• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    188
Bebeğe göre değişiyor aslında ikinci ayda oturmaya başlaması gerek. Süt endişesine de anne alışmalı kaygı içinde olduğunda yırpanırsın bebek meme de sakinleşiyorsa emerken yutkunuyorsa düzenli çişini yapıyorsa tamamdır (kaka gösterge değil çiş önemli) memeler ilk zamanki gibi semsert olmayacak bundan sonra sadece bebek emerek ürettirecek. Uyku konusunda yorum yapamıyorum o bebeğin huyuyla alakalı biraz da uyumayan bebek gerçekten uykuyu sevmiyor
Benim bebeğim memelerim sert değilse akış hızlı değilse emmiyor yumuşayınca akış yavaşlıyor mu acaba😞

Benim bebeğim memelerim sert değilse akış hızlı değilse emmiyor yumuşayınca akış yavaşlıyor mu acaba😞
Tam tersi benim yumuşaksa tazikli geliyor yetişemiyor kızıyor o zaman. Ama doluysa rahat içiyor. Yumuşak olmasına da alıştı yetişemediği yerde bırakıyor memeyi sonra tekrar içiyor. Şu emzirme işi komple sıkıntı bence boğazına kaçınca baya panik yapıyorum bende. Ek gıda dönemine gelsek hayırlısıyla baya rahatlayacağız

Ay kızlar gerçekten yoruldum sizin bebeklerde böyle mi gündüz uykumuz nerdeyse hiç yok koyuyorum en fazla 20 dk falan uyuyo ama kanguruda bir iki saat uyuyo gece nasıl uyutuyorsunuz ben mamasını veriyorum direkt uyuyo şok oluyorum hatta erken uyumasına 30 dk sonra geri kalkıyor ve hiç uyumamış gibi bi saat boyunca tekrar uyutmaya çalışıyorum öyle bi sinir geliyor ki sanki uyumadın yani hayır neden kalktın madem kalktın geri neden bu kadar uzun sürüyor uyuman kucağıma almamak için direniyorum ama yok salla babam salla koyuyorum geri aynı uyanıyor yatağında bırakayım diyorum yok uyumuyor gerçekten çok yoruldum artık insan küçücük bebeğe sinirlenir mi demeyin aşırı sinir ediyor beni o çabasını bi görseniz uykusuyla savaşıyor resmen
Benim bebekler de öyle . evde iki farklı yatak hamak ana kucaklari ve birde beşik var .her yolu deniyorum .uyku gozlerinden akiyor ama resmen uyumamak için direniyorlar

Kızlar kanguru kaçıncı aydan itibaren kullabilir?

Arkadaşlar ben emzirme konusunda artık ipleri tamamen bebeğe bıraktım. Yedim içtim artmadı. Yumuşak sert meme denedim. Mamadan önce sonra denedim. Önsüt arka süt ayırdım. Hiç bir düzene girmedi. Emecekse emiyor emmeyecekse emmiyor. Her beslemede önce meme veriyorum emdiği kadar emiyor zorlamıyorum. Sonra mama veriyorum. Sadece az emmişse sağıp boşa gitmesin diye biberon ile veriyorum. Bugün tam iki aylık olduk. Psikolojim bozuldu neredeyse.

Arkadaşlar ben emzirme konusunda artık ipleri tamamen bebeğe bıraktım. Yedim içtim artmadı. Yumuşak sert meme denedim. Mamadan önce sonra denedim. Önsüt arka süt ayırdım. Hiç bir düzene girmedi. Emecekse emiyor emmeyecekse emmiyor. Her beslemede önce meme veriyorum emdiği kadar emiyor zorlamıyorum. Sonra mama veriyorum. Sadece az emmişse sağıp boşa gitmesin diye biberon ile veriyorum. Bugün tam iki aylık olduk. Psikolojim bozuldu neredeyse.
Hiç psikolojin bozulmasın .İlerde ben niye kendimi uzmusum diyeceksin . Kızım beni hiç emmemişti emzirme danışmanları silikon silikon meme uçları eds'ler hortumlar her şeyi denedim olmayınca pes ettim 2 yıl boyunca süt sağdım hiç mama vermedim Yeter ki anne sütü alsın dedim çok da sağlıklı bir çocuk şu anda çok şükür emzirmek çok konforlu her yerde aç memeni emzir. Bazen bebeğin karakteri istemeyebiliyor kendini hiç yorma üzme. Mutlu anne mutlu bebek bunu unutma ♥️

Tam tersi benim yumuşaksa tazikli geliyor yetişemiyor kızıyor o zaman. Ama doluysa rahat içiyor. Yumuşak olmasına da alıştı yetişemediği yerde bırakıyor memeyi sonra tekrar içiyor. Şu emzirme işi komple sıkıntı bence boğazına kaçınca baya panik yapıyorum bende. Ek gıda dönemine gelsek hayırlısıyla baya rahatlayacağız
Yaa şaşırdım şimdi her bebek farklı demek ki

Biberonla mı veriyorsun canım

Back
X