• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

Kızlar 06.06.2012 saat 08:55 te kızımı kucağıma aldım 3690 doğdu 52 cm dünyalar benim oldu fakat spinal anestezi ile sezeryan oldum 6 gündr çok fenayım yatıyorum hala baş ağrılarım çok şiddetli kopacak sanki napıcam bilmiyorum azalma var ama geçmiyo napıcam bilmiyorum ben kızımda hep emmek emmek yalancı emziğede kanmıyo bugün doktor kontrolümüz vardı sarılık var biraz cumaya kadar beklicez tekrar muaene olacak 3900 olmuş kilosuda tombikimşn birbirimize alışmaya çalışıyoruz şu anda aramızda çıkar ilişkisi vaar sadece süt bidonu olarak algılanıyorum kızım tarafından:)

inşallah canımya çoğalır inanki çok zor bebeğim devamlı aç kuş gibi ağzı uyanınca hep meme arıyor paşam bulamayıncada eldivenlerini emiyor ve başloyor ağlamaya

kıyamam canım ya aynı sorun bende de var sütüm az denemediğim şey kalmadı
rezene ısırgan otu semiz otu vs ama malesef aynı az çok üzülüyorum rabbim bol süt versin hepimize

günaydın kızlarr,, doğuramayanlar hepimiz streslerdeyiz:)) hakkımızda hayırlısı:)
Amın ya her sabah uyandığımda kaynanam bu günde doğurmadım dıyıp duruyo iyice daraldım derdim bana yetmiyo annem bu akşam geliyo k.valide hala burda misafir odasını boşalttı eşyalarını bebegimin odasına taşıdı tekrar getir götür yapmayacakmışmış acımla mı ugrasayım bununla mı?

Selam kızlar sabah 9da doktordaydım
muyanehanesi kalabalıktı nst kısmı boş diye önce nstye girdim 20 dk bekledim ama kalp atışları gayet düzenliydi fakat oğlum uyuduğundan hiç kıpırdamadı bu yüzden tekrar girmek üzere çıkardı ultrasona adı. suyu gayet yerindeymiş herşey yolundaymış ve 3750 grmmış :) her zamanki gibi yine iri bebek olma yolunda dedi dr. çiş torbası baya büyümüş gördü çişini yapmamış henüz nstden sonra tekrar bakarız çişini yapmışmı görelim dedi.

bekleme odasında yürüdüm karnımı dürtüp durdum ufaktan 1-2 hareket yapınca oğlum tekrar nstye alındım fakat oğlum yine uyudu:43: hemşire karnımı yoğurdu resmen uyansın diye gene bir iki hareket etti ama sanırım kendini yerleştirdi çünkğ gene tık yok. doktor hareketleri yeterli bulmadı. herzaman böylemi dedi sabah bu saatlerde beni rahatsız eden hareketleri olmadığını söyledim öğlene doğru hareketleri çoğalıyo dedim. şuanki hareketleri yeterli gelmedi dedi. dışarı çıkın dolaşın tatlı filan ye dedi 11de geri gelin tekrar nst dedi :53:

çıktık hamileliğim boyunca yediğimi bırakın hayatım boyunca yemediğim kadar tatlı yedim :D önce bi yerde oturduk tiramisu yedim üstüne muaynehaneye giderken eşim kare çikolata aldı normalde o tarz çikolatalarda ufak bir karesini emerek yerim ve bana yeter o, hayatta çiğneyerek yemem çikolatayı. ama bu sefer hemen yemek için çiğneyerek 6 kare yedim ama daha midem bulandı :50: neyse tekrar nstye girdim ama şükür 3. kere girişimde oğlum hareketlendi dönüp durdu çocuğa enerji yüklemesi yaptım resmen. dr diyo inşallah doğunca da böyle uslu olur :)

sonuç olarak sancı vs yok hareketleri kalp atımı vs herşey iyi 18ine kadar kendi doğmazsa kilosundan ötürü 19 aralıkta bebeğimi kucağıma alacağım :) yani tarihimiz belirlendi. :52:

Canım benim ki de geç döllenme ama doktorun bunu ilk hamile kaldığın günlerde mutlaka tespit ederdi o zaman sana böyle bir şey olduğunu söylemedi mi? Bir de kaçıncı haftadasın ki normalde

doktorum ılk hamıle kaldıgım zamanda boyle bısey soylememıstı gercı sımdı aynı doktor değil ama bende anlamadım sat tarıhıme gore 38.haftaya gırdım ama doktora gore 37.haftaya gırdım

Herkese merhaba kızlar benim oğlan beni üzdüğünden ve gelen giden olduğundan dolayı bir türlü giremedim nete...
Size benim ufaklığı şikayet edeyim ilk başta tek gögsümü emdi yara oldu diğerini almadı bir türlü doktora kontrole götürdük...
Sarılık yok ama kan şekeri düşmüş aç kalmış dedi mama vermeye başladık bu defada hiç emmedi...
Gögüslerim şişti ağrımaya başladı tabi mamaya alışacak diye de çok üzülüyordum...
En sonunda elektrikli emzirme pompası aldık sağıp biberonla veriyorum...
Emmesi için ne yapmam gerek fikri olan var mı çok mızmızlanıyor emmek çok zor geliyor:53::53::53:

Merhaba hanımlar, bende bgn kontrole gittim hiç bişi çıkmadı yaa doğuramadım geldim geri :S nst ye bile gerke görmedi bu hafta. Haftaya kadar doğum olmazsa gidicem kontrole tekrar, o zamanda olmazsa en geç 22 sinde gidicem, herhalde sezeryan olur en son artık. Oğluşun durumu maşallah iyiymiş 3.500 olmuş kilosu, suyuda iyiymiş. Ama her görende karnın çok inmiş bu hafta doğurursun diyo, inşallah doğururum, çok zorlanmaya başladım artık son zamanlarda hiç uyuyamıyorum :(((

mrh gebişler eskisi kadar giremiyorum artık buraya malum 2çocukla olmuyor pek zamanım minik oğluşumda saolsun gece devamlı ayakta hiç uyku yok sütümde nerdeyse hiç yok ilk zamanlrda vardı gene sütüm olsun diye yapmadığım şey kalmadı olmayınca olmuyor işte oğlumda doğum sarılığı vardı 1 hafta sonra gittiğimde doktorumuz bebeğin kilosunda düşme gördü 3500du 3330 kiloya düşmüş sarılık ve bebeği aç bırakmışım ne yazıkki doktor sma gold verdi emziriyorum azıcıkta olsa sütümden içsin diye ama aç kalıyor bebeğim insanın bebeğine yetememesi inaılmaz kötü bişeymiş psikolojik olarak çok etkiliyor bir anneyi en azından bende öyle oldu allahtanki biberon tutuyor bide biberon tutmasaydı ne yapardım buda iibişey en azından kıızm 8 yaşında sabah uyandığında biz oğluşumla ayaktaydık anne gözlerinin altı morarmış yorgun gibisin sen yat ben kardeşime bakarım demezmi işte inanıl bu söz insanın hertürlü stresini yorgunluğunu alıyor canlarım benim iiki varlar iiki benim evlatlarım onları yaratan allaha kurban olurum ben...

ahh canım benim sütüm var da noluyo sanki bebeğim emmiyo...emmediği için sarılığı çoğaldı ve hastanede yattık bi gece:((bende inat ettim biberon vermedim ama mecbur kaldımm işte yoksa aç kalıyo sarılığı tekrar çoğalınca biberona döndüm tamamen.şimdi baya azaldı sarılık ama nasıl emmeye alıştırıcam hiç bilmiyorum.sürekli sağıp duruyorum...

Herkese merhaba kızlar benim oğlan beni üzdüğünden ve gelen giden olduğundan dolayı bir türlü giremedim nete...
Size benim ufaklığı şikayet edeyim ilk başta tek gögsümü emdi yara oldu diğerini almadı bir türlü doktora kontrole götürdük...
Sarılık yok ama kan şekeri düşmüş aç kalmış dedi mama vermeye başladık bu defada hiç emmedi...
Gögüslerim şişti ağrımaya başladı tabi mamaya alışacak diye de çok üzülüyordum...
Emmesi için ne yapmam gerek fikri olan var mı çok mızmızlanıyor emmek çok zor geliyor:53::53::53:

aynı sıkıntı bende de var.eğer öğrenirsen nasıl emzireceğimizi bana mutlaka haber ver canımm...

ahh canım benim sütüm var da noluyo sanki bebeğim emmiyo...emmediği için sarılığı çoğaldı ve hastanede yattık bi gece:((bende inat ettim biberon vermedim ama mecbur kaldımm işte yoksa aç kalıyo sarılığı tekrar çoğalınca biberona döndüm tamamen.şimdi baya azaldı sarılık ama nasıl emmeye alıştırıcam hiç bilmiyorum.sürekli sağıp duruyorum...

bende emzirme olayından çok çektim. önce sezeryan olduğu için sütüm yoktu. sonra zorla emzirdiğim için yara oldu kabuk bağladı. garmastan krem kullanıp göğüslerimi iki gün dinlendirdim. bu arada pompayla sütümü sağıp biberonla bebeğime verdim.tam düzeldim sütümde bollaştı diyordum ki sütümün azaldığını farkettim. tekrar humana çaya başladım.
benim doktorum ikinci günden itibaren bebeğe mama önerdi. bebeğin iri, aç kalırsa hasta olur mutlaka mama ver dedi. mümkün oldukça çok emzirip aptamil mama ile destekliyorum.
iki gün meme vermeyince benimki de meme almak istemedi. ama her defasında kavga döğüş, sabırla meme verdim şimdi alıştı. biraz sabredin arada mama vererek rüşvet verin. bebişlerinizde inşallah memenizi alırlar.

hoşgeldin canım..
öyle bişey yoktur canım korkma.
benimkide bikeresinde haftada 50 grcık almıştı.
bazen oluyo öyle şeyler.
bak gör haftaya daha çok almış olur.
benimki 2 haftada yarım kilo almış bu sefer..
inşallah cnm nebiliyim korktum işte zaten eve geldim belim ağrımaya başladı lavobaya gittim pembemsi bi akıntı geldi benden :/
üzülme canım bence gelişme geriliği felan yok guguşunun hem kesin kilosunu hesaplamıyoki cihaz olasılık söylüyo belkide geçen gittiğinde doktorun fazla ölçmüştür . bi keresinde benim doktorum fazla ölçmüştü çünkü
inşallah cnm pazartesi onun için çağırdı çok hareket ediyo net ölçü almaktada zorlanıyorum dedi ama nebiliyim guguşuma bişey olcak die korku sardı içimi:(
hadi bakalım cnm,iyi haberlerini bekliyoruz

üzülme cnm ya,yanlış ölçüm olabilir,doğru bile ölçse dr normal demiş işte.Az kaldı zaten,dr önemli bir şey görse hemen alırdı,meraklanma

sıkıntılı geçiyormuş seninki,üzüldüm canım ,inşallah sarılığı atlatır,zaten atlatırsa emmesi de düzene girer diye düşünüyorum.

İnşallah değerleri düşer canım,insan çok endişeleniyor,üzülüyor.Çok çok geçmiş olsun
inşallah cnm ya sağol
canım hemen bir doktorun demesiyle hareket etme.özeller bazen böyle şeyler yapıyor ne yazıkki! bence başka bir doktora da git derim.ayrıca ne kadardı önceki kilosu =? sen yemene içmene dikkat et .ve bol bol dua et rabbim hiç üzer mi seni.sakın kafana takma ve düşünme bile.

3 kiloydu cnm bakıyım pazartesi tekrar bakıcak bide hareketlerini say dedi hep dua ediyorum zaten yemekte yiyorum niye zayıfladı anlamadım :(

Back
X