2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

biz ikinci hepatit aşımızı olduk ateş falan yapmıyo zaten bebişim çok ağlamadı bile ilk iğneği vururken biraz içini çekti kızardı ama sonra sustu merak etme sadece canının acıdığını düşünmek senin canını yakıyo (( kalça çıkıklı için bize de hastanede 2. ay dediler ama ben göbek bağı için hastaneye gittiğimde çocuk doktoru hazır gelmişken ultrasona da girsin dedi ben de aradan çıksın diye kabul ettim yani 1. ay 2. ay bişi olsaydı doktor çekelim demezdi herhal zaten bişi de çıkmadı.. bütün bebeklerin üstten değil allttan sorunu var ya bizim alttan gazı bi çıkarsa rahatlıyo ama çıkarıncaya kadar beni mahvediyo aç karnına vermediğin sürece pek sıkıntı yok ama ben de korkuyorum rezeneyi çok vermeye bu sefer karnı doyup emmezse vay halime ben içiyorum bol bol

ah ah hiç sorma günlerce normal doğum bekle yürüyüşler yap son anda böyle olsun gerçekten seni anlıyorum çok can sıkıcı bir durum,
:

canım seni çok iyi anlıyorum bende hep normal doğum yapıcam diye alıştırmıştım kendimi doktorum sezeryan deyince çok morelim bozulmuştu

Sağolun kızlar..beni en iyi siz anlıyorsunuz..hayırlısı olsun diyorum ama....karamsarım biraz. doğum sonrasında yaşayacağım sıkıntıları düşünüyorum..siz atlattınız mı? bide benim ev kalabalık olacak. şimdiden hem annem hem kv burda. kv moralimi bozmak içi herşeyi yapıyor..neyse başınızı ağrıttım...bebeğimi kucağıma alınca herşey güzel olacak demi..

Artik asilar eskisi gibi ates yapmiyo canim,usg de bize 1 bucuk aylikken yapilicak dediler.

kızlar bugün kızımın maşallahı var eşim eczaneden sab simpleks almış bir de 2 gündr sürekli sıcak su torbası ve karnına masaj yapıyoruz ondan sanırım gazını çıkartıyo ve bugün beni şaşırtarak sabahtan beri 2 saat aralıklarla uyanarak emip uyuyo tabi meleğim gece şeytana dönüşecekmi bilmiyorum ama dün gece de fena değildik onun sancılar içinde kıvranmasına dayanamıyorum evde tek başına çıldırcak gibi oluyorum bir de 22 gündür sokağa çıkmayınca (camdan bile bakmadığım günler oldu) sanki günler hiç geçmeyecek gibi geliyo ama burdaki arkadaşlardan güç alıyorum sorunlarımız ortak ve en iyi bizi biz anlıyoruz

2.5 saattir uyanmıyo maşallah ama ben şimdi yatacam ya kesin mızırdanır benim kız :)))

maşallah prensesine canım allh kavuştursun bu arada anne tabiside özlenmezmi insanın yanında bugünlerde annenin olması ii oluyor canım ben yanlızım ama canım annem doğumdan sonra 2gün kalabildi bacağındaki damarın teki tıkanmış eşimde saolsun 1 hafta izin aldı ben doğum yapınca sonra işe gitti annem yanımda pek kalamadı aman annem ii olsunda ben tek başınada idare ediyorum eşimin iş yeri taşındı mesailere kaldı hep yinede kalıyor en zoruda dışarı çıkamıyorsun bişeye ihtiycım oluyor gidip alamıyorm en basiti kızım yılbaşı çekilişi yapmışlar okulda birbirlerine hediye alıcaklar ben nasıl çıkıpta alıcam eşim ben gider alırım diyor neyse biraz büyüyene kadar idare edicez eşimin tarafı burdalar ama bişey beklmeiyorum gölge etmesinlerde yeterli...bu arada bizde cuma günü aşıya gidecez oğluşum canı yanmaz inşallah...

allah bi avazda kurtarsın inşallah aman sorma insan doğumdan sonra bebeğini daha bir koruma iç güdüyle harekt ediyor keşke yanlız kalabilsen hani ilk günler değilde en azından 2 hafta sonra filan insan yanlız kalınca daha bir anneliğin tadına varıyor az sıkıcan kendini canım inşallah sorunlar yaşamazsınız... sen bebeğne odaklan canım geris fasa fiso....benim arada görümcem geliyordu işte doğumdan 8gün sonra bigün yine geldi ama bebeği uyandırıyor sonarad bana laflarını sokup gidiyordu neyin kıskançlığıysa ben uyandırcam sen bakacaksın gibi mesela laf sokmaları bigün akşam yine geldi bebeğimi yeni uyuttumdu o gün gündüze geldi bebeğimi uyandırdı gitti akşamda uyandırmaya çalıştı bende abla uyuyor yazık dedim eşimle laf dalışı yapıyordu baktımki oğlum zıplamaya başladı uykusunda okdar çok bağırıyorduki eşime ben uyandırcam sizde bakacanız filan sizimi düşüncem diyordu görümcem bende abla günah bak dedim gecede uyumuyor seversin uyanınca dedim bana apzına geleni saydı ne hayvanlığım kaldı ne başka bişey sonra apartmanda devam etti defoldu gitti o günden snra yüüz yok gelmeye bende gelmesin istiyorum zaten gelmiyor inanınki okadar rahatımki bebeğim istediği gibi uyuyor o kavgada sütüm kesilmişti bende takmıycam dedim sütümaz da olsa gelmeye başladı şükür arada sma goldda veriyoum oğluşumun fındığı saolsun ...

canım ya,bozma moralini,mesafeli davran,kendiliğinden giderler belki

sorma canımya benimkide gündüz arada uyuyor saolsun beni emzik niyetine kullanıyor bende çok daldığında yalancı emzik veriyorum öyle uyuyor ağzı hiç boş kalmıycak paşamın..
dün gece dediğim gibi oldu ama yattım uyandı sıpam :))) sabahın nurun da da dikti beni ayağa babasını işe gönderdik yattı hanfendi ama o yalancı emziği icat edenden ALlah razı olsun ne mübarek bi eşya yahu :))))

şok oldum görümcene yahu yazık değilmi ya bebeğine pes valla ya senin oğlun tamam kıskanıyo anladık onun da yeğeni ya kardeşinin çocuğu insan kıyamaz be amaaan iyi olmuş bi yandan da tamam biraz sıkıntı olmuş ama kurtulmuşsun işte kendi yaptığı yanına kalmış

bende çok ağlamıştım halen de ağlıyorum canım üstelik benim annem doğumdan beş gün sonra gitti ondan beri yalnızım
evet canım çok zor olacak benim içinde yine alışırım heralde yanlızlığa enazından kızım yanımda artık eskisi gibi tamamen yanlız değilim
Bebişimin bağırsak gelişimi beni benden etti. gece uyku yok. gaz sancısından memeyi dahi almıyo bebişim. sağıp veriyorum bazen. 2-3ay böyleyiz allah yardımcımız olsun...
benim kızımda iki gündür çok kıvranıyor dün kakasını bile yapmadı karnı öyle şiştiki en sonunda gece bende onunla birlikte ağlayacaktım bezi yine temiz diye ama ağlamama kalmadı bi yandan küçüğünü bi yandan kakasını yaptı derin bi oh çektim öyle rahatladıkki yatakta iki saat oynadık sonrada uyuduk
canım gerçekçi olmak gerekirse kv ekstra sabretmen gerekecek
çünkü doğumdan sonra insan baya bi hassas oluyor
ben kendi annemle bile tartşmıştım ama iki haftaya kadar o sinirlilik halide geçiyor merak etme

canım allah şifa versin anneciğine
allahtan sende kurtuldun hasta görümcenden anladığım kadarıyla eşinde seni anlayan biri o konuda şanslısın
benim dışardan bişey alma gibi sorunum yok her zamanki gibi eşim alıyor
senin işinde zor gerçekten iki çocukla allah kolaylık versin canım

selam şekerler nasılsınız bebişlerinizde umarım iyidir .. biz tam 1 aylık olduk
anammm 1 aydır uykusuz geceler ,.maşllh gelişimimiz iyi gidiyor da
şu gaz sorunu benide kzımıda çıldırtıyor bağırsakları bir düzene girseydi

biz daha kalça çıkıklığı için baktırmadık
canım rezene çayını günde 100 ml verebilirsin ama bir anda deyil ara ara ..bende gaz ve kabızlık sorunu yaşıyorum kızımda.beslenme uzmanına sorsum 100 ml ver dedi
kabızlıktan neler çekiyorum ben zeytinyağı ve kulak çöpü yardımıyla uyarıp yaptırıorum..doktor şurup verdi şurup sayesinde yapıyor
bi kaç ay sonra düzelir diolar

Selam kizlar;
Bugun kizim 1aylik oldu:)emiyoruz uyuyoruz buyuyoruz..
Kaka kismina gelirsek bu hafta ilk defa 4gun kaka yapamadi..
Gazli ama gazini cikarabilen bi bebek olmadina ragmen dun gece ikinmaktan uyuyamadi kizim..
Allahtanki biraz once azcik kaka yaptida derin uykuya daldi hemen..

İlk dr kontrolumuzude olduk dun..hicbi sorunumuz yok..saglik ocagina gidip asimizi olmamiz gerek simdi..

Birde haftasonu kizima mevlut yapicas onun telasindayim..kizim uyudukca arada bisiyler yapmaya calisiorum..
Malum 15gunlukken basbasa kaldik bizde bebisimle..

ben de bitki çayı vermek istiyorum kuzuma ama 2 aydan önce verilmemesi gerektiğini okudum,doğru mu ki? Versem rahatlar belki ama ya bir şey olursa diye cesaret edemiyorum.

Selam kizlar,

Ancak yazmaya firsat bulabiliyorum - kucuk bir lohusa depresyonu atlattim da - hiiii bebek cok minik bisimis ve cok sorumlulukmus ya yanlis yaparsam v.s. krizi :))) gogus ucu yaralarindan aglayarak emzirme. Sonra 8. gunden grip bulasan melegim. Aman siz siz olun azicik aksiran tiksiran bile olsa yaklastirmayin. Bunun usumekle alakasi yokmus tamamen virusle bulasiyomus grip, nezle. Ve solunumla bulasiyomus odasina bile sokmayin. Cok zor atlatti minigim ama simdi iyi:))

Yavrus kizina bayildim, ne kadar gur saclari var meleginin masallah

Seastire cok gecmis olsun ilk gunler biraz zormus ama cok sukur boncuk gibi harika bir oglun olmus. Biraz kendi yolunu cizen bi minik olacak galiba hati hayirlisi )

Kizlar herkese hayirli olsun gule gule buyutelim hepmiz, herseyi okumaya firsatim olmadi.

Gozde capaklanma bizde de olmustu anne sutuyle sil dediler yaptik - iyilesmedi. Doktorumuz yapmayin iyice yayarsiniz enfeksiyonu dedi. Gunde 4 kez bir defa tobrex damla verdi ama goze hicbir sey surulmeyecek cunku silme hareketi enfeksiyonu yayar dedi. Damlatin akani yanagindan silin diye anlatti gercekten 1 gunde gecti. Aman kulaktan dolma bisiler yapmayin goz onemli ve daha cok kucukler.

Ve aman viruslere dikkat((

sorma canımya o yalancı emzik resmen kurtarıcım oluyor yoksa göğüslerimin uçları acımaya başladı ee sabah kalkıyor yatana kadar ağzındaydı bide uykusundada ağzı açık devamlı meme arıyordu..bulamayıncada uykusunda 2eli ağzında oluyordu...oo senin haımefendide benim prensim gibi tam ben uyucam ayaklanıyor... çok fenalar çokkk

saol canım ii dileklerin için eşim eskiden bişey almazdı herşeye ben koşardım o saolsun çalışıp bana para getirir bende nereye ne ödemesi yapılcaksa ben yapardım şimdi alışık değilim ya garibime gidiyor şimdi ben ne lazımsa gidip alıyor dün gece mesaideydi yine çörekotunun süt yaptığını duydum telefon etti söyledim garibim gece 11.30da gitmiş çörek otu satılan biyerden bulmuşta getirdi ...görümcemde kendi yaptı kendi buldu ruh hastası kadın bide 50 yaşında olgun olucak güya çocukça hareketler eltim üst katımda oturuyor ona geliyor sesini duyuyorum inanki kendini okadar soğutmuşki sesini bile duymak istemiyorum ...eşimde hayret üzüldüğümü anladı dedimki böyle olucaksa bu evi kiraya verelim başka yere gidelim dedim eskiden tmm derdi geçiştirdi şimdi bana sen nasıl istiyorsan yazın bakalım biyer dedi...üstte eltim etrafımda hep eşimin sülalesi inanki olmuyorhepsini idare ettim senelerce ama bende artık 35 yaşında 2 çocuk annesiyim dünkü çocuk değilim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…