2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

bişey kullanıyormusunuz geçmesi için canım kendiliğinden mi geçermiki yoksa
bilmiyorumki canım bugün dr gitcez onuda sorcam ama bişey olacağını sanmıyorum

ne anlayışsız insanlar ne var yani evin adamı değilmi otursunlar eşide varmış hem

merhaba arkadaşlar demir damlası olarak ne kullanıyorsunuz sağlık ocağı bize monovit d3 verdi başka damlalar var mı acaba

D vitamini canım o,demire birkaç ay sonra başlayacaklar

Valla cildircam kvalide dolaplarimda neyin nerde oldugunu dipte kosede ne varsa ogrenmis ki benim evime ilk defa geliyo her tarafi kurcalamis ben uyurken demekki bu nasil istir ya bana su varmi diye soruyo ben yok olmasi lazim diyorum o ben bi yerde gordum vardi diyo ve kalkip bakiyo bide bu nasil bi istir arkadaslar...

Ben mi buyutuyorum yoksa ????

bu kadınların merakı beni öldürüyor zaten.Kvalide olmadığı halde bakanlar da var malesef

kızlar sallayın kaynanalrınızıı benmkidehergün işte ncıkınca ugryıp yardım etcekti tırttttttttt 3-4 günde bir geliyo 1 saat bebege uzaktan bakıp gidiyoo
banada laf sokuyoo öpmüyoo vsss
bnmde canıma minnet iyi oldu
fırsat bu fırsat işteee
takmayın kafanızaa ben cok taktım vücut direncim düğştü enfeksiyon oldu bak antibiyotik kullanıyeum şimdi vücut dökünce napcan

şimdi annemdeyim 40 ım cıkana dek burda kalıcam hem yardımcıda oluyoo ne güzel hersyimde hazırr
ohh vallaa kafam rahattt burayada gelemez diye düşünyorum annem cok tepkili çünküü haklı olarakk

Benim kaynanam bi 15 gun bakti bana bakmak nasil yemegimi filan onume kadar getirdi... ama musafirligin son gunlerinde yemek yapmamaya baslamisti.. simdi benim evimde benimle birlikte acaba ben ona baktim 15 gun o da bana hizmet mi etsin diyo evde hic ir is yaptigi yok... paso yatiyo.... yattigi yatagi bile ben topladim bugun...
Ayyy keske beninkide gelmeseydi canim ya....

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar 9 aydır hep okuyorum hiç yazmamıştım hep takipteydim sizleri çok şükür benim kızımda doğdu aralık tı bekletimiz 28 kasımda doğdu.
sizlerle aynı şeyleri yaşıyorum uykusuz geceler ve gaz sancıları sizlere bikaç sorum olacak
1-kızımın burnu tıkandı doktor tuzlu tarzı bişey verdi sanırım siz serum diyorsunuz açıldımı tekrar kullanılmıyor içinde bikaç tane şişe var bunu kullanan varmı burna kaç damla damlatıyorsunuz herhangi zararı varmı.
2- devit 3 vitamini sanki kızımda daha çok gaz sancısı yaptı sizlerdede böyle bir durum varmı
3-bide kalça çıkıklığı muayenesi 10 günlükken ultrasondan yapıldı normal dendi.ama sağlık ocağındaki aile hekime bebek zayıf diye sanırım ben tam anlamadım ve çok erken yapılmış tekrar muayene yaptırın ama çocuk doktoruna değil ortopediye gidin dedi.ben bunu çocuk doktoruna söyleyince tekrar baktı ve kızdı bişeyi yok çocuğun dedi ama aile hekimi kurt soktu içime resmennn.sizlerde muayene ne zman ve nasıl yapıldı sadece ultrasondan mı bakıldı.
4- bebeklerimizin kırkı çıkınca huyları değişir daha normal hayata uyum sağlarlar deniliyor deneyimli anneler bu doğrumu acaba.

merhaba canım Allah analı babalı büyütsün kızceğizini inşallah:) sorulara gelince benim kızında ilk başlarda burnu tıkandı ben serum fizyoloji al diye gönderdim eşimi o bi sprey almış gelmiş sadece bi kere sıktık çünkü bebek ilk doğduğu sıralarda bebeğin burnunun tıkanması gayet normalmiş bebek anne karnında su içinde olduğu için burnunu temizliyomuş ve sümük üretiyomuş:)) benim kızın bazen burnundan garip garip sesler çıkıyo korkuyodum hasta oldu diye ama annem yok öyle bişey dedi ki gerçekten de burnu arada tıkanır gibi oluyo ama kuru sümükten başka bişi yok:)) devit 3 ün gaz yaptığını sanmıyorum vermediğn bi gün oldu mu bi gün verme bakalım sakin olacak mı bi de internetten araştır başka gaz yaptığını düşünen var mı diye, kalça çıkıklığı meselesine gelince benim kızın göbeği hemen düşmedi biz de çocuk doktoruna götürelim dedik 1 aylıkken götürdük o da hazır gelmişken kalça çıkıklığına da bakın dedi ultrasonda baktılar. bi kaç değer söylüyo ultrason doktoru ona göre normal diyolar işte bana da sağlık ocağında 2 aylıkken kalça muayenesini mutlaka yaptır dedi.. biz 1 aylıkken yaptırdık ultrason doktoru zaten bayağı kurcalıyo bacaklarını kalçasını falan bakıyo yani.. bugün benim kızın 40 ı çıktı:))) annem huyu değişecek gazı azalacak doğduğunu yeni anlayacak dedi.. benim kız zaten koak değil ve gerçekten gece hep emip uyuyo ama saba sabah 7 de gözleri fıldır fıldır:)) ben deneyimli annemden öğrendim bunları bakalım diğer anneler ne diyecek :)

kızlaaar ben bu topic'i yeni keşfettim hepiniz meğer burdaymışsınız

bende ciddi bir lohusalık depresyonu yaşıyorum... ama burada yazdıklarınızı okuyunca nasıl rahatladım anlatamam. hepimiz üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz öyle değil mi

iyi ki varsınız

bebişin hoşgeldi...
devit 3 konusunda benda aynı şeyi düşünüyorum gaz yapıyo ama çok önemli sakın kesme ben düzgün vermedim ve dr gelişim geriliği var dedi kalçada gelişim geriliği varmış bir aylıkken ultrasona baktılar çift bez takıcaz 1 ay erken tedavi çok önemli emin dğilsen bir başka dr götür 40 ımız çıkmadı tek ümidim huylarının değişmesi

kızlar nolur yardım edin

bebeğimin gazı bitmek bilmiyor iki güne bir acildeyiz yapmadığım şey kalmıyor çıkaramıyor kuzum fitil lavma herşey yapılıyor o an rahatlıyor yine gaz gaz metsil kullandım rezene kullanıyorum kimyon yediğime içtiğime dikkat ediyorum saatlerce kucağımda gazını çıkarmaya uğraşıyorum zeytin yağ ile ovalıyoruz babs diye şurup kullanıyoruz yok yok geçmek bilmedi dün hastanede o ağladı ben ağladım yengem yanımdaydı Allahtan yazarken bile gözyaşlarımı tutamıyorum nacapam ben herkes ayrı akıl vermeye çalışıyor ağzı olan konuşuyor çok bunalttılar beni tavsiye edebileceğiniz bana çok iyi geldi diyebileceğiniz damla yada şurup varmı ?

cnm ben de senin gbiyim kızım çığlık çığlığa ağlıyor kucakta da memede de durmuyor..
om x kullanıyorum ama anlamadım yarıomu yaramıo mu

Bize doktor bu konuda bir suru ilac var deneyip bakacagiz ona gore devam edecegiz dedi. Lactazim diye bir damla verdi bu sutun kolay hazmedilmesini saglamak icinmis, bir sure kullandim pek bir ise yaradigini dusunmedigim icin biraktim. Ayrica onunla beraber sab simplex de kullandik o fena degildi. Bir de yengrm verdi nurse harveys in surubunvar bitkiselmis, su anda sadece onu kullaniyorum o da ise yaiyor mu emin degilim ama cok ciddi bir sorunumuz yok gibi omyuzden duzenli de kullanmiyorum. Degisik ilaclari deneyip size uygun olanini bulacaksiniz.

Kizlar merhaba hepinize..umarim bebisleriniz saglikli huzurlu buyuyolardir:)malum gecmisi okuyamiorum rahat vermio.
Bugun 40imiz cikti bizim..emiyoruz buyuyoruz..ilk ay kontrolumuzu olduk asimizi olduk..4070gr dogdu 5570gr olmus defne..3cmde uzamis kizim 57cm olmusuz..herseyimiz iyide 4-5gunde bir yapio kakayi.ama allahtan sancisi agrisi olmuo..dr normal dedi:S sizlerde durum nedir? Yaparken o kdr ikinioki kipkirmizi kesilio..ama kivam olarak normal..
Birde bu dogum izni uzamis diyolar dogrumudur?bizleri etkiliomu?

Defnemin hepinize selami var:)

Eklentiler

• $IMG_20130106_142207.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 48

bebeğin hayırlı olsun gülegüle sağlıkla büyüt canım..benim kızımda 17 günlük oldu bebeğimin aşırı gaz sancısından ne kendi nede ben uyumuyordum sabaha kadar aynen bende kızımla birlikde ağlıyordum rezene,kimyon,mettürücezsil damla hepsini denedim bi işe yaramadı enson dr kontrole götürdüm sağolsun başka damla verdi şimdi bebişim daha iyi arkadaşım damlanın adını yazayım sor dr öyle al ben memnun kaldım ama yine sen sor...üstelik benim bebişim çok zayıf doğdu ve hiç kilo almamış buna çok üzülüyorum cuma tekrar dr götürücez inş.ozamana kadar kilo alır yoksa mamaya başlamamız gerekiyormuş damlanın ismi sab simplex canım şimdi bebeğim daha ii sende sor dr öyle al

Canim ben ilac kullanmiyorum ama aci elma yagi kullaniyorum sancisi oldugu zaman gobeginin cevresine ve topuklarina suruyorum geciriyo bi dene istersen.. Emzirdikten sonra mutlaka gazini cikariyorum yoksa bagirsaklari miril miril otuyo :)))

Devit 3 gazi bilmem de mide bulantisi yapiyo kuzuma ne zaman versem oggg diyip cikariyo bunun acd3 olani varmis o portakalliymis iyiymis tadi bu biterse onu denicem ben icinde hem a hem c hem de d vitamini varmis..

Devit 3 gazi bilmem de mide bulantisi yapiyo kuzuma ne zaman versem oggg diyip cikariyo bunun acd3 olani varmis o portakalliymis iyiymis tadi bu biterse onu denicem ben icinde hem a hem c hem de d vitamini varmis..

benim kuzum gazı çıksın diye o kadar çok şey içtiki sab simpleks, zinco, om-x devit 3'e tepki vermiyo canım kızım içim gidiyo onu kıvranırken görmeye

canım yavruşun ne de çok canı acıyordur sezaryenden sonra gaz çıkarıcam diye uğraşırken ben de hep kızımı düşündüm o da çekerse bu sancıları diye berbat birşey

tavsiyeme gelince... bir avuç dut kurusunu bir su bardağı tatlı suyun içinde kaynat bir çay kaşığı bebişe ver geri kalanını sen iç dutları da ye. ben iki gündür yapıyorum kızım çok rahatladı :) inşallah sizde de işe yarar. hem gaz gideriyor hem de süt artırıyormuş...

yerim ben defneyi ayyyy Allah ım ne tatlı olmuş maşallah tebarekallah

kilosu çok iyi canım benim kızım 2910 doğduğu için bolca maşallah diyorum böyle kiloları okuyunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…