyfe kederdi. şimdi gecede 2 saatte bir kalkıyor.. doktorumuz daha diş yok dedi. eee ne oldu bu çocuğa uykusuzluktan algılarım bile zayıfladı. zaten kilolar almış başını gitmiş vermem geren 13 kilo var 15 olsa daha iyi. istanbul ekibi baharı bekliyor sanırım:)) biz ankaralılar da baharda bir buluşma ayarlarım derim ne dersiniz:)))

ferrum kakanin rengini de degistirir bebeyi huzursuz ve mutsuz yapar
yani biz iki kere denedik biri 4 aylik biri 6 aylikken iki bebede de ayni etkiyi yapti
6. ay gibi butun bebelerin annelerine bir garezi var hicbirimiz nedenini cozemedik ama duzelecek diye ben kendimi avutuyorum en azindan
ankarada bulusma guzel olur soyle acik hava bir yer ohh

demir kaka rengini değiştiriyor canım, doktor yazarken uyarmıştı bu konuda. uyku bölünmesi (senaysen de yazmıştı) galiba sindirememekten de oluyor. diş bi de öyle 2 günde gelen birşey değil canım, bizimkinin 1 aydır altta dişi var ama ucu fırlasa rahatlıcak derken bu sefer üstler kaşınmaya başladı. kilo konusunda da aynıyız, ama bi tarafım akşama ne yapsam da keyifli bi yemek olsa diye düşünüyor

şimdi ankarada kimler vardı, hatırladığım

senaysen
alsen
mepgvn
ouzi
cevre_en
bi de ben

8 martta buluşalım bence, tarihine uygun bi görüşme olur. (gerçi o zamana diz boyu kar olur )

buluşalım tabi ya, ayarlayalım bişeyler

Bende bakıyorum sebeplere.. Diş ve ayrılık kaygısı en çok çıkan sonuç

Bebekte ayrılık kaygısı nedir? Ne yapabilirsiniz?
Bebeğin normal gelişiminin bir parçası da anne-babadan ayrıldığı zaman, bu ayrılığın kalıcı olmadığını öğrenmesidir. Bebeklerin zaman kavramı yoktur, bu nedenle odadan çıkan anne-babanın sonsuza dek kaybolduğunu zannederler. Ayrıca nesnelerin kalıcılığı kavramı da gelişmemiştir, yani birşeyi gözüyle görmese bile o şeyin var olmaya devam ettiğini anlayamaz. Bu kavramlar oluşmadığı için de anne-babaları görüş alanından çıktığında bebekler kaygı ve korku duyarlar.

Ayrılık kaygısı genellikle 6-8 ay civarında başlar. Bu dönemde bebekler aniden bakıcıları ya da büyükanneleri gibi tanıdıkları insanlardan korkmaya başlarlar. Bu yaşlarda, tanımadığı kişilerden korkması anlamına gelen yabancı kaygısı da sık görülür. Ayrılık kaygısı genellikle 10-18 aylar arasında tepe noktasına ulaşır ve tipik olarak çocuk 3 yaşına geldiğinde sona erer.

Ayrılık kaygısının belirtileri nelerdir?
Ayrılık kaygısı yaşayan bebekler anne ya da babanın gideceğinden ve bir daha geri dönmeyeceğinden korkarlar. Bir yabancının mevcudiyeti bu korkuyu daha da artırabilir.

Gelişimin bu normal aşamasını yaşayan bebeklerin tipik tepkileri şunlar olabilir:

Odadan çıktığınızda ağlaması

Özellikle yeni durum ve ortamlarda size yapışması veya ağlaması

Yanında anne-baba olmadan uykuya dalmayı reddetmesi

Ayrılık kaygısı yaşayan çocuğa nasıl yardımcı olabilirsiniz?
Kendini güvende hisseden çocuklar kaygılarının üstesinden de daha kolay gelirler. Birlikte olduğunuz zamanlarda çocuğunuzu kucaklamanız ve rahatlatmanız kendisini daha güvende hissetmesine yardımcı olacaktır.

Ayrılmalar konusunda çocuğunuza yardımcı olabilecek diğer yöntemlerden bazıları da şunlar:

Korktuğunda rahatlatmak ve güven vermek.

Evde bebeğin kısa süreler için diğer güvenli odalara tek başına emeklemesine ya da gitmesine izin vererek bağımsızlığı öğrenmesine yardımcı olmak.

Bebeğe gittiğinizi ve geri döneceğinizi söyleyerek başka odaya geçmek ve sonra geri dönmek.

Ayrılmaları uyku veya yemek öncesinde değil, bebeğin dinlenmiş ve tok olduğu zamanlarda yapmaya gayret etmek.

Yeni insanları ve yerleri yavaş yavaş tanıtmak, bebeğin yeni bakıcıya alışması için zaman tanımak.

Vedalaşmaları uzatmamak ve siz çıkarken bebeğin yanında kalan kişinin bebeğin dikkatini dağıtması. Ancak kesinlikle gizlice gözden kaybolmayın, çıktığınızı bebeğe söyleyin ve siz el sallayarak çıkarken diğer kişi bebeğin dikkatini başka şeye çeksin.

Battaniye ya da yumuşak bir oyuncak gibi, ayrılıkları kolaylaştıracak bir geçiş objesi belirlemek.

Gece uyanmalarında sırtını okşayarak bebeği rahatlatmak ve güven vermek. Ancak bebeğin yataktan çıkmasına izin vermekten kaçınmalısınız.

Dr. Ayten Erdoğan
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Do.Dr. Ayten Erdoan -- ocuk ve Ergen Ruh Sal ve Hastalklar

Ahlatlıbele gidelim atalım bebeleri çimlere Oh missss desende inanmayın arkalarında koşturmaktan daha çok yorulacağız

tekrar çok geçmiş olsun dün yazmıştım ama belki okuyamamışsındır mutlaka maske al canım bebişine geçmesin geçen hafta bende boğaz enfeksiyonu olmuştum sadece emzirirken oğluşumu kucağıma aldığım halde oğlumada geömişo da enfeksiyon kaptı antibiyotik kullanmak zorunda kaldı

bende ankaradayım kızlarrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…