2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

şöyle bir bakayım dedim sizleri görünce çok sevindim kızlar.hasta bebişlere çok geçmiş olsun.herkesi öpüyorum

kızlar bebeklerınızın alerjik duruunda suphe edıyorsanız kesınlıkle çocuk alerjı blumune gdın derım
benım oğlumun yumurta alerjısı var
sızlerıde bebekerınızı bı daha kı ay kızamık asıları var ve kızamık ası yumurta dolunden elde edılıyormu
ondan sebep bızım asımızı araştırma hastanesınde çocuk alerjı uzmanı dozu ıkıye bölerek gözlem altında yaptı ve 7 saat takıp altına aldı

Aşı takvimine göre 1 yaşına kadar aşımız kalmadı. Yani ben öyle biliyorum. Hatta aile hekiminin hemşiresi Ağustosta size randevu yazıyorum aşınız yok ama kontrole gelin demişti. Yanılıyor muyum? Hemşireyi arasam mı?

olur mu canım,9.ayda aşıları var miniklerin.Palio yanlış hatırlamıyorsam

Bizimde 9. ayda aşımız var.
Biz ayrıca çocuklara menectra aşısı da yaptırmaya karar verdik.
9. ay bunu da yaptırıcaz.

Yıllardır yurt dışında kullanılıyor deyince dikkatimi çekti.Dünya ilaç pazarının hakim olan dev firmalar var.Hepsi aklımda değil ama,Pfizer,Novartis,Astra,Astra Zeneca,Roche,Bayer,Sandoz.....gibi.Ne yazık ki bu firmalar GDO'cu firmalara ait.Yani yurt dışında üretilen ilaçların yarıdan fazlası GDO'lu.

Netten öğrendiklerimi yazmıştım ben. Kullandığımız ilaçların hemen hemen hepsi saydığın firmalara ait. Aşının Türkiye de üretilip üretilmediğini bilmiyorum. Araştırmak lazım. Üretim yerine göre bişey farkeder mi ?
Kafam karıştı biraz . Yapılmaması taraftar mısın ?
Yaptırdığımız aylık rutin aşılarda durum farklı mı ?
Bilmediğimden soruyorum , nasıl bir yol izlemeli bu aşılar ilaçlar konusunda ?

Son düzenleme:
evet canım,ben devletin karşıladığının dışında hiçbirini yaptırmadım.Aslında onlarda bile tereddütlüyüm ama sonradan bir şey olur ve kendimi suçlarım diye yaptırıyorum işte.İlaç alırken yerli firma tercihimdir.

Açıkçası gdo nun ilaçlara kadar uzandığını bilmiyordum.
Bende ilerde sorun yaşarım korkusuyla yaptırmak istiyorum.

Yerli firma tercih etmek daha iyi olabilir haklısın. Bir çok üründe yerli olmasına dikkat ederim ama ilaç hiç aklıma gelmemişti.

Slm arkadaşlar bebişler hala hastaymış üzüldüm Rabbim çabucak şifasını versin aşı konusunda kızamık aşısı kaçıncı ay yapılıyor bilen varmı

Cnm aynen banada sanki ben o şekil memnunmuşum gibi davranıyorlar anlayan yok şu aralar kucağımda oturararak emzirmeye çalışıyorum tabi yine sallar pozisyonda...bilgilerin için teşk ederim

Yine seninki 5ay sürmüş düZelmiş benim kuju 1hafta sonra 8aylık olcak hala aynıyız inş düzelir bide emerek uyuyor nasıl alıştıracağım bilmiyorum

cnm kızamığın yenıden gorulmesı sebebiyle 9.aya kızamık asısı koydular mutlaka ebenızı arayın

GDO 'yu sadece tarım ürünlerinde düşünme canım.Kozmetik,genel temizlik ürünlerinin içindeki kimyasallar ve bu kimyasalların atıkları da malesef sağlığı tehdit ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…