2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

anaaammmm Allah hayırlısını versin diyelim..

bi ara efesin alkolsüzleri vardı iyiydi öyle ortama uyabiliyordun hem hem de süt yapıyordu, sonra kaldırmışlar üretmiyorlar artık

uyku tulumunun ayak ucuna bi battaniye atıyorum ben gene de ama bi yandan da o battaniyeyi yüzüne çekerse diye korkuyorum. biz geçen haftaya kadar üst tarafı (kollar) kundak halde yatırıyoduk artık büyüdü diye bıraktık o zaman rahattım battaniyeyi çekemeyeceği için ama şimdi tedirgin uyuyorum.. artık büyüdüler aslında dimi çekmezler battaniyeyi ???

Hatırlatma 1- 2 ; yarın ayın 15-i mothercare indirim günü.....UNUTMAYALIM

bu hatırlatmayı topicimizin kampanya sorumlusu wavybabyden beklerdim. hafta sonu yeni açılan bir mothercare vardı orda %50 indirim vardı yeğenime bir pantalon ve body takımı aldım 35 tl toplam kıza da bir elbiseyle pijama takımı aldım. bir de oyuncak. valla çok iyiydi, ama o galeyanda önlük bakmamışım, yarın da önlük bakayım bari..

inşallah canım ewet azimliyim bişe yiyeceğim zaman hemen aklıma o kadar para werdin çöpe atma diyerekten yemiyorum
uyku tulumu işi bizim çözemediğimiz olay.. şimdi şöyle odamız gece 21 22 derece arası uyku tulumunu giydiriyorum üzerini örtüyorum 1 saat sonra su gibi oluyor sırtı yani ben o tulumu giydirince üzerine yognanını örtmüyecekmiyim örtmüyeceksem ne örtücem ayy destan oldu

Giderken bir de balyoz götürün kafasına vurmak için ....

Sarhoştan farkımız mı var ayol ; uykusuz ,pasaklı ,kafa bi dünya zaten

o da doğru ya ne hale gelmişim geçen farkettim lina eşimin üstüne kusdu biraz çıkar üstüne at sepete dedim bu çıkarmadı kızdım bende sen çok temizsin ya bana kızıyorsun dedi halime bir baktım sırtıma kusmus kurumus yemek yerke üzerime elmnalı pekmez fıskırmıs saçım darmadağın ayy oturdum güldüm sinirimden adım pasaklı kontes zaten eşimde

Çekmezler heralde yaa :44:
Sizin orda demstok var zaten şekerim,bi türlü gidemedim ben,orda sürekli varmış indirim halleri,optimumda da varmış galiba.

Yok beee ben bişey örtmüyorum,herif dayanamıyo atıyo bi ince battaniye ama alıyorum ben ,çok terliyo...Kolsu üstelik ,geçen ay almıştım mothercareden

Anammm ,benimki de pasaklı kontesim diye sever beni ,arada da kutsal kontesim der ( memelerden sebep )

hmm ben orda hata yapıyorum demekki bişe örtmeyecem yani bgn gece deniyeyim barii

sebze çorbasına kat canım patates ve havuçla haşla zeytnyağ ve irmik koyabilirsin sonra süzgeçten geçir, afiyet olsun miniğe..haşlama sepeti şart değil zaten irmik veya pirinç koacaksan sepetle olmaz
ılkkez verecegım canım bu agır olur sanırım.ama bu tyarifleri hep kopyala yapısrtır yapıorum tesekkurler
sadece brokolıyı haslasam yesıl yesıl yemezmı kıne??:44::44:daha yenı gectık ek gıdaya oyuzden karma yapmayayım dıyorum
tupler baglı oldugu halde rabbım bır evllat gonderıyorsa onun buyuklugundendır...ben cok sevındım valla mucıze bebek...cok hırslı azımlı olacak cok zor yollardan gelıyor....(tabı hamıleysen)

o demstokda hiiiçç bişey olmuyor. ben de gittim bi tek şu beşli çıtçıtlı bodyler var ya onlardan bulabildim sadece.. genelde kostüm türü oluyor, büyük çocuklar için mont falan bi de.. ya da millet gidip gidip temizliyro belki de

canım ilk 10 gün uygulacağın diyetimiz ama uyacaksın bakkk gidecek bu göbüşler

Sabah aç karnına 2 adet kuru kayısı ve 2 su bardağı ılık su

kahvaltı 09-09,30 arası
2 ince dilim tam buğday ekmeği 2 kibrit kutusu yarım yağlı beyaz peynir haftada 5 gün haşlanmıs yumurta domates salatalık 1 su bardağı taze meyve suyu
1.ara 10,00-11,00
1 mevve üzerine bir bardak su
öğle 12.00-13,00
bol salata yağsız yaklasık 3 köfte kadar ızgara veya haslama veya fırında tavuk veya balık veya hidi haftada 1 defa yağsız et 1 kase yoğurt 2 ince dilim tam buğday ekmeği
2.ara 16.00-16.30 2 adet hacı hurması üzerine su 1 su bardağı yarım yağlı süt veya kefir
3. ara 18.00-19,00 1 adet meyve üzerine su 1 su bardağı yarım yağlı süt veya kefir

aksam 8,00-9,00 bol salata yağsız, yaklaşık 2 köfte kadar et tavuk veya balık 6 yemek kaşığı dolusu sebze yemeği 1 kase yoğurt 1 ince dilim ekmek yada 1 kase çorba

Ben oğlumdan önce bir düşük yaşadım ve oğlum da surpriz bebek :) Ve korunuyorduk ciddi bir biçimde ikisinde de. Sanırım ben ceket atsan hamile kalan cinstenim :) Ama severim ben çocukları hele ki ikinci çocuktan sonra daha bir anaç oldum, sadece sağlık açısından razı olmuştum tüpligasyona da geri dönüşü var çünkü eğer bebek istersen tüp bebekle oluyor bebeğin. Bu yaştan sonra bir doğum daha ağır gelir diye düşündük. Ama dediğin gibi Allah vermişse biz de alırız, vardır bir hikmet bunda da :)

Ek gida konusunda fikirlerini beyan ettigin anne benim.
Burada hepimiz fikirlerimizi , dertlerimizi , mutluluklarimizi , sorularimizi vs paylasiyoruz.
Bunlari paylasirken de belli bir samimiyetle davrandigimiza inaniyorum ben.
Yaptigim tum yorumlarda "bence.." diye baslayan ya da "ben boyle yapiyorum.." diye baslayan cumleler kurmaya ozen gosteriyorum kimseye boyle yapin demiyorum. Sonucta herkesin kendi bebegi , cocugu , gozbebegi.
Ve yine burada yeri geliyor birbirimizi de elestiriyoruz tabii sinirlar cercevesinde.
En son hatirladigim elendil76 ek gida konusunda benim icin goruslerini soylemisti ki oldukca kibar ve nazikti, bir elestirinin umuma acik bir forumda olmasi gerektigi gibiydi.
Ancak maalesef senin mesajinda bu nezaketi gorememek benim icin saskinlik unsuru oldu. Mesajin oyle bir edayla yazilmis ki sadece bazi dogrular var ve hepimiz bu dogrulara uymak zorundayiz. Esasta dogru noktalar olsa bile (ki bunu bile tartisabilirim) usul olarak oldukca farkli bir mesajdi.
İmza
Bebeklerini obez seker hastasi vs yapmak isteyen anne.

Hani bu diyetin baklavası böreği. Akşamdan çaya bandırılacak bıskuvısıı

Hakkında hayırlısı olsun canım.
3 hatta 4 defa sezeryan olanlar var. Onun dışında yakın sezeryanlar için doktor dikişlerini ultrasonla kontrol ediyor ve gebelik son anlarına kadar bekletilmiyor genelde risk almamak adına.

Süt konusunda veliler ile ilgili bir sorun mu yaşandı? Biraz tartışmalı bir konu sanırım önceki senelerdeki zehirlenmelerden dolayı veliler tepkili.

Yok yok benim süt iznim konusunda, müdür yardımcısının saygısızca programı değiştirip süt izni kullandığım bütün saatleri yemesi konusunda yaşandı. Adamla mahkemelik oluyorduk neredeyse. En sonunda değiştirdi programımı ama ben de çok yıprandım. Bazı insanların sadece insan siluetinde olduğunu düşünüyorum. Ki hayvanlara da haksızlık etmek istemiyorum. O kadar yazayım :)

Ya birde çıkıp hala 3 çocuk diye açıklamalar olmuyor mu bu ülkede deli oluyorum... Gerekli koşulları sağlayın bizde doğuralım, bebek sevmeyen bir toplum değiliz ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…