2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

Sagol canim senin yazini okuyunca benimde moralim yerine geldi yojsa gungur gungur aglayasim var ( moral sifir malesef melegimi boyle gormek beni uzuyo ki daha 36 gunluguz. Allah hepimizin melegini bagislasin ve riziklarini artirsin

,
canım gecmiş olsun ((
biz birtanesii hasta olunca mahvoluyruz sen 2 taneyle naası ugrasıyrsunn (
inşş hemen atlatırlar

canım en iyisi uyku su ve sakinlik
kafan rahat değilse stresliysen ne yapsan boşşş
bana aynısı olsuu sütüm giiyrdu
annem hemen aldı yanınaaa
bol bol çorba iç
hoşaf içç
birde anne sütünü artırıcı caylar var onlardan al hemen

bebeğin uyudugunda hemen uyuuu sendeee

Canim dunden beri yapmadigim kalmadi en sonunda annemin tavsiyesi ile kuru sogan yedim midem agriya agriya hic hayatta yemem. Yedikten sinra gogus uclarimda karincalanma oldu 2 saat sonra da az az sutum gelmeye basladi...
Annelerimiz de olmasa ne yapcaz bilemiyorum keske benimki de benim yanimda olabilseydi...

En sonunda dusman isgalinden de kurtultum kvalideler gitti bugun icimden bi ohhhh diyesim geldi eve huzur geldi sanki....
Tabiki gelecekler ogullarinin evi ama ceneleri dursun bari... Neyse unutayim o gunleri de huzurun tadini cikarayim ben en iyisi...

Formda bana destek olan tum annislere tesekkurler... Gercekten birbirimizi yakindan tanimasakta birer dost gibi olduk ve sikintilatimizi hepbirlikte atlatmaya calistik cok cok cok sagolun kizlar iyiki varsiniz :))))

Bu arada annemden onemli notlar sut az geliyosa kuru sogani salata gibi yapip yicekmisiz yada inciri tereyaginda kavurup sut ile pisirip yiyecekmisiz o zaman sut artiyomus.. Ben kuru sogani denedim gercekten yapiyo.. Bugunde inciri denicem...
Bi de netten bi duyum dut kurusu suda haslanip yenirse de sut artiyomus..

kızlar dün kırkımızı uçurduk her ne kadar mantıksız gelsede yine de kırk uçma olayını da yaptık bi kaba yemek kaşığıyla 40 kaşık su sayıp koyduk içine de alyanısımı attıp banyo suyuna ekledik kızımı yıkadık annemde yasini şerif okudu sonra bende yıkandım aşşağı kattaki komşuya indi o da bize yumurta verdi:) kırkımız uçtu sonuçta kızım hala deli:)
fakat bişey önemli kızım benim yersiz yere ağlıyodu googledan araştırdım ashabı keyf duasını yazıp birde cevşenülle beraber astım kızım çok zıplıyodu yatarken biraz azaldı bence deneyin herşey dua ile, süt için bol bol su için soğan, marul, ceviz çok artırıyo bende kızım doymuyo diye çok üzülüyodum dr sakın pes etme sıksık emzir doğa zaten büyütür dedi gaz ilacı bi sürü şey denedik zinco, sapsimleks, om-x en son infocal diye bi şurup kullanıyoruz baya iyi geldi, Kolik CD’si | Kolik Bebek bu sitedeki müziklerde rahatlatıyo ama en iyisi elektrik süpürge sesi tabi gecenin köründe ne kadar açabilirsek:)
hepimizin bebişler sağlıkla büyüsün inşlh

Canım yeni gördüm yazdıklarını biraz geç oldu ama cevap yazayım yine de..benim de sütüm bi azalıyo bi normale dönüyo..
Ahhh ahh başlıca etken stres tabiki ben de çok sıkıntı yaşadım anında azaldı...
yediğim şeyleri yazaayım canım. dut kurusu, incir kurusu, humana still tee, hurma, süt (gaz yapıyo dediler ama ben içtim bende gaz yapmadı), kuru üzüm hoşafı, bol su, tahin-pekmez, kestane (doktor söylemişti)..vs ne bulduysam yiyip içiyorum. 3 gündür azdı sütüm,yavaş yavaş çoğalıyor..yiyip içtiklerimin de etkisi olmuştur ama en önemli şey stresten uzak durmak. o da çok zor ne yazıkki. benim de kv burdaydı, çok zor günler geçirdim.. dün gitti, anında sütüm çoğalmaya başladı :))

selam kızlar ve düşman işgalinden kurtulanlar. çok hoşuma gitti bu
benim bebişin kıyafetleri olmamaya başladı. netten mağaza araştırıyorum. yarın alışverişe gidicem. nerden alsam bilemiyorum. fikriniz varsa önerilere açığım. anadolu yakasındayım(ümraniye-kozyatağı civarları )

ah canım ya şimdi nasıl acaba umut bebek

paylaşım için teşekkürler

buna bayıldım kızım da çok sevdi :)

canım sancılarımız bitmiyo malesef kıvranıyo hep çocuğum birde kesik kesik işyo demiştim ya burda işerken ağlıyodu geçen hafta idrar kültürü iştemişti doktorum malesef iyi çıkmadı antibiyotık verdi ve üniversite yada araştırmaya götürmemi söyledi

gözün aydın canım benimm. bu arada soğan gaz yapıyomuş haberin olsun fazla yeme

Selam guzellerr,gun icinde kuzulari nerde yatiriyosunuz?
Benim genelde salonda pusetinde uyuyo kizim.yatak odasinda besigi gunduz oraya atmiyorum pek,annem dun yerine yatir kizi diyince kafama takildida benimde..

Kizlar dun ve onceki gece hic sutum yoktu diyebilirim ve dun aksam uzeri kendimi besiye cektim nerdeyse Yediklerim;
-uzum ve kayisi hosaf
-kuru sogan bol sumakli
-dut pekmezli tahin
-bol cay ve humana
-su 1.5 litre
Vee uykuuuu.sonrasinda taş kesti gogsum o kadar dolduki.

Dun gece kizim uzun zaman sonra 2-3 saat araliklarla emdi ve uyudu.hic bolunmedi bile uykusu,bez bile degismedik
Sabah 9da kalktik beraber.ama kizlar bu gaz mevzusu kesinlikle anneden anneye ve bebekten bebege degisen bi durum.
Yani bana gaz yapan bise baskasina yapmayabilir,yada baskasina yapan bana yapmaz.
Ben oglumu emzirirken bu aylarda abartmiyorum kuru fasulyede yerdim kolada icerdim.
Ama kizimda süt dahi icemedim gazli bi bebek oldugu icin,yani eger cok fazla gaz sikintisi olmayanlar kendini ve bebegi alistirmasin cok kisitlamaya.ben boyle iyi gittikce artirmayi dusunuyorum yediklerimi.cunku ne yemek yapicami sasiriyorum artik kış gunu.yemeklere hasret kaldim resmen.

slm kızlar nasılsınız bizim gaz sancımız devam ediyor kurtulamadı kuzucuğum hala böylede sürüp gidecek sanki iyice umudumu kaybettim zeytinyağ yardımı olmadan kakasını yapamıyor kıvranıp duruyor

Selam guzellerr,gun icinde kuzulari nerde yatiriyosunuz?
Benim genelde salonda pusetinde uyuyo kizim.yatak odasinda besigi gunduz oraya atmiyorum pek,annem dun yerine yatir kizi diyince kafama takildida benimde..
Gunduz ayri yeree gece ayri yerde yatirin ayrim yapabilsin gunduz ev aydinlik olsun gece yatscagi yerin karanlik olmasini oneriyorlar

canım dün bi arkadaşım oğluna kullanıyomuş eğri otu diye ağaç dalı gibi bişey verdi su da kaynattım 1 tatlı kaşığı verdim kızıma baya faydası oldu çok acı ama bence bi dene valla bende içmiştim bana bile faydası oldu

mrb kızlar.bizimde bugün doktor kontrolümüz vardı kalça çıkılığı testi falan yaptırdık iyi çıktı çok şükür.ama bu aralar çok huysuz akşama doğru bi uyanıyo gece 12lere kadar ayakta ağla ağla bi hal oluyor.sadece memeye gelince susuyo kolik varmış kızımda 3,4 ay devam etcekmiş bu böyle.. şurup falan verdi doktor deniycez bakalım umarım biraz olsun sakinler.o kadar yorgun düşüyorumki uyumadığı zamanlar çok zormuş bu kolik denen şey

ah canım o daha minnacık yahu

kıyamam ben ona... Allah acil şifa versin.

canım benim gaz sancısı ne zor off. ben sıcak su torbası kullanıyorum, rezene çayı ve bir de dut kurusunu kaynatıp bir çay kaşığı suyundan ona da içiriyorum sanki rahatlıyor pırt pırt
hele sıcak su torbasına bayılıyor geçen bezini açtığımda maşallah hem bir sürü gaz çıkarttı hem de kakasını yaptı

hem ne zor ne zor Allah kolaylık versin

Hamilelik ve Annelik » Buzuki Orhan Osman bebeğiniz Ağlamasın dinle

bunları dinletmeyi dene belki işe yarar

Sagol kizlar cikmam lazim ben benim minik cabavari uyutmustum 5 dakika once simdi hickirik sesi geliyo :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…