2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Didem süt izninde bugün yok ... Valla çalışmasam kafayı yerdim heralde ama böyle de işte bakıcı makıcı işleri sıkıntılı

kızlar bu blender çok mu öcü yaa?:44:

içeride mız mız bi hatun, çorba saati gelmiş, ananın ağzı kan ağlıyo zaten. süzgeçLER bulaşık makinasında, bi tanesini yıkayana kadar 4 kere odasına gidiyor geliyorum...

bi fırlattım süzgeçi lavaboya, tabi 5 sn biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip saydım tüm düzene hayata, sonra dedim al blenderı eline bas gaza son çare dedi doktor ama yapcak bişey yok sinir hastası olcaktım 3 dk içinde.

Didem süt izninde bugün yok ... Valla çalışmasam kafayı yerdim heralde ama böyle de işte bakıcı makıcı işleri sıkıntılı

hımmm tmam canım dimi ama çalışmak bi yönden ii ama bebek olunca zor sizin sorunları okuyunca daha ii anladım napcan canım sabır üzülme

ilk defa mı yapıyonuz kız kerevizi çok severim ben yaa ,portakallı portakallı ,mmmmmmmmmm...
ilk defa annem.ufak aldım ne bileyim dışını içini soyunca kuş kadar kalıcanı.kızım yemekle yememek arası bişey oldu.annemin yoğurtlu kereviz denen kötü denemesinden sonra almadım hiç.

Bence öcü değil. Birincisi tel suzgecten gecirincede zaten pek farksız olmuyor. Ben tel suzgec kullandım birkac defa bir fark göremedim şahsen.

İkincisi bunlar daha 6aylık bebek zaten birşeyleri çiğneyip eritemezler- illaki yumuşak olacak az taneli olacak.

Özellikle kendini bu kadar bunaltacagın durumlarda büyük yardımcı.
Geçenlerde birşeyler vermeye calışırken eşimle aramızda bir konusma gecti. Ama çiğnemeyi öğrenmesi gerek dedim
Şunu sen mi öğrettin, bunu sen mi öğrettin diye sıraladı.Zamanı gelince onuda öğrenecek dedi. Biran baktım gercekten çok haklı. Sonra bir doktor yazısı okudum çiğneme motor hareketlerinden her bebeğin farklı zamanda gelişir yazıyordu.
Örneğin ben oğluma hemen hemen hiç eldiven takmadım ama ellerini oldukca gec keşfetti. Eğer eldiven taksaydım sorumlusu o olacaktı..Kısacası zamanı gelince öğreniyorlar.Biz azda olsa teşvik etmeye çalışıyoruz ama çok etkilimiyiz bilemem. Çevremde de var blandır kullanan ve kullanmayan butür örnekler.

ice_daisycim evde envayi çeşit süzgeç var, en iyisinde bile ezene kadar canım çıkıyo. ilk acemi deneyimlerimde süzgeçten iyice ezdim (bi 20 dk filan) ki iyi de haşlarım sebzeleri, üstte kalan kısmı da artık bu püre gibi oldu çorbanın içine koyayım atmayayım dedim.

ilk 2 denememde yavrum öyle bi kustu ki mide özsuyu çıkıyodu. 2 tane azıcık iri tane bile öğürte öğürte bi hal oldu. suyu içerken de kaçırıyor zaten boğazına.
valla olmadı 1-2 hafta blender yapcam ben. çatalla ezme işine hiç girmiyorum çünkü mutlaka arada kaynıyo 2-3 tane.

bi süre böyle deniyim bakalım olmadı daha küçük doğrar öyle geçiririm süzgeçten.

bu arada Talya hanım dedeeeeeeeeeee babaaaaaaaaa diye bağırıyo, geçenlerde kaydettim sonra kendisine dinlettim korktu ağlamaya başladı düşünün artık halimi

kaşık çene kaslarını geliştiriyormuş diye okudum geçen.benimki de dişsiz kocakarılar gibi kaşıkla verince geveliyor.bugün mamadan yaptığım yoğurda 5 dolu çay kaşığı sek yoğurt ekledim reddetmedi.yarın 6-7 kaşık ekliycem sonra da keçi sütü alıp kendim yapıp ona alıştırcam.işallah bulurum bir yerden.ek gıda işi zor ama keyifli.sevimli kocakarım benim iyiki var canım kızım.kocamo bile gözüm görmüyo valla kızlar.

duygucum

yazacaktım ama kız uyandı yazamadım geçmiş olsun allah daha kötüsünden korusun.

Son düzenleme:

aynen bızımkıde ba ba ba de de de dıyoo.kolaymı cıkıyo bu sesler acaba??bızımkı de agladı kendı ses kaydından.kahkaha atarken cektıgım vıdeoyu ızlerkende kopuyor gulmekten

canım ben de çatalla ezip verdiğim öğürdü.reddetti baya iriydi kırmızı mercimek kadar ama ağızda dağılan cinstendi sebzeler.ertesi gün blenderda pütürlü çektik o kadar sorun olmadı.tam püre vermiyorum ben kavanoz maması gibi.ilerde reddetmesin diye.ama öğürmemesi için dikkatini dağıttım hışırtılı paketleri ağzıma aldım sağa sola şebeklikler yaparak yedirdim.baya yorucuydu o gün ama biraz başardım sanırım.bir de bir blogda okumuştum.kadın ilk zamanlar blenderda 5 dk çekmiş.sonra 3 sonra 2 ve 1 dk diyerek taneleri artırmış alışmış bebeği.kademeli yaparsak herşeyi başarırız.

Bu arada kızlar bebeğimle ek gıdaya geçtikten sonra herşey keyifli gibi geldi .yani daha neşeli filan yanılıyor muyum acaba?uykusu da daha sakin olmaya başladı.hep süt hep mama içi kıyıldı yavrucağın.yaşasın yemek yemek

öğünlerimiz şu şekilde KAHVALTI VERMEDİM HİÇ

07.00 aptamil 1 mama(içine azcık anne sütü)
11.00 aptamil 1 mama(azcık anne sütü)+40 dk sonra aptamilden yaptığım yarım çay bardağı(küçük olanlardan ajda bardak olanlar değil )yoğurt(içine 3-5 kaşık sek yoğurt karıştırıyorum)
15.00 sulu sebze püresi(havuç-az patates-kabak-kereviz-z.yağ)
19.00 aptamil 1 mama(geri kalan azcık anne sütü)
23.00 aptamil 1 mama

Son düzenleme:

A 4 saat ac mi kaliyo nasil alistirdin ya ben surekli bisey yedirme cabasindayim belki senin gibi yspsam daha iyi yiyecek

ya maşallah bıdığa, yumurtayı bilemem de, benim kızım da ben ne yersem ondan istiyo. çorba mı içiyorum mesela ona da yoğurt vermişsem yıkıyo ortalığıı. illa biz ne yiyosak ondan yiyecek. kek falan yersem ondan da istiyo, ben de ufak ufak 1-2 kere veriyorum. ama doyurmuyorum abur cuburla tabi.
yok onu yapmıyo da 2 gündür püff diye tükürüp duruyo. inşallah muffin in kızı gibi yemek yerken de yapmaz yoksa yandık.
noldu ki, yeni bi bakıcı arıyodun dimi. öncekini göndermiştin. bulabildin mi birilerini
ay canım yemiyosa ne yapıcan, arada dene, belki yavaş yavaş alışır. daha kaşıkla yemeyi bilmiyo bi de pütürlü zorlarsan daha zor olur. önce sevsin yemeyi sonra pütürlü de ver.

canım kimden bahsediyosun sen kendindenmi senmiiiiiiiii
Heee ben kendim bizzat ,sessiz bi hatunum ,değil miyim yoksa lannnn

hımmm tmam canım dimi ama çalışmak bi yönden ii ama bebek olunca zor sizin sorunları okuyunca daha ii anladım napcan canım sabır üzülme
yani ,her iki durumun da artıları ve eksileri var ....

Muffinnn hatunun dediği gibi ,azıcık pütürlü kalıcak şekilde ezersin olur biter yaaa ,üzülme şekerim...

ilk defa annem.ufak aldım ne bileyim dışını içini soyunca kuş kadar kalıcanı.kızım yemekle yememek arası bişey oldu.annemin yoğurtlu kereviz denen kötü denemesinden sonra almadım hiç.
Yoğurtlı kereviz ne ola ki ??????? Arattır bak portakallı kereviz diye ,bul bi tarif yap ,çok güzel oluyor....

Kahvaltı verme ,biz 6 ayını doldurduktan sonra vermeye başlamıştım.
Yeme düzeni normal gibi ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…