2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Emziren arkadaslar artık süt bebeklerimizi doyurmaz değil mı? Günlük az da olsa ek gıda vermemiz gerekiyor mü? Ben hala tattiriyorum anne sütunu 3 saat arayla alıyor geceleri 1 kere emıyor suresi ise 5 dk falan ara ara bişeyler tattırıyorum diye su veriyorum birazda nasıl olsa herseyi yemeye başladı doğrumı sizce?

kızlar nasılsınız ii akşamlar bebişler iyimi

Biz çok iyiyiz hamdolsun yarın annemler istanbuldan geliyor çok mutluyum 2 gun sadece ama hepsini gormuş olacağım ev çok kalabalık olacak ama tam kadro olacağız hem esimin ailesi hem benim, yengeler ve tüm torunlar bir arada olacak çok mutluyum :))

aman ii olun canım çoık sevindim senin adına gözümde canlandı bi an bende çok seviyorum öyle desene yarın evde cümbüş vartadını çıkar artık canım

Slm şekerler oğlumu babaya sattm.
Benim bir sorum olacaktı, şimdi gebelikten dolayı oğluma günde 1 kere falan anne sütü veriyorum onun dışında vermiyorum.
Yavaştan onuda kesicem, nasıl olsa 6 ayı doldu sayılır.
Şimdi anne sütü yerine devam sütü versem, 1 ay sonrada keçi sütüne başlasam olurmu acaba?
Anne sütüne en yakın keçi sütüymüş, 1 ay sonra keçiler doğuracağı için öyle olacak.
Oğlumu biraz daha doğal beslemek istiyorum, mamada kullanıyorum tabi.

İyi geceler herkese, kızlar bakıcısı olan kimler vardı? ne tür bir programa anlastınız. ne kadar detayları konustunuz. cocuk haricinde baska is yuku var mı? gibi sorularım olacak..

canım neden emzirmek istemiyorsun. hicbir sakıncası yok diye biliyorum birkac tanıdıgımdan.

Hic fikrim yok cnm. Keci sutuhep cok agirmis gibi gelir bana

canım neden emzirmek istemiyorsun. hicbir sakıncası yok diye biliyorum birkac tanıdıgımdan.

Belirli bir süre sakıncası yok canım.
2 bebekte anneden alınca hem sütün kalitesi düşer, hemde anne güçsüz kalırmış.
Bende hazır çok düşkün değilken bıraksın istiyorum, aksi takdirde oğlum sıkıntı yaşar diye çekiniyorum.

Ne ginduz ne gece cnm niye uyumazlar ki. Oysa ben cok severim uykuyu. Bisi yapmamizlazim ama neeeeee.

Ben akşam 6'dan sonra uyutmuyorum ve 3 gündür 12'ye kadar direniyo, uyudu çok şükür. Ama gece sık sık uyanıyor beyimiz.
Bu akşam gece çayı verdim bakalım faydası olacakmı

Hic fikrim yok cnm. Keci sutuhep cok agirmis gibi gelir bana

Bi kaç kişiye daha sorayım, belkide 6 ay devam sütüyle geçiştirip sonra inek sütüne başlarım.

Canım ben kızıma hamileyken oğlumu emzirmeye devam ettim ama bulantılarım çok olunca hiçbirşeyi yemediğim için çok halsizlik düşüyordum.oğlum 8 aylıkken kestim sütten.1 yaşına kadar sadece gündüz ve gece uykusunda devam sütü verdim ek gıdaya yüklendim.sonrada inek sütüne geçtim çünkü keçi sütünü içmedi

Eğer kendini iyi hissediyorsan biraz daha emsin kuzucuk.bu arada ek gıdaya alıştır iyice sonrada sütten kesersin günde iki kezde mama verirsin bişicik olmaz.1 yaşından önce süt verilirmi bir fikrim yok tatlım :44:

Neden bi uyku saati yok benim cocugumun neden uyumak bilmiyor

Canım bir uyku düzeni kurmaya çalış.ben ne yapıyorum kalktığı saatten 4 saat sonra uyutuyorum paşa paşa uyuyor tabi arada çok yoruyorum jimnastik yapıyoruz kızımla oğlumuda koşu bandında yürütüyorum ohhh mis

İnşallah düzelir annesi sabır

Selamlar Herkese,
cok sukur 10 gun once uzun bir aradan sonra oglusuma kavustum. Dun doktora goturduk, ek gidalarla ilgili ve su demir damlasi konusunuda sordum.
17 agustos dogumlu oglum. sadece bu hafta meyve suyu - elma- armut - havuc suyu verdim. posasiz.
Bu hafta doktor artik posaliya basla dedi. corba icin 6. ayini doldursun dedi. kilomuz gayet iyi, sadece sutte yeterli beslenmesi icin ama calisiyorum ve stoktaki sutlerimiz bitti, ekstra sagacak kadarda dolduramiyorum.
neyse 2 hafta sonra corba - mesela baharat az acisiz tarhana onerdi. 8. aydan sonrada kemik suyu verilebilirmis.
6. ayda sizlerin de bildigi gibi tuzsuz peynir ve yumurta sarisi ile tam bir ogun olabilirmis. ayrica yogurtta serbestlesiyor. ben sabah ise gidiyorum oglen gelip emziriyorum. ogleden sonra annem 1-2 kez meyve suyu , pirinc suyu ( pirinci kaynatip, koyulastirip sadece suyunu, formul mama veriyordu.
neyse 2 hafta posali meyve , sonra corba ve kahvalti.
bugun ilk kez elma posasi ve icinde biraz pekmez koydum. ilk yutma hareketini heyecanla bekledim. once cignedi kendince sonra hopp yuttu. acikcasi evde yanlizdim hani cekinmedim desem yalan olur. bogazini tikar diye cok endiselendim, ama Allah herseyi oyle bir duzende yaratmiski , kendisi yutamayacagini hemen atiyor. mesela kabugu kacmis pureye hemen cikard agzinda. neyse sonra biraz su verdim.

demir icin 2 hafta sonra kan tahlili yapalim dedi. ben bu arada damla degildi surup bulmustum :) 1 tatli kasigi arasira veriyordum. kan tahlili sonucunca gore damla kullanacagim. iyiyse sonuclari pekmezle devam ederiz dedi.

ama D vitaminini aksatmamami soyledi.

birde pipisinin deligi darmis.. bunuda ilk kez dedi , kac kez de kontrole gitmistik . neyse, belki erken sunnet olacak. ben telli duvakli sunnet olsun istiyordum oysaki.

hasta olan tum bebeklere ve annelerine gecmisler olsun. herkese iyi geceler dilerim...

Dogru söylüyorsun. Herseyin sorunsuz sıkıntısız olur insallah, hic bir bebis sıkıntı yasamadan

Uyumak istiyorum artık butun gece uyumadi esimde hasta oda yardım edemedi kardeşim
Bizde o da hasta
Bitsin bu gece artık

Tekrar gecmis olsun. Oglum da gecen hafta ayni sekilde hastalandi. Uc gun boyunca kustu ayrica kakasinda da balgamvardi. Ben hayatimda boyle bir hastalik gormedim ki bir tane buyuttum onceden. Bu sene butun bebeler boyle hastalandi. Tavsiyem ek gida veriyorsan bir iki gun verme sadece sut ve mama ver. Ek gida yoruyor hastalikla. Bir de ben elma ve ihlamur kaynattim biraz pekmezle tatlandirip verdim bogazini yumusatiyor yavrunun.
Yarin hafifler Allahin izniyle balgam. Cok az ates de yapabiliyor maalesef ((

Bir de uyurken biraz yuksek yatirirsan daha rahat uyur oglumu cok rahatlatmisti.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…