canım benim allah sabır versin takma o kadarSağol canım benim...kimseye anlatamıyorum derdimi.çok bunalıyorum tavırlarından...
SULTAN LOKUMU
MALZEMELER;
1 kg süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1-2 yemek kaşığı tereyağ
2 paket muzlu puding(benim evimde full Dr Oetker çikolatalı olduğundan muzlu yoktu,markette bu pudingi buldum ama çok memnun kaldım Ardaştan aldım)
100 gr hindistan cevizi
YAPILIŞI;
Süt,2 paket puding,irmik ve şeker tencereye alınır ve sürkli karıştırarak yaklaşık 15-20 dk pişirilir...ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı tereyağ eklenir iyice yedirilir.
daha sonra bu karışım soğumaya alınır,arzu eden dipfrizindede hızlıca dondurabilir ama benimkinde yer yok diye ben buzdolabımda soğuttum..
iyice soğuduğuna emin olduğumuz zaman 2 paket hindistan cevizini geniş düz bir tabağa döküyoruz,bir kaseye ellerimizi ıslatmak için su koyuyoruz...
avuçlarımızı ıslatarak hazırlamış olduğumuz harcdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp hindistan cevizli tabağa koyuyor yuvarlayarak heryerine bulanmasını sağlıyoruz ve bu işlem malzeme bitene kadar devam ediyor..
ardından isterseniz eğer kürdanda batırabilirsiniz her lokuma...ama benimkiler kürdan tutmazdı sanırım biraz irice yaptım çünkü ceviz büyüklüğü kadar..ama daha küçük fındık gibi yaptığımda kürdan batırıyorum her birine ve o şekildede şık bir sunum oluyor...
Afiyet olsun kızlarr,şu anda eşim yarısını götürdü bile
Ben de çıkıyorum. kahvaltı yapmadım da daha...
görüşürüz kızlar afiyet olsun candost iyi uykular yavrus
canım benim allah sabır versin takma o kadar
eline sağlık canım güzel bişee benziyor aldım ben tarifi sağol sizede afiyet olsun
Sağol canım benim...kimseye anlatamıyorum derdimi.çok bunalıyorum tavırlarından...
kız bende yapmadım topikte gördüm herkes bi övüyo bi övüyo merak ettim yapayım bari dedi sizinlede paylaştım bugün denemeye çalışıcam
anladım canım sağol ben sütlü tatlıları çok severim eşim baklava almış o bitsin bende denicem
artık böyle olacaz sanırım aynı şeyler banada oluyor canım normalmiş galiba...bide kızım çok canım acıtyor karnım yırtılacak sanıyorum dizleriyle öyle bir ittiriyorki hafif tekmeleri daha sempatikti,kızım resmen beni dövüyorgünaydın kızlar nasılsınız ben dün çok kötüydüm çok sancım oldu
sanki karnımın içine 100 kilo yük konmuş gibi baskı oldu heralde doğuruyorum dedim ama çok şükür geçti
sanırım benim bebiş 2,500 kiloyu buldu artık ağırlaştı heralde normaldir bunlar
bu ağrılardan sonra birde korku sardı beni ,
doğum sancısının nasıl bişey olduğu hakkında hiç bir fikrim yok herkesinde suyu gelmezmiş ben nasıl anlıcam çektiğim acının doğum sancısı olduğunu
Kızlar doğum sancısı konusunda korkmayın.ben tecrübeli arkadaşlarıma sormuştum. sancılar öyle bir anda çoğalmıyormuş. yavaş yavaş başlayıp, mesela 10dk.aralıklarla geliyormuş önce..sonra sıklaşıyormuş. bayağı zamanımız vardır heralde...ben herkesten şunu duydum: "sancım başlar başlamaz gittim hastaneye ama çok pişmanım. 12 saat hastanede sancı çektim. bi dahaki doğumumda sıklaşana kadar evde beklerim...." sıklaşma aralığını sanırım drlar söylüyor. mesela atıyorum 3 dk.ya inince gel falan gibi şeyler söylüyorlar...siz de sorarsınız ne zaman geleyim diye... Tabi suyu önceden gelenler de var. suyumuz gelirse hemen koşmamız gerekir hastaneye...
bende bu aralar canım tatlı çektiğinde keşkül yada kazandibi alıp yiyorum ..hımmmmşu lokumuda deneyebilirim
öyle bi anlatmışki bendeçok merak ettim denicem vala:)))aşerdirdiler banainş yapabilirim
yapımı çok kolay zaten ben bunu yapıp kaselere koyup üzerine antep fıstığı ezmesi döküp tatlı kaşığı ile yerdim..ama senin verdiğin tarifte tek fark ceviz büyüklüğünde yuvarlamak sanırım birde hindistan cevizi o şekildede hoş olur yap ye çok güzel oluyor tadı..şimdi canım irmik helvası çekti..konuştukça bu konudan herşeyi canım çekecek gibi görünüyor
kızlar ben bu oğlumu anlayamadım hala yaa geceleri beni uyutmuyo hareketlrinden dolayı sonra ben oflayıp puflamaya başlıyorum eşim ne oldu uyutmuyomu diyo evet diyorum o elini koyduğu anda duruyo hareket etmeyi bırakıyo yaa bana bi garezimi var acaba bu çocuğun anlamadım gitti
benim kız gece benle beraber uyuyor zaten herşeyi bana endeksli,uyanıyorum sesimizi duynca oda uyanıyor,benimkide gündüz çok hareketli canımı yakıyor...senioğluşunda hep geceleri hareketli galiba her zaman böyle anlatıyordunn
aman canın istemişken yapta ye ,zaten herşeyi yiyemiyosunvarya yavrusum çok güzel tarifler veriyolar resimli arada açıyorum canım çok çekiyo
artık böyle olacaz sanırım aynı şeyler banada oluyor canım normalmiş galiba...bide kızım çok canım acıtyor karnım yırtılacak sanıyorum dizleriyle öyle bir ittiriyorki hafif tekmeleri daha sempatikti,kızım resmen beni dövüyor
canım eşin çok ısrarcı ise bu konuda kendini allaha emanet et git..rabbimkorusun bizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?