- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
kızlar nolur yardım edin
bebeğimin gazı bitmek bilmiyor iki güne bir acildeyiz yapmadığım şey kalmıyor çıkaramıyor kuzum fitil lavma herşey yapılıyor o an rahatlıyor yine gaz gaz metsil kullandım rezene kullanıyorum kimyon yediğime içtiğime dikkat ediyorum saatlerce kucağımda gazını çıkarmaya uğraşıyorum zeytin yağ ile ovalıyoruz babs diye şurup kullanıyoruz yok yok geçmek bilmedi dün hastanede o ağladı ben ağladım yengem yanımdaydı Allahtan yazarken bile gözyaşlarımı tutamıyorum nacapam ben herkes ayrı akıl vermeye çalışıyor ağzı olan konuşuyor çok bunalttılar beni tavsiye edebileceğiniz bana çok iyi geldi diyebileceğiniz damla yada şurup varmı ?
Kizlar merhaba hepinize..umarim bebisleriniz saglikli huzurlu buyuyolardir:)malum gecmisi okuyamiorum rahat vermio.
Bugun 40imiz cikti bizim..emiyoruz buyuyoruz..ilk ay kontrolumuzu olduk asimizi olduk..4070gr dogdu 5570gr olmus defne..3cmde uzamis kizim 57cm olmusuz..herseyimiz iyide 4-5gunde bir yapio kakayi.ama allahtan sancisi agrisi olmuo..dr normal dedi:S sizlerde durum nedir? Yaparken o kdr ikinioki kipkirmizi kesilio..ama kivam olarak normal..
Birde bu dogum izni uzamis diyolar dogrumudur?bizleri etkiliomu?
Defnemin hepinize selami var:)
kızlar nolur yardım edin
bebeğimin gazı bitmek bilmiyor iki güne bir acildeyiz yapmadığım şey kalmıyor çıkaramıyor kuzum fitil lavma herşey yapılıyor o an rahatlıyor yine gaz gaz metsil kullandım rezene kullanıyorum kimyon yediğime içtiğime dikkat ediyorum saatlerce kucağımda gazını çıkarmaya uğraşıyorum zeytin yağ ile ovalıyoruz babs diye şurup kullanıyoruz yok yok geçmek bilmedi dün hastanede o ağladı ben ağladım yengem yanımdaydı Allahtan yazarken bile gözyaşlarımı tutamıyorum nacapam ben herkes ayrı akıl vermeye çalışıyor ağzı olan konuşuyor çok bunalttılar beni tavsiye edebileceğiniz bana çok iyi geldi diyebileceğiniz damla yada şurup varmı ?
Kvalideler 10 ocakta gideceklermis :)) esime biletleri al dediler :)))
kızlar nolur yardım edin
Kizlar merhaba hepinize..umarim bebisleriniz saglikli huzurlu buyuyolardir:)malum gecmisi okuyamiorum rahat vermio.
Bugun 40imiz cikti bizim..emiyoruz buyuyoruz..ilk ay kontrolumuzu olduk asimizi olduk..4070gr dogdu 5570gr olmus defne..3cmde uzamis kizim 57cm olmusuz..herseyimiz iyide 4-5gunde bir yapio kakayi.ama allahtan sancisi agrisi olmuo..dr normal dedi:S sizlerde durum nedir? Yaparken o kdr ikinioki kipkirmizi kesilio..ama kivam olarak normal..
bebeğin hayırlı olsun gülegüle sağlıkla büyüt canım..benim kızımda 17 günlük oldu bebeğimin aşırı gaz sancısından ne kendi nede ben uyumuyordum sabaha kadar aynen bende kızımla birlikde ağlıyordum rezene,kimyon,mettürücezsil damla hepsini denedim bi işe yaramadı enson dr kontrole götürdüm sağolsun başka damla verdi şimdi bebişim daha iyi arkadaşım damlanın adını yazayım sor dr öyle al ben memnun kaldım ama yine sen sor...üstelik benim bebişim çok zayıf doğdu ve hiç kilo almamış buna çok üzülüyorum cuma tekrar dr götürücez inş.ozamana kadar kilo alır yoksa mamaya başlamamız gerekiyormuşdamlanın ismi sab simplex canım şimdi bebeğim daha ii sende sor dr öyle al
Canim ben ilac kullanmiyorum ama aci elma yagi kullaniyorum sancisi oldugu zaman gobeginin cevresine ve topuklarina suruyorum geciriyo bi dene istersen.. Emzirdikten sonra mutlaka gazini cikariyorum yoksa bagirsaklari miril miril otuyo :)))
canım yavruşun ne de çok canı acıyordursezaryenden sonra gaz çıkarıcam diye uğraşırken ben de hep kızımı düşündüm o da çekerse bu sancıları diye berbat birşey
tavsiyeme gelince... bir avuç dut kurusunu bir su bardağı tatlı suyun içinde kaynat bir çay kaşığı bebişe ver geri kalanını sen iç dutları da ye. ben iki gündür yapıyorum kızım çok rahatladı :) inşallah sizde de işe yarar. hem gaz gideriyor hem de süt artırıyormuş...
yerim ben defneyi ayyyy Allah ım ne tatlı olmuş maşallah tebarekallah
kilosu çok iyi canımbenim kızım 2910 doğduğu için bolca maşallah diyorum böyle kiloları okuyunca
canım bize bi arkadaşım tavsiye etti sab simplex aldım çok iyi geldi nasıl acı çektiğini biliyorum bizimde olmuştu eczacıda sordu hatta doktor mu yazdı diye bizde arkadaş tavsiyesi dedik çok iyi söylemiş çok etkilidir hemde bitkisel olduğu için zararı olmaz demişti günde 3 kere 7 şer damla veriyorum tatıda güzel kızım dudaklarını yalıyor verince
benim oğlumunda şiddetli gaz sancıları vardı doktorumun önerisi ile günde 4defa 7 damla sab simplex kullandık birde tribudat oral süspansüyon şurup kullandık bu şurubu emzirmeden yarım saat önce 1 çay kaşığı verdik sabah akşam ve tüm yemeklerimi kimyonlu yaptım şimdi bebeğim 43 günlük ve gazınıda kakasınıda rahat rahat yapıyor çok şükür sende bu ilaçları doktoruna danış istersen ben çokkkkkkkkkkkk faydasını gördüm seninde bebişin en kısa zamnada bu gaz sorunundan kurtulur inşallah
canım çok geçmiş olsun.Gazın ilacı olduğuna inanmıyorum,tek ilacı zaman.Diğer verdiklerimiz sadece içimizi rahatlatıyor bence ama bebeğe bir faydası olmuyor.Böyle düşündüğüm halde ve büyük oğlumda tecrübe ettiğim halde yine de bir şeyler kullanıyorum.Biogaia diye bir damla kullanıyorum ben.Nurse harveys'ten memnun olan çok kişi biliyorum,dene istersen.Karnını çok sıcak tut,zeytinyağı sürüp bir bezle sar.
ooo maşallah fıstığa.Doğum izni netleşmedi canım,ben de sabırsızlıkla bekliyorum
canım gwrçektan en sinir olduğum şeydir evimin karıştırılması ve eşyalarımın yerinin değiştirilmesi allahtan kurtuluyosun hadi gözünaydınValla cildircam kvalide dolaplarimda neyin nerde oldugunu dipte kosede ne varsa ogrenmis ki benim evime ilk defa geliyo her tarafi kurcalamis ben uyurken demekki bu nasil istir ya bana su varmi diye soruyo ben yok olmasi lazim diyorum o ben bi yerde gordum vardi diyo ve kalkip bakiyo bide bu nasil bi istir arkadaslar...
Ben mi buyutuyorum yoksa ????
güzelim bende serum fizyolojik damlatıyorum kızımın burnunamerhaba arkadaşlar 9 aydır hep okuyorum hiç yazmamıştım hep takipteydim sizleri çok şükür benim kızımda doğdu aralık tı bekletimiz 28 kasımda doğdu.
sizlerle aynı şeyleri yaşıyorum uykusuz geceler ve gaz sancıları sizlere bikaç sorum olacak
1-kızımın burnu tıkandı doktor tuzlu tarzı bişey verdi sanırım siz serum diyorsunuz açıldımı tekrar kullanılmıyor içinde bikaç tane şişe var bunu kullanan varmı burna kaç damla damlatıyorsunuz herhangi zararı varmı.
2- devit 3 vitamini sanki kızımda daha çok gaz sancısı yaptı sizlerdede böyle bir durum varmı
3-bide kalça çıkıklığı muayenesi 10 günlükken ultrasondan yapıldı normal dendi.ama sağlık ocağındaki aile hekime bebek zayıf diye sanırım ben tam anlamadım ve çok erken yapılmış tekrar muayene yaptırın ama çocuk doktoruna değil ortopediye gidin dedi.ben bunu çocuk doktoruna söyleyince tekrar baktı ve kızdı bişeyi yok çocuğun dedi ama aile hekimi kurt soktu içime resmennn.sizlerde muayene ne zman ve nasıl yapıldı sadece ultrasondan mı bakıldı.
4- bebeklerimizin kırkı çıkınca huyları değişir daha normal hayata uyum sağlarlar deniliyor deneyimli anneler bu doğrumu acaba.
canım sanırım bulmuşsun çareyi gözünaydın :)kızlar nolur yardım edin
ayyy yesinler senin kokoş şey maşallahKizlar merhaba hepinize..umarim bebisleriniz saglikli huzurlu buyuyolardir:)malum gecmisi okuyamiorum rahat vermio.
bence eşine kızma canım o ne yapsın bu yaştan sonra huylarını değiştirecek değiller ya eşinde en doğrusunu yapıyor he deyip geçiyorCanim kizim her zaman oldugu gibi yemek zamani uyandi.. herkes yemege oturdu emziriyolar ya yemeklerini yediler bi ben kaldim geriye.. Bu arada firsati da degerlendirdi kbaba ve kvalide yemek masasinda beni esime cekistiriyolar. bi onceki gun yemek yaptim kvalide begenip yemedi bi gun bekledi yemek bende doktum esime fisir fisir bunu soyluyolar ben duyuyorum. Esim yemegini bitirdi kizimi aldi. tabi emdigi icin malum gazi var.
Benim minik canavarin gaz sancisi var emziriyorum bagiriyo kucagima aliyorum bagiriyo banyo yaptircam bagirmasinin gecmesini bekliyorum ama ciglik ciglik sagolsun hic bu kadar aglamadi... Esim aldi onun kucaginda da agliyo kbaba daldi olaya emzirsin karin cocuk ac ne gaz sancisiymis dedi eskiden boyle seyler yoktu bi de bunu cikardiniz dedi..
Ben esime ne yapsak suc oluyo dedim ve mutfaga gittim esim babasina yuklendi sonra kizim gazini cikardi bak dedisi gazi varmis dedi ben de gitde soyle dedim esim tamam uzatma dedi bende bana degil babasina laf soylemesini soyledim. Anlamiyo ne yapayim dedi ve babasi hala soylenmeye devam ediyomen yeter artik dedi babasina...
Aksamdan beri yuzune bakmiyorum babasinin ve suanda da odamda kizimi uyutuyorum uyuyacagi zaman biraz miziklaniyo hala yan odadam dedikodumu yapiyo seslerini duyabiliyorum...
Ben bunlari hic boyle bilmezdim ic yuzleri ortaya cikti...
Beni en cok uzen taraf Esim bile benim dedikodumu yapmalarina izin veriyo susturmuyo ailesini...
Ya ben tasicam kbabaya soylediklerini hep duydum ayip 60 yasindaki adamsin diycem !!!!!
selam kızlarr
su kırklarımız cıkınca hakkaten bebekler düzene giriyomu yaa
annem evet tabikii dediii
bakalım nolcakk
kızlar bebişlerinizin boyunları veya yzü isilik olduysa bebek yağı sürün birde pudra.
benimoğlanın boyunlarında da vardı baya bunları uyguladım hafifledi.
günde bikaçkez yapın geçer..
cnm ben de senin gbiyim kızım çığlık çığlığa ağlıyor kucakta da memede de durmuyor..
om x kullanıyorum ama anlamadım yarıomu yaramıo mu
selam kızlar. hafta sonu kırkımız çıktı. uykumuz düzenli ama bu aralar kabızlık sorunu yaşıyoruz.dün kansuk fitil aldık faydası oldu çok şükür. gazı için de masaj yapıyorum çoğunlukla sorunumuz olmuyor ama eskisi kadar rahat çıkaramıyor. sizlerin sorunlarını da okudum ama geç kaldığım için cevap yazmıyorum hepinizi öpüyorum.
Özellikle de DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULANLARI ...
gözün aydın şimdiden canım
selam kızlarr
su kırklarımız cıkınca hakkaten bebekler düzene giriyomu yaa
annem evet tabikii dediii
bakalım nolcakk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?