2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar kendi kendimi yiyip bitirmeye başladım. Belki kuruntu yapiyorumdur ama yinede dert oldu bana. Yusuf'um 25 Temmuz doğumlu ama hala ne diş var ne desteksiz oturma nede emekleme çabası . Dün bir arkadas geldi bebeği ile . Aralarinda 18 gün var. Masallah dişde çıkartmış emekliyorda . Biliyorum her bebek aynı degil ama icime dert oldu ben bir yerde yanlış mı yapıyorum diye. Elimden geldiğince iyi bakıyorum gelişimi icin oyunlar oynatıyorum . Yinede eksik birseyler yapıyormuşum gibi geliyor. Resmen vicdan azabı çekmeye başladım . İyi annelik yapamıyorum gibi düşünüyorum

Arkadaslar yarin corbamiza kiyma ekliycez ama bunu nasil veriyorsunuz yani kiymayi hangi asamada nasil ekliyorsunuz corbaya birde kuzu kiymami dana kiymami veriyorsunuz

Ben uç defa çekilmiş dana kiyma kullanıyorum. İlk kiymayi az kavuruyorum sonra sebzeleri ve suyu ilave ediyorum.

Hic oyle dusunme bi kere dis olayi tamamen genetik. Ayrica emeklemesi ve desteksiz oturmasi icin gec degilki benim oglumde 1 agustos dogumlu donerek geziyo oda emeklemiyor ve desteksiz oturamiyor hem emeklemeden yuruyenler bile var mesela ben:)

Birde bizim doktorumuz havuc patates pirinc corbasi verdi 15 gun sonrada kiyma ekle dedi siz baska sebzelerde ekliyor musunuz ben o demedi diye eklemedim hic

Birde bizim doktorumuz havuc patates pirinc corbasi verdi 15 gun sonrada kiyma ekle dedi siz baska sebzelerde ekliyor musunuz ben o demedi diye eklemedim hic

Evde ne sebze varsa ekliyorum. Domates ve patlıcan haricinde. Brokoli , kereviz , soğan , biber , havuç , patates, Brüksel lahanası maydanoz hepsinden az az ekliyorum.

Kendi suyu ile kavuruyorum. Ben çorbaya pisirirken yağ ilave etmiyorum. Pisirdiktrn sonra yedirirken az zeytinyağı koyuyorum

Bu arada cevabın icin cok teşekkür ederim.

Ne demek benimde donem donem boyle takintilarim oluyor simdi de beslenmeye taktim acaba az cesit mi veriyorum diye bazi arkadaslar kendi yemeklwrinden tattiriyolarmis ama salcali falan ben cesaret edemiyorum doktorun dediginden cikamiyorum sonrada acaba diyorum. o yuzden cok iyi anliyorum seni ama eminim zamani geldiginde hepsini yapacaklar bence onemli olan beyin yani zeka gelisimleri

Evde ne sebze varsa ekliyorum. Domates ve patlıcan haricinde. Brokoli , kereviz , soğan , biber , havuç , patates, Brüksel lahanası maydanoz hepsinden az az ekliyorum.

Hmmm bak icim sizladi simdi ben sadece havuc patates verdim peki gaz fln yapiyor mu bizim uykularimiz zaten sorunluda bide gaz olursa diye

Hiç canını sıkma bence.. Bir defa diş genetik..
Diğer emekleme, oturma vs. de genetik bence, en azından çocuktan çocuğa fark ediyor.. Bizim müdehalemizle de pek ilgisî yok bence.. Bizim doktor 4. Ayda erken oturtmayın demişti, ben hiç destekle fikan oturtmadım 5 ayda artık oturtabilirsinîz dedi, oturttm bir baktım oturuyor. 5.5 aydan beri de desteksiz oturuyor.. Ama tamamen kendi kabiliyeti:) Benim yaptığım birşey yok..
2 ağustos doğumlu Ela emeklemiyor. 2 gündür dönerek gezmeye başladı oda da..
Ben eldivenleri 20 günde çıkardım, hep birşeyler tutturmaya çalıştım ama bayağı geç tuttu.. Şimdî ise herşeye saldırıyor..
Zamanı gelince herşeyi yapar meraklanma sen.. Asıl 1 yaşından sonrası önemli oyunlar vs. Zeka gelîşimî açısından.

Hmmm bak icim sizladi simdi ben sadece havuc patates verdim peki gaz fln yapiyor mu bizim uykularimiz zaten sorunluda bide gaz olursa diye

İlk havuç ve patates zaten . Biz 5. başladık ek gıdaya o yüzden çeşidi arttırdım . Gaz sıkıntısı olmadı cok şükür . İstersen her pişirmede sadece bir tane yeni sebze ekle . Eğer gaz yaparsa hangi sebzenin yaptığını anlar ona göre onu ilave etmezsin

Çok sagol cevabın icin . Aslında ilk cocuğumda degil. İkinci ama arada 10 yıl olunca hicbirsey akılda kalmıyor. Birde kızıma çalıştığım icin annem bakmıştı . Şimdi ister istemez kıyaslama yapıyorum . Ece daha erken dış çıkartmıştı . Ece daha erken emeklemisti . Acaba annem ona iyi baktı da ben Yusuf Ege ye bakamiyormuyum diye düşünüyorum .

Bir bebege anneden daha iyi kimse bakamaz hem her cocuk kendine hastir bir egitimci olarak bana guven bunlari hic dusunme cocuklarin karakterlerinin % 80ni 6 yasina kadar oturuyor zeka gelisimleri icinde ilk 3 yil muthis onemli bu yuzden onemli olan bunlar her gun cok degerli Allah izin verdikce fiziksel gelisimleri olacak zaten ama karakterlerini ve beynini bir nakis gibi biz isliyoruz

Göktuğ da oyleydı 2 gundur duzeldi. Aglayarak uyuyp uyanıyodu. Cok bunalmıştım senı anlıyorum. Valla ben soyluyorum sınırlenınce dahada sesli soyluyorum cocukda guluyo napsın
Benimki genelde biyle de bi gun uslu olup sasirtiyor hep oyle olcak saniyorum
Cnm ben corbasina hep zeytin yagi ekliyorum bide kabiz gibiyse kan ilacini kesip meyve olarak sadece armut puresi veriyorum
Bu aralar herkes kabız, demek ki bu da dönemsel ve normal.Ek gıdalara geçiş dönemi tabi.. Ela da yîne 2 gündür yapmadı, bakalım gece nasıl geçecek..
Bazi sebzelerin kabiz yapma ozelligide oluyor cnm. Benimkide bugun 3 kez yapmaya calisti azcik azcik 4. De basarili oldu. Armut cok iyi geliyor
Arkadaslar yarin corbamiza kiyma ekliycez ama bunu nasil veriyorsunuz yani kiymayi hangi asamada nasil ekliyorsunuz corbaya birde kuzu kiymami dana kiymami veriyorsunuz
2 kez cekilmis dana kiyna koyuyorum tum sebzelerle birlikte pisiriyorum cnm
Ayyy cnm cok iyi anliyorum seni ayni durumdayim. 2 agustos dogumlu oglum emekleme cabasi yok desteksiz oturamiyor donme cabasi hiiiiicccc yok. Napicam bende bilmiyorum bekliyorum sadece.

günaydınnn

uykusuzluktan ölücem, 5 kere kalktı Talya hanım mızırdandı uyudu.
şimdi de yardımcım gelecek temizliğe, erkenden kalktım.
ya neden evlendim ki ben? paşa paşa işimi gücümü yapaydım yiyip içip yataydım, offffffff

hayırlı sabahlar herkese bizim oglan günlerdir hastaydısivasta bişey olmadı ankarada hasta ettik yavruyu 3 gündür antibiyotik kullanıyoruz öksürügü yeni geciyor ishal oldu fışkırtırcasına kustu gecen akşam cok üzüldüm şimdi daha iyi rapor alıyorum sürekli 2 hafta sonra dönüyoruz inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…