2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selamlar kızlar ben eylül annesiyim kızımın baş çevresi biraz küçüktü şimdi ölçtüm 40.5 hala gerimi bilgisi olanlar varsa cevap verebilirmi bu arada kızım tam 5 aylık

Canım kız bebekler için 5aylık kontrolde 39-43cm arası normali. Yani çok güzel.
Birde bu konularda genetiğinizi göz önüne alın her zaman :)

ay cok sagol canım canım cektı valla gozumde canlandırdım deneyeyım ılerleyen zamanlarda

kızlar brokolıyı ılkkez verecegım nasıl vereyım??????
haslama sepetım yok alacagım en kısa zamanda:26::26:

Biri bizden mi bahsetti Umay ilk dört ay gündüz 1 dakika bile uymuyordu ,daha önce de söylemiştim Şİmdilerde en fazla 30 dakika ,31 i biz de göremedik henüz ,yani canım ben kelim,o ilaçtan bende olsaydıııııı

selamlar kızlar ben eylül annesiyim kızımın baş çevresi biraz küçüktü şimdi ölçtüm 40.5 hala gerimi bilgisi olanlar varsa cevap verebilirmi bu arada kızım tam 5 aylık
Tam değerleri hatırlayamıyorum ,doktora sordun mu canım? Doğduğunda 38 miydi 39 muydu galiba ,ama doğum ölçüsüü de önemlidir heralde . Endişe ediyosan hemen bir doktora git derim.

Bizim atalar fransizmi ne geri vermeye geldimi fransiz kaliyoruz :)
Bütçeme göre davranırım arkadaş ,fransız da olabilirim

en son saglik ocagina gittigimizde 1 yasina kadar asi yok 9. ayda kontrol var demisti
acaba 8 bitince mi gotursem 9 bitince mi ??

senaysen, kızamık aşısı yaptırmış mıydın sen bebelere?

ayy herks yazmış ben yazana kadar. özetle paton büyüktür çalışan, tam büyüktür çeyrek diyorum bu hediyelik de orjinal ve güzel bence.ben de çok beğenip de alamamıştım kızıma

formulu bulursan paylaş canım ayn durum bizdede var. allah annemin bacaklarına güç versin

canım adı üstünde o patron bence bu çok güzel alabilirsinde altın olduğu pek belli değil bize altın emzik geldi inanılmaz orjinal ama fiyat bilmiyorum ona bak bence benim aldığım en güzel hediyelerden biriydi

ay cok sagol canım canım cektı valla gozumde canlandırdım deneyeyım ılerleyen zamanlarda

sebze çorbasına kat canım patates ve havuçla haşla zeytnyağ ve irmik koyabilirsin sonra süzgeçten geçir, afiyet olsun miniğe..haşlama sepeti şart değil zaten irmik veya pirinç koacaksan sepetle olmaz

ay öğle arası çıkdım ne çok muabbet dönmüş.. bende öğle aramda diyetisyene gittim kontrolüm wardı mutlu oldum geldim

anammm altın emzik pahalıymıs yeni baktım fiyatına teyzem takmısdı ama çokmus fiyatı vazgeçdim sen çeyrek tak en iyisi

nemli bölgede yaşayanlarda olmuyormuş diyorlar.yazın hafifliyormuş.deniz suyu da iyi geliyomuş ama havuzdaki su klorlu olduğundan iyi gelmiyormuş
Ben sebze püresine bir tane kuru kayısı ekliyorum, iyi oluyor.

haşlamadan mı canım ?ekleyim bakalım iyi fikir.annemin dediğine göre kabak da kabızlığı çözermiş.bakalım bugün menüde kabak-kereviz-havuç-patatesli çorba(püre gibi ama) var.az az ekleyim de alışsın.

allah allah nedeni neymiş ki?ya da nerden bulaşıyo acaba.ben fazla öpmüyorum kızımı öptürmüyorum da.bir de hastanede canbebe bakım örtüsü seriyorum sedyeye yatırmadan.rota çok bulaşıyormuş diye duydum.geçen çamaşır almaya gittim eşimle.eşim ver kızı sen rahat rahat seç dedi.yok dedim kucağımda dursun.ordaki kadın hamileyken gitmiştim beni hatırladı.kızı sevdi elini öptü.ben tutayım siz seçin dedi.ay deli gibi hayır diyemedim.nedense.verdim kucağına.kadın öptü tabi.sonra aldım çocuğu işim bitmeden.yoğurdu mamadan yaptığım yoğurda hergün artırarak ekliyorum.uykusu yoksa yiyo.anlamıyo.mamanın tadı geliyor tabi safım benim kızamık 9 aydan büyüklere yapılmış.yeğenim 9 aylık ordan biliyorum ank.da.aramış sağlık ocağı.

biz 1 aydir falan yiyoruz brokoli
haslama sepetine bence hic gerek yok canim
ben koyacagim butun sebze irmik vs yi az suyla tencereye koyuyorum en az 30 - 40 dk hasliyorum (azaldikca su ilave ederek)
sonraa tel suzgecten gecirip veriyorum sipalara

yok canim bizim saglik ocagi hicbirsey demedi
zaten biz avm ye falan alerjigiz ondan ben de sormadim
senaysen, kızamık aşısı yaptırmış mıydın sen bebelere?

Çok uzun süre haslamamak gerekiyor vitamini gıdermıs ama tabi iyice erıtcez ya uzun tutuyoruz aaba kısa sürede düdüklü kullansak nasıl olur. Suyu ketılda kaynatıp dudukluye atsak

Gunaydin
Canim ben hergun mutlaka kabizligi onleyici bisey veriyorum ve gayet duzenli ikiside hergun donusumlu olarak kayisi armut yaban mersini veriyorum bide tam tahilda cok duzenliyor
canım yaban mersinini nerden buluyorsun kurusu var da tazesi de mi var?kayısıyı hazır kavanoz püresi olarak mı veriyorsun
elmayı dr lar söylüyor canım.meyve püresi diye yazmış listeye.hatta çok iyi bir çocuk proftan aldım listeyi.cicibebe ben de vermiyorum içinde abuk subuk katkılar var.kivi yasak alerjik diye.ama elma armut serbest.muz da mı alerjikmiş?

çorbayı ben de senin gibi yapıyorum..

biz de hiç avmye gitmiyoruz ama bizim doktor sağlık bakanlığından gelen yazıyı gösterdi. en az 6 ayını bitirmiş en fazla 12 ayında olan bebeklere kızamık aşısı yapılmasında fayda var yazıyordu. hatta sırf bu yüzden doğum gününe göre 6 ayını doldurmasına 1 gün olduğu için yapamadı aşıyı, takip ediyorlar bakanlıktan, haftaya gelin dedi.

İçinde bir halkası var, onu takman lazım, başlarda biberon vermeye çalışırken başımın belası oldu o halka, zira hep unutup sütün bir kısmını ziyan ettim

Şeker yasak tabii ama bu sofra şekeri, hiç mi meyve yemeyecek bu bebeler? Eğer sütün içine şeker doldurup muhallebi yaparsak tabii ki iyi olmaz ama meyve de yiyecekler tabii. Ha ben de çok fazla meyve karıştırma taraftarı değilim, yoğurt da tek başına verilmeli ama bizim dememizle olmuyor ki :) Sıpalar nasıl yerse öyle veriyoruz. Oğlum yoğurdu tek başına yiyiyor çok şükür ama yemeseydi ne bulursam katacaktım mecbur...

Bence de gönlünden ne kopuyorsa onu al. Resimdeki nazarlık çok güzel. Herkes kesesi kadar alır, zaten karşılık bekleyerek alıyorsa o onun ayıbı ve niyetidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…