- 2 Mayıs 2012
- 1.106
- 11
- 158
- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
- #1.981
kızlar bebeklerınızın alerjik duruunda suphe edıyorsanız kesınlıkle çocuk alerjı blumune gdın derım
benım oğlumun yumurta alerjısı var
sızlerıde bebekerınızı bı daha kı ay kızamık asıları var ve kızamık ası yumurta dolunden elde edılıyormu
ondan sebep bızım asımızı araştırma hastanesınde çocuk alerjı uzmanı dozu ıkıye bölerek gözlem altında yaptı ve 7 saat takıp altına aldı
Aşı takvimine göre 1 yaşına kadar aşımız kalmadı. Yani ben öyle biliyorum. Hatta aile hekiminin hemşiresi Ağustosta size randevu yazıyorum aşınız yok ama kontrole gelin demişti. Yanılıyor muyum? Hemşireyi arasam mı?
Aşı takvimine göre 1 yaşına kadar aşımız kalmadı. Yani ben öyle biliyorum. Hatta aile hekiminin hemşiresi Ağustosta size randevu yazıyorum aşınız yok ama kontrole gelin demişti. Yanılıyor muyum? Hemşireyi arasam mı?
Bizimde 9. ayda aşımız var.
Biz ayrıca çocuklara menectra aşısı da yaptırmaya karar verdik.
9. ay bunu da yaptırıcaz.
menectra ne? ben hiç duymadım. Rota virüs yaptırdım sadece
nurlum aşının üretici firmasının adını biliyor musun?
Yıllardır yurt dışında kullanılıyor deyince dikkatimi çekti.Dünya ilaç pazarının hakim olan dev firmalar var.Hepsi aklımda değil ama,Pfizer,Novartis,Astra,Astra Zeneca,Roche,Bayer,Sandoz.....gibi.Ne yazık ki bu firmalar GDO'cu firmalara ait.Yani yurt dışında üretilen ilaçların yarıdan fazlası GDO'lu.
Cnm aynen banada sanki ben o şekil memnunmuşum gibi davranıyorlar anlayan yok şu aralar kucağımda oturararak emzirmeye çalışıyorum tabi yine sallar pozisyonda...bilgilerin için teşk ederimcanım seni okadar iyi anlıyorumkii..kızım ilk beş ay sadece kucağımda ayakta sallanarak uyuyorduu..mahvoluyordum.sırtım belim kollarım bacaklarım inan ağrımayan yerim kalmıyodu.terliyodum bi taraftan.her görende yorum yapıodu yok alıştırmışsın vs bide onlara sinirim bozuluyodu.napıyım ağlıodu deli gbi başka şekilde uyuyunca..artık o alışkanlığımız bittii. şöyle bitti; kucağımda uyutmaya başlıyordum tam dalmaya yakın ayağıma koyuyordum uzun birsüre böyle yaptım.ve şimdi sadece ayağımda uyuyor.mutlaka dene işe yarıcağına eminim. kendine eziyet etme halinden çok iyi anlarım.
9.ayda su çiçeği aşısı var canım
Açıkçası gdo nun ilaçlara kadar uzandığını bilmiyordum.
Bende ilerde sorun yaşarım korkusuyla yaptırmak istiyorum.
Yerli firma tercih etmek daha iyi olabilir haklısın. Bir çok üründe yerli olmasına dikkat ederim ama ilaç hiç aklıma gelmemişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?