Bu arada herkese merhaba, çok şükür biz de 6 aylık olduk bugün. Zaman çok çabuk geçiyor.
Ben ikinci sezaryende tüplerimi bağlattım. Yaş 36, kilo var, doktorum önerdi, bir doğum daha iyi değil dedi. Korunmanıza gerek yok dedi eh biz de dinledik. Çünkü %99.9 luk bir çözüm okuduğum kadarıyla. Ama ben 15 gün geciktimTest almaya korkuyorum ama sanırım almam gerekecek. Oğlum iki aylıkken regl oldum ve en fazla 4-5 gün gecikti bundan önce. Hakkımda hayırlısı, nasıl olur bilemedim, ha bu kadar şeyin üzerine gelen bebeğe kapımız açık tabii buyursun gelsin ama üçüncü sezaryen nasıl olur bilmem. Sadece kafama takılan o, yoksa kilo vs çok da ilgilendirmiyor beni. Bebe de bir şekilde bakılır, bu konuda da çok netim. Zambaktan sonra ikinci surpriz benden gelebilir yani :) Ve işin kötü tarafı şu dün okulda süt izni konusunda çok tatsız bir olay yaşadım, sinirlerim bozuldu, kolay ağlayan bir insan değilim ama kendimi tutamadım çok ağladım. Duygusallık hat safhada yani :) Ayyy ne diyeyim, olmasa daha iyi tabii ama varsa da üç çocuklu bir Ağustos annesi geliyor açılıııınnn :)
bu azimle verirsin sen, gördüm sende o potansiyeli ben
Rezene içe içe sarhoş olucam zaten rakı gibi de kokuyoBira süt yapmıyo mu lannn ,hani arpa suyu hesabı
UYkku tulumu al canım ,Umay da yorgan düşmanı ,yangınayşe ...Aldım uyku tulumu ,rahatım
Hatırlatma 1- 2 ; yarın ayın 15-i mothercare indirim günü.....UNUTMAYALIM
bu azimle verirsin sen, gördüm sende o potansiyeli ben
Rezene içe içe sarhoş olucam zaten rakı gibi de kokuyoBira süt yapmıyo mu lannn ,hani arpa suyu hesabı
UYkku tulumu al canım ,Umay da yorgan düşmanı ,yangınayşe ...Aldım uyku tulumu ,rahatım
15 ay ediyor ikisinin arası. Alsen diye bir arkadaş vardı sanırım onunda böyle az aralı sezaryendi doğumları, sorucam ona bir ö.mesaj atıp, çok girmiyor sanırım bugünlerde. Valla ne diyeyim bu yapılan işlemden sonra oluyorsa sanırım doktoru bir ziyaret ederiz eşimle :)
Sarhoştan farkımız mı var ayol ; uykusuz ,pasaklı ,kafa bi dünya zaten
Çekmezler heralde yaa :44:anaaammmmAllah hayırlısını versin diyelim..
bi ara efesin alkolsüzleri vardı iyiydi öyle ortama uyabiliyordun hem hem de süt yapıyordu, sonra kaldırmışlar üretmiyorlar artık
uyku tulumunun ayak ucuna bi battaniye atıyorum ben gene de ama bi yandan da o battaniyeyi yüzüne çekerse diye korkuyorum. biz geçen haftaya kadar üst tarafı (kollar) kundak halde yatırıyoduk artık büyüdü diye bıraktık o zaman rahattım battaniyeyi çekemeyeceği için ama şimdi tedirgin uyuyorum.. artık büyüdüler aslında dimi çekmezler battaniyeyi ???
bu hatırlatmayı topicimizin kampanya sorumlusu wavybabyden beklerdim. hafta sonu yeni açılan bir mothercare vardı orda %50 indirim vardı yeğenime bir pantalon ve body takımı aldım 35 tl toplamkıza da bir elbiseyle pijama takımı aldım. bir de oyuncak. valla çok iyiydi, ama o galeyanda önlük bakmamışım, yarın da önlük bakayım bari..
Yok beee ben bişey örtmüyorum,herif dayanamıyo atıyo bi ince battaniye ama alıyorum ben ,çok terliyo...Kolsu üstelik ,geçen ay almıştım mothercaredeninşallah canım ewet azimliyim bişe yiyeceğim zaman hemen aklıma o kadar para werdin çöpe atma diyerekten yemiyorum
uyku tulumu işi bizim çözemediğimiz olay.. şimdi şöyle odamız gece 21 22 derece arası uyku tulumunu giydiriyorum üzerini örtüyorum 1 saat sonra su gibi oluyor sırtı yani ben o tulumu giydirince üzerine yognanını örtmüyecekmiyim örtmüyeceksem ne örtücem ayy destan oldu
o da doğru ya ne hale gelmişim geçen farkettim lina eşimin üstüne kusdu biraz çıkar üstüne at sepete dedim bu çıkarmadı kızdım bende sen çok temizsin ya bana kızıyorsun dedi halime bir baktım sırtıma kusmus kurumus yemek yerke üzerime elmnalı pekmez fıskırmıs saçım darmadağın ayy oturdum güldüm sinirimden adım pasaklı kontes zaten eşimde
Çekmezler heralde yaa :44:
Sizin orda demstok var zaten şekerim,bi türlü gidemedim ben,orda sürekli varmış indirim halleri,optimumda da varmış galiba.
Yok beee ben bişey örtmüyorum,herif dayanamıyo atıyo bi ince battaniye ama alıyorum ben ,çok terliyo...Kolsu üstelik ,geçen ay almıştım mothercareden
Anammm ,benimki de pasaklı kontesim diye sever beni ,arada da kutsal kontesim der ( memelerden sebep )
ılkkez verecegım canım bu agır olur sanırım.ama bu tyarifleri hep kopyala yapısrtır yapıorum tesekkurlersebze çorbasına kat canım patates ve havuçla haşla zeytnyağ ve irmik koyabilirsin sonra süzgeçten geçir, afiyet olsun miniğe..haşlama sepeti şart değil zaten irmik veya pirinç koacaksan sepetle olmaz
sadece brokolıyı haslasam yesıl yesıl yemezmı kıne??:44::44:daha yenı gectık ek gıdaya oyuzden karma yapmayayım dıyorumbiz 1 aydir falan yiyoruz brokoli
haslama sepetine bence hic gerek yok canim
ben koyacagim butun sebze irmik vs yi az suyla tencereye koyuyorum en az 30 - 40 dk hasliyorum (azaldikca su ilave ederek)
sonraa tel suzgecten gecirip veriyorum sipalara
yok canim bizim saglik ocagi hicbirsey demedi
zaten biz avm ye falan alerjigiz ondan ben de sormadim
tupler baglı oldugu halde rabbım bır evllat gonderıyorsa onun buyuklugundendır...ben cok sevındım valla mucıze bebek...cok hırslı azımlı olacak cok zor yollardan gelıyor....(tabı hamıleysenBu arada herkese merhaba, çok şükür biz de 6 aylık olduk bugün. Zaman çok çabuk geçiyor.
Ben ikinci sezaryende tüplerimi bağlattım. Yaş 36, kilo var, doktorum önerdi, bir doğum daha iyi değil dedi. Korunmanıza gerek yok dedi eh biz de dinledik. Çünkü %99.9 luk bir çözüm okuduğum kadarıyla. Ama ben 15 gün geciktimTest almaya korkuyorum ama sanırım almam gerekecek. Oğlum iki aylıkken regl oldum ve en fazla 4-5 gün gecikti bundan önce. Hakkımda hayırlısı, nasıl olur bilemedim, ha bu kadar şeyin üzerine gelen bebeğe kapımız açık tabii buyursun gelsin ama üçüncü sezaryen nasıl olur bilmem. Sadece kafama takılan o, yoksa kilo vs çok da ilgilendirmiyor beni. Bebe de bir şekilde bakılır, bu konuda da çok netim. Zambaktan sonra ikinci surpriz benden gelebilir yani :) Ve işin kötü tarafı şu dün okulda süt izni konusunda çok tatsız bir olay yaşadım, sinirlerim bozuldu, kolay ağlayan bir insan değilim ama kendimi tutamadım çok ağladım. Duygusallık hat safhada yani :) Ayyy ne diyeyim, olmasa daha iyi tabii ama varsa da üç çocuklu bir Ağustos annesi geliyor açılıııınnn :)
Çekmezler heralde yaa :44:
Sizin orda demstok var zaten şekerim,bi türlü gidemedim ben,orda sürekli varmış indirim halleri,optimumda da varmış galiba.
Yok beee ben bişey örtmüyorum,herif dayanamıyo atıyo bi ince battaniye ama alıyorum ben ,çok terliyo...Kolsu üstelik ,geçen ay almıştım mothercareden
ılkkez verecegım canım bu agır olur sanırım.ama bu tyarifleri hep kopyala yapısrtır yapıorum tesekkurler
sadece brokolıyı haslasam yesıl yesıl yemezmı kıne??:44::44:daha yenı gectık ek gıdaya oyuzden karma yapmayayım dıyorum
tupler baglı oldugu halde rabbım bır evllat gonderıyorsa onun buyuklugundendır...ben cok sevındım valla mucıze bebek...cok hırslı azımlı olacak cok zor yollardan gelıyor....(tabı hamıleysen)
Hani bu diyetin baklavası böreği. Akşamdan çaya bandırılacak bıskuvısııcanım ilk 10 gün uygulacağın diyetimiz ama uyacaksın bakkk gidecek bu göbüşler
Sabah aç karnına 2 adet kuru kayısı ve 2 su bardağı ılık su
kahvaltı 09-09,30 arası
2 ince dilim tam buğday ekmeği 2 kibrit kutusu yarım yağlı beyaz peynir haftada 5 gün haşlanmıs yumurta domates salatalık 1 su bardağı taze meyve suyu
1.ara 10,00-11,00
1 mevve üzerine bir bardak su
öğle 12.00-13,00
bol salata yağsız yaklasık 3 köfte kadar ızgara veya haslama veya fırında tavuk veya balık veya hidi haftada 1 defa yağsız et 1 kase yoğurt 2 ince dilim tam buğday ekmeği
2.ara 16.00-16.30 2 adet hacı hurması üzerine su 1 su bardağı yarım yağlı süt veya kefir
3. ara 18.00-19,00 1 adet meyve üzerine su 1 su bardağı yarım yağlı süt veya kefir
aksam 8,00-9,00 bol salata yağsız, yaklaşık 2 köfte kadar et tavuk veya balık 6 yemek kaşığı dolusu sebze yemeği 1 kase yoğurt 1 ince dilim ekmek yada 1 kase çorba
Bu arada herkese merhaba, çok şükür biz de 6 aylık olduk bugün. Zaman çok çabuk geçiyor.
Hani bu diyetin baklavası böreği. Akşamdan çaya bandırılacak bıskuvısıı
Ek gida konusunda fikirlerini beyan ettigin anne benim.
Burada hepimiz fikirlerimizi , dertlerimizi , mutluluklarimizi , sorularimizi vs paylasiyoruz.
Bunlari paylasirken de belli bir samimiyetle davrandigimiza inaniyorum ben.
Yaptigim tum yorumlarda "bence.." diye baslayan ya da "ben boyle yapiyorum.." diye baslayan cumleler kurmaya ozen gosteriyorum kimseye boyle yapin demiyorum. Sonucta herkesin kendi bebegi , cocugu , gozbebegi.
Ve yine burada yeri geliyor birbirimizi de elestiriyoruz tabii sinirlar cercevesinde.
En son hatirladigim elendil76 ek gida konusunda benim icin goruslerini soylemisti ki oldukca kibar ve nazikti, bir elestirinin umuma acik bir forumda olmasi gerektigi gibiydi.
Ancak maalesef senin mesajinda bu nezaketi gorememek benim icin saskinlik unsuru oldu. Mesajin oyle bir edayla yazilmis ki sadece bazi dogrular var ve hepimiz bu dogrulara uymak zorundayiz. Esasta dogru noktalar olsa bile (ki bunu bile tartisabilirim) usul olarak oldukca farkli bir mesajdi.
İmza
Bebeklerini obez seker hastasi vs yapmak isteyen anne.
Hani bu diyetin baklavası böreği. Akşamdan çaya bandırılacak bıskuvısıı
Hakkında hayırlısı olsun canım.
3 hatta 4 defa sezeryan olanlar var. Onun dışında yakın sezeryanlar için doktor dikişlerini ultrasonla kontrol ediyor ve gebelik son anlarına kadar bekletilmiyor genelde risk almamak adına.
Süt konusunda veliler ile ilgili bir sorun mu yaşandı? Biraz tartışmalı bir konu sanırım önceki senelerdeki zehirlenmelerden dolayı veliler tepkili.
Yok yok benim süt iznim konusunda, müdür yardımcısının saygısızca programı değiştirip süt izni kullandığım bütün saatleri yemesi konusunda yaşandı. Adamla mahkemelik oluyorduk neredeyse. En sonunda değiştirdi programımı ama ben de çok yıprandım. Bazı insanların sadece insan siluetinde olduğunu düşünüyorum. Ki hayvanlara da haksızlık etmek istemiyorum. O kadar yazayım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?