herkese merhaba. ben bir aralık annesiyim. 2 ay once dogumum sezaryen olarak gerceklesti. bebegimle ilgili bir sorunum ve sorum var. sorunum şu ki, bebeğim göğsümü ilk defa 25. gününde alabildi.o zamana kadar sağdığım süt ve aptamil mama ile BİBERONla beslendi. göğsümü tuttuğu günden bu yana da gunde 1-2 defa 70-80 cc lik mama takviyesi yapıyorum. kaşığı reddedip püskürttüğü için de bu extra beslenme olayını da biberonla yapıyoruz tabi. yalnız çok olumsuz şeyler duyuyorum etraftan. günde 1 defa dahi olsa biberonu alan çocuk 3. 4. ayında göğssünü de reddeder diyenler var. biberon yerine şırıngayı tercih et, anne göğsüne benzemediği için çocuk ikisi arasında tercih yapma gereği duymaz diyenler var.. Soruma gelince; bu çocuk göğsümden %100 doymuyorsa ve ben ek gıdaya geçene kadar mama vereceksem bunu hangi yolla yapmalıyım?
bu konu hakkında olumlu/olumsuz deneyimleri olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi?
Iyi yapmissin afiyet olsun bebelere benimkiler seviyor yumurtayi peynir yemiyolardi beyaz labne filan onuda cozdum kendim yogurttan yaptim yediler
saol cnm gurme olcaz yakında tarıf arayıp tattırmaktansımdıde tarhana yaptım lor peynırı ve ekmek dogradım kmyon nane super ben bıle yedımm bıde oglen ırmıklı muhallebı yaptım tavsıye ederım elma puresı pırınc unu pekmez bebe buskıvı gusel oldu yedıler
valla cnm genelde aksamları banyo yptırıyorum yogurtta vrıyorum sızıyorlar snra 2 de ver genelde her saat bası kalkıyoruz en son 6 da ayaktayızz gece 3 te mamaya kalkyorlar bende yapıyrum bulamactan sıkılıyorlar ayrı ayrı denıyorum o zaman
cnm ben haftada 2 kez banyo yaptırıyorum kuvetınde oturtuyorum ellerıyle tutunuyorlarben almadım sandalye mandalye bazen yurutecınde bazende yarı yatar sekılde yıdırıyorum
siz bilirsiniz ama evde çok işe yarıyor mama sandalyesi. siz yemek yerken de yanınızda oturur sofra kültürüne de alışır sizle birlikte oturunca. büyüyene kadar baya işime yaramıştı ilk bebeğimde, ikincide de bi puset aldım bi de mama sandalyesi. onun dışında hiç bişey almadım. oyun halısı yürüteç vs. en çok mama sandalyesi işe yarıyor.Canim duruma gore degisiyor bazen hergun bazen 3 gune bir yikiyorum .
Ben mama sandalyesi almadim altlarina genis bi sofra karsilikli oturtuyorum ellerine ekmek veriyom onla oyalaniyorlar bende yedirmeye calisiyorum ama cok kirletiyoruz heryeri mama sandalyesi alsam belki daha iyi olurdu ama almayacam
e süper ya, toprağı bulmuş daha ne olsun. bizimkiler de hiç toprak görmeden büyüyorlar, çok üzülüyorum.Maşallah canım cok sırın büyük sehirde olmanın avantajları bu olsa gerek cocuklar bile farklı eğleniyor benim oğlumun dışlarda eglenebilecegi bir yer yok belki yazın çamurdan arabalar yaparız bizde :)
Kahvalti bitti simdi spor zamani 68 kg olmusum. Kahvaltida cikolata yedim hemen eritmeliyim
off ya süpersin var ya. ben daha 1 kg verdim. ama sadece ekmeği kestim, onun dışında herşeyi yiyorum. bi de hergün 1 saat kadar yürüyüş yapıyoruz pusetlen. o kadar. seni çok azimli gördüm tatlışkom. bu gidişle inncecik olcaksın.Evet cocuk buyudukcw 200 cc sutu kasikla vermek iskence olur. Ilk cocugumda bende biberon verdim sonra memeyi iggg dedi istemedi.ama kimsede yol gostermedi. Ozamanda anne sutunden kesildi. Sonucta suanda 2. Ye sagip biberonla veriyorum. Yani biberonun ucunu istiyo. Sag koy biberona ver.
sali baslamistik ya sanirim 70 kg dum.30dk kosu bandi 15 dk 3 mil yuruyusu ve karin mide calistim. Insallah terketsinler beni
herkese merhaba. ben bir aralık annesiyim. 2 ay once dogumum sezaryen olarak gerceklesti. bebegimle ilgili bir sorunum ve sorum var. sorunum şu ki, bebeğim göğsümü ilk defa 25. gününde alabildi.o zamana kadar sağdığım süt ve aptamil mama ile BİBERONla beslendi. göğsümü tuttuğu günden bu yana da gunde 1-2 defa 70-80 cc lik mama takviyesi yapıyorum. kaşığı reddedip püskürttüğü için de bu extra beslenme olayını da biberonla yapıyoruz tabi. yalnız çok olumsuz şeyler duyuyorum etraftan. günde 1 defa dahi olsa biberonu alan çocuk 3. 4. ayında göğssünü de reddeder diyenler var. biberon yerine şırıngayı tercih et, anne göğsüne benzemediği için çocuk ikisi arasında tercih yapma gereği duymaz diyenler var.. Soruma gelince; bu çocuk göğsümden %100 doymuyorsa ve ben ek gıdaya geçene kadar mama vereceksem bunu hangi yolla yapmalıyım?
bu konu hakkında olumlu/olumsuz deneyimleri olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi?
benim çocoklarımın ikisi de biberona düşman. emzik de öyle. o nedenle bilemiyorum. ama icedaisy nin dediği gibi 3-4 ve 6. ay da illa bi memeden kaçıyolar, istemiyolar ağlıyolar. burda pek çok minikcan da gördük bunu. illa biberonla ilgili değil yani memeyi reddetme. hem bieron hem de meme alan çok bebişmiz var. hiç bişey yapamazsan da sağıp biberonla verirsin sütünü, gene de anne sütü almış olur.Merhaba, öncelikle hayırlı olsun.Allah sağlıklı,hayırlı ömürler versin kuzuna :)
Ben biberon kullanmadım, birkaç kez denedim gerektiğinde ama emzik ve biberon almadı.
Ama burada baştan bu yana hem mama verip hem emziren anneler oldu. biberon tercih ederken yavaş akışlı ve ucu anne göğsüne benzer biberon tercih edebilirsin. Hızlı akışlılar işlerine gelebilir.
Birde hemen hemen hepimiz 3-4ay civarında bir meme reddetme olayı yaşadık. Ben biberon kullanmadığım ve oğlum meme delisi olduğu halde yaşadım. Dönemsel reddettemeler olabiliyor.
Ne denediysem olmadi 12 1 den önce uyumuyolar mikrolar :)
Canim tam oturduklari soylenmez yastik koyuyom arkalarina.
Benimkinin biri 8 bucuk civarida digerini soylemeyim cok tombis.
Seninkilerin masaallahi var aman nazar değmesin :) benimkiler zayıf6.8 ve 8.3 kg.
Allah korusun canim allah saglik versin benimkiler in kilosu iyi idi dogduklarinda zatenSeninkilerin masaallahi var aman nazar değmesin :) benimkiler zayıf6.8 ve 8.3 kg.
Seninkilerinde arasinda fark varmis baya
Kilo onemli degil saglikli olsunlarda
siz bilirsiniz ama evde çok işe yarıyor mama sandalyesi. siz yemek yerken de yanınızda oturur sofra kültürüne de alışır sizle birlikte oturunca. büyüyene kadar baya işime yaramıştı ilk bebeğimde, ikincide de bi puset aldım bi de mama sandalyesi. onun dışında hiç bişey almadım. oyun halısı yürüteç vs. en çok mama sandalyesi işe yarıyor.
e süper ya, toprağı bulmuş daha ne olsun. bizimkiler de hiç toprak görmeden büyüyorlar, çok üzülüyorum.
off ya süpersin var ya. ben daha 1 kg verdim. ama sadece ekmeği kestim, onun dışında herşeyi yiyorum. bi de hergün 1 saat kadar yürüyüş yapıyoruz pusetlen. o kadar. seni çok azimli gördüm tatlışkom. bu gidişle inncecik olcaksın.
karın mide derken mekik mi çekiyorsun?
benim çocoklarımın ikisi de biberona düşman. emzik de öyle. o nedenle bilemiyorum. ama icedaisy nin dediği gibi 3-4 ve 6. ay da illa bi memeden kaçıyolar, istemiyolar ağlıyolar. burda pek çok minikcan da gördük bunu. illa biberonla ilgili değil yani memeyi reddetme. hem bieron hem de meme alan çok bebişmiz var. hiç bişey yapamazsan da sağıp biberonla verirsin sütünü, gene de anne sütü almış olur.
Maşallah bu ne yakışıklilik böyle.Saat 5 den beri oburcani oyaliyorum.2 gundur neyin enejisi anlamadim. Cok uykum var Eki Görüntüle 646381 Eki Görüntüle 646383 dun cikolatali yas pasta yedi ondanmi acep. Cocuk trenine bindi bayildii
Canım bu saatte yatıp sabaha kadar uyuyorsa, 15 kez kalkmasına razıyım :)
Biz 11'den önce yatmıyoruz...
Maşallah yesinler ne güzel benim kız yemiyor
Canım nasıl yaptığını tarifler de paylaşırsan bulması kolay olur.
Hani bir gün benim kız yemeye karar verirse açar bakarız
Evet y a ne yedircem diye siyirdim.canim ya benimkiler tatli sevmiyor pekmezi zor iciriyorum bebe biskuvisi veriyom ellerine sevmiyolar tatsiz tuzsuz ekmek veriyom miy miy yiyolar.
Tatli vermiyim aman alismasinlar diye diye soguttum muzu filan da yemiyolar
Bal kabagindan muhallebi yapiyom pekm e z koyuyom yemiyolar .
Alsen'cim pıtpıtcanımızı gördük, ama 2 hafta geriden geldiği için cinsiyetini söyleyemedi.
10 gün sonra %70 belli olur dedi.
Bizde oğluşumla grip olduk
Ne önerirsiniz arkadaşlar?
Alistilar insallah boyle gider artik uyku duzeni disinda herseyleri degisecekmis
Zirt pirt neden kalkiyolar bilmiyorum gunduz cok fazla uyumuyolar ondan herhal erkenden uykulari geliyo
yemeyen bebek zor cnm yaa benım kızın bırıde cook zorluyor bazen benı delı edıyor bende artık zorlamıyorum arada oyuna dalınca tıkıstırıyorum agzına bıde kucamda oturttuyorum reklama bayılıyoo hemen acıyo agzını ızlerken
uzme kendını tatlı okadarda cook onemlı degıl zaten meyve purelerı yeselerde yarar zaten su bı see gecsın damak tatları ıyıce oturur artık ben tavuk verıyorum cok begendıler sende vryonmu hee kecı sutu nasıl gıdıyoo bugunde
Tavvuk degilde kiyma veriyom ben sevdilertavukda vermeyi planliyorum ama
Keci sutunu de sevdiler ama farkli bise vermeye tirsiyorum cok kalkiyolar gece ya
ondandır canım yoruluyolardır benimkide en geç 12de yatıo gece sadece 1 kez kalkıyo mama yiyo şimdi benimkide uyudu birazdan kalkar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?