2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar cahilliğime verinde, bu diş buğdayı dediğiniz ne ya?ben büyük oğlumada yapmadım,hiç haberim yok öyle bişeyden!

Zambak anlatmış zaten.Bizim orda da diş bulguru derler çok sosyetik değildir. Öyle süslü püslü şeyler olmazdı :)
Bazı yerlerde diş dilgidi diyorlar.

söle kız söle ne demek istiosan demiodum bişi bende diorum artık hiç bişey olmuo içinde kalıp insan kendini yıpratıo
Valla böyle olmayacak, kızdığımı sinirlendiğimi yüz ifademle anlamaya çalışıyorum ama yok, hiç umrunda değil. Oğluna gelip naz yapıyo hergün, ben kocama naz yapamzken. Şimdi bişey desem gidip eşime ekleye ekleye anlatır diye korkuyorum. Eşimde bebekten sonra annesine daha bi toleranslı olmaya başladı.

Ben hiç altta kalamam canım kimseye karşı.. Şakayla karışık gibi söylüyorum çoğu zaman, olmadı o bilir benim sert ve sevimsiz tarafımı..
Ablam memlekette benim, daha iki kere gördüler bebeği. Görüntülü aramışlardı, bebek kvdeydi, ver dedim ablam arayacak Toprak'ı göreceklermiş. Her zaman da fırsat olmuyor görüntülü konuşmak için, ya benim oğlum uyuyor oluyor ya da onun kızı. Vermedi çocuğu ben daha yeni geldim seveyim biraz, benim kucağımda baksınlar dedi. Ben de ayakta telefonu önlerine tuttum artık. O konuştu ablamla. Sinirden boğazına yapışmak geldi. Valla bişey deseydim hiç öyle şakayla karışık falan olmazdı canım.

ikram daolcak canım masa donatçaz:) ben de plastik bardak ve tabak alıp onları kurdele ile süslemeyi düşündüm. hazırları satılıyomuki onların
Sanırım Denizli'deydin canım. Bayramyerinde Cami Altı'nda satılıyor onlardan. Ablamın kızı için biz oradan almıştık. Bir bak istersen.

Bugün boy-kilo kontrolümüz vardı, oğlum 8200 ve 71cm, ama hemşire az gibi dedi, en az 500 gr alması gerekiyormuş ve 600gr almış.
Biraz üzüldüm ama ne yapsam almaya niyeti yok, zorlada yedirememki!
Benim oğlum geçen ay 400 gr aldı. Doktor ona bile iyi dedi. 6. ayda doğum kilosunun iki katına çıktıysa kilo alımı yeterlidir diye biliyorum. Ayrıca maşallah boyu da çok iyi.

Gunaydin guzel anneler bugun ankara gene gunesli bi aksilik olmazsa parktan daha uzaga gideriz .
Iki bebek olunca disari cikmak cok zor 3 kisi lazim.ikiz arabasi aldik ama benimkiler hemen sikiliyor alisamadilar.ikiz arabasiyla bide cok dikkat cekiyoruz bakislar rahatsiz ediyor ya.

Benim tontonlar rutine bagladi beste kalkiyor artik.hamileyken bende 4 5 gibi kalkardim ondan mi acaba

Oleey zayif olan oglumun disi cikmis
Tesadusmu bilmem ama birkac gundur ayaklari yaniyordu.bide poposu kizariyordu.

Bende eylül annesiyim,9 eylül doğumlu bi bebişim var. arada başımıza neler gelecek bakalım diyerek bu topiğide okuyorum,sizin tecribelerinizden yararlanıyorum.Bir sorum var sizlere,zaman ayırıp yanıtlarsanız çok sevinirim. şimdi meyve suyu ve püresi vericez ya. elma,armut,havuçla başlıcaz. siz bu meyveleri nerden alıyorsunuz? normal pazardan aldığınız meyvelerimi veriyosunuz,yoksa köyden yada organik pazardanmı alıyosunuz? bizim burda organik pazar yok,köyde yok bildiğim ama pazardan aldığım ürünler hiç içime sinmiyo,kimbilir nasıl kimyasal gübre,böcek ilacı var onlarda,bebişime kıyamıyorum onları vermeye,ama başka çaremde yok,siz napıyosunuz ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. öpüyorum hem sizi,hem bebişlerinizi

Kayınvalidemin bahçesinden yolladığı elma ve kabak var onları kullanıyorum. Bunun dışındakîleri pazardan alıyorum. Pazardakiler marketten daha taze. Organik pazara gitmeye hiç vaktim olmadı. Zaten onlarda gerçekten organik mî emin değilim. Mecburen pazardan alınanları vereceğim.. Zaten bir süre sonra biz ne yersek o da onu yiyecek. Katkılı ve hazır ürünler kullanmıyorum ben kendîmiz için de..

Bende kendi koyumuzden bulabildigimi aliyorum digerleri pazardan.

Pazardan alıp bol bol yıkıyorum. Başka da çarem yok şu anda. Organik pazar diye bir şey bizim burada yok. Zaten sertifikası olmadıkça organik olacağına da inanmıyorum. Off yarama parmak bastın. Hiç bir şey güvenli değil artık ama yapacak da pek bir şeyimiz yok. Köye yerleşip kendimiz yetiştiremeyeceğimize göre ((

Bugün boy-kilo kontrolümüz vardı, oğlum 8200 ve 71cm, ama hemşire az gibi dedi, en az 500 gr alması gerekiyormuş ve 600gr almış.
Biraz üzüldüm ama ne yapsam almaya niyeti yok, zorlada yedirememki!

500 gr alması gerekiyormuş, 600 gr almış, hemşire buna az mı dedi yani? 600 gr bu aylar için gayet iyi bir kilo artışı, ayrıca boyu da selvi gibi maşallah :)

Gunaydın hosgeldin bende pazardan alıyorm normal semr pazarı yanı. Nerde bulıyim organık pazarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…