Böyle düşünüp üzme kendini, anne sütünün her damlası altın. Bak hem emiyorlar diyorsun, en kaliteli pompa bile bebeklerin çenesi kadar güçlü çekişe sahip değil. Ayrıca zaten ne kadar yeyip içsek de 6. aydan sonra hissedilir bir azalma oluyor. Sütü hiç gelmeyen, daha 40'ı dolmadan sütü kesilen anneler de var, sen bu zamana kadar iki bebeğe yettiğince anne sütü vermişsin ne güzel.
Günaydın, iyi pazarlar
Dün köfte verdim kuzuya :) Bizimle beraber yedi. Yanında da yoğurt. Yoğurt demir emilimini azaltıyormuş. Gerçi azaltmadığını da iddia edenler var. Zaten kime inanalım şaşırdık.
Akşamları da çorba versem nasıl olur acaba biraz, köftenin yanında? Portakal suyu da olabilir ama bizimkinin poposunu biraz kızartıyor portakal suyu verince
Bu arada ouzi, benim de sağınca sütüm çok az, 30 ml bile çıkmıyor ama çocuk emiyor. Ağzının kenarından taşıyor emerken. Nasıl oluyor anlamadım gitti zaten. Ama çok kuvvetlendi çekişi, kendine göre alacağını alıyor sanırım. Ne alırlarsa kar zaten. Ek gıda da güzel veriyorsun, bu zamana kadar da emzirmişsin. Keşke her çocuk 7 ay anne sütü alabilse. Bence de emzirmeye devam et arkadaşım, çocuklar emiyorsa.
Sevsinler inci dişlerini
Sadece sağıyormusun emziriyorsan ısırıyor mu
Benim oğlanda diş yok her huysuzlukta bekliyoruz sonuc cıkmadı
kızlar ii geceler netde sorun vardı 2gün gremedm geçmşi btrdim şimdi sizi çok özledim HATİCE gereğinden fazla alınganlıkk yapmışsın sayfalar huzlı ilerlio yetişemio insan göremio bazen sen zaten aktif değilsnki burda nie taktın bu kadar neyse fotolar gördm süper tatlışkom ve ice daisy nostalji yapmış öok hoşuma gtti dğer fotolarda süper hepnze ii geceler öptümm
Az once sagmaya calistim bi kasik anca cikarabildim dunku 30 cc de iki gunun birikimi imis galiba
kesin meraktan catlamissindir. 2 gun 2 yil gibi geldi dimikızlar ii geceler netde sorun vardı 2gün gremedm geçmşi btrdim şimdi sizi çok özledim HATİCE gereğinden fazla alınganlıkk yapmışsın sayfalar huzlı ilerlio yetişemio insan göremio bazen sen zaten aktif değilsnki burda nie taktın bu kadar neyse fotolar gördm süper tatlışkom ve ice daisy nostalji yapmış öok hoşuma gtti dğer fotolarda süper hepnze ii geceler öptümm
teşekkürler teyzesiiii inşallah ii uyumuşsundur tatlım
Anam saçlara bak maşallah
Şimdi gidip uyuyabilirim, güzel rüyalar görürüm kesin bunlardan sonra
ay sorma canımm bende 2 gün grmedm 30 sayfa brikmiş ya hanginlerin linlni istiosun balım bak sen bile bilmiosun çünkü çok giren biri değil ilk hak verdm alınıodur kadın cvp gelmeynce die başka yazdıklarnı görünce abartmış olduğunu anladm ben gördüm kadaryla herkez herkeze cvp verio dimi ama canmcanım ne zamandır giremedim.şu fotoların linkini ver nostaljiyi merak ettim valla 100 sayfa olmuştur ben girmeyeli.Hatice kim yeni birileri mi geldi?
kesin meraktan catlamissindir. 2 gun 2 yil gibi geldi dimi
canım geçmiş olsun önce menüyü çok beğendim ben yetmezmi ya:44:kızlar diş buğdayı partşsş yapacağım.menüde şunlar olacak 15 kişi gelecek.
-diş pasta
-butik kurabiye(diş-zıbın vb)
-muffin(olmazsa olmaz)
-cake pops(lolipop kek-kendim yapıcam başarırım umarım ilk kez)
-diş buğdayı(çerezli filan)
-peynirli milföy böreği
-makarna salatası
tuzlulara 1 şey daha eklemek istiyorum öneri ve tariflerinizi bekliyorum.kurabiye dışında ne olabilir???
bir de geçen pazardan beri kızımın burnu tıkanık .banyodan sonra cam açık kalmış çift yönlü kapattım sanmışım.neyse.dr a gittik ciğerlere inmemiş.peditus kullandık 5 gün serum fizyolojik ve otri bebe..ıhlamur pekmez...yok kızlar geçmedi hala.biberonu da ememiyor haliyle zorlanıyo.uykuda da aynı şekilde.ne yapmam lazımmmm
Dun parka gitmistik bugun avm ye gidecez orducanak .
göndere bastım ama sanırım bir problem oluştu neyse bir daha yazayım
löcoid krem verdi dr umuz kortizon oranı en az kremlerden biri.en kötü yeri boynuydu oraya sürdük.topladı.internetten prof orhan baransunun mısır nişasta banyosunu yapıyorduk hergün ılık suya nişasta döküp kovaya oturtuyoruz 10 dk.çıkınca durulamıyor nemini alıp mustela stelatopia emollent kremi sürüyoruz sırttakiler geçti.kolda çok az nohut kadar 2 tane var oraya krem sürmedim ondan heralde.şu an yok gibi.ama terleyince 2-3 kırmızı nokta çıkıyor suyla yıkayıp mustela sürüyorum. bu arada bülent şekerel e gitmiştik sitesinde bilgiler var
PROF DR BÜLENT ŞEKEREL İN SİTESİNDEN ALINTIDIR.
Atopik Dermatit
Dikkat: Burada çocukluk çağının bir alerjik hastalığı hakkında Dr.Bülent Şekerel tarafından size yardımcı olacağına inanılarak derlenmiş bazı bilgiler yer almaktadır. Bu nedenle bu bilgilerin, hekim olmayanlar tarafından tedavi amacıyla kullanılmamaları gerekir. Lütfen daha ayrıntılı bilgi için hekiminize başvurunuz.
Atopik dermatit ve alerji: Atopik dermatit bir alerjik hastalık olmasına karşın atopik dermatitli her çocukta alerjik duyarlılık saptanmaz. Alerjik duyarlılığa en çok orta ve ağır şiddetteki atopik dermatitli çocuklarda rastlanır ( yaklaşık %50). Bu sebeple hafif atopik dermatitli çocukların alerjen duyarlılığı yönünden değerlendirmek şart değilse de hastalık şiddeti arttıkça alerjiye rastlama olasılığı arttığından alerjik değerlendirme yapmak daha fazla önem taşır. En sık rastlanan alerjiler besin alerjileridir. Bunları başta ev tozu akarı olmak üzere hayvan ve polen alerjileri izler.
Alevlendiren nedenler: Deri lezyonlarını arttıran nedenlerin başında alerjik olan madde ile karşılaşma, derinin irritasyonu, cilt kuruluğu, deri enfeksiyonları, mevsimsel/çevresel özellikler ve stresin neden olduğu kaşıntı gelir. Stres erişkin hastalarda ön plandadır ve stresten kaçınmak deyince çocuğa olmadık ödünler verilmesi anlaşılmamalıdır. Özet olarak çocukluk çağı atopik dermatit tedavisinin kritik basamaklarını şunlar oluşturur: Alerjik duyarlılığın saptanması ve alerjenin elimine edilmesi; Derinin nemlendirilmesi; Kaşıntının ve deri tahrişinin durdurulması; Enfeksiyonun tedavi edilmesi veya önlenmesi.
Tedavi: Atopik dermatitte kür sağlayacak bir tedavi yoktur. Ancak tedavi hastalığın oluşturacağı sorunları ve mutsuzluğu büyük oranda ortadan kaldırabilir. Hastanın sağlıklı kişiler kadar yaşam kalitesine sahip olmasına olanak tanır. Önceden ifade edildiği üzere hastaların yaklaşık yarısında lezyonlar kaybolurken geri kalan hastaların büyük çoğunda cilt lezyonları hastanın yaşı büyüdükçe azalmaktadır. Aileler bu bilgiyi her zaman akılda tutmalı ve glecek için umutlu olmalıdırlar. Deneyimli hekimler hastalığın özelliklerine bakarak bu konuda oldukça güvenilir öngörülerde bulunabilirler. Ekzamatöz lezyonları erken dönemde uygun ilaçlar ile baskılamak gerekir. Bu hem hasta hem de ailenin yaşam kalitesinin geri kazanımı için çok önemlidir. Bu amaçla kortizon (glukokortikoid) ve kortizon içermeyen (pimekrolimus ve takrolimus gibi) ilaçlar kullanılır.
Kortizon içeren krem ve merhemler kısa süre kullanıp kesilmelidir. Bu amaçla hastanın yaşına uygun en güvenilir ilaçların seçimi gerekir. Bu ilaçların olası yan etkileri arasında deride incelme, deri altı damar genişlemeleri, çatlama ve tüylenme sayılabilir. Ancak kortizonlu krem ve merhemlerin yan etkileri kullanılan ilacın gücüne ve dozuna bağlıdır. Kortizon yalnızca ekzemanın olduğu bölgeye mümkün olduğunca kısa süreli olarak uygulamalıdır.
Ayrıca kaşıntıyı ilaçlar ile önlemek ve durdurmak, derinin uygun nemlendirilmesi, duyarlılık bulunan besin, akar, hayvan ve polen gibi alerjenlerden sakınmak; ısı ve nemde ani değişikliklerden kaçınmak; terlemeyi önlemek; deriyi tahriş eden kalın ve sert giysilerden kaçınarak daha çok pamuk ve penyeli giyecekler kullanmak; çamaşırları iyi durulamak ve özel yumuşatıcılar kullanmak tedavide uygulanan diğer basamaklardır.
Takrolimus ve pimekrolimus gibi yeni ilaçların kortizondan en önemli farkları kortizonun yan etkilerine yol açmamalarıdır. Ancak hem daha zayıf etkilidirler hem de bazı hayvan modellerinde çok yüksek dozlarda kanser riskini arttırdığından yoğun güneş gören bölgelere uygulanmamaları gerekir. Ayrıca ilk piyasaya çıktıklarında 6 aydan sonra kullanılabilecekleri ifade edilmişse de üretici firma daha sonra bunun 2 yaş ile kısıtlanmasını önermiştir.
Doğal Seyri: Atopik dermatit, hastaların büyük çoğunluğunda 5 yaş altında başlar. Atopik dermatit gelişen bebeklerin yaklaşık yarısında ilerleyen yıllarda atopik dermatit döküntü ve bulguları hemen hemen tamamen kaybolmaktadır. Geri kalan hastaların büyük bölümünde ise lezyonlar önemli oranda azalmakla birlikte devam edebilmektedir. Deneyimli hekimler hastalığın başlangıçtaki özelliklerine bakarak bu konuda (gelecek hakkında) oldukça güvenilir öngörülerde bulunabilirler. Ancak atopik dermatitli çocuklarda sağlıklı çocuklar ile kıyaslandığında daha fazla oranda astım, alerjik nezle ve besin alerjisi gibi diğer alerjik hastalıklara rastlanır. Bu nedenle bu hastaların mutlaka diğer alerjik hastalıklar yönünden hem değerlendirilmesi hem de gelişimi yönünden yakın izlemi gerekir.
Dikkat: Bu yazı Dr Bülent Şekerel tarafından hazırlanmış olup kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Ev amma da dagiliyor yaaa.... Sabahtan beri ev topluyorum supurmeye ancak gectim. Sıkı yonetimilan edicem herkesin herseyi her yerde. Baba koca oglan oturma odasini harabe etmisler. Bir iki sene sonraufaklik da katilirgruba oh en de habire toplarim.
ay bide beni akşam doğm günüm vardı misafir vardı etraf toplancak daha benim sorma bu dağınıklığı napcaz bilmiyorum gel banada bi el at yapalım canım
Canım senden başkasının umurunda değilki evin dağınıklığı sen de rahat bırak kendiniEv amma da dagiliyor yaaa.... Sabahtan beri ev topluyorum supurmeye ancak gectim. Sıkı yonetimilan edicem herkesin herseyi her yerde. Baba koca oglan oturma odasini harabe etmisler. Bir iki sene sonraufaklik da katilirgruba oh en de habire toplarim.
E hadi kolay gelsin size bizde çıkıcaz bakalım bugün nasıl geçecek. Her hafta sonu bir daha çıkmayacağım diyerek eve dönüyorum sonra yine çıkıyoruzDun parka gitmistik bugun avm ye gidecez orducanak .
Canım menü güzel bide tuzlu simit tarzımbişey yaparsın ohh miss bizde isteriz bizdekızlar diş buğdayı partşsş yapacağım.menüde şunlar olacak 15 kişi gelecek.
-diş pasta
-butik kurabiye(diş-zıbın vb)
-muffin(olmazsa olmaz)
-cake pops(lolipop kek-kendim yapıcam başarırım umarım ilk kez)
-diş buğdayı(çerezli filan)
-peynirli milföy böreği
-makarna salatası
tuzlulara 1 şey daha eklemek istiyorum öneri ve tariflerinizi bekliyorum.kurabiye dışında ne olabilir???
bir de geçen pazardan beri kızımın burnu tıkanık .banyodan sonra cam açık kalmış çift yönlü kapattım sanmışım.neyse.dr a gittik ciğerlere inmemiş.peditus kullandık 5 gün serum fizyolojik ve otri bebe..ıhlamur pekmez...yok kızlar geçmedi hala.biberonu da ememiyor haliyle zorlanıyo.uykuda da aynı şekilde.ne yapmam lazımmmm
Ahhh ahhh boşa dememişler cennet annelerin ayağı altında diye nasıl ödenir annelerin hakkı.babalarda biraz zorlansın hemen bir kaçamak ararlar işte o eli öpülesi annelerden biride sensin canımkaçmakkk yokk.özellikle gece 2 civarı kızım uyanınca altını değiştirip sonra süt sağıyordum uykudan ölüyordum ama yok o süte taktım kafayı.emeğimin karşılığını aldım az da olsa.bırakma sakın canım.1 saat sonra dene bir daha o sütün üzerine.damlaya damlaya göl olcak sabret ve bırakma
Iyiki dogdun kankican. Bizde lunaparka gidiyoruz.ay bide beni akşam doğm günüm vardı misafir vardı etraf toplancak daha benim sorma bu dağınıklığı napcaz bilmiyorum gel banada bi el at yapalım canım
Senın stresın ondanBen hala adet olmadım 1hafta geçti offff offff:18::18::18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?