Cydkns arkandayım niye banladılar ki seni cok haklısın özelden saydırmadıysan tabigidiyom bak
3
2
1
pufff
Cydkns arkandayım niye banladılar ki seni cok haklısın özelden saydırmadıysan tabi
Oturup milletın çocuğunu cekiştirmişler ağır aplalar gençliklerine insek ne fındıklar kırmıştırlar ( banada ban gelir yakında)
Günaydın sekercik nasilsin bebis napiyorgünaydın herkese
Yarım saattir bekliyorum biri gelsin topici açsın diye, yok :)
Günaydın herkese :)
Ceydacımı banlamışlar sanırım, inşallah kısa birşeydir yoksa küserim buraya
Hiç aranızda yatak yıkatan yada yıkatanı duyan var mı? Koltuk yıkamacılar yıkıyormuşta arattım pek sonuç yazan olmamış. Bizim yatakta bazı çiş kazaları olmuştu da
Özü,sözü birdiye zatenKapanıs ve acılıs sana kalmıs bukez
gunaydin cnm :)
neyem banlamislarki özü sözü bir yani alla allaa
oğlanı memlekete annemlerin yanına göndereyim diyorum dayanabilirmiyim bilmiyorum ama
Hiç aranızda yatak yıkatan yada yıkatanı duyan var mı? Koltuk yıkamacılar yıkıyormuşta arattım pek sonuç yazan olmamış. Bizim yatakta bazı çiş kazaları olmuştu da
hafta sonu eskişehirdeydim
keşke alez kullansaydın
ben hiç bilmiyotum yıkanırmı ama elinle sil kendi yatagımı yoksa sizin yatakmı
kendi yatagıysa zaten 2 sene sonra değiştirirsiniz
diyorumki kızı memeden keseyim gece kalkar bir yada iki mama yer yatar
sonra annelik işte içim elvermiyor ama ciddi ciddi düşünüyorum yoksa çıldırmama az kaldı
Özü,sözü birdiye zatenBazen arkadaş listemden yazanlardan dikkatimi çeken konu oluyor, bakıyorum. Belli bir grup orda ya konu açana yada böyle yorum yapan birine yükleniyorlar. Ya onlara katılacaksın yada yazmayacaksın
Ne kadar süreliğine:44:
Sevgili Anne Babalar,
Kültürel olarak sevgimizi gösterme şeklimiz genellikle dokunmaktır. Birbirimize dokunmadan "Hoş Geldin", "Güle Güle" demeyiz. Bu durum çocukları sevmeye gelince daha abartı haller alır. Çevrenizde çocuklarını, bebeklerini mıncıklayarak seven anne babalar mutlaka şahit olmuşsunuzdur. Sadece anne babalar değil, diğer aile üyeleri de çocuk istemese de bebeği, çocuğu mıncıklayarak, sıkarak, ısırarak sever, koklar.
Çocuk sadece aile üyeleri tarafından şekilde sevilmez, tanımadığı insanlar tarafından da aynı şekilde sevilebilir. Hiç tanımadığınız halde nerede şirin bir çocuk görsek anne babası izin verirse hemen öperek, sıkıştırarak sevmek isteriz.
Bu şekilde severken kesinlikle kötü bir niyetimiz yoktur. İçimizden gelen sevgiyi bebeğe veya çocuğa göstermeye çalışırız. Diğer taraftan o bebeğin veya çocuğun bundan hoşlanıp hoşlanmadığını düşünmeyiz. Bazen bebekler mıncıklanarak sevildiğinde ağlayarak beni rahat bırakın demek ister. Buna rağmen biz doya doya sevmeye devam ederiz. Bebeğin veya çocuğun hakkına saygısızlık ederiz.
Sadece bu kadarla kalsak... Bazı anne babalara bebeklerinin sadece yanaklarını öpmek yetmez, bebeklerinin dudaklarını, ellerini, ayaklarını da öperek severler. Daha kötüsü bebeklerinin cinsel organlarını öpmekten de mutluluk duyarlar. Bebeğin kendi vücut dokunulmazlığı hakkını ihlal ederiz.
Biraz dikkatli bakarsanız baskı uygulanarak, sıkarak sevilen bebeklerin ve çocukların bundan rahatsız olduğunu görürsünüz. Bebeklerin rahatsız olmasından daha önemlisi bebeğin cinsel organı ve cinsel bölgelerinin temizlemek veya sevmek amacı ile aşırı dokunulması çocukların cinsel olarak erken uyarılmalarına da sebep olabilir. Sağlıklı cinsel kimlik gelişimini olumsuz etkilenebilir.
Bu nedenle çocuğunuzun dudaklarını ve cinsel organı öpüp, okşamayın. Çocuğunuzun cinsel bölgelerine temizlik dışında dokunmayın. Temizliği çok bastırarak, aşırı titizlenerek yapmayın. Çocuğunuzun cinsel organını esprili şekilde konuşma ve eğlence aracı etmeyin. "Pipini yerim aslan oğlum" gibi cinsel organı içeren espriler ve cümlelerden kaçının. Çocuğunuzu daha ölçülü sevin ve onun haklarına saygı gösterin.
Çocuğunuzu sağlıklı ve ölçülü sevmeniz dileğiyle,
Uzman Pedagog Sevil Yavuz
Konuşma Sonu
Ama ama ben ayaklarini ellerini opuyorum o da cok seviyo bunu yapmamı ne yani yapmıyimmı
bende el ve ayaklarını opuyorm cnm..orda dıkkat edılmesı gereken bebeklerın cın...el organlarnı opemmek dokunmamak..pi..pini yerım aslan oğlum falan gıbı cumleeller kullnmamak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?