Dün de ben yedim amcamlara gitmiştik , çok güzeldi ama yaa dayanamdımkızlar nasılsınız biz geldk bugün doktora gttik herşley yolunda diş çok kabarmış her an patlayabilir dedi doktor bekliorum sonra arkadaşımda toplandk oturduk ama çok pasta börek yedim kendmi çok suçlu hissediyorum pufffff siz nasılsınız bu arada umayın dilini yicem çok tatlı çıkmış
Topiğin en büyük bebeklerindeniz ,ne dişimiz var ne de tam oturabiliyoruz ,hiç de takmıyoruz .Allaha şükür sağlığımız yerinde,gerisi boşSlm kızlar nasılsınız, babamız şehirdışına çıktı şimdi onun gelmesini bekliyoruz, oğluşumda uyuyo ohhh...
Bu arada okuduğum her yazıda yaşadıklarımı gördüm, yani bütün bebekler aynı, bu dönemler sıkıntılı dönemler demekki.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Teyzeleri oğluşumun 2. dişide çıktıııı, çok şükür ateş falan olmadan çıktı, darısı diğer dişlerin başına.
Dün oğluşuma resmen nazar değdi. Başka bebeklerle karşılaştırılmasından nefret ediyorum. Benim oğlu oturuyo ve dişi çıktı, 1,5 ay büyük bebek ne oturuyor nede dişi çıkmış. Konu hep oydu ve konuşurken oğlum birden ağlamaya başladı, sanki bi yeri kırılmış gibi, zar zor uyuttum.
Her bebeğin fıtratı farklıdır, biri yapar biri yapmaz sonuçta, bu karşılaştırmalar niye anlamıyorum
Hem de nasıl,yanlardan süzülüyokızlar bebişleriniz ağlarken gözünden yaş geliyomu???
Hoşgeldinnn ,herkesin yeme düzeni farklı aslında ,topiği takip edersen genel bir fikir edinebilrsin,ya da nette arattırırsan örnek menüler veya beslenme düzeni diye bişeyler bulabilirsin belki.Uzun zamandır sizi takip ediyorum aranıza katılmaya karar verdim beni de aranıza alırsanız sevinirim. Benim sizlere bir sorum olacak 17 ağustos doğumlu bir kızım var. iştahsız bir bebek düşünün saat 22.00 da en son yemeğini yedirip yatırıyorum, sabah 7de uyandığında sanki tok zorla ona 100 cc mamayı kaşıkla yediriyorum. Yerken de ağlıyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Sizler 6 aylık bebeklerinize neler yediriyorsunuz ne kadar ve kaç saat aralıklarla yedirdiğinizi yazabilirseniz bana da örnek olur.
Hayırlısı olsun canım ,senden çok heyecanlanıyoruz topikçene :18:8 sene tek çocukla kaldıktan ve ikinci çocuğu hiç mi hiç (eşim de ben de) istemedikten sonra küçük kuzumdan önceki düşük eşimi fazla değil ama beni mahvetti. Sanki istemedik de düştü gibi hissettim, gerçi ben ilk duyduğumda da tabii ki doğurucam dedim, eşim acabalar yaşadı. O yüzden küçük kuzuma hamile olduğumu öğrendiğimizde (tam bir sene sonrası :) Allah bize ikinci çocuğu vermeyi istiyor dedik ve özellikle eşimin ilk sözleri hayırlısı olsun, sağlıkla gelsin oldu. Şimdi ise çok hata ettiğimizi anlıyoruz ikinci çocuğa daha erken sahip olmamakla.
Endişelerim var tabii öncelikle sağlık konusunda, yine son zamanları yaza denk gelecek bir hamilelik mesela. Ama eğer hamileysem sadece doğuruncaya kadarki kısmı beni endişelendiriyor. Sonrası için inanın ki korkmuyorum ve evet Allah bu kadar şeyin üzerinde bize bu evladı vermişse benim boynum kıldan ince. Bir şekilde büyütürüz. Üç çocukluluk fikri sadece şu sıralarda çok dillendirildiği için kıllandırabilir beni :) Yoksa evlat kadar güzel şey var mı dünyada :)
Anneannem oğlum doğduktan 15 gün sonra rahmetli oldu, ikinci çocuğun da oğlan olacağını öğrendiğinde olsun kızım Allah bir de kız verir demişti. Alzheimer hastası olduğu için bunu o kadar çok tekrar etti ki, dua yerine geçmiş olabilir :)
Kısacası ben eğer hamileysem bu bebeği de istiyorum. Varsa sağlıkla gelsin kuzummm :) Tereddütüm baştan beri yok ve olmaz da :)
Bebek yemekleri tarifi mi kız akşama bakayım ben de biyerlerden.iyi pazarlar cevizlerrrr ve ceviz içleriiii
fırında havuçlu kek loading, ben de sizlerle takılıyoring
oturmuş dergimi okuyordum, dedim bakayım kulübümün en eli öpülesi anaları neler yapıyorlar...
dergi demişken, bu ayki (2 aylık) sayısını şiddetle tavsiye ediyorum : Bebeğimle Elele
tarif kitabı hediyeli, artıııı kafamızdaki bi çok sorunun ayrıntılı açıklamaları var.
öyle gereksiz sayfa sayfa reklam olan bi dergi değil.
Çok yakışmışEki Görüntüle 635077
Eki Görüntüle 635075
Eki Görüntüle 635076
kızlar oğluma ve esımın kuzenının dogacak oğluna badı yaptım nasıl olmuş diye sizede gösterıım dedımbenim yakışıklım giydi bilee
Şişe sütle olur , hatta geçen burda paylaşmışlardı ,Pınarın Organik kutu sütüyle yapmıştı kadın.kızlar bi kaç sorum olcak ev yapımı yogurt için hazır süt kullansam olur mu ve geceleri bebegim karnı tam doysun ve rahat etsin diye ne verebilirim hazır mama haric
Hayırlı olsun ,güle güle kullansın minik...İkea dan mama sandalyesi aldik kizlar cok uygun vee cok guzelllll. Ama ne kalabalikti o oyleeeeee
Tek seferde mi 200 cc ? Gayet iyi,hatta çok bile...meraba arkadaşlar, 1 haftadır falan yoktum heralde ben, işe başladım 2. dönem. annem gelmişti geçen hafta bugün onu yolculadık. iş çok yorucu geçiyocumartesi günü oğluma diş buğdayı yaptık. çokkk süper geçti. fotoğrafları da yükleyceğim. bizden haberler de şöyle hala yememeye dewam ediyoruz. sadece emiyoruz ve yoğurt yiyoruz hergün 1 çay bardağı. bu akşamilk defa milupanın 7 tahıllı gece mamasını denedim, 100 cc dewam sütü ile hazırladım. zorla zorla yarısından biraz fazlasını yedi. bakalım bu gece nasıl uyucak. hedefim gece uyanmasın ben de o sütleri sağıyım. çünkü buzluktaki sütlerim bitmek üzere ve ben de sağacak kadar süt olmuyo. toplamda 5.5 saat ayrı kalıyorum oğlumdan, bazen 100 cc süt ve 1 çaybardağı yoğurt yiyo, bazen de 200 cc süt ve 1 çay bardağı yoğur yiyo. bu kadar yetermi sizce?
Günaydın çekik gözlümmmm...
Dotor bile uyarmışsa kuaför zamanı gelmiş wavybabygünaydın kızlaaaaar,
hepinizi güzel güzel öpüyorum, haftanız süper geçecek
sabaha doğru rüyamda kızımın doktorunu gördüm, son kısmını hatırlıyorum: wavybaby kaşlarınızı bozmuşsunuz diyordu
hayra çıksın
Aaaaa arkadan da mı çıkıyo dişler ,ilk defa duydum :44:günaydınlar herkeseeee annnemler memleketten geldiler giremiyorum uzun zamandır okuyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor 1martta işe başlıcam iş yerinden hiç giremicembizdeki gelimeleri aktarıyım öncelikle uykusuz geceler devam ağlayarak uyanıyoruz işe başlıyınca ne yapcam bilemiyorum süt depolamaya başladım ama fazla çıkmadı sanırım devam sütü almam gerekiyo oğlum 6.5 aylık olacak 2 numaramı almam gerkiyor aptamilin?kusmalarımız vardı doktor bebek reflüsü dedi emzirdikten sonra bisğre yatırma 45 derecelik açıyla oturt bekle dedi geçmezse ilaö veririm dedi ama ben ilaç istemiyorum son oarakta dişler göründü ama bilin bakalım nerde taaa arkalarda bende diyorum oğlum neden arka tarafı kaşıyıp duruyo herşeyimiz enteresan zaten annişler ve kuzuları belki giremem bi süre daha hepinizi çok seviyoruz ve kocaman öpüyoruz oğlumla
ben şu sebze çorbası içini çözemedim hala
Canım senin o görüşme ne oldu?bende evde hazırlıyorum hep zateno kadar para veremem tuzlu suya
Bende diyorum sonra aman bebene baktında inek tavuk kaldı diyorumCanim tanidigin bildigin yerden geliyorsa ne guzel. Ama benim oyle bir yerim yokiste.Eskiden koyde calisiyorken alirdimve mayalardim. Super oluyor. Zaten bazenkoye tasinmayi dusunuyorum. Bir inek iki tavuk ohhh taze taze mis mis...
Günaydın fanatik şekerGünaydın herkeslere ,iyi haftalarrrr ,çabucak geçecek bir hafta diliyorummmm...
Haftasonu gezmesinden bir fotoğrafla topiğe dalış yapıyorum ,geçmişe bakıp geliyorum...
Battaniyenin üstünde doğum tarihimi yazmışlar
Eki Görüntüle 635583
Bende döndüm dolaştım yine ona karar verdimikea mama sandalyesini bende kullanıyorum çok memnunm.bizde internetten sipariş verip almıştık.burda ıce daısy tavsiye etmişti .onun tavsiyesiyle aldık iyiki almışız.altına küçük bi minder ayarladım.bebegim çok rahat içinde.güle güle kullan sende:)))
iyi pazarlar cevizlerrrr ve ceviz içleriiii
fırında havuçlu kek loading, ben de sizlerle takılıyoring
oturmuş dergimi okuyordum, dedim bakayım kulübümün en eli öpülesi anaları neler yapıyorlar...
dergi demişken, bu ayki (2 aylık) sayısını şiddetle tavsiye ediyorum : Bebeğimle Elele
tarif kitabı hediyeli, artıııı kafamızdaki bi çok sorunun ayrıntılı açıklamaları var.
öyle gereksiz sayfa sayfa reklam olan bi dergi değil.
Evet diş çıkarırken emmek rahatlatır canım.Hatta çogu bebek sadece emer bu dönemde.Gecenlerde bir arastırma okumustum emmek ve diş cıkarması ile ilgili detayını hatırlayamıyorum ama bir madde rahatlamalarını saglıyormuş.
günydın herkese çalışan annelere inş hemen hafta sonu olurda yeniden bebeciklerine kavusurlar
günaydınlar herkeseeee annnemler memleketten geldiler giremiyorum uzun zamandır okuyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor 1martta işe başlıcam iş yerinden hiç giremicembizdeki gelimeleri aktarıyım öncelikle uykusuz geceler devam ağlayarak uyanıyoruz işe başlıyınca ne yapcam bilemiyorum süt depolamaya başladım ama fazla çıkmadı sanırım devam sütü almam gerekiyo oğlum 6.5 aylık olacak 2 numaramı almam gerkiyor aptamilin?kusmalarımız vardı doktor bebek reflüsü dedi emzirdikten sonra bisğre yatırma 45 derecelik açıyla oturt bekle dedi geçmezse ilaö veririm dedi ama ben ilaç istemiyorum son oarakta dişler göründü ama bilin bakalım nerde taaa arkalarda bende diyorum oğlum neden arka tarafı kaşıyıp duruyo herşeyimiz enteresan zaten annişler ve kuzuları belki giremem bi süre daha hepinizi çok seviyoruz ve kocaman öpüyoruz oğlumla
Günaydın herkeslere ,iyi haftalarrrr ,çabucak geçecek bir hafta diliyorummmm...
Haftasonu gezmesinden bir fotoğrafla topiğe dalış yapıyorum ,geçmişe bakıp geliyorum...
Eki Görüntüle 635583
sagol canım.doktor bronsıt salgını demıstı.oksuruk aksırık burun akıntısı tıkanıklık kusma ateş....allah bırdaha gostermesın dıycem ama hastalanmadan da olmuyo.umarım bagısıklıkları coook guclu bebişler olurlargeçmiş olsu ncnaım ne salgını :26:
canım senın aldıgın kırmızı pancar.ben marketten tursusunu alıp garnıturlerde salatalarda falan kullanıyorum.bıde beyazı var seker pancarı.onunda kozlenmısı harıka olur ama bebişlere verılırmı bılmıyorumBebegine pancar veren var mi? Ben bugun pazardan kirmizi (baska rengi var mi bilmiyorum) pancar aldim. Ama verir mi bilemedim.
sana kırmızı cok yakısıyor
Eki Görüntüle 635583
Canım senin o görüşme ne oldu?
Günaydın şeker kız candy
Bende diyorum sonra aman bebene baktında inek tavuk kaldı diyorum
Günaydın fanatik şeker
Yine sen yine o dil
Bende döndüm dolaştım yine ona karar verdimBugun sipariş vereyim artık ya yoğurt makinesi ve onu.Üşenip duruyorum
Nerde kaldı acaba niye olmadı hayırlısı bakalım merakla bekliyoruz :)Aksam esim ilac almak icin eczaneye gitti test de aldirdim. Sonuc negatif. Ama hala tik yok. Hayatimda uc defa boyle geciktim ucunde de hamileydim :))
Kocam esek degil ya bakar herhalde inege tavuga. Esekse de bi de esek bakarizz napalim artik
Eki Görüntüle 630694 Eki Görüntüle 630695 Eki Görüntüle 630696 Eki Görüntüle 630697
İste benim minyatürüm küçük tosbam ılgınım ve annesi yani ben huzurlarinizdayiz....
Eki Görüntüle 635583
kız boncuk yerim senin o dilini
veee topiğin habercisi, kampanyacısı wavyden bir öneri daha.. akşama alıcam
aaa ben de diyorum 6 aydır nazlana nazlana emen kız kucağıma gelince neden kafasını göğsüme sokuyor.. deme diş çıkarırken ihtiyaç duyuyor hakkaten..
ağzın bal yesin didemcim
yaaa ama bu pıtırcığın fotosunu koyup durma annesi dişlerim gıcırdıyor gelip ısırmak için, maşallah yaa şirinliğe bak
canım devam sütünü 2 numara alabilirsin. bizde de bebek reflüsü var ama katı gıdaya geçişle birlikte kusmalarımız yutkunmalarımız çok azaldı. biz de kafasının altını biraz yüksek tutuyoruz yatarken doğduğundan beri. ilaç 10-15 gün kullanılan bir toz. tabi çok gerekmedikçe kullanma ama zorda kalınca da rahatlatıyor ben de kısa bir süre verdim. bir de gece uyanmaları falan da reflüden olabilir. yedikleri ağzına gelince uyanır zombican.. bunları deneyince gece uykuları da düzelir inşallah.
yerim ben bu fanatik umayı. çoraplar ve kollarla da horon teper bi halde çıkmış uşağum
cnm biz 2 numara kullanıyoruz.ama senin bebeginde reflü varmış dokunurmu bilemedim.denemen lazım.aralarında tat farkı pek yok.sanırım bileşenleri biraz farklı.bebeginin dişleri göründü derken çıktımı beyaz kabarıklıklarmı sadece.benimkide köpek dişleriyle ugraşıyo.beyaz beyaz şişti kabardı ama bitürlü patlamıyo.sürekli kaşıyo:)))
fenerli olmayan rizeli varmi acep. Ama olsun tek sevdigim fenerliGünaydın herkeslere ,iyi haftalarrrr ,çabucak geçecek bir hafta diliyorummmm...
Eki Görüntüle 635583
gunaydin teyzoslar gecmise bakalim dedik de coook cene calmissiniz ayol
bizi bir guncelleseniz de bodoslama dalsak muhabbeteee
Yaw gel birak gecmisi gelecege bakalim. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?