Allah korumuş vallaKızlar bebeklerıme kahvatı hazırlydum bırı yurutecteydı guluyo ma nasıl merak ettım geldım ne goreyım otekı kızım done done cekyattan yurutecın ustune dusmus valla sevval kıstırmıs resmen pat dıye dusmesın dıye aglıyımm svıneyımmı bılemedım cok sukur bıseyı yok alnı kızarık cok az
Kardesi daha simdiden korumus yaa. Gezdırseydı barı yurytecıyle tur attırsaydı bacısına. Alkah korusun ama düşe kalka buyucekler.Kızlar bebeklerıme kahvatı hazırlydum bırı yurutecteydı guluyo ma nasıl merak ettım geldım ne goreyım otekı kızım done done cekyattan yurutecın ustune dusmus valla sevval kıstırmıs resmen pat dıye dusmesın dıye aglıyımm svıneyımmı bılemedım cok sukur bıseyı yok alnı kızarık cok az
ay geçmiş olsun, Allah korumuş canım yaKızlar bebeklerıme kahvatı hazırlydum bırı yurutecteydı guluyo ma nasıl merak ettım geldım ne goreyım otekı kızım done done cekyattan yurutecın ustune dusmus valla sevval kıstırmıs resmen pat dıye dusmesın dıye aglıyımm svıneyımmı bılemedım cok sukur bıseyı yok alnı kızarık cok az
oldun canım cok tesekkur ederım bugun pure vereyım havuc puresı yapım bakalım begenecekmı2 numara biberon emziği sıkıntı yaratmaz çünkü artık kuvvetli emiyorlar ve fazla miktarda gelsin istiyor bu oburlarelma suyu yerine elma püresine geçebilirsin. önce 1/4 elma ikinci gün 1/2 üçüncü gün 1 elmaya kadar çıkabilirsin. armutun suyunu verdi bizim doktorumuz, kendisinin hazmı zormuş çünkü. onu da azar azar arttırarak verebiliyorsun. yoğurt ve meyve suyu aynı gün olabilir ama tavsiye edilen yeni geçilen gıdayı en az iki gün denemen. iki gün içinde sorun yoksa bir sonrakini ekleyebilirsin. bizim doktorumuz önce sebze çorbası/püresi, sonra meyve, sonra yoğurt olarak verdi. aslında bana da mantıklı gelen bu çünkü meyvenin tadına alışan bebekler bazen sebze çorbasını içmeyebiliyor. ama tercih senin tabi. bilmem yardımcı olabildim mi..
ayyy masallah sana nasıl da buyumus guzellesmıs fıstıklasmıs boyle...bebişi gorunce senı unuttuk valla.seninde maasallahın var canım cok tatlı cıkmıssınızEki Görüntüle 630694 Eki Görüntüle 630695 Eki Görüntüle 630696 Eki Görüntüle 630697
İste benim minyatürüm küçük tosbam ılgınım ve annesi yani ben huzurlarinizdayiz....
gecmıs olsun allahşifa versın canımiyi geceler kızlar benim kızımın sol böbreğinde taş varmış günlerdir doktordayız testler falan yaptılar ilk başta devitten şüpelendiler ve kalsiyum değerlerine baktılar ve yüksek çıktı yani sağlık ocağının verdiği o damla bazı çocuklarda kalsiyumu artırıyomuş ve buda taşa neden oluyomuş . tek neden bu olmasada tetikliyomuş .
pek yakışıklı valla senın cicilerini sevsinler
gercekten allah koruyor.canım benım nasılda kurtarmıs kardesını ayyy tatlışlar sizi.Kızlar bebeklerıme kahvatı hazırlydum bırı yurutecteydı guluyo ma nasıl merak ettım geldım ne goreyım otekı kızım done done cekyattan yurutecın ustune dusmus valla sevval kıstırmıs resmen pat dıye dusmesın dıye aglıyımm svıneyımmı bılemedım cok sukur bıseyı yok alnı kızarık cok az
Bende birkaç gün önce burdaki albüme bir fotoğrafını koydum buraya eklemedim çoook çirkin. Maymun yavrusu gibi :) Halbuki gözümüze ne güzel gelmiştin yazmıştımEvet cnm ya sorma bende dun aynı senin gibi eski fotolarına baktım kuvoz fotolarını görünce ağladım nerden nereye hic büyümeyecek sanıyordum ama ele avuca gelir oldu hatta elde avuçta durmaz oldu kuzum..Allah hepimize evlâtlarımızı bağışlasin acısını göstermesin insallah
bu arada biz ek gıdada başarılı olanlardaniz şükür gelen hafta emmeyi bırakacak gibiydi yani gun icinde cok az emiyordu simdi emmesini bekliyorum 1 saat sonrada ek gıda veriyorum 1-2 saat icinde uykusu geliyor bir posta daha emıyor yarım saat bir saat arası uyuyor uyaninca hemen emmiyor yine 1 saat kadar sonra emıyor böyle böyle gunde 3-4 öğünümüz oluyor
sabahlari bazen yumurta sarisi peynir meyve puresi bazen tahilli kasik mamasi
öğlen corba
ikindi meyve veya yogurt
aksam onun icin yaptıgım sutlac veya kasik mamasi
beslenmemiz bı sekilde aralarda anne sutu
kizim yemeyi emmekten daha cok seviyor benim derdimde emmesini sağlamak saka maka 7 aylik olduk bugun ve hala emziriyorum
Ben önce emzirme düzeni belirlemeliyim ozaman. Düzen koyamamda ben bir süre takip edip saatleri yazayım. Bakayım ne sıklıkla emiyor bu sıralar.İki haftalık ek besin tattırma girişimlerimize dayanarak söylüyorum :) yani biz de yeni başladık ama tavsiyem şu olabilir: bebeğin tokken ek besin ilgisini çekmez, açken de sinirlenir yemek istemez. O yüzden mesela bebeğini 3 saatte bir mi emziriyorsun, emdiği saatten 2 - 2 buçuk saat sonra vermeyi dene. Biz öyle yapıyoruz, daha az gerilimli oluyor :)
Bir de benim başlangıçtaki yedirme şeklim şaklabanlık yaparak güldürüp kaşığı ağzına tıkma şeklindeydi, ama artık kaşığı görünce ağzını açıyor. Zamanla alışıyorlar.
bizde bi baba var susmuyor tv izleyemiyorum kızıyla konuşuur oynaar anneannede oyle ama kahkahada problemimiz varhep guluyor ama kıkırdamıyor belkii4 kere duymuşumdur daha :44: dr a soyleyimde biraz keyif versin kızıma
benim yakışıklı kızım
anammmmmm güzelliğe bak maşallah annesi
Eki Görüntüle 631063 Eki Görüntüle 631064
canım geçmş olsun allah korumuş kardeş dayanışması şimdiden başlamış ne güzel allah bidaha göstermesinKızlar bebeklerıme kahvatı hazırlydum bırı yurutecteydı guluyo ma nasıl merak ettım geldım ne goreyım otekı kızım done done cekyattan yurutecın ustune dusmus valla sevval kıstırmıs resmen pat dıye dusmesın dıye aglıyımm svıneyımmı bılemedım cok sukur bıseyı yok alnı kızarık cok az
günaydınlarrr
işte buda yaramazlıklarıyla rüzgar ali paşa
Eki Görüntüle 630899
Eki Görüntüle 630898
Eki Görüntüle 630897
Eki Görüntüle 630896
Eki Görüntüle 630900
aaaaaa ela çilek kız olmuş teyzeleri bakın
Bende birkaç gün önce burdaki albüme bir fotoğrafını koydum buraya eklemedim çoook çirkin. Maymun yavrusu gibi :) Halbuki gözümüze ne güzel gelmiştin yazmıştım
Ben önce emzirme düzeni belirlemeliyim ozaman. Düzen koyamamda ben bir süre takip edip saatleri yazayım. Bakayım ne sıklıkla emiyor bu sıralar.
Kızın kibarcacık gülümsüyormuş işte :) Karnından ,yanlarından öpünce feci kahkaha atıyor çünkü gıdıklanıyor :) Onun dışında kahkaha atması tamamen keyfine bağlı. Bazen konuşmalarımıza bazen kafasına göre... Haşlanmış yumurtaya bakıp deli gibi kahkaha atmışlığı bile var
Hayirdir insallah cnm. Aramiz pek bi iyi bu aralar masallah. Sadece benim ruyalarimda bozuk kiskancliktan oda.canim dun gece seni (yani senmissin) ruyamda gordum esinle tartismissin canin sıkkındı hayırlara cıkar insallah muhabbetiniz artar
Masallah sana ne keyifli ruzgarrrrrgünaydınlarrr
işte buda yaramazlıklarıyla rüzgar ali paşa
Eki Görüntüle 630899
Eki Görüntüle 630898
Eki Görüntüle 630897
Eki Görüntüle 630896
Eki Görüntüle 630900
Masallahhhh oturarak yiyorrrrr
Allah korumus cnm gecmis olsunKızlar bebeklerıme kahvatı hazırlydum bırı yurutecteydı guluyo ma nasıl merak ettım geldım ne goreyım otekı kızım done done cekyattan yurutecın ustune dusmus valla sevval kıstırmıs resmen pat dıye dusmesın dıye aglıyımm svıneyımmı bılemedım cok sukur bıseyı yok alnı kızarık cok az
Hayirdir insallah cnm. Aramiz pek bi iyi bu aralar masallah. Sadece benim ruyalarimda bozuk kiskancliktan oda.)
Masallah sana ne keyifli ruzgarrrrr
Masallahhhh oturarak yiyorrrrr
Allah korumus cnm gecmis olsun
Anaaaaaaaammmm elaa yaaa baaaaaaakkkk. Masallah kizzz sanaaa
Kızlar bebeklerıme kahvatı hazırlydum bırı yurutecteydı guluyo ma nasıl merak ettım geldım ne goreyım otekı kızım done done cekyattan yurutecın ustune dusmus valla sevval kıstırmıs resmen pat dıye dusmesın dıye aglıyımm svıneyımmı bılemedım cok sukur bıseyı yok alnı kızarık cok az
kızlar bişi danışcam ya,
annemlerde kaldık demiştim ya 2 hafta. ordayken işte bi durum oldu annemle, çok pişman oldum ama söylmeiş bulundum. sonradan da gönlünü alıyım dedim ama, çok gücendi.
her işe karıştı sürekli bi arada olunca. bi gün abisi mamanın tadına bakmak istedi, bana da ver kardeşim bitiremiyo hepsini dimi dedi. bende tamam oğlum dedim. annem direk annen sana da yapar oğlum dedi, bende hayır dedim, kardeşine yapınca yer, ona ayrıca yapmama gerek yok. tabi oğlum bunu duyunca tutturdu, hadi yap anne diye. dedim kardeşine yapınca sana da yaparım bol tutup. bi görseniz kaş göz oynatıyo çok sinirlendi annem. çocuk sevilmediğini sanır yap ona da diyo. oğlum hiç bozulmadı ama zaten tamam anne dedi geçti. kimse yokken de dedim anne neden benim dediğimin üzerine yorum yapıyosun, yanlış bile yapsam düzeltme beni oğlanın yanında. çocuk sonra otorite olarak beni görmüyo seni görüyo. başladı işte ben sizin iyiliğinizi istiyorum da kötülüğünüzü istemiyorum da vs. dedim ben öyle mi dedim. bak bana kızınca seni arıyo annem bana bunu bnunu dedi diye şikayet ediyo yapma böle dedim. çok üzüldü. ama napıyım ya. ben de istemiyorum ama o da biraz dikkat etsin. anlamıyo hiç. annen şunu şunu yapar oğlum deyip çıkıyo. istemiyorum ben gerek yok diyorum, yok olmaz diyip ısrarla karışıyo. e ben çocuğuma ne yapıcama kendim karar veririm di mi.
sadece kv değil anneler de çok müdahaleci olabiliyormuş yeni farkediyorum.
Bende birkaç gün önce burdaki albüme bir fotoğrafını koydum buraya eklemedim çoook çirkin. Maymun yavrusu gibi :) Halbuki gözümüze ne güzel gelmiştin yazmıştım
Ben önce emzirme düzeni belirlemeliyim ozaman. Düzen koyamamda ben bir süre takip edip saatleri yazayım. Bakayım ne sıklıkla emiyor bu sıralar.
Kızın kibarcacık gülümsüyormuş işte :) Karnından ,yanlarından öpünce feci kahkaha atıyor çünkü gıdıklanıyor :) Onun dışında kahkaha atması tamamen keyfine bağlı. Bazen konuşmalarımıza bazen kafasına göre... Haşlanmış yumurtaya bakıp deli gibi kahkaha atmışlığı bile var
hemen gel şekerim üstünede kahve yaparım ben sana buyur gel sen kızı mama yerken oturtmaya başlamışsın canım çok beğendm göze çok güzel görünüyoCanım çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın, ömür boyu böyle destek olsunlar birbirlerine inşallah
benim annem de bazen fazla müdahaleci ve ısrarcı olabiliyor. eğer iki çocuğum omuş olsaydı anlattığın gibi bir durumu biz de yaşardık büyük ihtimalle. ama yapacak birşey yok o da onların yapısı. aynı evde kalıyor olsaydınız otorite konusunda sıkıntı yaşanırdı ama bu durum biraz oğlunun anneannesine şımarmak istemesiyle kalır ki o kadarını da yapsın minik abidüşünüp düşünüp sıkma canını, bakalım biz nasıl anneanneler babanneler olucaz
ayy çok güldüm yumurta olayına
benim en sevdiğim meyve çilek yanlız eloş, gelirsem oraya totişinden başlarım yemeye
Haydi herkes biryerinden yemeye başlasın bu çilek kızın :)) maşallah sana çilek kixaaaaaa ela çilek kız olmuş teyzeleri bakın
hemen gel şekerim üstünede kahve yaparım ben sana buyur gel sen kızı mama yerken oturtmaya başlamışsın canım çok beğendm göze çok güzel görünüyo
Haydi herkes biryerinden yemeye başlasın bu çilek kızın :)) maşallah sana çilek kix
Bu arada bayramda anneannemizde Ilgına aynısının pembesini almıştı bizimde var çilek kizcemiz :))
evet canım birkaç gündür oturtuyorum. artık doktorumuz da mama sandalyesinde yesin, ona oturduğunda yemek yeneceğini anlasın dedibir de yese de yemese de 30 dk sonra tabak önünden çekilecek ve ağzı sadece en son yemeği bitince silinecek dedi. sanırım bunlar arkasından yemekle koşturan nazlı bir bebek olmaması için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?