Bu arada oğluşuma keçi sütü başladık, biraz su karıştırıp verdim, anne sütüne hakikaten yakın heralde 2 biberon içti, hemde 2.y, ağlayarak istedi.
Akşamında da yarım muz, 1 kivi ve yoğurt yedi, ağır gelirmiki acaba?
Şimdide içeridekilerin meyvelerine saldırıyormuş...
Anammm ne güzel gezmece o öyle ,kıskandım lan
Ben nar suyu hiç vermedim bu arada yaaa, hatta portakal suyu bile vermedim,sabahları elma suyu ,akşamüstü de armut püresi ,bir iki kez de muz verdim o kadar , çok yavan gördüm kendimi beeee
Slm şekerleer nasılsınız, geçmişi yine okuyamadım, eşimin arkadaşları var, servis için kalkmak zorunda kalıyorum.
Aysreeee, kıskandım yaa, bizde Iğdır'ı bi günde gezip bitiriyoz, kuzum hep aynı yerleri görüyo
Gerçi doğduğundan bu yana çok gezdi, binmediği hiçbir ulaşımaracı kalmadı keratanın...
Gelelim ufaklığaaa, pıtpıtcanımızı gördük bugün, 2 hafta geriden geliyormuş, yani geç döllenme olmuş, 10 haftalık şimdi, ama pek bir hareketli.
Doktor abisi gibi sakin olmayacak çok hareketli diyor, ahh bi bilse abisinin nasıl olduğunu
Nasipse 10 gün sonra cinsiyet için gidicez, %70 belli olur dedi...
Kızlarrr portakal suyu verebılrmıyızz ve gunde kac cc vrmlyız
Hayret keci sutu zararli degilmiymis. Ben yogurt mayaladim yine sicak suya oturtum. Bakalim nolcak buarada lor da yapmayi ogrenirsem kendime sut urunleru dukkani acarim.
Gaz yapmazmi portakalKızlarrr portakal suyu verebılrmıyızz ve gunde kac cc vrmlyız
ben bu akşam tereyağı yaptım , :))) lor da o kadar basitmiş ki , gerçi benim yaptıklarım 2-3 çay kaşığı kadar ancak ama ben buzdolabı poşetine sarıp birde üzerine etiket yapıştırıp (lor-tereyağı ) buzluğa koydum.ileride azar azar çıkartıp veririm diye, zaten bunlara azar azar yoğurt mayalıyoruz, o yoğurtlarda hemen tükenmiyor , 2 gün sonra yeniden yapıyoruz , en iyisi kalan yoğurdu değerledirmek diye düşündüm ,
yahu her mesajda unutuyorum , bizek gıdalarda yeniyizde ,şu tahıl işi,ben mama vs.kullanmadım hiç, hani çorbalarna yulaf olmadı başka tahıl katan anneler nerden bulup alıyorlar acaba ???????
Tereyağı nasıl yaptın canım, açık sütle mi yapılıyor:44:
Yulaf ezmesi aldım ben Migrostan almıştım. Kahvaltısına, yoğurta ve yoğurt çorbasına ekledim. Neyle kakalarsam kardır diye düşündüm zaten tatsız birşey arada kaynıyor tat olarak :)
Yulaf unu falan alanlar varda çabuk acıyormuş oda.
Nerdeydin dido ozlettin kendini bura yagmurluydu orda yagmadimikineay bugün bütün gün gezdik gelemedik kk ya da geçmiş yapacak gücüm de yok umarım hersey yolundadırr
kızlarrrr..hem süt sağıp hem sizi okuyorum..oğluşumu uyuttum çok şükür...işe başlayanları okuyunca eksik kalmayayım bende yazayım dedimbende 2-3 saatliğine işe gidiyorum yavaş yavaş hem oğluşumu hem bakıcıyı alıştırıyorum..tabii kendimide..ek gıdalara tam randımanlı geçemediğimden süt sağmaya uğraşıyorum..çok zor iş valla..bazen 1 saat uğraştığım oluyo..ne kadar fazla çıkartırsam o kadar iyi..bizimki sebze ve yoğurt çorbası sevmedi ama tarhanaya bayıldı maşallah..en sonunda sevdiği bir çorba bulduk....tarhanaya kıyma karıştıran var mı aranızda kızlar..
Emanet53 rize plakasiya ordan ilgimi cekmisşenaysen kullanıyor uzun süredir ama biliyorsunuz onun bıdıklar büyük ve ekgıda maceraları bizimkilerden eski :)
ouzi başlıcaz diyordu en son kıymaya
emanet(birde rakam vardı nickte unuttum onu) kıymaya başlayın dedi ama kıymayı sevmedi, eti pişirip liflif veriyorum yazmıstı tarif topicinde
Elendilde başlıyacaktı sanırım kıymaya.
Ek gıda işine ara verdim ama dışarı çıktığımızda almayı düşünüyorum bende
İlk defa duydum bu tereyağı tarifini. Açık sütün kaymağını biriktirip yapanları duyuyordumda. Güzelmiş budaben yoğurt ile yaptım :) yoğurdu sulandırdım kavanozda , koyu ayran gibi varsay ,kavanozu sıkıca kapattım, ondan sonra denk geldikçe sallamaya başladım , epey bir sallıyorsun ama , sonra bir ara baktım üstüne pütürpütür yağ oluşmuş, onları aldım süzgeçle ,tülben te koydum ,orada süzüldü yağı kaldı,
yine az önce bahsettiğim siteden yulaf a baktım da market raflarındakiler pirinç gibi işlemden geçmişlerdir , bu nedenle besin değeri düşüktür , tam yulaf kullanın diye yazıyor da, ama tam yulaf ı nereden bulabileceğimizi yazmıyorlar
bişi daha sorucağım ek gıdalarda ilerde olanlara , kısmet olursa ben 2.yaşına kadar emzirmek istiyorum ,inşallah tabi de, ama bu arada ek gıdalara alışsın öğün olsun da istiyorum , gündüz normal öğün haline getirdiğim de bu çoçuklar yalnızca gecelerimi anne sütü alıcaklar , yada gündüz anne sütü almaya devam etmeleri ne kadar sürücek , gibi bişi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?