2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

nedemek sekerım
bu arada benım cıvcıvcan karnından ve gıdısından cok gısdıklanıyo kopuyo gulmekten sızınkıler de gıdıklanıyomuu
hı hııı, bayılıyoss
hayırlısı güzelim, hadi bakalım
ay tek kullanımlık 2 kullanımlık, 12 kullanımlık, denemediğim kalmadııı. 1 ay sonra tekrarlıyo bıktımmmm
gecmiş olsun ya, gecmemiş daha
ay balayısı malayısı, hep peşimde bu illet ya öle böle diiill bıktımmmm.
Bu arada sabah ağlayarak çıktım evden ama ofise gelince kafam dağıldı, 5 gibi de çıkacağım zaten..
hadi mutlu kavuşmalar mutlusu

Alışıyosun canım,ilk güünü atlatınca gerisi kolay,çalışmak iyi bile geliyo ...
İlk akşam da çok özlemiş oluyosun haaa ,zevkli oluyo mıncıklamak

hayırlı olsun, ilk günden sonrası daha kolay diyecem de yarın cumartesi zaten :111: haftaya hafta ortasına kadar çözersin olayı..

hadi mutlu kavuşmalar mutlusu

Teşekkürler kızlar,gün bittî. Eve dönüyorum. Bıdoğımı çok özledim..

bende anemi yok, emziriyorum hem, hem de bebişe de arada pekmez, kıyma vs verdiğim için kullanmıyorum canım.

bende de esımde de anemı yok cok sukur bende sık sık degılde arada sırada verım olese vermedıgım zamanlarda da pekmez verırım..pekmezı sımdıden verıosunuz demı daha erken degıl

ya dün biyerde kadın yazmış çocuğum 4 aylıkken sayı saymaya başladı zıplamaya başladı 8 aylıkken konuşmaya başladı die 4 aylık bebek sayımı sayar

o kadın ne ıctıyse bana da yollasın lutfenn daha benım sısko hanım donmeyı bıle beceremedı 1 yasında da kosu yarısmasına katılır 1.olur bu velet valla annenın hayal gucune hayran kaldım da dogru olma ıhtımalı var mı bılmedım eger dogruysa valla soklara gırerım

benım kızımda aglarken anne dıye aglıyor ve sureklı de de de de dıyor ama bılıncsız oldugu ıcın cok ustune durmadım bı kac kere ba ba dedıgını duymustum agulama dönemı gectı coktaaannn

cnm bende ek gıdaya yenı gecenlerdenım ben kahvaltıya basladım ceyrek yumurtaya bıraz ekmek ıcı koyuyorm kımyon dökuyorum aksamdan suda beklettıgım tuzsuz peynır verıyom ustune meyve suyu ıcırıyom henuz corba turlerıne tan gecmedım kabak patates havuc purelerını verıyorm

iyi akşamlar kızlar.yazamadım çoktan beri umarım herkes iyidir.bebeğim yine hasta.:-( boğazında yine enfeksiyon oluşmuş.ilaç kullanıyoruz.:-( bu arada yemek problemimiz tüm hızıyla devam ediyor.kızım hiç bisey yemek istemiyo.kilo alımı çok yavaş diye üzülürken kızım 20 gün içinde 250 gr zayıflamış cook üzgünüm.ben ne zorluklarla yediriyordum halbuki..boşuna uğraşmışim demekki.doktor ek gıdaya ağırlık vereceğiz dedi.hergün 1er çay bardağı meyve ,sebze muhallebi, 1 su bardağıda yoğurt yiyecek dedi.ama ne mümkün cook zor yiyo.ben nerde yanlış yapıyorum :-( kızımın 7.ayı bitmek üzere doktor yumurta için erken dedi.kızlar siz gün içinde ne kadar ek gıda veriyorsunuz.emzirıyorum bu arada.bunları yedirmeye kalksam hayatta emmez.cook uzun oldu ama moralim çok bozuk ya.devam sütü kullanan arkadaşlar hangi markayı kullanıyorsunuz.ben aptamil aldım ama kızım içmiyo.???

Bız geldıkkkkk ne var ne yok kızlarr
hoşgeldin, nabersin canım canlar nasıl?
bende de esımde de anemı yok cok sukur bende sık sık degılde arada sırada verım olese vermedıgım zamanlarda da pekmez verırım..pekmezı sımdıden verıosunuz demı daha erken degıl
evet canım veriyorum çok tatlı olduğu için pek sevmiyor, sulandırıp versem belki sever
geçmiş olsun yaa. e hasta hasta çocuğun üstüne gitmeniz doğru mu olur bilmiyorum ki? zaten sağlıklıyken bile yemiyomuş. benim ki de o kadar ek gıdayı yese geriye bişi kalmaz ki, bir su bardağı yoğurt falan.
bence sen hastayken bol bol emzir, yavaş yavaş tattır bunlardan bir kaşık, severse daha fazla ver, ama ısrar etme. çocukla inatlaşınca daha kötü oluyo. düzelince de ek gıdaya ağırlık verirsin. ama mutlaka tattır yiyeceklerden.
labne ver, genelde seviyolar, lor ya geçen sayfada iris tarifinin adresini vermiş. yumurta içinse ben biraz radikal bir anneyim, ve bebeğim 5.5 aylıktan beri yiyor gayet de seviyor. gerçi ben doktorların dediği çoğu yapmadım nerdeyse. tattırmaya 3.5 aylıkken başladım, her şeyden tattırdım. şimdi de ayına uygun şeyleri hepsini olmasa da severek yiyor. her çocuğun gelişimi nasıl farklıysa yemeğe hazır olduğu zaman da farklıdır, benimki 3.5 aylıkken biz bişi yerken ne yapıyoruz diye bakınıp duruyordu. ben de verdim gitti.
eskiden de böyleymiş çocuklar evdeki yemeklerin suyuna banıp tadına alıştırılırmış. sadece tat versin diye yaptım ben de , işe de yaradı.

meraba canım, bizim de ek gıdayla sorunumuz wardı, bu aralar daha iyi yiyo Allaha şükür. meğer benim oğlum karışık şeyleri sevmiyomuş, herşeyi ayrı ayrı yiyo:). biz bugün şöyle beslendik., sabah yarım yumurta sarısı, 20 gr labne, yarım çay bardağı portakal suyu. bi deöğleden sonra 1 çay bardağı yoğurt yemiş. bazen yarım çay bardağı kadar elma veya armut püresi yiyo. ama yaptığım hiçbir çorbayı yemedi, sebze püresini yemedi. devam sütü olarak da benim oğlum da hiç birini sewmedi, aptamil, sma, hipp hepsinden aldım ama yemedi. sadece anne sütü istiyo:) sanırım bana çok sadık:)

bizz gezdik geldik, galatadan başlayıp karaköyden devam edip tophane ve kabataş a uzanan güzel bir yolculuktu

deniz i seyrettik , martılara şaşırdık (tavuk kadar martılara bende şaşırdım :)) metro da insanları inceledik, kimseye sırıtmıyor, ışıklı ekranlara bakıcak diye kanguruda şekilden şekilde girdi ama çok güzeldi , en kısa sürede farklı yolculuklarda devam ediceğiz,

mutlusu hayırlısı olsun ilk günün itti bile bak , diğerleride geçer sorunsuz dilerim

yumurtayı unutmayın , sizi okuyunca aklıma geldi de, bir seferinde bizde bir bayram sabahı idi hatta yumurtayı pek bir kalabalık şekilde iken hatta unuttuk , epey unutmuşuz ama :) yumurta patladı aynen bildiğiniz yumurta patlayıp tavana çarptı ve oradan parçalar şeklinde mutfağın çeşitli köşelerine dağıldı, varın siz bayram sabahı bizdeki şaşkınlığı ve annem deki acıyı düşünün...:2::2:

kimişten ayrılıyordu ay isimleri karıştırıcağım die tırsıyorum , şunu öğrendimki ev de iş hiç bir zaman bitmiyor o nedenle ne kadar becerikli olursan ol , tam olmuyor , ne yapıcağız o zaman kendimize zaman bırakacağız,

şu kıyma ve küp küp buzluklara konma fikrini çok beğendim

kışlık hazırlama yapılıyor ya acaba yaz için bişiler de hazırlanırmı ki ??? ben kk da bir dolaşayım bakim , ama ben nar suyunu buz torbasına koydum küp küp nar sularım var artık , yazın içecekiçersine katarımdiye

Ben ilk yaptığımda bilmiyodum bunu ,küflenmişti Az az yapıp çabuk tüketmekte fayda var ...

oyh uyuttum hanfendiyi, ne zormuş kokoş uyutmak.

yiyecek birşeyler arıyorum, dolabı kolaçan ettim damağıma göre bişeyler yoook, hep sağlıklı şeyler

İşin gelmedi mi wavy'mmm sağlıklı şeyler ,benim de gelmiyo

Bız geldıkkkkk ne var ne yok kızlarr

Ooooooooo ,nerdesin sen ayol ,yürüdü mü yoksa seninkiler ,fırsat vermiyolar mı

Canım ,geçmiş olsun öncelikle... Katı gıdaya bebelerin ahzır olması çok önemliymiş ,kimisi 3.ayda hazır oluyomuş kimisi 8.ayda ,zorlamamak en iyisi ,başlarken de iyice acıktığı bir öğlen seansında başlamak lazım diyor bilenler.Her bebeğin bünyesi farklı işte...

Anammm ne güzel gezmece o öyle ,kıskandım lan
Ben nar suyu hiç vermedim bu arada yaaa, hatta portakal suyu bile vermedim,sabahları elma suyu ,akşamüstü de armut püresi ,bir iki kez de muz verdim o kadar , çok yavan gördüm kendimi beeee

siz baya hızlı giriş yapmışsınız biz daha yavaş yavaş ilk verdiğimde 2 hafta önce yoğurdu kustu bıraktım elma püresini kustu biz de sularına geçtik bugün yumurta vercektim cesaret edemedim patates püresi verdim ama içine biraz sütümden koydum sıvılaştırdım öyle vermek bile beni mutlu etti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…