2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

merhaba guzel anneler,,,uzun suren kahvalti ve evi toparladiktan sonra bugun yeni bir kitaba basladim. Kitap uzman pedagog Adem Gunes`in cocuk terbiyesinde dogru bilinen yanlislar kitabinin ilk bolumlerinde cocuk anne karnindaykende bir psikolojiye sahip oldugu ve annenin psikolojisi nasilsa cocukta o psikolojiyi yasadigina dair ornekler ve bilgiler sunuyor.ilerleyen bolumlerde bebegin dunyaya geldigi ilk dakikalarda anne ile bebek arasindaki ilk iletisimin hayati onem tasidigini anlatmakta ve en cok dikkatimi ceken bolum ise normal dogum ile sezeryan arasindaki farki anlatmasi....simdi sadece bir bolumunu soyluyorum ama kitabi bastan okumakta fayda var..
Arasindaki fark su normal dogum ani anne icin olum korkusu ile esdegerdir. Ama yasanan bu korku ve acilar annede "prolaktin" adi verilen hormonu salgilamasi icin gereklidir. Dogum ve dogumdan sonra sadece bir kac saat devam edecek olan bu hormonnun vucuda yayilmasi anne duyarliligini en ust seviyeye cikmis olur.Bu hormon anne ile yeni dogan bebegiyle arasindaki sinyalleri ayarlamak uzere hizla harekete gecer. Anne bunyesini minicik bedene gore ruhsal olarak uyuma sokar.Anne beyinde salginan prolaktin hormonunun vasitasiyla tipki fotograf makinasi ozelligi alarak bu kayit islemlerini dogumu takip eden bir kac gun icerisinde gerceklesir.Boylece anne ve cocuk arasinda ilk sinyal alisverisi olusmaya baslamistir.Ilk sinyaller pedagojiksimetri olusturmak uzere bilinsizce kayit altina alir.Dogum aninda bu sureci kesintiye ugramis anne bebegini kaybetse ve yirmi sene sonra kendi cocugu ile karsilassa hic tereddut etmeden o kisinin kendi cocugu oldugunu anlar.Iste bu anne ile teyzeyi veya anne ile babayi ayirt eden ince bir cizgidir.Bebegini cerrahi mudahale(sezeryan) ile dunyaya getirmeye calisan anne kesintiye ugramakta,annenin salgilanmasi gerekli hormonlari calismamakta ve cocugun bilgilerini kayit altina alamamaktadir.Yani bir bakima boylesi bir anne teyze gibi ya da baba gibi anne olmaya adaydir. Gelismis ulkelerde sezeryan ancak anne yada bebek olum riski tasidiginda veya dogum aninda muhtemel olusabilecek komplikasyonlarda anne yada cocugu kurtarmak icin baska bir sans kalmadiginda hekimlerin uzulerek anne ve babadan onay alinarak yaptiklari bir islemdir.

Yani benim aldigim ders su sirf keyif icin canim yanmasin diye sezeryan olsun demek cocugum ile aramda olusan iletisimin kesintiye ugramasiymis ve bu anne icin cok buyuk bir onem tasiyor.Allahim hayirlisiyla cocugumu normal bir sekilde dunyaya getirmeyi nasip et.Amin...
bu kitabi daha dogrusu Adem Gunsin cocuk egitimi ile ilgili kitaplari okumanizi siddetle tavsiye ediyorum..

nigar geçmiş olsun canım neyin var bebişin için yemeye çalış meyve ye bari canın yemek fln istemiyorsa.
istanbul geçmiş olsun size de canım.

kızlar aranızda iyotsuz tuz kullanan var mı..ya da hiç tuz kullanmayan..
ben çok az kullanıyorum sıfıra yakın diyebilirim

bende hiç aşermedim nasıl birşeydir hiç bilmem valla normaldede çok iştahlı değilimdir

nigar geçmiş olsun canım neyin var bebişin için yemeye çalış meyve ye bari canın yemek fln istemiyorsa.
istanbul geçmiş olsun size de canım.
canım bayağı bir üşütmüşüm atlatamadım çok ağır geçirdim bu sefer grip öksürük boğaz ağrısı bu arada iştahım iyice azaldı kilo kaybetmişim

Bebegini cerrahi mudahale(sezeryan) ile dunyaya getirmeye calisan anne kesintiye ugramakta,annenin salgilanmasi gerekli hormonlari calismamakta ve cocugun bilgilerini kayit altina alamamaktadir.Yani bir bakima boylesi bir anne teyze gibi ya da baba gibi anne olmaya adaydir.

sağlık problemleri,bebeğin ters gelmesi vs yüzünden sezaryenle doğum yapmak zorunda anneler de var (benim böyle mesela) .teyzesi gibi mi olcakmışım yani ben. pek katılmıyorum bu yazılana canımdan bir parça herşeyim o benim.Allah annelik sevgisini,o fedakarlığı bizlere veriyordur bence.

bu kitabı okumadım ama bu fikri içgüdüsel olarak düsünüyodum zaten evladımla aramda ANNE olarak babasından farkım 9ayımı babası ile degil bnmle gecirdi bnm iyi hissettigim anlarda kendide bana msj gönderiyodu kıpırdanarak..... gecen biseye çok sıkılmıstım ole bi hareket ettiki bnmle birlıkte korktugunu anladım..... simdi ise dogum! bnde normal düsünen biriyim ve hep sunu diyorum bnm evladım beni üzmücek bnde odu cok kolay atlatcaz bebeimle bu bitek bnm elimde degil bebeimle yapcaz basarcaz :)

Hu hu ben geldım anca işim bitti dinlene dinlene bu saat oldu sil süpür )galıba kızım hıçkırıyor teyzoşları ilk defa hissedıyorum pıt put zıplıyo sankiçamaşırlarım bıttı şimdi bıde asarsam çok ıyı olacak buarsa yemek işinide aradan çıkarmalıyım)
Badem yavruş kime sinirlendınız kızlar kim ne sormuş ki;(((
Gökçecim geçmiş olsun bu arada inş cıddı bısey yoktur;((

doktora gözükmüşmüydün canım inşallah kısa zamanda toparlarsın ya.bol su,ıhlamur iç meyve yemeye çalış vucudun dirençsiz kalmıştır.benim de öksürüğüm var biraz ilerliycek diye ödüm kopuyo.Allah hepimize sağlık sıhhat versin şu kısacık kalan süreyi de bi atlatsaydık hayırlısıyla.

burda anlasilmasi gereken aslinda keyfi serzeryanlarin olmamasi zaten sonunda herhangi bir komplikasyonlarda sezeryan yapiliyor. ama bence sezeryan tercih meselesi olmamali son care olmali...bunu onemli oldugunu vurguluyor bence.
bebegin ter gelmesi son dakikada olusacak birsey benim gecen hafta tersti bu hafta dondu bakalim haftaya ne olucak sanci baslamadan bu bilinmezki..ama dr.un sezeryan diyora farkli bir sebebi vardir.

burda anlasilmasi gereken aslinda keyfi serzeryanlarin olmamasi zaten sonunda herhangi bir komplikasyonlarda sezeryan yapiliyor. ama bence sezeryan tercih meselesi olmamali son care olmali...bunu onemli oldugunu vurguluyor bence.
bebegin ters gelmesi son dakikada olusacak birsey benim gecen hafta tersti bu hafta dondu bakalim haftaya ne olucak sanci baslamadan bu bilinmezki..ama dr.un sezeryan diyora farkli bir sebebi vardir.

buna aynen katılıyorum ne güzel anlatmış sn adem hoca ben ilk dogummda da dinlemiştim konusmasını demek kitap haline getirmiş ben bu konusmasını dinledikten sona normal dogum hayalleri kurmaya bile baslamıstım ama son anda korkmam yüzünden bebek üste kaçtı ve catı darlıgı sebebiyle acil sezaryene alındım hala içimde ukte dir benm ama olsun sezaryende normal dogum kadar zorlu bi süreç rabbim herkese hayırlı saglıklı dogumlar nasip etsin inşaallah

hoşgeldin canım oyy yerim onu ben bişey sorma değil canım bi ardaş doğum yapmış saddece doğurdum demiş bi topiğee bilgi vermemiş bide bazıları var arada girip soru sorup çıkıyolar onlardan bahsetiler

cnm tam ustune bastin zaten adem hocanin yapmak istedigide normal doguma bizi tesfik etmek icin bilimsel aciklama yaparak bizi hazirlamasi bu hamile kadin icin cok onemli bir bilgi bence ben bu kadar ince bir cizgi oldugunu bilmiyordum acikcasi hemen kitabi bitirmem lazim...

Son düzenleme:
kızlar bende çok sık takip edemesemde genelde girip paylaşımlarınızı okumaya çalışıyorum parazitlik yapmamak için çok soru sormamaya çalışırım bundan sonra kendi adıma üzüldüm açıkçası

canım okudukça önemli bilgileri burda bizlerle paylaşmaya devam et olurmu?

canım okudukça önemli bilgileri burda bizlerle paylaşmaya devam et olurmu?

kitap cok guzel yaaa ilk bolumda afrika ulkesi kongoda insanlarin nasil kole oldugu hakkinda bilginiz varmi diye bolum var..tamamen anne karninda basliyor...hamile kadinlara yasatilan korku sonucunda dogan cocuklarin sadik kole olduguna dair deneyler yapilmis...simdi anne sutu ile ilgili bolume gectim bitirince bilgi veririm....

evet yemek vakti geldi yemek yapmam gerekiyor.aksam veya gece ugrarim kizimla..allaha emanet olun.....

güle güle tatlım... iyi dinlenceler...
sağol canım

üstüne alınma canım öyle yapanlar farklı mesela ben aylarca takip edip hiç birşeye yorum yapmayıp sadece kendi sıkıntısını yazanlara dedim onu.
senin gibi arkadaşlar kendisiyle ilgili olmayan ama bilgisi varsa fikrini paylaşan arkadaşlar var kimisi telefondan olduğu için yazamıyorlar onlarıda biliyoruz böyle olanlara bi lafım yok zaten
benim kastetdiğim kişiler, zaten bu geçirdiğimiz aylar boyunca sadece bikaç defa gelip bi laf atıp gitmiştir bugünki bahsettiğimiz kişi gibi
bu zamana kadar yazmamış doğuruncada doğum hikayesini yazmamış doğurdum deyip gitmiş sanki özellikle merak edelim diye böyle yazmış yani bence böylesi hoş değil umarım seni kırmamışımdır canım üzerine alınma

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…