2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

canım bu söylediklerin doğum belirtilerini andırıyor sanki.korkutmak istemem ama bir doktoruna sorsan.

Pamuk bende kullanicam ama hastanede zor olur diye koymadim.
Ped ve hasta bezi evet alinicak listemde
Kagit havlu alicam bi rulo.
Yelek evet gerekebilir,emzik kutusunda oydum.
Biberon ufak bi tane alayim.

ne oldu canım hasta mısın.ben de oh ne güzel doğuma kadar hasta olmam herhalde derken boğaz ağrısı ve şiddetli baş ağrısıyla uyandım sabah.nane limon yaptım içiyorum inşaallah ilerlemez.

cnm geçmiş olsun,dikkat et kendine,bebeğine.yok grip falan değil ya rutin sancılar işte,bktm acı çekmekten artk =((((((((

girsem kesn neler çkar bnde.bu çarş dr.a gidicem.o zamana kadar olağan dışı bişi olmazsa gtmem dr.a.

canım bu söylediklerin doğum belirtilerini andırıyor sanki.korkutmak istemem ama bir doktoruna sorsan.

tatlm 8.aya girdiğimden beri böyleym ben =(
bi kere acile gtmştm dr normal demişti.
sürekli geçmeyen bişi olsa durmam zaten giderm.
ama artk sıkıldm iyice,kasklarm da baskı var şu an.
soluma yattm,dinliyorum kendimi.
doğumsa bile 37.ye girdim sayılır,korkulacak bişi yok ://

Sabah 9 da kan verdim sonuclar hala cikmadi. ameliyat icin verilen kan tahlilinin sonucu 3 saatte cikiyormus. Halbuki normalde 10 dk da cikiyordu. Cok sıkıldım.

kızlarrrrrrrrrr

sıkıntılarımızın hepsiii az bir süre sonra geçicekkk
bebeklerimiz kucagımzaa verildiğinde neler yasadıgımızı nelerden sikayetçi olup ne agrılar cektiğimizi sadece bu sayfalardan hatırlayıp gülüp geçicezz ben inanıyorummmmmmmm

çok az kaldıı az daha sabredelim

kociş gelnce belki dışarı çıkarz diye kalkaym saçımı makyajımı yapaym giyineym diye kalktm ki sancılarm arttı
((((((((((((((((((((((((((((((((
geri yattm..sanırım bugün yatakdan çkamycam

kociş gelnce belki dışarı çıkarz diye kalkaym saçımı makyajımı yapaym giyineym diye kalktm ki sancılarm arttı
((((((((((((((((((((((((((((((((
geri yattm..sanırım bugün yatakdan çkamycam

canım sen bir doktora görnseneee
cok sancım var diyorsun ya nolur nolmazz git yine birrr

Hamilelik sonrası emzirme sürecinde memelerin ve meme uçlarının bakımıhem sizin, hem de bebeğinizin sağlığı için çok önem taşır.
•Emzirmenin ilk dönemlerinde meme başlarında çatlaklar oluşabilir. Anne sütünün kendisi çatlakları engelleyebilir.
•Emzirme sonrası meme uçları anne sütüyle silinmeli ve sütyen takılmadan önce mutlaka kurutulmalıdır. Islak kalan meme uçlarında mikropların daha kolay üreyebileceğini ve çatlakların oluşmasının hızlanacağını unutmayın.
•Göğüslerin doğumdan sonra hacimlerini kaybetmesi, emzirme ve sağma, göğüslerin sarkmasına sebep olabilmektedir. Her gün dışarıdan içeriye doğru göğüslerinize masaj yapmanızda fayda var.
•Göğüslerinizi destekleyen kasları çalıştırmak içinse, ufak bir egzersizi günde 20 kez tekrarlayın. Avuçlarınızı birleştirin ve kollarınızı omuz hizasında kaldırın, nefes alırken kollarınızı sıkıştırın. Üç saniye bekleyin ve nefes verin.
Meme Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Bebeğinizi emzirseniz de emzirmeseniz de memeleriniz hamilelikten etkilenir. Emzirme döneminde doğacak ufak tefek sorunları önlenmek için uygulayabileceğiniz birkaç detay var.
•Bu dönemde uygun ve kullanışlı bir “emzirme sütyeni” kullanın. Aşırı sıkı olmayan destekleyici bir sütyen size, meme konforu konusunda yardımcı olur ve rahat süt vermenizi sağlar.
•Memelerinizde rahatsızlık hissederseniz dönüşümlü olarak sıcak ve soğuk kompres uygulayın.
•Sütyeninizi ıslanır ıslanmaz değiştirin. Sızıntı probleminiz varsa, “meme pedi” kullanın ve sıklıkla değiştirin.
•Plastik emzirme pedleri kullanmayın ve mümkün olduğunca memelerinizi havalandırın.
•Meme uçlarınızda çatlama ya da acıma oluyorsa, kuru ve ılık tutmak için mümkün olan herşeyi yapın. Mesela kendi kendinize biraz süt çıkarıp, meme uçlarınızda kuruyana kadar bekleyebilirsiniz. Çünkü sütünüz, çatlakların kapanmasına katkıda bulunan koruyucu bir tabaka oluşturur.

ayrıcaa yerim ben bu bebikiii

ben geldim kızlar herşey yolunda çok şükür,sağlıklıyız açılma falan yok, 2.545 gr olmuş geçen hafta 2.318 di.9 günde iyi almış hiç canım bişey istemiyoki yiyemiyorum bişey biraz stresten falan galiba

merhaba kızlar

dr'dan geldim,bebişim 2800 gr,49 cm olmuş,minnak kuzum benim.Ben de 7 kilo almışım,tahminen 3300 civarı doğar.37.hafta itibariyle iş göremezlik raporumu da aldım,artık okula gitmeyeceğim,ohhh be.7 Aralık cuma saat 8'de hastaneye doğum için gideceğim,ameliyat 9 gibi başlayacakmış,heyecanlandım.Bu haftasonu çantamı da hazırlayayım artık,tek ben kaldım sanırım hazırlamayan.Diğer randevum 28 kasım çarşamba 9'da.

maşallah canım ,bebiş için faydalı ne varsa ye,istemesen de.Dr her gittiğimde bol bol ye diyor bana,hiç az ye dediğini duymadım.

kizlar sancisi olan var mi nasil oluyo bi anlatir misiniz
:) o sancıyı tarif bile etmek istemem. Benim için doğumun en zor yanı sancı çekmekti.belimden vurdu sanki ikiye ayrılıyo gbiydi anlatabildimm mi canım. Ama sürekli değil iyi yanı da bu zaten bi tek. Ara ara geliyo çok şükür.allah kolaylık versin. Sancıdan sonrası için hiç endişelenmeyin derim hayırlı doğumlar..

kızlar canım çok sıkkın içim okadar dolu ki,eşimin ailesi bize hiç destek olmuyo ben işten ayrılınca baya sıkıştık,nasıl alıyonuz nasıl yapıyonuz hiç sormuyorlar,kayınvaldem çocuğa alışveriş yaptı kıyafet falan onun haricinde başka hiç bir şey,benim ailem yapıyor bir çok şeyi annem saolsun almasa biz çocuğun eksiklerini alamicaktık,hep benimkiler alıyor yapıyor pazar alışverişimi bile.görümceme öyle değiller ama kadın her ay para gönderiyordu durumları çok iyi olmasına rağmen valiz valiz erzak hazırlıyor yolluyordu düşün adam memur ve maaşı çok iyi,bize gelirken ne getirim size ne alim diye soruyor bende hiç bişey istemiyorum getrime diyorum her defasında napim şunu getir bunu getir nasıl denir ki sonra istiyor geline bak denir,oğluda ölüp bitiyor annesine uzaktan öyle anne olunmaz yapıyosan evladının hepsine yap bize gelince fosssss olmasa yok derim yapamıyorlar offffffffffff offffffffffff kızlar çok dertliyim eşime kızıyorum ailenden 1 fatura parası dahi istemezsin saçma gururu bırak sıkışığız niye sormuyolar diyorum sesi çıkmıyo delirtecek bu adam beni...........dualar ediyorum hergün çocuğum doğsun da aradan zaman geçmeden işe başlicam kızlar zor olacak ama mecburum............

canm maşallah bebişine. benm de tam aksine 2 gündür ne bulsam yiyesim var:))

ne oldu canım hasta mısın.ben de oh ne güzel doğuma kadar hasta olmam herhalde derken boğaz ağrısı ve şiddetli baş ağrısıyla uyandım sabah.nane limon yaptım içiyorum inşaallah ilerlemez.

canm çok dikkat et kendine üşüttün heralde.

girsem kesn neler çkar bnde.bu çarş dr.a gidicem.o zamana kadar olağan dışı bişi olmazsa gtmem dr.a.

canm belirtilerin bayaa var, ama ihmal mi ediyosun acaba, kendine dikkat et, bir sürü belirti saydın dr a görünmek için başka bişe kalmamış bence.

mavicim üzüldüm canım,Malesef ne kadar kabul etmeseler de her aile ayrım yapıyor çocukları arasında,ama az ama çok,isteyerek ya da istemeyerek.İnşallah doğumdan sonra iyi bir iş bulursun,anne de olsa kimseden bir şey beklemek zorunda kalmazsın

canm benm , kendini üzme lütfen, tabiki ailelerimizin desteğini bekleyeceğiz ama madem en başta kendimize güvendik, çok düşünmemeye çalışıp allaha havale edeceğiz. insanın içinden gelmesi gerekir çünkü yapılşacakların. sen düşünüp kendini de eşini üzme bence. eşin de ister daha rahat geçinmek ama söyleyemiyorsa bence bu onun gururunu gösterir. sen bence ona moral vermelisin, atlatırız biz demelisin. işine karışmak istemem ama sana moral vermek istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…