2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

canım zaman geliyor artık hayırlısıyla sende bir avazda doğurursun inşallah...bebeğinede maşallah diyelim bebeğin nst de sana seslenmiş: ''annneeeeeeeee ben geliyorum az kaldı hazır ol'' diyor

nasıl bir ses canım, ya hıçkırık olur yada hareket ederken su sesi geliyor bazen öyle bişey mi??

yok canım çıt çıt diye bir ses,hani belini boynunu çevirirsin de gelir ya:44:

evet canım ,ben almadım gerçi annem almış sağolsun,ama yumuşacıkmış öyle diyo,yanmazsın canım yaa,üşüyomuş insan doğumdan çıkınca

evet ya,herkes mutlaka yanına çorap al diyor,ayaklar çok üşüyormuş

Ben koskocaman tekerlekli bavul hazırladım eşim bir haftalık seyehate mi çıkacağız diyor

bavul mu,ben daha çantamı hazırlamadım gerçi ama küçük bir çanta alacağım yanıma,inanın çoğu lazım olmuyor

iyi olmasına sevindim canım,açılma da yokmuş,biraz daha senle kalmak istiyor demek ki bebiş

kızlar sizin de karnınızdan ses geliyor mu? İlk hamilelikte yaşamamıştım bunu ama bunda sık yaşıyorum

ses derkenbenim kiz zaten oyle hareketli degil nama kilarken bir hareketleme oluyor ama ses hic duymadim...duysam korkarim herhalde...saka saka yerim ben onun agzini

cnm arkadaslarin dedgi gibi gemel anestezide uyanan kadar yogun bakimda bekleniyormus ve orasi cok sogukmus..
valla cantama yelek patik koymadim hastane odalari cok sicak oluyor bir gece icinde gerekli degildir diye dusunuyorum....daha dogrusu dogum yapan arkadaslar oyle diyor..birde ozellki gecelik al diyorlar.............

bende duydum onu trt1 de iyi fikir programında izlemiştim özellikle o şekilde yapılmış falan diyolardı...

bende portbebem yurtdisindan gec gelicek diye uzuluyordum....tamam ozaman bende hastaneden cikarken gorumcemin pusetini kullanirim..bu pusetler araba koltuguda olarak kullanilanlar degilmi.....

bende bugun nst de sancı oldugu ıcın tekrar gırdım bugun fazla cıkmadı ama saat 9 d girdiğim ve oğluşum da uyudugu ıcın fazla sancı cıkmadı
bebiş 3200 gr olmus .. ama bu rakamlar 9 ayda 300-500 gr degısebılıyor ..
dr konustuk ben normal dogum ıstıyorum sen sancılarına bı bak degıstırmek ıstersen haftaya p.tesı sezeryana alabılırım dedı sancılarımı hıssedıyorum dedım,karnım kasılıyo falan dıye daha da sıddetlenecek dedı ...annemde yanımdaydı baktı guldu tabii :)
korkuttular benı yaw ama ben vazgecmek ıstemıyorum normal - doğal olsun dıyorum bakalımmm yaaa..kafamı karıstırdılar pehhhh ...

bende portbebem yurtdisindan gec gelicek diye uzuluyordum....tamam ozaman bende hastaneden cikarken gorumcemin pusetini kullanirim..bu pusetler araba koltuguda olarak kullanilanlar degilmi.....

evet canım onlar,kimi araba koltuğu olarak da kullanıyor ama yasak diye biliyorum

merhaba canım ewet meslea benm gittiğim hastane 2 gece yatırıyormş sezeryanda normalde ne kadr yatırılıo bilmyrm ama bebek ve annenin durumuna bağldr herhalde çorap felan ben de aldım yelek mfelan gerek görmedim

selam kızlar, nasılsınız

kokoşumu gördüm bugün yine,nst ye de girdim hafif sancılarım vardı ama yolundaymış herşey,haftaya çarşamba doğumum olcak nasipse,5 aralık oluyor,pazartesi günü de anestezi için tahlillere gitcem arkasından 2 gün sonra doğum,çooookkk heyecanlıyım 10 günüm kaldı,şaka gibi geliyor,bebeğimi kucağıma alcağıma inanamıyorum,hep hamile bir kadın olarak kalcakmışım gibi hissediyodum

Allah hepimizi sağlıkla kavuştursun miniklerimize..

Selam kızlaaar.bugün dr.kontrolüm vardı. doktor inceledi baktı etti suyum gayet iyiymiş oğluşum 3,100 grmış önceden dediği gibi evet iri olacak bu bebek dedi:) ayın 21ini beklersek bu hızla 4 kiloyu geçer dedi. normal istediğimi biliyor ama normal olsun diye diretmiyorum. drumda kilolu bebeklerin normal doğumlardabir çok riskinin olduğunu anlattı hem anne için hem bebek için olanları omuz çıkması vs... haftaya tekrar çağırdı nstye bağlayacakmış.
Sezeryan kesin olsun demiyor bekleyip görelim dedi gününden önce sancım gelirse zaten kilo problemi olmaz normal yaparız dedi. eğer gününe kadar beklerse sancılanmazsan o zaman daha fazla uzatmaz sezeryana alırız dedi. Şimdiden sezeryan tarihi almak erkenden anlamsız herşeyin çok iyi dedi haftalık kontrollerle planlamamızı yaparız dedi, içim rahatladı :)

Biryandan oof ayın 20sine kadar bekleyeceğim diyorum bir yandan normali bu diyorum ama artık sabırsızlanıyorum oğlumu görmek istiyorum. zaman yaklaştıkça sabrım tükeniyo sanki kıyafetlerini de yıkadım oğluşumun kurusun ütüleyip çantamı da hazırlayacağım. dalinin bebişler için sıvı deterjan üretmiş onunla yıkadım. ayy ben yerim oğlumun heryerini

göbeklim niye bu kadar erken sezaryen oluyorsun canım,yanlış anlama lütfen,erken gibi geldi bana

evet soğukmuş orası üşütürsek bebişlerimizede geçiririz sütümüzle ayy annelik böyle bşey işte doğmadan bebeklerimizi üşütecez diye korkuyoruz

göbeklim niye bu kadar erken sezaryen oluyorsun canım,yanlış anlama lütfen,erken gibi geldi bana

canım bebeğimin normal doğum tarihi 15 aralık,ayın 5 inde 38+4 günlük oluyor. yani sata göre 22 aralık, usg de 15 aralık,1 hafta öndeymiş bebeğin gidişatı,oyüzden beklersek normal doğumla gelme ihtimali olabilir dedi dr.

adı üstünde normali bu normal olarak diretilmemesi gerekiyor zaten durumun normale müsaade etmiyorsa sezeryan yapılırdı ilk zamanlar. şimdi artık tercihebırakıldı zaten artık 2 çeşit değil 4-5 çeşit doğum şekli var epidural suda vs vs....

ama ablam normal doğumundan sonra odada ağzından ilk dökülen cümle ağlama ve gülmeyle karışık bebeğim çok güzeldi demek oldu. sonrasında anlattığı o sancıyı çekmek çekerken oğlunun geldiğini düşünmek ve o dünyaya gelsşn diye katlandığın bence ilk büyük fedakarlığın olması inanılmaz birşey hem sancı çekiyorsun hem mutlu oluyorsun demişti. birde allah o sancıya bile bir fayda yüklemiş. doğum esnasında yaşadığın her sancı o an bebeğine aslında bir protein yüklüyormuş. çocuğun o dat doğum kanalından geçerek çıkması ciğerlerinin gelişmesini sağlıyormuş daha birsürü normal doğum esnasından yaşanılanlarla ilgili bebeğe geçen fayda varmış bunları ablam yabancı sağlık sitelerinde tercüme yaparak aktarmıştı bana. yani ansılda normal doğum düşünmek anlamsız değil...ama diretmek anlamsızlık

Bu arada kizlarr ben hastane cantama minnak bi su torbasi attim
Sicak su ile yikamak ve sicak havlu basmak gibi seyler gerekebiliyo sut kanallarinin acilmasi icin,eger sut hemen gelmezee..
Bende orda bunlar zor olucagndan sicak su torbami aldim ve onu basmayi planliyorum gelmezse hemen,ki umarim hiccc gerek olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…