- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
slm kızlar kızlar oğluşumun pipisi kapalı sanırım kesik kesik işiyo gibi geldi bana çarşamba yeniden doktora gidicez doktora söylicem bakalım ne dicek
maşallah zinc damladan ne kdr sonra gazı geçiyor
bizim huysuz da bugün maşallah rahat uyudu damlayı verdim 5 dk sonra falan gazını çıkardı rahatladı ben de 3 kere 4 damla veriyorum ama sıkıntı gece de bakalım merakla bekliyorum bu gece nasıl geçecek valla dün gece artık babası isyan bsyrağını çekti bebek o desemde adamda artık şalterler attı
kızlar gaz sorunu doğal olarak bizdede var zinc damla bizede çok iyi geldi
burnu tıkalıydı buhar makinesi aldım geçti,
sarılığımız neredeyse bir ayımıza gircez ama yeni düşmeye başladı ilk defa bu hafta 16,7 den 15,3 e düştü çok şükür
göbeğimizde ilk haftada düşmüştü
benim kızım maşallah biraz uslu galiba yazdıklarınıza bakıyorumda benim kızım sadece bikaç gün öyle huysuzluk yaptı oda gaz damlasına başlayınca geçti sürekli meme isteme olayı bizdede var ama saati geldiğinde uyuyor hatta şimdi yatağa bıraktım yarım saattir kendi ,kendine oynuyor :) sıkıntısı olmadığı zaman kucak istemiyor geceleride saat 11 den sabah 5 e kadar uyuyor
işteee geçirdiğimiz günlerin özeti kızlar allah hepimize kolaylık bebişlerimizede sağlık versin
ben de bu gece sendrolmu bir tek bizdr var sanıyordum helak olduk vala 12 gündür. geceleri basıyor yaygarayı tok olduğunu da biliyorum. gece tok olduğıundan emin olmak için sağdığım sütü veriyorum çünkü 40 cc kadar. ama gece hep aynı saatte kzımın bağırma mesaisi başlıyor. dr bu kadar küçük çocukta öyle gaz sancısı olmaz dedi, huzursuz oluyordur geceleri dedi. ilaç damla falan da vermedi. bu arada dün göbeğimizde düştü:)
canım bizde aynı durumdayız gündüz uyuyoruz ama 12 den sonra uyku felan yok sabaha kadar ayaktayız uyanık olmasına rağmen emziremiyorumda emmek istemiyo çok morelim bozuluyo öyle olunca zaten zayıf doğdu kilo felan vermez umarım
Merhaba kizlar;
Kizim dogdugundan beri foruma girmek cok zor..gecmisleri okumak falan artik luks oldu:) o yuzden umarim bebekleriniz saglikli sihhatli buyuyolardir dilegiyle konuya giricem..
Kizim 26gunluk oldu artik birbirimizin dilinden anlamaya basladik..bizim gaz sorunumuz yok allaha sukur..alttan ustten cok rahat cikario..tabiki genede arada gaz sancisiyla uyanio kucakta gazini cikarip uykuya devam edio..
Uyku duzenimiz gunduzleri herkesinki gibi iyi..alti temiz tok gazi cikmis haliyle 2saat uyuyoruz..sonra uyanip 2saat ayaktayiz bole bole aksam 8e kadar devam ediyo 8den sonra 1ekdr uyumuyoruz..sonra bi yatio 7ye kdr..7de uyanip biraz keyif yapiyoruz..ve klasik gunduz rutinine devam edioruz..ama geceleri banyo yaptirmanizi tavsiye ederim..banyodan sonra deliksiz 8saat uyuyo bnm kizim..
Bizde sorun surekli emsede mama takviyesi yapio olmamiz ozellikle uyku oncesi..sutum cok ama yagsiz..
Birde gobek bagi sıkıntısı var..10.gunde dustu ama hala kaniyo arada gobek deligi..ne zmn tamamen kuruycak bu anlamadim?
Bi soruda benim icin..bu dogum sonrasi kanama ne zmn biticek..cok sıkıldım ped kullanmaktan tahris oldu cildim..
Kizçem uyudukca dha sık girmeye calisicam artik..kendinize ve bebeklerinize iyi bakin:)
bizimkide geceleri hiç uyumuyor ,dr küçük olduğu için damla gibi bişe de vermedi.. bu arada kızlar süt sağıyormusunuz kaç cc çıkıyor??günde kaç kere sağıyorsunuz??
canım ne kadar çokmuş sarılığınız geçmiş olsun inşaalah kısa sürede atlatır bebişimiz.
sağol canım doktorlar fototerapiye gerek duymadılar bişey olmaz düşer dediler düzenli kontrol ediliyor çok şükür düşmeye başladı
Cok sukur kuzularim uykuda,bende duşumu aldim,bi keyf yapayim dedim kuruldum sicacik petegin yanina,humanami icip yaticam ins,o zamana kadarda kizim uyanir emisiriz oyle yatarim zaten.en kotu gunumuz boyle olsunnnn
ben pamukçuk olmasın diye su veriyorum bi çay kaşığı canım
aman maşallah cici nasılsın iyimisin kuzuların nasıl kaç günlük oldunuz bayadır görüşemedik
Aynennn,uzak kaldim aslinda musait oluyorum bolca firsatta var ama bi turlu dogum hikayemi bile yazamadim,okuyup cikiyorum ilgilendiren alanlari forumda.
Cok sukur iyiyim canim cuma iki haftalik olucaz insallah.ufak bi sariligimiz vardi cok sukur azaldu gibi gorunuste..
İkinci kuzusu olanlar beni anlar sanirim,3 yasindaki oglum inanilmaz buyuk gorunuyo gozume,herseyi anlamasini bekliyorum bazen,onunda daha ufacik oldugunu unutarak..bu konuda biraz keyifsizim,haricinde cok sukur,gayet iyiyiz..
Sen nasilsin? Nobet oldugna gore uykusuz bi vaziyettesin o aşikar :))
canım seni anlamazmıyım benimde 2,5 yaşında kızım var bende ondan büyük biri gibi davranmasını bekliyorum gün içerisinde sonra üzülüyorum uyuyunca anlıyorum oda henüz küçücük bir melek hatta bebek bile sayılır. oğlumda bir ayını bitirdi, çok şükür kırkımızı bekliyorum 1 hafta sonra kırkımız çıkıcak inşallah. uykusuzum yorgunum evde çamaşır bitmiyor Allahın her günü çamaşır yıkanıyor hemde defalarca. bugun diyorumki Allahım bir tek bizim evdemi böyle bu çamaşır?oğlum çok kusuyor, kızım çok kirleetiyor eşim hergün değiştiriyor derken katlamasıydı ütüsüydü en çok vaktimi alan şeyler. yemeğimi bile zar zor yapabiliyorum. oğlum genel anlamda kızımın bebekliğine kıyasla sakin sayılır ama gece 12 den sonra birşey oluyor biraz zorluyor beni. benden haberlerde böyle. ayrıca ikinci sezaryanım birincisinden kat kat zor geçti. iç dikişlerim hala sızlamakta. neyseki zorluğunu unuttum bile. zamanla dikiş sızlamalarıda geçer umarım.
Ayy canim senin halin daha fenaaa..
Bende de camasir olayi cok fazla,oglum cok sukur kirletmiyo pek,kizda 2 gundr kusmaya basladi onuda onlukle cozduk.
Esimde hergun degismiyo kışın,en cok benim camasirim cikiyo cunku cok terliyorum ve degistiriyorum surekli.
Suan makinede kizin kiyafetleri var,yikanmayi bekleyen iki makine daha var ve camasirlikda tika basa dolu,kizinkileri nereye asicam bilmiyorum.kışın evde kurutmak cok zor,yerim olsa kurutma makinesi alicam cok bunaldm.
Benimde ikinci kez sezeryanimdi,3.gun cok fena bel ve baş agrim oldu,oda sicak tutmadigim icin kendimi,onun haricinde cok sukur dikislerimi hissetmiyorum bile.spinalden sonra olur dedikleri baş agrimda yok simdilik.ins,boyle gider,sanada allah kolaylik versin canim bazi kadinlarin ikinci cok daha zor oluyomus gercekten..
canım bende kurutma makinası aldım inanki büyük rahatlık. yerim olmadığı için bizde çamaşır makinasının üstüne kurduk. kurutma makinası alana kadar çamaşırlığı salona getiriyordum 2gün sürüyordu öyle kuruması. bende 2 gündür önlük takıyorum ama mesela bu akşam önlük ıslandı diye yeni önlük takana kadar öyle bir kusmuşki içindeki badisine kadar ıslaktı. zaten minnacık, birde kusuyor benide strese sokuyor dr düzelir dedi. oğlumun yüzünü sivilce bastı onada çok üzüldüm dr kendi kendine geçer dedi, bebeklerin ter bezleri hala anne karnından getirdiklerini salgılıyor dedi. bişeyler dedide o an oğluşu giydiriyordum tek götürmüştüm çokta dinleyemedim. senin bebiş 2 haftalıkmı oldu maşallah kaç kilo doğdu?
kızlar gaz sorunu doğal olarak bizdede var zinc damla bizede çok iyi geldi
burnu tıkalıydı buhar makinesi aldım geçti,
sarılığımız neredeyse bir ayımıza gircez ama yeni düşmeye başladı ilk defa bu hafta 16,7 den 15,3 e düştü çok şükür
göbeğimizde ilk haftada düşmüştü
benim kızım maşallah biraz uslu galiba yazdıklarınıza bakıyorumda benim kızım sadece bikaç gün öyle huysuzluk yaptı oda gaz damlasına başlayınca geçti sürekli meme isteme olayı bizdede var ama saati geldiğinde uyuyor hatta şimdi yatağa bıraktım yarım saattir kendi ,kendine oynuyor :) sıkıntısı olmadığı zaman kucak istemiyor geceleride saat 11 den sabah 5 e kadar uyuyor
işteee geçirdiğimiz günlerin özeti kızlar allah hepimize kolaylık bebişlerimizede sağlık versin
Merhaba kizlar;
Kizim dogdugundan beri foruma girmek cok zor..gecmisleri okumak falan artik luks oldu:) o yuzden umarim bebekleriniz saglikli sihhatli buyuyolardir dilegiyle konuya giricem..
Kizim 26gunluk oldu artik birbirimizin dilinden anlamaya basladik..bizim gaz sorunumuz yok allaha sukur..alttan ustten cok rahat cikario..tabiki genede arada gaz sancisiyla uyanio kucakta gazini cikarip uykuya devam edio..
Uyku duzenimiz gunduzleri herkesinki gibi iyi..alti temiz tok gazi cikmis haliyle 2saat uyuyoruz..sonra uyanip 2saat ayaktayiz bole bole aksam 8e kadar devam ediyo 8den sonra 1ekdr uyumuyoruz..sonra bi yatio 7ye kdr..7de uyanip biraz keyif yapiyoruz..ve klasik gunduz rutinine devam edioruz..ama geceleri banyo yaptirmanizi tavsiye ederim..banyodan sonra deliksiz 8saat uyuyo bnm kizim..
Bizde sorun surekli emsede mama takviyesi yapio olmamiz ozellikle uyku oncesi..sutum cok ama yagsiz..
Birde gobek bagi sıkıntısı var..10.gunde dustu ama hala kaniyo arada gobek deligi..ne zmn tamamen kuruycak bu anlamadim?
Bi soruda benim icin..bu dogum sonrasi kanama ne zmn biticek..cok sıkıldım ped kullanmaktan tahris oldu cildim..
Kizçem uyudukca dha sık girmeye calisicam artik..kendinize ve bebeklerinize iyi bakin:)
canım seni anlamazmıyım benimde 2,5 yaşında kızım var bende ondan büyük biri gibi davranmasını bekliyorum gün içerisinde sonra üzülüyorum uyuyunca anlıyorum oda henüz küçücük bir melek hatta bebek bile sayılır. oğlumda bir ayını bitirdi, çok şükür kırkımızı bekliyorum 1 hafta sonra kırkımız çıkıcak inşallah. uykusuzum yorgunum evde çamaşır bitmiyor Allahın her günü çamaşır yıkanıyor hemde defalarca. bugun diyorumki Allahım bir tek bizim evdemi böyle bu çamaşır?oğlum çok kusuyor, kızım çok kirleetiyor eşim hergün değiştiriyor derken katlamasıydı ütüsüydü en çok vaktimi alan şeyler. yemeğimi bile zar zor yapabiliyorum. oğlum genel anlamda kızımın bebekliğine kıyasla sakin sayılır ama gece 12 den sonra birşey oluyor biraz zorluyor beni. benden haberlerde böyle. ayrıca ikinci sezaryanım birincisinden kat kat zor geçti. iç dikişlerim hala sızlamakta. neyseki zorluğunu unuttum bile. zamanla dikiş sızlamalarıda geçer umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?