arkadaşlar..bende 30 kasımda sezeryanla doğum yaptım..daha önce doğumhikayeleri kısmına yazmıştım..
sizinle bişi paylaşmak istiyorum..bebeğim 20 günlük
geçen cuma bebeğimin fotoğrafını çekerken fotoda ağzının kenarlarının mor olduğunu gördüm..önce önemsemedim..haftasonu bu morluğun gitmediğini farkettim..önce emmekten olduğunu sanıdım..annemle ve eşimle konuşuyoduk,annem bu morluğun kalpten gelebileceğini söyledi..ben tabii salya sümük ağlıyorum..pazartesi çocuk doktoruna gittik.oda kardiyoloğa gönderdi..renkli dopler eko çekildi ve bebişimin kalbinde 2,5 mm lik bir delik olduğu belirlendi.ama ilaca gerek olmadığını 1 yaşına kadar yada okul çağına kadar kapanacağını söyledi doktor..bu beni biraz rahatlattı..3 ay sonra kontorle çağırdı.çoğu anne bunu okul çağına kadar bile farketmiyormuş..çünkü bebekken çok bi belirtisi yok.anca büyüdüğünde koşup oynarken ortaya çıkıyormuş..benim annem tecrübeli olduğu için farkettik..ağız kenarlarının morarması en büyük belirtisi ve tek tanı eko çekimi ile kesinleşiyo..inşaallah sizde böyle olmaz ama bilgilendirmek için yazmak istedimm.sağlıcakla kalın...