2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

valla canım mutfakta mı yaşayalım bebeklerle mi ilgilenelim şaşırdım kaldım. bu devran bence böyle devam etmez, mutlaka pratiklik kazandıracak şeyler de deneriz diye düşünüyorum.

alternatif olsun diye paylaştım ama bakalım bizim kız makinada yaptığım yoğurdu sevmezse gerekirse meyveyle karıştırır (hani az zarar kar hesabı) öyle yediririm bunlardan da.

ben arada hazır yoğurt veriyorum. Her daim kendim mayalayamıyorum. e mecbur kalınca hazırdan veriyorum.

doğru sölüyosun canım illaki yetişemediğimiz yerde kendi yediğimiz yoğurttanda vercez

Ayrıca ilk oğlumda yoğurt işini bir türlü tutturamadım o zaman annem de yapamadi nedense, hazır vermiştik. Sonunda yiyecekleri hazır olanı zaten, ineğimiz yoksa balkonda.

Ben de arada alıştırmak için Sütaş bebe yoğurdu verdim, bazen mayalık için alıyorum yine.

mayaladığında nasıl oluyor ben bir türlü tutturamadım. Farklı markaların yoğurtlarını kullandım hepsinde aynı. Sonra kendi mayaladığımdan maya kullandım oda aynı. Olmuyorda olmuyor. Tadı güzel ama kıvamı olması gerektiği gibi değil

Valla canım kıvam konusunda sorun var bende de yapış yapış oluyor bazen. Annem yaptı bir iki onda da daha az yapışıklık oldu ama yine de oldu. Yoğurt tadı olunca kıvam filan dert etmeyip veriyorum ama bir iki ay sonra wavybabyin paylaştığı yoğurttan sürekli alıcam aklıma yattı ya da bebe yoğurdu alıcam. Zaten haır sütten mayaladığında ikisi aynı kapıya çıkıyor bence. Bu akşam alışverişe gidicem o zaman bakıcam organik yoğurda

Sagolun kizlar. Simdilik yok ates falan insallah olmaz sorunsuz atlatiriz. Bayaadir misafir agirlsmadim. Yarin aksam acikis yapiyorum ayaklarini surumezler insallah. )

Bende geçen hafta sıcak dşye petekleri kapattım.Eşim cok sıcaktan bunalır. Yoğurt yapacagım zaman dank etti tabi nasıl oalcak diye. Araştırdım fırında yapmaya karar verdim. Birkac gun fırında yaptım, peteğin üzerinden yaptığımdan kıvamlı oldu. Olay sabit sıcaklık.Birde ufak şeyler oldugundan daha zor ısısını korumak.Büyğk bir tencere yapsan daha kolay olurdu. Fırında yoğurt makinesi mantıgı gibi sabit sıcaklık oluyor istersen dene

a 4 saat ac mi kaliyo nasil alistirdin ya ben surekli bisey yedirme cabasindayim belki senin gibi yspsam daha iyi yiyecek

önceden 3 saatte bir acıkırdı.ve 120 cc yaptığım zaman 30 cc civarı bırakırdı.buu şekilde 150 cc yi bitiriyor bazen 170 içiyor bazen 90.keyfine ve nazına göre canım.tracy hogg ablamın kitabından sonra 4 saate çıkardım.kademeli yine canım.o şekilde gece uykusundakini(23-02 saatlerindeki öğünü) ileri çektim kendi ağladığında verdim.yavaş yavaş alıştı.en son öğün 23.sabah 7 oluyor bazen acıktım diye bile ağlamıyor.aslında sabah durumu kötü ne bileyim kaç saat aç hiç tık yok.mamayı verince yarısını içip oyun yapıyor biberonla diliyle itiyor ısırıyor ayy canım çıkıyor sabahki beslenmede.açsın ye otur işte sıpa

Canım eğer fırın çalışmıyor haldeyken içine koyup mayalamayı diyorsan ben genelde fırında bekletiyorum zaten. sen fırını biraz çalıştırıp içine mi koyuyorsun

Slm arkadaşlar nasılsınız, bugün gezmeye gittik ve oğlum resmen ağlamaktan bitti.
Bitane yaşlı teyze vardı, ona bakıp bakıp ağladı, çok yordu beni, gerginikten bende ağlayacaktım, herkes huzursuz oldu, şimdide gayet rahat, ama ben çok yorgunum

hadi hayırlı olsun bakın canım

:) ay ben de milupanın 7 mi 5 mi tahılını aldım meyveyi karıştırıp vereyim iyi fikir.

Canım eğer fırın çalışmıyor haldeyken içine koyup mayalamayı diyorsan ben genelde fırında bekletiyorum zaten. sen fırını biraz çalıştırıp içine mi koyuyorsun

Evet açık. O açmadan olanları bende okudum ama 24saate yakın bekleteceksin hiç açmadan .45-50 derecede 4-5 saat arası diye bircok tarif okudum. Ben 4bucuk saat beklettim. Fırın çalışır halde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…