2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben kızımı 1.5 yaşına kadar emzirmiştim..hani emzirmek iyi hoşta bir süre sonra süt yetersiz geliyor..birde anne sıcaklığı istediklerinden olur olmaz her zaman meme istemeye başlıyorlar..ek gıda sekteye uğruyor,zayıflıyorlar.normalde sabah ve akşam emmeleri gerekiyor.ama benim kızım sadece sebze çorbası yerdi..diğer besinleri vermekte zorlanmaya başladım..aklı erdikçe te hep memeye saldırmaya başladı..inan çok zor kestim memeden..o yüzden şimdi bebeğimde daha relaxım..tabi meme emsin ama ek gıdaya ağırlık vermek lazım..bu dönem 6. ve 7. ay en önemli zaman ne bulursan tattır..yoksa 1 yaşından sonra inan çok zorlanırsın..

cok uykum var ama baktım dukkan acık kalabalık bı selam verıyım dedım
naber??

Ha evet birde bu durum var doktor bile ısrar ediyor emzirmeyi kesmek için çunku memeye guvenip yemiyor,içmiyorlar. Özellikle 2yaş sendromunda iyice memeye sarılıyorlar. Bukadar şey arasında birgun birdne kendi kendine emmeyi bırakan bebeklerde oluyor. Bende 2yaşına kadar emzirmeyi isteyip dusunuyordum ama okuduklarım ve konustuklarım bircok farklı pencere actı ufkumda Oluruna bıraktım artık birşey dusunmuyorum

Yazdıklarına katılıyorum arkadasım ben de emziriyorum ama 3 aylıktan beri herbiseyi tattırdım diyebilirim şu ana kadar nazar degmesin reddettiği bişey olmadı inş böyle devam ederiz gun icinde en az 2 saat arayla yine emıyor bu aradaben cok tatli olmayan eksi marmelatlari da bir cay kasığı kadar yediriyorum bu sabah erik marmelati yedi yumurtasına katmıştım :) ilk defa peynir verdim az az devam edeceğim inş

Ya bı de ogulcanim cok bağırmaya başladı ya aksam misafirler vardı kalabaliktik ve yüksek sesle konuşuluyordu bizim oğlan ses yükseldikçe daha fazla bağırmaya başladı herkesi güldürdü :) sesi kısılacak diye korkuyorum :))

Nerdeydin dido ozlettin kendini bura yagmurluydu orda yagmadimikine

yok yağmur yağmadı da kapalıydı halamlar yemeğe çağırmısdı öğleden sonra oraya gittim aksamda eşim oraya geldi yani ew gezmesiydi walla bnde özledim yaa hayatımda eksiklik oluyor sizinle sohbet etmeyince

2yıl sut oluyo mu hakkaten yaa vay anasını allahın ısıne bak benım mammişler ıyıce cekıldı valla.
bıde 2yıl boyunca emıyor aynı zamanda evde pısen herseyı yıyebılıyo...ozaman karın doyurmak ıcın emmıyolar heralde

ii akşamlar kankicanlarım kv den geldm bende siz napıyosunuzgezenti didem nerelere gttin sen bakim bugün

walla bugun ew gezmesi yaptık halamlara gittik yarında eşim arkadaslarıyla dısarı çıkacak bizde kızımla kankası aralarında 15 gün war onlara kaçıcaz yani yine gezicem kw nasıl geçdi şeker

3yaşına kadar emziren bile çok var.Moğolistanda 5yaşa kadar bile emziriyorlarmış
Tabi canım doyumluk değil :)

Bu dükkana takılırsan gece bile sürekli birilerini görürsün
Koş,yat uyu

he yaa gıdım uyuyum benım cıvcıvcan sabahın 6 sında otmeye baslar sohbet tatlı ama uyku paha biçilemez!!!off bu reklam fena takıldı dılıme
hadııınnn sızde kocişlerin yanına bakimm

2 yaşına kadar bağışıklık sistemlerinin zayıf olması nedeni ile anne sütü almalarının faydalı olacağını düşünüyorum , benim ablam 2 yaşına kadar emzirdi,diğeride 1,5 yaşında bıraktırdı vs.vs. ama tabi bu işler ha ben istedim deme ile olmuyor anladığım bu ,

Bende isterim 2yaş sınırını, dinde de öyle geciyor vardır bir hikmeti derdim hep, Şuanda yeni tıbbi calışmalarda da 2yaşında ilksüt(kolostrum) geldiğini belirtiyorlar. Bağışıklık için güzel birsey.
Ama dediğim gibi bricok farklı boyutu var daha ogüne kadar kimbilir neler yasıcaz. Vetidilin anlattıgı şekilde bir arkadasım kesti sütüde cok vardı.Nekadar zor bir surec yasadılar. Gece bile defalarca emmek istiyordu kızı. 15 dakikada bir düşün artık.
Şuanda emzirmeye bakış acımız sütümüz olduğu sürece şeklinde ama ilerde farklı açılardan bakacagız.Onuda yasayıp gorecez kısmetse.

ya bizim de ablamda emzirmeyi kestiklerinde gece uyanmayı kesti ufaklık :) yani emmek için kalkıyordu ,ememeyince uyumaya devam etti,bilemiyoruz ki ne yazıkki hangisi nedir doğrudur ,kesin doğru yok ki bu işler de kendimizce bir mantık yürütüyoruz işte

ben verdim geçen hafta sevdi, gece de öle çok rahatsız olmadı, herzmanki gibi 4-5 kez uyandı o kadar

yok canım ya zevk için oluyo daha çok. ben bilmiyorum emzirirmiyim o kadar. şimdilerde 10 ay 1 yas gibi keserim gibi düşünüyorum da bakalım. ondan sonra farkına varıyolar, çok zor oluyo ayrılması

Canim biraz gec oldu ama bana da gecen hafta s.ocaginda yaptirin dediler doktoruma sordum oda salgin var yaptir dedi bendw yaptirdim canim korktum cunku

Gecelerin kuşu zombicanin annesinden herkese selamlar benim yerimede uyuyun oldumu dün ilk iş gunumdu oğlundan ayrılmak dışında herşey çok iyiydi tabi ise adapte olmak çok zor oldu unutmusum çoğu şeyi nese bizimki uyudu sanırım bende uyuuayim bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…