Kızlar kızlarıma tavu suyuna tel sehrıye ve arpa sehrıye corbası yaptım oglene tereyag nane ve kımyonda koyucam ekmekte dogruycam bakalım yıyceklermı oglene ya muhallebılerını kecı sutunden yapsak olurmu acabaa??
Yok canım hiç öyle uzamadı.Zaten ilkini hazır yoğurttan yaptım diğerlerini bir öncekinden mayaladım. Bir kavanoz yapıyorum oğlum dökesaça 3tatlı kaşığını yiyor gerisi kalıyor mayalamada kullanabiliyorum rahatca :)
Birde ben alırken yoğurtlara baktım üretim tarihi yakın olsun uzun olmasın diye. Nedense sadece sütaşta buldum üretim tarihi yazan. Diğerlerine sadece tüketimi basıp geçmişler :44:
Tefalinkinde süzme yoğurt yapma özelliği varmış ek olarak. Seviyorsan düşün yinede :)
Wavybaby geçmiş olsun.Diş ağrısı hiç çekmedim ama çok çeken gördüm. Diş ağrısı denildiğinde dişlerim sızlar direkt :)
Muffin hoşgeldin
Amann hep unuttum yazacaklarımı alıntı yapmayım demiştim..
Huzursuz bebeklerin annelerine sabır bebeklere huzur dolu günler diliyorum :)
Hosgeldin canim gecmis olsun
Kızlar kızlarıma tavu suyuna tel sehrıye ve arpa sehrıye corbası yaptım oglene tereyag nane ve kımyonda koyucam ekmekte dogruycam bakalım yıyceklermı oglene ya muhallebılerını kecı sutunden yapsak olurmu acabaa??
Oh afiyet olsun 7 ayda bende baslicam et suyuna.
Canim ben aksam muhallebi vermiyorum kusluk vakti meyve irmik pirinc unu yulaf ile muhallebi asure karisimi bisey yspiyorum yarisini kendim yiyorim yani sut kullanmiyorum su ile
hoşbulduk canım aminnn.
sağol canım.kızlar bir özet geçsenize herkes yerli yerinde mi?neler konuşuldu 3 haftada?bir de bebekleri emekleyen atlayan zıplayan var mı?benimkinin dişler göründü ek gıdaya yeni geçtik.yoğurdu sevmedi gaz yaptı bir de.profu aradık mamadan yap dedi.onu seviyor valla.normal yoğurdu verince suratını buruşturup öksürüyor.napcam ben ya sevmezse?hep böyle mi olacak? bir de havuç-patates püresi verdim pütürlü.ilk gün elma suyu ekledim sevdi .2 gün eklemedim sevmedi.oysa milupanın sebzelerinin hepsinde elma suyu var.onları sevdi diye ekledim beğendi.ağzını açtı kuş gibi.hep elma suyuyla mı vericem.ay ne zor kadın olacak bu kız başıma.
Hosgeldiniz cnm. Gecmis olsun tekrar.uzun zaman oldu hepinizi inanın çokkkkk özledim.bu arada nerde miydim ank.da.kızımı aleji dr na götürdük şükür süt alerjisi yok sadece yumurta akı hafif düzeyde şimdilik.ama cildinde döküntüler vardı.ATOPİK DERMATİTMİŞ.detayları yazıcam kızım uyandı siz neler yaptınız bana yazdığınız bişeyler varsa tekrar yazar mısınız geçmişi okuyamadımmm
Hosgeldin cnm. Artik cok fazla yabanciliyorlar. Bizde iki gunlugune gittik cok agladi yavrumkızlaaar hepinize günaydın.topigi cok özlemişim.uzun süre ayrı kaldım topikten.umarım bebişleriniz ve siz iyisinizdir.okulların tatili sebebiyle ankaraya k.validenin yanına gittik torun sevsinler diye.ama gitmez olaydım olan bana oldu.benim kız hava degişikligi yaşadı okadar huysuzduki gece gündüz sürekli aglama modunda keşke gitmeseymişim dedim.dogdugundan beri ilk defa bukadar huysuzluk yaşadık.neyseki geldi geçti artık şimdi tekrar evinde yatagında mutlu eski haline dönmeye başladı.
Benim oglanda da cikiyor kizariklik yuzunde vucudunda alerji testi falanlik degil tabi. Dr sutunden de gecen seyler olabilir dedi.2-3 haftadır yoktum ya kızlar neler konuştunuz?önemli gelişmeler değişiklikler var mı?yeni haberler ?umarım hepsi olumludur?herkes ve bebişleri iyi mi ?bizim kızın 2 gündür dişi etin ucundan mm lik göründü.şükür ateş vb yok ateş cts günü 6 ay aşılarında.işallah olmaz da geçer gider.mustelanın atopik ciltler için kremini sipariş ettim bebekler içinmiş.iyi geliyormuş.kırmızı nokta nokta şeyler çıktı karın ve sırt kısmında bir de sırtında para gibi pul pul kepeğimsi döküntüler var.alerji uzmanı ve eski dr umuz teşhisi koydu.nemlendirmezsek azarmış cildi hassassmış.dokunsan kızarıyor.ay bu kız benden bile hassas
kızlar bebişleri emekleyen varmı benimki sürünüyo odada tur atıyo artık dizlerinin üstünde ileri geri yapmayada başladı bir iki güne ellerini atar ve emekler
canım ben bigün yoğurt verdim o gün çok kustu acaba yoğurttan mı bi dahada denemedim ama yoğurt vermeyi
hoşbulduk canım aminnn.
sağol canım.kızlar bir özet geçsenize herkes yerli yerinde mi?neler konuşuldu 3 haftada?bir de bebekleri emekleyen atlayan zıplayan var mı?benimkinin dişler göründü ek gıdaya yeni geçtik.yoğurdu sevmedi gaz yaptı bir de.profu aradık mamadan yap dedi.onu seviyor valla.normal yoğurdu verince suratını buruşturup öksürüyor.napcam ben ya sevmezse?hep böyle mi olacak? bir de havuç-patates püresi verdim pütürlü.ilk gün elma suyu ekledim sevdi .2 gün eklemedim sevmedi.oysa milupanın sebzelerinin hepsinde elma suyu var.onları sevdi diye ekledim beğendi.ağzını açtı kuş gibi.hep elma suyuyla mı vericem.ay ne zor kadın olacak bu kız başıma.
Yoğurttandır ama soğuk diye. Ben dolaptan çıkarınca bayagı bekletiyorum ılıması için. Az bi soguk olsa kusarlar.Ilık beslenmeye alışkın bünyeleri
Belki ilk diye öyle olmustur canım bence yine dene az az. Birde bu sıpalar sevmeyip gönülsüz yeyincede kusmaya calışıyorlar :)yok canım soğuk değildi sabah çıkardım akşamüstü yedirdim
uzun bir aradan sonra herkese selamlar
on beş tatilde kv ve görücem geldi kızımın tüm düzeni bozuldu. kv olacak kadın kızıma acılı tarhana yedirmiş yavrum benim bütün gece uyumadı. herşeyi kendileri biliyo sanıyolar. bizim zamanımızda ben çocuklarıma neler yediriyodum diyo ya. kızım ilk onları gördüğünde yabancıladı. ay kızıma nasıl kzıyo sank iğne batırıyorum diyo. ben onca çocuk büyttümde hiçbiri böyle yapmadı diyo. sinirlerim tepede tabiki. çocuğuma mama veriyorum ay ne bu hep tatlı tatlı çocuk bulanır yemek ver diyo bizim yediğimiz yemekten vermeye çalışıyo. valla sinirden eşime çatıyorum oda sakın bir şey deme darılır diyo. valla dinlemedim dedim sonuçta o benim çocuğum canım. yani anlayacağınız çok stresli günler geçirdim atıştıkta valla. allahtan uzuakta kadın yani burda olsa valla 2 günde boşatırdı beni
Belki ilk diye öyle olmustur canım bence yine dene az az. Birde bu sıpalar sevmeyip gönülsüz yeyincede kusmaya calışıyorlar :)
Şu dönem zaten insanları yabancıladıkları bir dönem. Aslında bu aylarda kalabalık onlar için korkutucu oluyor. Ev ortamındaki kalabalık özellikle. Tüm düzenleri bozuluyor.
Acılı tarhana konusunda yorum bile yapamıyorum.Biz sindiremiyoruz el kadar bebek ne yapsın. En sevmediğim sözlerden birisi ben kac tane büyüttüm... Ya sen büyütürken ben gelip alıl verdim mi bırak bunuda ben büyüteyim diyesi geliyor insanın :)) Neyse iyi ki yanında değilmiş diyelim :)
Eki Görüntüle 632056 Butür kollu önlüklerden kullanan var mı? Heryer batıyor ya bunlardan alsam birkac tane diyorum. Kusma bitti dedik şimdide ek gıdadan camasır bitmiyor.
Doğru oda varda sinirleniyor ya alıyor önlüğü yüzüne sürüyor pis bebeGüzel bir önlüğe benziyor ama önlüğü zor takıyorum bunu takmak daha büyük işkence. Kollu olmasa sadece kafadan geçse daha pratik olurdu..
Doğru oda varda sinirleniyor ya alıyor önlüğü yüzüne sürüyor pis bebeOndan kollu falan olsa sıkı baglasam engel olurum belki diye düşündüm.Ufakları cekiştirip duruyor
Elbise gibi olanlar kızlara ne güzel :) Ama kirlenme hızını düşününce pahalı kaçıyor birkac tane alsan bile kac para
Hadi o büyükler öylede aşagısındaki ufaklar niye okadar pahalı ki:44:
cevre_en kv de masallah hani ben bile (ek gida olayini biraz abartiyorum bazen) tarhanayi arada sirada ve en azindan acisiz veriyorum o bile sikinti yaratabiliyor yuh demek istedim
Heee aynı bizzzz ,ben bi de pembe de sevmiyorum ,hepten erkekimsi...Arada babası falan alıyo da pembe kıyafetlerimiz var .
sağol canım ben de sevindim.
hoşbulduk şekerler.canım biz deri testi yaptırdık sırttan gıda maddelerine bakıldı yumurta akı sınırda çıktı.1 yaşında geriye kalanları yaptırcaz.dr hırpalamayalım dedi.sizin şikayetler kaka ile ilgili mi?sen neden yaptırcaksın testi
ayy yarama bastın canım. bizde o kadar çok misafir oluyor ki. aralık ayından beri eşim kızım ben evde üçümüz kaldığımız en fazla 5 gündür. ve her misafir değişiminde kızın gece uykuları bozuluyor, kendi kendine durup oynamıyor evde kalabalığa alıştığı için. buna rağmen yabancılaması da sürüyor. napıcaz bilmiyorum düzen müzen hak getireŞu dönem zaten insanları yabancıladıkları bir dönem. Aslında bu aylarda kalabalık onlar için korkutucu oluyor. Ev ortamındaki kalabalık özellikle. Tüm düzenleri bozuluyor.
hiç sorma canım ya ben bize diye yapmıştım anne sen çocuğa bak ben sofrayı toplayayım deim bi içeri gireyim ne göreyim çocuğa yedirmeye çalışıyo oda zavallıcık yememeye çalışıyo ama ağzına tıkıyo ağlıyodu yavrum benim zaten ağlama sesiyle odaya girmiştim.hemen anne ne yatın deyince alışsın dedi ya bende çocuğu aldım yüzünü gözünü temizleyecen bahanesiyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?