ben yoğurt ile yaptım :) yoğurdu sulandırdım kavanozda , koyu ayran gibi varsay ,kavanozu sıkıca kapattım, ondan sonra denk geldikçe sallamaya başladım , epey bir sallıyorsun ama , sonra bir ara baktım üstüne pütürpütür yağ oluşmuş, onları aldım süzgeçle ,tülben te koydum ,orada süzüldü yağı kaldı,
yine az önce bahsettiğim siteden yulaf a baktım da market raflarındakiler pirinç gibi işlemden geçmişlerdir , bu nedenle besin değeri düşüktür , tam yulaf kullanın diye yazıyor da, ama tam yulaf ı nereden bulabileceğimizi yazmıyorlar
bişi daha sorucağım ek gıdalarda ilerde olanlara , kısmet olursa ben 2.yaşına kadar emzirmek istiyorum ,inşallah tabi de, ama bu arada ek gıdalara alışsın öğün olsun da istiyorum , gündüz normal öğün haline getirdiğim de bu çoçuklar yalnızca gecelerimi anne sütü alıcaklar , yada gündüz anne sütü almaya devam etmeleri ne kadar sürücek , gibi bişi
ben kızımı 1.5 yaşına kadar emzirmiştim..hani emzirmek iyi hoşta bir süre sonra süt yetersiz geliyor..birde anne sıcaklığı istediklerinden olur olmaz her zaman meme istemeye başlıyorlar..ek gıda sekteye uğruyor,zayıflıyorlar.normalde sabah ve akşam emmeleri gerekiyor.ama benim kızım sadece sebze çorbası yerdi..diğer besinleri vermekte zorlanmaya başladım..aklı erdikçe te hep memeye saldırmaya başladı..inan çok zor kestim memeden..o yüzden şimdi bebeğimde daha relaxım..tabi meme emsin ama ek gıdaya ağırlık vermek lazım..bu dönem 6. ve 7. ay en önemli zaman ne bulursan tattır..yoksa 1 yaşından sonra inan çok zorlanırsın..
ben kızımı 1.5 yaşına kadar emzirmiştim..hani emzirmek iyi hoşta bir süre sonra süt yetersiz geliyor..birde anne sıcaklığı istediklerinden olur olmaz her zaman meme istemeye başlıyorlar..ek gıda sekteye uğruyor,zayıflıyorlar.normalde sabah ve akşam emmeleri gerekiyor.ama benim kızım sadece sebze çorbası yerdi..diğer besinleri vermekte zorlanmaya başladım..aklı erdikçe te hep memeye saldırmaya başladı..inan çok zor kestim memeden..o yüzden şimdi bebeğimde daha relaxım..tabi meme emsin ama ek gıdaya ağırlık vermek lazım..bu dönem 6. ve 7. ay en önemli zaman ne bulursan tattır..yoksa 1 yaşından sonra inan çok zorlanırsın..
Nerdeydin dido ozlettin kendini bura yagmurluydu orda yagmadimikine
Ha evet birde bu durum var doktor bile ısrar ediyor emzirmeyi kesmek için çunku memeye guvenip yemiyor,içmiyorlar. Özellikle 2yaş sendromunda iyice memeye sarılıyorlar. Bukadar şey arasında birgun birdne kendi kendine emmeyi bırakan bebeklerde oluyor. Bende 2yaşına kadar emzirmeyi isteyip dusunuyordum ama okuduklarım ve konustuklarım bircok farklı pencere actı ufkumdaOluruna bıraktım artık birşey dusunmuyorum
cok uykum var ama baktım dukkan acık kalabalık bı selam verıyım dedım
naber??
ii akşamlar kankicanlarım kv den geldm bende siz napıyosunuzgezenti didem nerelere gttin sen bakim bugün
2yıl sut oluyo mu hakkaten yaa vay anasını allahın ısıne bak benım mammişler ıyıce cekıldı valla.
bıde 2yıl boyunca emıyor aynı zamanda evde pısen herseyı yıyebılıyo...ozaman karın doyurmak ıcın emmıyolar heralde
Bu dükkana takılırsan gece bile sürekli birilerini görürsün
Koş,yat uyu
3yaşına kadar emziren bile çok var.Moğolistanda 5yaşa kadar bile emziriyorlarmış
Tabi canım doyumluk değil :)
he yaa gıdım uyuyum benım cıvcıvcan sabahın 6 sında otmeye baslar sohbet tatlı ama uyku paha biçilemez!!!off bu reklam fena takıldı dılıme
hadııınnn sızde kocişlerin yanına bakimm
2 yaşına kadar bağışıklık sistemlerinin zayıf olması nedeni ile anne sütü almalarının faydalı olacağını düşünüyorum , benim ablam 2 yaşına kadar emzirdi,diğeride 1,5 yaşında bıraktırdı vs.vs. ama tabi bu işler ha ben istedim deme ile olmuyor anladığım bu ,
Bende isterim 2yaş sınırını, dinde de öyle geciyor vardır bir hikmeti derdim hep, Şuanda yeni tıbbi calışmalarda da 2yaşında ilksüt(kolostrum) geldiğini belirtiyorlar. Bağışıklık için güzel birsey.
Ama dediğim gibi bricok farklı boyutu var daha ogüne kadar kimbilir neler yasıcaz. Vetidilin anlattıgı şekilde bir arkadasım kesti sütüde cok vardı.Nekadar zor bir surec yasadılar. Gece bile defalarca emmek istiyordu kızı. 15 dakikada bir düşün artık.
Şuanda emzirmeye bakış acımız sütümüz olduğu sürece şeklinde ama ilerde farklı açılardan bakacagız.Onuda yasayıp gorecez kısmetse.
ben verdim geçen hafta sevdi, gece de öle çok rahatsız olmadı, herzmanki gibi 4-5 kez uyandı o kadarkızlarrrr..hem süt sağıp hem sizi okuyorum..oğluşumu uyuttum çok şükür...işe başlayanları okuyunca eksik kalmayayım bende yazayım dedimbende 2-3 saatliğine işe gidiyorum yavaş yavaş hem oğluşumu hem bakıcıyı alıştırıyorum..tabii kendimide..ek gıdalara tam randımanlı geçemediğimden süt sağmaya uğraşıyorum..çok zor iş valla..bazen 1 saat uğraştığım oluyo..ne kadar fazla çıkartırsam o kadar iyi..bizimki sebze ve yoğurt çorbası sevmedi ama tarhanaya bayıldı maşallah..en sonunda sevdiği bir çorba bulduk....tarhanaya kıyma karıştıran var mı aranızda kızlar..
2yıl sut oluyo mu hakkaten yaa vay anasını allahın ısıne bak benım mammişler ıyıce cekıldı valla.
bıde 2yıl boyunca emıyor aynı zamanda evde pısen herseyı yıyebılıyo...ozaman karın doyurmak ıcın emmıyolar heralde
slm kızlar
ben eylül annelerindenim aslında bebeğim 28 ağustos doğumlu bugün 6 aylık aşıları vardı ve hemşire bana haftaya yine getir kızamık salgını var kızamık aşısı yapacağız dedi başına böyle bir olay gelen var mı ben tedirgin oldum:26:kızamık aşısını 1 yaş civarı biliyordum çünkü hemşire sadece kızamık aşısı 6 aylık bebeklere yapılabiliyor dedi?rica etsem bu konuda bilgisi olan cvp yazabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?