2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ayhh çok özendim.ülkenin en batısından olup istanbulda yaşayan olarak hep istemişimdir,g.antep ş.urfa mardin van gibi (hep bir mutfak var galiba işin içinde ) gezeyimgöreyim, yiyip içeyim

ben buzluğu kullanıyorum ,hatta ufak ufak tatlı gibi doğradım buzdolabı poşeti içinde buzluktalar şu anda ,2 poşet ıspanak ,1 poşet karnıbahar da var,birde brokoli koyucam yaziçin bulunsun ama tabi hepsi azar azar ,bebişe göre ,bir rafı onun rafı şeklinde ayırdım ,bizimkilerle karışmasın diye

ey topiccccccc nasılsınız hepinizi bebişlerle birlikte öpüyorum

Ben de deepfreeze atiyorum. Aysre gibi karnabahar kereviz enginar falan da koydum kucuk parcalar halinde. Ama iki gunde bir almamak icin. Yazin vermeyi dusunmuyorum o zaman yesil kabak fasulye falan yesin artik

Selam herkese :)
Ben kerevizleri, pancarları, yer elmalarını ve enginarları ayıkladım doğradım buzluğa koydum. Ispanak da koyucam biraz yaz için. Brokoli ve karnıbahar iyi fikir, onlardan da koyayım bariii:)

Burcaklı muhallebımızı bı kac kasık yedık suyumuzuda ıctık sımdı koro eslıgınde uyuma modundayız sızın bebısler npoyo

ABOOOOWWW BU SAATTE NE KALABALIK BURASSIII
Toplam 19 kullanıcı konuyu okuyor. (13 üye ve 6 ziyaretçi)

gulsunoguz,
cipskolam,
yeterbeee,
xtuba,
sessizfirtina91,
MSOE,
alsen,
şeker-leblebi,
elendil76,
ouzi,
wavybaby,
feyzaden,
Ice_daisy

valla en iyisi hepsini haşlayıp püre yapıp buzkalıplarında dondurup deepfrizde saklamak.ben dondurucuyu kızım sayesinde çok aktif kullanmaya başladım önceden içi boş olurdu etler dışında

Vay be bende buzluk kullancakmıydım
Buzluğumuz et dışında birşey görmemişti, geçenlerde eşime derin dondurucu mu alsak bu yetmicek dedim gülmüştük

Vay be bende buzluk kullancakmıydım
Buzluğumuz et dışında birşey görmemişti, geçenlerde eşime derin dondurucu mu alsak bu yetmicek dedim gülmüştük

aynen bende.şuan bi hevesle buldugumu atıyorum içine.çöpe atmaktansa dondurucuya atalım dimi.

aynen bende.şuan bi hevesle buldugumu atıyorum içine.çöpe atmaktansa dondurucuya atalım dimi.

Evet ya ben ne yapcam başka balkabağını brokoliyi ayrıca yazında bulamıcaz çoğunu en iyisi bende buzluğa atayım :)

Balıkta verilmeli demi artık düzenli? Menulerde var galiba artık yoksa 9.ay menulerinde mi var :44:
Yetmiyor saatler verilmesi gerekli bircok besin var, yiyen bebede değil zaten :97:

Ben de deepfreeze atiyorum. Aysre gibi karnabahar kereviz enginar falan da koydum kucuk parcalar halinde. Ama iki gunde bir almamak icin. Yazin vermeyi dusunmuyorum o zaman yesil kabak fasulye falan yesin artik

Ben kerevizleri, pancarları, yer elmalarını ve enginarları ayıkladım doğradım buzluğa koydum. Ispanak da koyucam biraz yaz için. Brokoli ve karnıbahar iyi fikir, onlardan da koyayım bariii:)

ayy sağolun kızlar ya başka ne koyabilirimdiye fikir oldunuz, yer elmasını nasıl yapıyorsunuz ben hiç öle bişi kullanmadım ,şahsen mutfak konusunda yemek kültürüm iyidir ama hazırlama kültürüm pek sınıf geçemez...
pancar dan ne yapıyorsuuz mesela :26:

aaa balık ı kendimiz için mi atsak ne ,:26: ben şahsen yazdan kışlık hazırlamıştımbiraz çokii olmuştu taze fasulyenin kg.9,5 Tl görünce çok akıllı hissetmiştim kendimi
yav balık ta kılçık olur yahu ben cesaret edemem henüz , gerçi bizim doktorumuz 8.aydan sora yumurta beyazı verebilirsin dedi ama, ben biraz ek gıda da yavaş gidiyorum....

Eskiden 1yaşa kadar cevizde pek önermiyormuş doktorlar, artık fikirler değişti. Hatta son yapılan araştırmalara göre ceviz,çilek,fıstık ve inek sütü 1yaştan önce verilir ise alerji oranı daha düşük oluyormuş. Doktorunun görüşü bu yönde sanırım. Öncesinde tattırmakta fayda var bazı besinleri illa 1yaş beklememeli.

katılıyorum o doktorlara tattıralım ama yine de balığın kılçığı olduğu gerçeğini değiştirmez bu gidip uyusammı ne , sabah ın 7 sinde ayağa dikiliyor bu çoçuk , ben de az daha uyusun diye ikna etmeye çalışıyorum :)) yarın öbürgün okula sabah gitmesi gerekirse'' bu gün gitmesen de olur annecim'' derken bulucam kendimi diye korkuyorum

şimdi sabahın 7 sinde dikiliyorlar ayağa ama okula gittiklerinde de sabah kalkmak istemeyecekler
benim uykum var diye

Ben 2defa biz yerken verdim ağzına balık. Zaten büyük balıklarda kılçık sorunu olmuyor. İyice didikledim inceledim tabi
Yat yat dinlen :)
şimdi sabahın 7 sinde dikiliyorlar ayağa ama okula gittiklerinde de sabah kalkmak istemeyecekler
benim uykum var diye

Kesin bende diyorum onu kalkmazlar Birde tatlı birşeyler yemiyor şimdi, hamileykende tatlı yediğimde bulantı yapardı hoşuna gitmezdi; biraz büyüyünce tatlı falan yok ona istesede diyorum

Ayy ayni biz;-)
Umarim kendini affettirecek birsey bulur eniste.bizi gelişme lerden haberdar et fatom kolay gelsin
canım gelişmelerden haberdar et demiştin ya, bugün iş yerime geç kalmış bi buket çiçek geldi, bil bakalım kimden geldi?:)haftasonuda nasipse led tv istiyordum onu almaya gideceğiz.eee unutmayacaktı, unutursa böyle masraf açılır başına::)kadının fendi erkeği yendi::)))

iriscim yaklaşık 4 ay önce kayınpederimi kaybettik.eşim tek çocuk,kayınvalidem yanlız kadığı için yanımıza geldi.arada gelip gidecekti güya..sonra plan değişti evine gitti çok korkmuş yanlız kalamamış çıktı geldi, artık bizimle yani.arada gitsin gelsinde diyemiyoruz onun eviyle bizim evimizin arası 10 saat.off off bir dokun bin ah işit.eşimden öcümü yavaş yavaş alıyorum anlattım yukarda.unutmakla en büyük hatayı yaptı zaten:)

kızlar bu dediklerinizi nasıl koyuyorsunuz buzluğa..pişirmeden mi?

Kızlar selam, ben geldim:)
Yine günlerdir yazamadım size.. Ara ara telden girip okuyorum gece kalktığımda ama tam geçmiş yapamıyorum tabi..
Yoğun şekilde çalışıyorum, eve gelmem 18-18:30'u buluyor. Ela ile oynuyorumi, o uyuyunca ki 10 gibi uyuyor, ev işleri, biberonların, süt kaplarının yıkanması derken saat 12 oluyor. Ofisten erken çıktığım ve 45 dk civarı da süt sağdığım için işlerimi de yetiştiremiyorum tam, 12-1 arası da maillerime bakıyorum. Gece en az 3-4 defa uyanıp Ela'yı emziriyor veya pışpışlıyorum, sabah da 7:30 gibi kalkıyoruz.. Çook yoğun bir tempodayım anlayacağınız...
Geçmişi tam okuyamadım ama aralarda ilk arabam kullanan bebişler gördüm, hepsi çok tatlı maşallah.. Ben de heveslendim, biz de bugün aldık, annemlere kuracağım ama yazık kadıncağız çok yoruluyor gündüz. Umarım sever ve oynar..
Bir de oto koltuğu sorulmuştu, onun cevaplarını göremedim henüz.. Ben de arayış içindeyim ama karar veremedim henüz. Fiyatlar çok değişken 150 tl de var 1000 tl'de..
Balık verme konusunu konuşmuşsunuz gördüğüm kadarıyla, bizim doktor balık mevsimi bitmeden haftada iki defa balık verin mutlaka dedi. Balığın cinsi önemli değil her gün somon yiyecek dye bir kural yok ama kılçığına dikkat edin, elinizle iyice ayıklayıp verin ya da çorbasına katın dedi. Beyin gelişimi için çok önemli olduğunu vurguladı..
Bizden haberler böyle, umarım herkes iyidir..herkese iyi geceler.

aysre biz dün tanıştık, farkında mısın?:):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…