2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Slm şekerleer nasılsınız, geçmişi yine okuyamadım, eşimin arkadaşları var, servis için kalkmak zorunda kalıyorum.
Aysreeee, kıskandım yaa, bizde Iğdır'ı bi günde gezip bitiriyoz, kuzum hep aynı yerleri görüyo
Gerçi doğduğundan bu yana çok gezdi, binmediği hiçbir ulaşımaracı kalmadı keratanın...

Gelelim ufaklığaaa, pıtpıtcanımızı gördük bugün, 2 hafta geriden geliyormuş, yani geç döllenme olmuş, 10 haftalık şimdi, ama pek bir hareketli.
Doktor abisi gibi sakin olmayacak çok hareketli diyor, ahh bi bilse abisinin nasıl olduğunu
Nasipse 10 gün sonra cinsiyet için gidicez, %70 belli olur dedi...

Bu arada oğluşuma keçi sütü başladık, biraz su karıştırıp verdim, anne sütüne hakikaten yakın heralde 2 biberon içti, hemde 2.y, ağlayarak istedi.
Akşamında da yarım muz, 1 kivi ve yoğurt yedi, ağır gelirmiki acaba?
Şimdide içeridekilerin meyvelerine saldırıyormuş...

slm cnm hadı hyırlısı ıns gonlundn gecen olur ıns sen devam sutu vrmyonmu bende kecı sutu versemmı acaba kutudakılerdenmı alysun?

sende haftasonu gezicen yahu ,birde gece gece ne işin var senin burda, çoçuk ıszıd benim akşamuykusuna diye yattı uyanmadı ,sabah a karşı uykusunu alıp ayaklanır mı acaba :26: yorgunluktan uyudu diyelim
nar suyu vs.ekşi suları bende vermedim kaldı ki ben öle sabah kahvaltı öncesi portakal suyu içip ayılanlara şaşıyorum bir kaç kez denedim midem yandı ya asitten , o buzları kendimize yaptım ,sodanın içine atarız diye , aslında votkanın içinde daha güzel olurda ,neyse

zmbakkkkkkk gel sen lede gezelim diycem ama gelemessin ki belki biz topikçe bebek görmeye geliriz sana , bizim kiler büyümüş olur , kardeşi görmeye gelirzi

Hayret keci sutu zararli degilmiymis. Ben yogurt mayaladim yine sicak suya oturtum. Bakalim nolcak buarada lor da yapmayi ogrenirsem kendime sut urunleru dukkani acarim.

Kızlarrr portakal suyu verebılrmıyızz ve gunde kac cc vrmlyız

ben bu tarz konularda gurme bebek b-diye site var (tam ad verebiliyormuyduk site adı olarak ????:26: ) ondan faydalanıyorum ,portakal için + 12 diyor , asitli yiyecek olması sebebi ile alerji ve pişik yapabilyormuşi olurda verirsen alerji yapıp yapmadığına dikkat etmen gerekicek sanırım

Hayret keci sutu zararli degilmiymis. Ben yogurt mayaladim yine sicak suya oturtum. Bakalim nolcak buarada lor da yapmayi ogrenirsem kendime sut urunleru dukkani acarim.

ben bu akşam tereyağı yaptım , :))) lor da o kadar basitmiş ki , gerçi benim yaptıklarım 2-3 çay kaşığı kadar ancak ama ben buzdolabı poşetine sarıp birde üzerine etiket yapıştırıp (lor-tereyağı ) buzluğa koydum.ileride azar azar çıkartıp veririm diye, zaten bunlara azar azar yoğurt mayalıyoruz, o yoğurtlarda hemen tükenmiyor , 2 gün sonra yeniden yapıyoruz , en iyisi kalan yoğurdu değerledirmek diye düşündüm ,

zambakkk sana hayırlısı olsun bebişi görmüşsün diycektimaslında yarım kalmış, ne güzel yaa bak bu bebeğide hep beraber büyütürüz :)

yahu her mesajda unutuyorum , bizek gıdalarda yeniyizde ,şu tahıl işi,ben mama vs.kullanmadım hiç, hani çorbalarna yulaf olmadı başka tahıl katan anneler nerden bulup alıyorlar acaba ???????

Tereyağı nasıl yaptın canım, açık sütle mi yapılıyor:44:

yahu her mesajda unutuyorum , bizek gıdalarda yeniyizde ,şu tahıl işi,ben mama vs.kullanmadım hiç, hani çorbalarna yulaf olmadı başka tahıl katan anneler nerden bulup alıyorlar acaba ???????

Yulaf ezmesi aldım ben Migrostan almıştım. Kahvaltısına, yoğurta ve yoğurt çorbasına ekledim. Neyle kakalarsam kardır diye düşündüm zaten tatsız birşey arada kaynıyor tat olarak :)
Yulaf unu falan alanlar varda çabuk acıyormuş oda.

kızlarrrr..hem süt sağıp hem sizi okuyorum..oğluşumu uyuttum çok şükür...işe başlayanları okuyunca eksik kalmayayım bende yazayım dedim bende 2-3 saatliğine işe gidiyorum yavaş yavaş hem oğluşumu hem bakıcıyı alıştırıyorum..tabii kendimide..ek gıdalara tam randımanlı geçemediğimden süt sağmaya uğraşıyorum..çok zor iş valla..bazen 1 saat uğraştığım oluyo..ne kadar fazla çıkartırsam o kadar iyi..bizimki sebze ve yoğurt çorbası sevmedi ama tarhanaya bayıldı maşallah..en sonunda sevdiği bir çorba bulduk....tarhanaya kıyma karıştıran var mı aranızda kızlar..

ay bugün bütün gün gezdik gelemedik kk ya da geçmiş yapacak gücüm de yok umarım hersey yolundadırr

Tereyağı nasıl yaptın canım, açık sütle mi yapılıyor:44:

ben yoğurt ile yaptım :) yoğurdu sulandırdım kavanozda , koyu ayran gibi varsay ,kavanozu sıkıca kapattım, ondan sonra denk geldikçe sallamaya başladım , epey bir sallıyorsun ama , sonra bir ara baktım üstüne pütürpütür yağ oluşmuş, onları aldım süzgeçle ,tülben te koydum ,orada süzüldü yağı kaldı,

yine az önce bahsettiğim siteden yulaf a baktım da market raflarındakiler pirinç gibi işlemden geçmişlerdir , bu nedenle besin değeri düşüktür , tam yulaf kullanın diye yazıyor da, ama tam yulaf ı nereden bulabileceğimizi yazmıyorlar

bişi daha sorucağım ek gıdalarda ilerde olanlara , kısmet olursa ben 2.yaşına kadar emzirmek istiyorum ,inşallah tabi de, ama bu arada ek gıdalara alışsın öğün olsun da istiyorum , gündüz normal öğün haline getirdiğim de bu çoçuklar yalnızca gecelerimi anne sütü alıcaklar , yada gündüz anne sütü almaya devam etmeleri ne kadar sürücek , gibi bişi

şenaysen kullanıyor uzun süredir ama biliyorsunuz onun bıdıklar büyük ve ekgıda maceraları bizimkilerden eski :)
ouzi başlıcaz diyordu en son kıymaya
emanet(birde rakam vardı nickte unuttum onu) kıymaya başlayın dedi ama kıymayı sevmedi, eti pişirip liflif veriyorum yazmıstı tarif topicinde
Elendilde başlıyacaktı sanırım kıymaya.
Ek gıda işine ara verdim ama dışarı çıktığımızda almayı düşünüyorum bende

ii akşamlar kankicanlarım kv den geldm bende siz napıyosunuzgezenti didem nerelere gttin sen bakim bugün

Emanet53 rize plakasiya ordan ilgimi cekmis

İlk defa duydum bu tereyağı tarifini. Açık sütün kaymağını biriktirip yapanları duyuyordumda. Güzelmiş buda
Valla o tam,tam,tam işine gıcık olmaya başladım bende :) Her tarifte heryerde herseyin basına tam getirmişler insano huylandırıyorlar :) Koca marketlerde bile bu ürünler zor bulunuyor. İstersen netten araştır. Şu sitede genel olarak hersey var
Ekoorganik Organik Ürünler Mağazası

Emzirme konusunda gözlemlediğimi söyleyim. Tamamen cocuga gore değişiyor. Bazıları sütten kesilene kadar oglen ve gece uykusuna emerek yatıyor.Bazıları farklı zamanlarda talep ediyor. Hem belli bir düzenleri oluyor hemde o düzen sürekli birsekilde bozuluyor diş gibi hastalık gibi sebeplerle. Yada yazın su sevmeyen bebekler emerek susuzlugunu gideriyor o en yorucu durumlardan.Yaşayarak görülecek bir durum yani buda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…