Aaa gayet istahliyimdir guzel meyveler guzel sofralar hep keyfimi yerine getirmistir.tek ogunu birak kahvalti yspmadan hicbisey yapamam yapamazdim artik yapiyorum cunku bazen kahvslti bile yapamiyorum.onceki yaz esimle ege turuna cikmistik bu nadil gozu doymazlik hicbiseyi yemeden ayrilmadim.sonra mardin ve diyarbakira gittik orda gene ole.dogu nati farketmez her mutfak hitap eder bana
İyi akşamlar
Bende biraz önce irmikli balkabağı yaptım, cevizde ekledim yemedi :) Yüzüne bile bakmadı daha keyifli anında denicem birde artık :)
Balkabağını büyük marketlerden almıştım vakumlu poşetlilerden ne kadar süre dayanır ki buzdolabında:44:
Az birşey kullanıyorsun koca şeyi almak zorunda kalıyorsun bunda
Ben de deepfreeze atiyorum. Aysre gibi karnabahar kereviz enginar falan da koydum kucuk parcalar halinde. Ama iki gunde bir almamak icin. Yazin vermeyi dusunmuyorum o zaman yesil kabak fasulye falan yesin artikİyi akşamlar
Bende biraz önce irmikli balkabağı yaptım, cevizde ekledim yemedi :) Yüzüne bile bakmadı daha keyifli anında denicem birde artık :)
Balkabağını büyük marketlerden almıştım vakumlu poşetlilerden ne kadar süre dayanır ki buzdolabında:44:
Az birşey kullanıyorsun koca şeyi almak zorunda kalıyorsun bunda
ayhh çok özendim.ülkenin en batısından olup istanbulda yaşayan olarak hep istemişimdir,g.antep ş.urfa mardin van gibi (hep bir mutfak var galiba işin içinde) gezeyimgöreyim, yiyip içeyim
ben buzluğu kullanıyorum ,hatta ufak ufak tatlı gibi doğradım buzdolabı poşeti içinde buzluktalar şu anda ,2 poşet ıspanak ,1 poşet karnıbahar da var,birde brokoli koyucam yaziçin bulunsunama tabi hepsi azar azar ,bebişe göre ,bir rafı onun rafı şeklinde ayırdım ,bizimkilerle karışmasın diye
ey topiccccccc nasılsınızhepinizi bebişlerle birlikte öpüyorum
valla en iyisi hepsini haşlayıp püre yapıp buzkalıplarında dondurup deepfrizde saklamak.ben dondurucuyu kızım sayesinde çok aktif kullanmaya başladım önceden içi boş olurdu etler dışında
Vay be bende buzluk kullancakmıydım
Buzluğumuz et dışında birşey görmemişti, geçenlerde eşime derin dondurucu mu alsak bu yetmicek dedim gülmüştük
aynen bende.şuan bi hevesle buldugumu atıyorum içine.çöpe atmaktansa dondurucuya atalım dimi.
Ben de deepfreeze atiyorum. Aysre gibi karnabahar kereviz enginar falan da koydum kucuk parcalar halinde. Ama iki gunde bir almamak icin. Yazin vermeyi dusunmuyorum o zaman yesil kabak fasulye falan yesin artik
Selam herkese :)
Ben kerevizleri, pancarları, yer elmalarını ve enginarları ayıkladım doğradım buzluğa koydum. Ispanak da koyucam biraz yaz için. Brokoli ve karnıbahar iyi fikir, onlardan da koyayım bariii:)
Evet ya ben ne yapcam başka balkabağını brokoliyiayrıca yazında bulamıcaz çoğunu en iyisi bende buzluğa atayım :)
Balıkta verilmeli demi artık düzenli? Menulerde var galiba artık yoksa 9.ay menulerinde mi var :44:
Yetmiyor saatler verilmesi gerekli bircok besin var, yiyen bebede değil zaten :97:
bizimkiside yenidoğan sarlığını aştı anne sütü sarılığına döndü bugün 25.gün hala değer bilurubin 11
udoğumdan sonra;
4.günümüzde ilk kontrolümüzde 20.8 çıktı apar topar hast.yatışımız yapıldı 1 gün boyunca fototerapi gördü
oğlum. sora taburcu edildik ama 2-3 günde bi dr. hast. gittik kontrole. sürekli topuktan kan alınarak ölçüm yapıldı
21. günümüzde 3. haftayı doludurunca dr. yenidoğan sarılığını aştı karaciğer guatr iroid kan ve idrar değerleri vs.
bakalım dedi. bu sefer oğlumun elinin üzerinden damar yolu açılarak 2 koca tüp kan alındı binbir zorlukla idrarı alındı
allaha şükür sonuçlar temiz çıktıbu arada limulanetten isimli ağır bir ilaç kullandık sarılığı vucut daha hızlı atsın
diye(bu ilaç havale geçirenlere ve epilepsi hastalarına veriliyormuş aynı zamanda sarılık tedavisinde de kullanıldığı ve
olumlu sonuçlar vediği için dr.muz verdi bu ilacı)
bu sabah yin . . . . . yawrunu allah bagislasin cnm.ayni durumu bizde yasadk 20 degerle yattk suan 11 ama hala korkularmz dewam edio 15.günümüzdz
aaa balık ı kendimiz için mi atsak ne ,:26: ben şahsen yazdan kışlık hazırlamıştımbiraz çokii olmuştu taze fasulyenin kg.9,5 Tl görünce çok akıllı hissetmiştim kendimi
yav balık ta kılçık olur yahu ben cesaret edemem henüz , gerçi bizim doktorumuz 8.aydan sora yumurta beyazı verebilirsin dedi ama, ben biraz ek gıda da yavaş gidiyorum....
yawrunu allah bagislasin cnm.ayni durumu bizde yasadk 20 degerle yattk suan 11 ama hala korkularmz dewam edio 15.günümüzdz
Eskiden 1yaşa kadar cevizde pek önermiyormuş doktorlar, artık fikirler değişti. Hatta son yapılan araştırmalara göre ceviz,çilek,fıstık ve inek sütü 1yaştan önce verilir ise alerji oranı daha düşük oluyormuş. Doktorunun görüşü bu yönde sanırım. Öncesinde tattırmakta fayda var bazı besinleri illa 1yaş beklememeli.
katılıyorum o doktorlaratattıralım ama yine de balığın kılçığı olduğu gerçeğini değiştirmez bu gidip uyusammı ne , sabah ın 7 sinde ayağa dikiliyor bu çoçuk , ben de az daha uyusun diye ikna etmeye çalışıyorum :)) yarın öbürgün okula sabah gitmesi gerekirse'' bu gün gitmesen de olur annecim'' derken bulucam kendimi diye korkuyorum
Ben 2defa biz yerken verdim ağzına balık. Zaten büyük balıklarda kılçık sorunu olmuyor. İyice didikledim inceledim tabikatılıyorum o doktorlaratattıralım ama yine de balığın kılçığı olduğu gerçeğini değiştirmez bu gidip uyusammı ne , sabah ın 7 sinde ayağa dikiliyor bu çoçuk , ben de az daha uyusun diye ikna etmeye çalışıyorum :)) yarın öbürgün okula sabah gitmesi gerekirse'' bu gün gitmesen de olur annecim'' derken bulucam kendimi diye korkuyorum
şimdi sabahın 7 sinde dikiliyorlar ayağa ama okula gittiklerinde de sabah kalkmak istemeyecekler
benim uykum var diye
canım gelişmelerden haberdar et demiştin ya, bugün iş yerime geç kalmış bi buket çiçek geldi, bil bakalım kimden geldi?:)haftasonuda nasipse led tv istiyordum onu almaya gideceğiz.eee unutmayacaktı, unutursa böyle masraf açılır başına::)kadının fendi erkeği yendi::)))Ayy ayni biz;-)
Umarim kendini affettirecek birsey bulur eniste.bizi gelişme lerden haberdar et fatom kolay gelsin
iriscim yaklaşık 4 ay önce kayınpederimi kaybettik.eşim tek çocuk,kayınvalidem yanlız kadığı için yanımıza geldi.arada gelip gidecekti güya..sonra plan değişti evine gitti çok korkmuş yanlız kalamamış çıktı geldi, artık bizimle yani.arada gitsin gelsinde diyemiyoruz onun eviyle bizim evimizin arası 10 saat.off off bir dokun bin ah işit.eşimden öcümü yavaş yavaş alıyorum anlattım yukarda.unutmakla en büyük hatayı yaptı zaten:)Kv madem çocuk bakmıyo ,naapıyo merak ettim ,kendini baktırmaya mı gelmiş iki çocuklu kadına ? Ne kadar kalıcak ,evi uzak mı ? Daha detaylı bilgi edinmem lazım canım.Ama sen yine de tavrını koy , lafını esirgeme...Eşin de muhtemelen kalabalıktan unutmuştur ,ben de özel günleri önemsemeyenlerden olduğum için takılma diycem bu konuya ,önemli olan evin içindeki huzurunuz ...
Selam herkese :)
Ben kerevizleri, pancarları, yer elmalarını ve enginarları ayıkladım doğradım buzluğa koydum. Ispanak da koyucam biraz yaz için. Brokoli ve karnıbahar iyi fikir, onlardan da koyayım bariii:)
kızlar bu dediklerinizi nasıl koyuyorsunuz buzluğa..pişirmeden mi?Ben de deepfreeze atiyorum. Aysre gibi karnabahar kereviz enginar falan da koydum kucuk parcalar halinde. Ama iki gunde bir almamak icin. Yazin vermeyi dusunmuyorum o zaman yesil kabak fasulye falan yesin artik
katılıyorum o doktorlaratattıralım ama yine de balığın kılçığı olduğu gerçeğini değiştirmez bu gidip uyusammı ne , sabah ın 7 sinde ayağa dikiliyor bu çoçuk , ben de az daha uyusun diye ikna etmeye çalışıyorum :)) yarın öbürgün okula sabah gitmesi gerekirse'' bu gün gitmesen de olur annecim'' derken bulucam kendimi diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?