2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Benim annem aynı şehirde yakın sayılır evde arabayla 15 dakika falan. Haftada bir gidiyoruz, birkac kez 3-5gün kaldık. Ama kim olursa olsun bugune kadar hiç bakım konusu değişmedi. İlla ben ilgilenmeliyim cunku emerek uyuyan bir bebek, yine öyle sakinleşen bir bebek. Hemen sıkılıyor oyundan da. Annemgilde bile hala hazır yemegi yiyemiyorum cogu zaman.
Lohusalıktada tek başımaydım kendi isteğimle cunku hiç sevmem işime karısılmasını. Şimdi baktıgımda en iyisi yapmısım diyorum.Evet zor oldu ama kafam rahattı.

Sevval hala emmıyo ne gusel adına sevındım boylelekl sutun cogalır ve ıns mama vermezsın 1 sene emzırsek keske dımı sagmaktan nefret ettım yaa yurutecte gıdıyolarmı benımkı zıplıyo mutfaga yanıma glıyo herseyı cekıyoo ne corbası yaptın? Ben karnıbahar,patates,balkabagı,,sogan,havuc ve arpa hasladım tereyag ve nane eklıycem sunum yapıcam ekmekte dogruyorum bazen ben

Hem emzirip hemde püre, corba veren arkadaşlar. Ben birsey hazırlıyorum mesela açsa sinirleniyor kaşığı emiyor. Ağlıyor yemiyor. Arada vereyim diyorum öylede gönlü olmuyor.
EN iyi zaman ne zaman yani bunları vermek için tam açken kızıyor, acıkmadıgında da hiç oralı olmuyor. Ne zaman yiyecek vakit olarak bu velet en iyi. Birde şu var emiyor ama hemen bırakmıyor çok uzun süre memede kalıyor. Memeden alayım onla devam edeyim deyincede memeyi bıraktı diye kızıyor. Ne yapacam tam olarak bu veletle?

Yaa benim süt azaldı sanırım.Geçen gece benim oğlan 5 kere uyandı emmek için.Geberdim uykusuzluktan tabi ertesi gün bende.Napsamki? Bugüne kadar mama takviyesiz anne sütüyle geldik.Ek gıdalar hariç 1 aydır ek gıda veriyorum.ama gece sadece anne sütü veriyorum.Benimkinde bir de laktoz alerjisi vardı.3 gündür deneme yapıyorumyoğurt mayaladım.3-4 çay kaşığı veriyorum.Kötü bir etkisi olmadı.Kusma veya ishal gibi.ben de 4 aydır süt ve süt ürünleri tüketmiyordum.1-2 gündür aza aza yoğurt ve peynir yedim.Bakalım ne olacak? amabenim süt azaldı mı yoksa sıpa büyüdüğü için süt yetmiyor mu bilmiyorum.Napsam bana bir akıl verin...

uwwwww amma konuşulmuş bugün ya okuya okuya geldim banyo yaptırdm elaya uyuttum çorbasını yaptm uyanınca yer artık bugün tam 5,5aylığız biz daha 7 kiloyoz sağlık ocağna gttik kilosu normal ama çok az kilo alıyo diyo ayda 200 gram almış napcam bilmiorum

bizim doktor 6. ay muayenesinde kız bebeklerin olması gereken ortalama kg ve boyu söyledi: 7400 gr ve 64 cm dedi. erkek bebekleri bilmiyorum ne yazık ki..
ela da yeni hastalık atlattı sonuçta, ve iştahsızdı o ara. fazla kilo almaması normal. arayı kapatır 15 günde merak etme.

Cok gecmis olsun Bende kzimin xuzeni bozulmasin die aksam gezmelrine bile gidemiyom
sagol canımmm.valla bozuluyo ya ne uyku saatı kaldı ne emme saatı.
hosbuldum tatlım.sagol.evet bızede dedı doktor bronsıt salgını var dıye.aman allah korusun yavrularımızı cok zor gunler gecrdık.hele atesı dusuremedık 2kez dus aldırdık yok banamısın demedı solugu acılde aldık gece 3 tu sanırım.allah sifalar versın tum bebişlere
sagol canım evım yatagım banyom tuvaletımı bıle ozledım evım evım canım evım

Goktugun o zaman ilk köpek dişlerımı cıkacak. Onların ikiside sanki patlamıs gibi. Olabilirmiki? Ben once alt cıkacak diye beklıyırum.
Benım için bi sorarmısın ilk köpek dişlerı cıkarmu diye
birde kızlar sizde kuzuların köoek dişlerıne bakında sizinkilerde ele geliyormu?

inşallah canım ya boyu 68cm işte dediğn gibi olur doğru sölüosun 1haftadır falan iyiydi çok güzeldi iştahı yne yemiyo ondan moralim bozuluyo zaten hasta değil neşesi ii neden mama yemiyo işte

canim dun gece seni (yani senmissin) ruyamda gordum esinle tartismissin canin sıkkındı hayırlara cıkar insallah muhabbetiniz artar

canim dun gece seni (yani senmissin) ruyamda gordum esinle tartismissin canin sıkkındı hayırlara cıkar insallah muhabbetiniz artar

ayy birbirmizi rüyadada görmeye başladık bende geçen gün gördüm evde hazırlanıodum hepimiz biyere gtcekmişiz uyanıverdm en güzel yerinde

benımde sutum yetmıyor cok sık emıyor yutkunma sesı gelmıyo sınırlenıyo.mama aldım bıberondan ememıyo 2numara bıberon enzıgı sıkıntı yaratmıyordur degıl mı?kasıkla verıyorum.ek gıdaya hızlı bı gecıs yaptım.cok okudum arastrdım ama bılene danısmadan olmuyoomus.elma suyu verdım dun yarım cay bardagı ıctı.havuc suyu denedım.bugun de yogurt verıcem.hanı yavas yavas alıstırın dıyolar ya bızımkı ıstıyo zararı olurmu cay bardagı mıktarının??1gun ıcınde hem yogut hem meyve suyu verılırmı??purelere nezaman geceyım doydugunu nasıl anlarım off bu kadar zorlancagımı bılemıodum cok soru sordum:26::26:

Canim tarhana yaptiim biri yedi digeri nazla niyazla sonra kaseyi bardak gibi diktim agzina biraz da ole icti.
Biri yuruteci omuzlayip gidiyor paldir kuldur heryer i dokecek bunlar ya evi ona gore dizayn etmek lazim. Digeri tam beceremiyor zayif biraz ama o da seviyor
Canim insallah emsinler ya azda olsa ilac niyetine.valla vijdanim cok rahat sut olsun diye yapmadigim kalmadi .emmediler vakitli vakitsiz sagdim verdim.

2 numara biberon emziği sıkıntı yaratmaz çünkü artık kuvvetli emiyorlar ve fazla miktarda gelsin istiyor bu oburlar elma suyu yerine elma püresine geçebilirsin. önce 1/4 elma ikinci gün 1/2 üçüncü gün 1 elmaya kadar çıkabilirsin. armutun suyunu verdi bizim doktorumuz, kendisinin hazmı zormuş çünkü. onu da azar azar arttırarak verebiliyorsun. yoğurt ve meyve suyu aynı gün olabilir ama tavsiye edilen yeni geçilen gıdayı en az iki gün denemen. iki gün içinde sorun yoksa bir sonrakini ekleyebilirsin. bizim doktorumuz önce sebze çorbası/püresi, sonra meyve, sonra yoğurt olarak verdi. aslında bana da mantıklı gelen bu çünkü meyvenin tadına alışan bebekler bazen sebze çorbasını içmeyebiliyor. ama tercih senin tabi. bilmem yardımcı olabildim mi..

Canim ben keyifli iken veriyorum yoksa agizlar kilitli

Canim bebekler 6 aydan sonra acikmazmis ki benimkiler gece beslenmeyi birakti almiyorlar ama genede gece kalkiyorlar bazen emiyorlar yani memeyle doymadiklarina eminim ama biberon istemiyolar

Yaa kızlar benım kız nıhayet corbasını sımdı yedı sabah 8 de 100 cc ıcdıgı mama ve anne sutuye duruyodu bu saate kadar yumurta sarısını rafa kaldırdım ger verısımde agzını kıtdı hep agladı cook zor yaa bu ek gıda ıse kafa patlatıoruz resmenn

Canim ben keyifli iken veriyorum yoksa agizlar kilitli

O keyifli hal için sanırım biraz daha beklicem bugünde huysuz şu aşı etkisi sürüyor galiba. Emerek uyumasıda zorlaştırıyor denemelerimi.
Benmari usulu ısıtıyorsunuz değil mi önceden kalma sebze pürelerini?

Okul başladı muffin hala yok birde eylemcb yine yok :44:

benimkide zayıf canım ya ama sağlıklı diye hiç üzülmüyorum zaten işimede gelir bütün gün kucakta

Canım sana hemen moral wereyim bizimki salı günü gitti bizde 5.5 aylığız salı günü 5.800 geldi 64 cm yani kiloya takma bizimkide çok çok zayıf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…