2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

keşke bilseydim,ben de yaptırmazdım

Günaydın kızlar
Buradaki konuşmalardan kafam karışınca hemşiremizi arayıp sordum. Kızamık salgını olduğundan yapılmasını tavsiye ediyoruz dedi. peki bu Suriyeden gelenler yüzünden oluyormuş biz güneydoğuda değiliz yine de yaptıracakmıyız dedim. İstanbul her yerden göç alan bi şehir yaptırmanız yararınıza olur dedi. Bir de menenjit aşısı çıkmış onun için ne diyorsunuz dedim. Normalde karma aşının içinde zaten menenjit aşısı var ama şimdi bir firma özel bir aşı çıkarmış sadece menenjite yönelikmiş dedi. Fakat bize bununla ilgili hiçbir bilgi gelmedi. İçeriği nedir yan etkisi nedir hiç bir bilgimiz yok. Yaptırıp yaptırmamak sizin insiyatifinizde dedi. Araştırmak için zamanınız var isterseniz kendi çocuk doktorunuzdan da bilgi alın dedi. Bende yaptırmadım şu an için kararsızım.
Bu arada biz kızamık aşısını yaptırdık.

Son düzenleme:
Bayanlar Merhaba,
Ben de 2013 ocak annesiyim. ve bir konuda sorum olacak sizlere:
kızım 2. aydan itibaren emmeye başladı. 3. aydan sonra da yatağa uzanarak emzirmeye ve orada uyutmaya başladım. 5 aydır süregelen bu kötü alışkanlığı 2 gündür değiştirme aşamasındayım. kızımı kendi yatağına koyunca uyusun istiyorum. Bununla ilgili okuduğum bir kaç yazı var. deneyimlerin ve genelin bahsedildiği yazıda uyku eğitiminin çocuğun kişilik gelişimi ve uyku aralarında uyandığı zaman direkt anneyi aramama alışkanlığı kazanması ve diş çürüklerinin önlenmesi açısından önemli olduğu vurgulanmış. bilhassa çalışmaya da başlarsam uyutma seanslarının çok da uzun olması tercih edilecek bir şey değil.
Daha önce uyku eğitimini deneyen, başarılı olan, tavsiyeleri olanlar var mı aramızda?
Not: kızım sallanmaktan hoşlanmıyor, uyurken sadece emmek istiyor ve emzirme dışı yaptığım her şey onu dakikalarca ağlatıyor.

selam canım oğlumda ya emerek ya da sallayarak uyutuyorum şuan 9 aylık ama kendi kendine uyumuyor uyucağını da zannetmiyorum gece 5 6 defa emmeye uyanıyor çok zor gerçekten

Emzik kullanmayı denedin mi?

Ben oğlumu sallayarak uyutuyorum. Bizim sorunumuz da çok dönmek. Uyurken çok dönmek istiyor bu yüzden yatağına sığamıyor. Önceleri yere yatak yapıyordum. Şimdi artık kış geliyor diye tekrar yatağa alışmaya çalışıyorum. fena gitmiyor.

selam kızlaaar ben doğum yaptıgımdan beri ugramıorum burayaa bi bakayım dedim :)) öncelikle oğlum emmeyi bıraktı 4 aylıkken ameliyat oldum 2-3 gün emziremedim sütüm azaldı azalıncada emmeyi reddetti simdi de uyku sorunumuz war ya gece 1 den önce uyumuo gündüz 6dan sonra uyutmuorum çözüm bulamadım.. gece cayı aldım ama yokk care olmadı..

hemsire yardımcı olmadı bize siz bilirsiniz alerjisi varmı yumurtaya alan diip kafamızı karıstırdı doktoruna sorduk yaptırın kesnlikle dedi yarın sabah götürcez yaptırcaz bizde inş. sorun oldumu asıdan sonra ates gibi alerji gibi

Kızamık aşısında hemen hemen hiç sorun yaşamadık.Belli belirsiz bi huzursuzluğu oldu o kadar. zaten hemşiresi yan etkisi yok denecek kadar az olur demişti.

selm canım benim oğlumda 11 12 gibi uyuyor ama sabah ta 10 11 gibi uyanıyoruz faat gece de emmeye kaç kere kalkıyorum belli değil uyku saatini yavaş yavaş öne çekmeyi dene mesela 12 gibi uyutmayı dene

selm canım benim oğlumda 11 12 gibi uyuyor ama sabah ta 10 11 gibi uyanıyoruz faat gece de emmeye kaç kere kalkıyorum belli değil uyku saatini yavaş yavaş öne çekmeyi dene mesela 12 gibi uyutmayı dene

ya zaten 5-6 gibi uyuodu geri ceke ceke 1 gibi uyumaya alıstıda simdi bakalım yavas yavas dediğin gibi yapayımm canımm 12ye sonra 11 e cekeyim

iyi pazarlar kızlar

yarın yine iş başı,kerem hala alışamadı bakıcısına,çok ağlıyor.Çok üzülüyorum onu bırakırken,inş bu hafta ağlamaz kuzum

drumuz bize menenjit ve grp aşısı önerdi sizlerede önerdimi? sizce grip asısı için çoı kküçük değillermi?dr.sakıncası yok hasta olmaz rahat edersiniz dedi ama kafama takıldı grip asısı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…