Ben Pınarın organik sütünden yapıyorum artık yoğurdu, bir kaç gündür bayağı alıştık. Mamadan yapmayı kestik. Biraz büyüdükten sonra her gün de verilebilir. eninde sonunda eğer her daim evde mayalamıyorsak zaten hazır yoğurt da yiyecekler. Bilmem ne dersiniz bu konuda?
Ben Pınarın organik sütünden yapıyorum artık yoğurdu, bir kaç gündür bayağı alıştık. Mamadan yapmayı kestik. Biraz büyüdükten sonra her gün de verilebilir. Eninde sonunda eğer her daim evde mayalamıyorsak zaten hazır yoğurt da yiyecekler. Bilmem ne dersiniz bu konuda?
valla canım mutfakta mı yaşayalım bebeklerle mi ilgilenelim şaşırdım kaldım. bu devran bence böyle devam etmez, mutlaka pratiklik kazandıracak şeyler de deneriz diye düşünüyorum.
alternatif olsun diye paylaştım ama bakalım bizim kız makinada yaptığım yoğurdu sevmezse gerekirse meyveyle karıştırır (hani az zarar kar hesabı) öyle yediririm bunlardan da.
Ben de arada alıştırmak için Sütaş bebe yoğurdu verdim, bazen mayalık için alıyorum yine.
mayaladığında nasıl oluyor ben bir türlü tutturamadım. Farklı markaların yoğurtlarını kullandım hepsinde aynı. Sonra kendi mayaladığımdan maya kullandım oda aynı. Olmuyorda olmuyor. Tadı güzel ama kıvamı olması gerektiği gibi değil
Evlilik panomu yaptım Süper olmuşş
mayaladığında nasıl oluyor ben bir türlü tutturamadım. Farklı markaların yoğurtlarını kullandım hepsinde aynı. Sonra kendi mayaladığımdan maya kullandım oda aynı. Olmuyorda olmuyor. Tadı güzel ama kıvamı olması gerektiği gibi değil
a 4 saat ac mi kaliyo nasil alistirdin ya ben surekli bisey yedirme cabasindayim belki senin gibi yspsam daha iyi yiyecek
Canım kızma ama panonda iki tane "ile" olmuş "öküzümle ile"
asi olduk geldikkk. Cok agladi yavrummmm
Bende geçen hafta sıcak dşye petekleri kapattım.Eşim cok sıcaktan bunalır. Yoğurt yapacagım zaman dank etti tabi nasıl oalcak diye. Araştırdım fırında yapmaya karar verdim. Birkac gun fırında yaptım, peteğin üzerinden yaptığımdan kıvamlı oldu. Olay sabit sıcaklık.Birde ufak şeyler oldugundan daha zor ısısını korumak.Büyğk bir tencere yapsan daha kolay olurdu. Fırında yoğurt makinesi mantıgı gibi sabit sıcaklık oluyor istersen dene
hadi hayırlı olsun bakın canımheee ben kendim bizzat ,sessiz bi hatunum ,değil miyim yoksa lannnn
Yani ,her iki durumun da artıları ve eksileri var ....
Muffinnn hatunun dediği gibi ,azıcık pütürlü kalıcak şekilde ezersin olur biter yaaa ,üzülme şekerim...
Yoğurtlı kereviz ne ola ki ??????? Arattır bak portakallı kereviz diye ,bul bi tarif yap ,çok güzel oluyor....
Kahvaltı verme ,biz 6 ayını doldurduktan sonra vermeye başlamıştım.
Yeme düzeni normal gibi ...
canım yanlış yapıyorsun diyemem de, bence sütle mamayı karıştırma. Verebiliyorsan ayrı ayrı vermeyi dene.
Bi de öğün saatleri çok değil mi? 4 saat hiçbirşey yemiyor mu adacık? :44:
Ben günde 2 öğün veriyorum bi meyve bi de çorba.
6. Ayımızın 3. Haftasında yoğurda, son hafta da kahvaltıya başlıcam.
Bi de ben kabak aldırmıyorum, malum mevsim sebzesi değil. Doktor sebzeleri sayarken kabağı da saymıştı ama ben kullanmıcam. Gerçi hoş karnıbahar mevsimi ama geçenlerde çorbasına bi koyayım dedim minik bi tutam, o bile bi geceme mal oldu. Bu ay bence en ideali patates, pirinç, havuç, kereviz (daha bugün denedim sonuç ne olur bilmem) belki azıcık brokoli, ay sonuna doğru 1-2 yaprak ıspanak vs.
Meyveleri de ben şöyle verdim birkaç gün, daha doyurucu ve sindirimi kolay oldu.
Hippin organik yulaflı bi kutusu var, 100 ml ılık suya 2 yemek kaşığı onu koyup eritip üzerine meyve püresini koyarak verdim. Hem daha rahat yedi hem de meyvenin direk şekerli tadını almadı. Ama ben kafama göre takılıyorum, mesela bugün direk muzu püre yapıp verdim, tekten de yedi. önemli olan öğününün geldiğini anlaması, ayına göre beslenmesi ve günlük 2 çay bardağını geçmemesi toplamda.
Sçs kib öpt bye
Evlilik panomu yaptım Süper olmuşş
Canım eğer fırın çalışmıyor haldeyken içine koyup mayalamayı diyorsan ben genelde fırında bekletiyorum zaten. sen fırını biraz çalıştırıp içine mi koyuyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?