- 19 Aralık 2008
- 13.816
- 429
- 448
- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
mrb kızlar.bizimde bugün doktor kontrolümüz vardı kalça çıkılığı testi falan yaptırdık iyi çıktı çok şükür.ama bu aralar çok huysuz akşama doğru bi uyanıyo gece 12lere kadar ayakta ağla ağla bi hal oluyor.sadece memeye gelince susuyokolik varmış kızımda 3,4 ay devam etcekmiş bu böyle.. şurup falan verdi doktor deniycez bakalım umarım biraz olsun sakinler.o kadar yorgun düşüyorumki uyumadığı zamanlar çok zormuş bu kolik denen şey
slm kızlar nasılsınız bizim gaz sancımız devam ediyorkurtulamadı kuzucuğum hala böylede sürüp gidecek sanki iyice umudumu kaybettim zeytinyağ yardımı olmadan kakasını yapamıyor kıvranıp duruyor
Selam guzellerr,gun icinde kuzulari nerde yatiriyosunuz?
Benim genelde salonda pusetinde uyuyo kizim.yatak odasinda besigi gunduz oraya atmiyorum pek,annem dun yerine yatir kizi diyince kafama takildida benimde..
Sagol kizlar cikmam lazim ben benim minik cabavari uyutmustum 5 dakika once simdi hickirik sesi geliyo :))
canım sancılarımız bitmiyo malesefkıvranıyo hep çocuğum birde kesik kesik işyo demiştim ya burda işerken ağlıyodu geçen hafta idrar kültürü iştemişti doktorum malesef iyi çıkmadı antibiyotık verdi ve üniversite yada araştırmaya götürmemi söyledi
Selam guzellerr,gun icinde kuzulari nerde yatiriyosunuz?
Benim genelde salonda pusetinde uyuyo kizim.yatak odasinda besigi gunduz oraya atmiyorum pek,annem dun yerine yatir kizi diyince kafama takildida benimde..
emzirdikten hemen sonra hıçkırık tutuyosa bi çay kaşığına bi damla limon damlatıp versene hemen kesiliyo tekrar emzirip gaz çıkarmaz zorunda da kalmıyosun
Kizlar dun ve onceki gece hic sutum yoktu diyebilirim ve dun aksam uzeri kendimi besiye cektim nerdeyseYediklerim;
-uzum ve kayisi hosaf
-kuru sogan bol sumakli
-dut pekmezli tahin
-bol cay ve humana
-su 1.5 litre
Vee uykuuuu.sonrasinda taş kesti gogsum o kadar dolduki.
Dun gece kizim uzun zaman sonra 2-3 saat araliklarla emdi ve uyudu.hic bolunmedi bile uykusu,bez bile degismedik
Sabah 9da kalktik beraber.ama kizlar bu gaz mevzusu kesinlikle anneden anneye ve bebekten bebege degisen bi durum.
Yani bana gaz yapan bise baskasina yapmayabilir,yada baskasina yapan bana yapmaz.
Ben oglumu emzirirken bu aylarda abartmiyorum kuru fasulyede yerdim kolada icerdim.
Ama kizimda süt dahi icemedim gazli bi bebek oldugu icin,yani eger cok fazla gaz sikintisi olmayanlar kendini ve bebegi alistirmasin cok kisitlamaya.ben boyle iyi gittikce artirmayi dusunuyorum yediklerimi.cunku ne yemek yapicami sasiriyorum artik kış gunu.yemeklere hasret kaldim resmen.
Valla ben tekrar emzirip tekrar gazini cikariyorum simdiye kadar sut disinda bisey vermedim kizima .. Limonu ben bile agzima koyamiyorum yazik teyzesi o nasil icsin :)
canım kakasını bir hafta yapmasa normalmiş sadece anne sütü alıyorsa.bende herşey denedim zeytinyağı fitil ama gereksiz miş yediklerime dikkat ettim şimdi günlük nerdeyse her bezi kakalı bulgur süt yapıyor ama kabız yapıyor çocuğu pirinç patates ve ekmek.nişastalı şeyler kabızlık yapıyor.yani kabız değiller tabiki öyle olsa top top ve katı yaparlar zaten.ama geciktiriyo.ben çavdar ekmeği yiyorum bol bol marul yiyorum hayatımdan herşeyi çıkardım köfte bile yemiyorum baharatlı diye et tavuk bile gaz yapıyor hele sütlaç süt ve yoğurt ayran o kadar gaz yapıyorki ne yapalım bu dönem bitene kadar devam.bi de kuru kayısı ve incir yiyorumslm kızlar nasılsınız bizim gaz sancımız devam ediyorkurtulamadı kuzucuğum hala böylede sürüp gidecek sanki iyice umudumu kaybettim zeytinyağ yardımı olmadan kakasını yapamıyor kıvranıp duruyor
canım kakasını bir hafta yapmasa normalmiş sadece anne sütü alıyorsa.bende herşey denedim zeytinyağı fitil ama gereksiz miş yediklerime dikkat ettim şimdi günlük nerdeyse her bezi kakalı bulgur süt yapıyor ama kabız yapıyor çocuğu pirinç patates ve ekmek.nişastalı şeyler kabızlık yapıyor.yani kabız değiller tabiki öyle olsa top top ve katı yaparlar zaten.ama geciktiriyo.ben çavdar ekmeği yiyorum bol bol marul yiyorum hayatımdan herşeyi çıkardım köfte bile yemiyorum baharatlı diye et tavuk bile gaz yapıyor hele sütlaç süt ve yoğurt ayran o kadar gaz yapıyorki ne yapalım bu dönem bitene kadar devam.bi de kuru kayısı ve incir yiyorum
peki bişey soracam benim kızın hemen hemen her bezinde kaka oluyo yani az ya da çok ama oluyo sütüm yaramıyo diye düşünmeye başladım her bezde olması normal mi günde 6-7 bez değiştiriyoruz gündüz gece bi kere o da bazen çünkü uyanmadığı için yapmıyo annem acaba sütün yaramıyo mu dedi aklım karıştı :44::44::44::44::44::44:
Bizimki de oyle bol bol kaka yapiyor. Bence normal. Sutun yaramasa kilo almaz oradan anlarsin yaramadigini.
merhaba kızlar nasılsınız?
benim gögüsler yeni toparladı iyileşti yaralar bu seferde sağ göğsümü alamıyor yavrum çünkü yaradan oyulmuştu kenarı silindi tutamıyor basıyor çığlığı önceden alabiliyordu. solla emziriyorum sağ tarafıda sağıp veriyorum biberonla doktor kaşık biberon al ver dedi bugün aldım denedim oda akıtıyor sütü.önce memeyi veriyorum doymazsa sağdığım sütü yardım edin ne yapıcam ben?biberonla vermeyi devam edersem ya memeyi almazsa normal kaşıkla versem doyarmı bilmiyorum.çevrenizde varmı tek memeyle emzirenler nasıl yapıyorlar?
mrb kızlar.bizimde bugün doktor kontrolümüz vardı kalça çıkılığı testi falan yaptırdık iyi çıktı çok şükür.ama bu aralar çok huysuz akşama doğru bi uyanıyo gece 12lere kadar ayakta ağla ağla bi hal oluyor.sadece memeye gelince susuyokolik varmış kızımda 3,4 ay devam etcekmiş bu böyle.. şurup falan verdi doktor deniycez bakalım umarım biraz olsun sakinler.o kadar yorgun düşüyorumki uyumadığı zamanlar çok zormuş bu kolik denen şey
peki bişey soracam benim kızın hemen hemen her bezinde kaka oluyo yani az ya da çok ama oluyo sütüm yaramıyo diye düşünmeye başladım her bezde olması normal mi günde 6-7 bez değiştiriyoruz gündüz gece bi kere o da bazen çünkü uyanmadığı için yapmıyo annem acaba sütün yaramıyo mu dedi aklım karıştı :44::44::44::44::44::44:
merhaba kızlar nasılsınız?
benim gögüsler yeni toparladı iyileşti yaralar bu seferde sağ göğsümü alamıyor yavrum çünkü yaradan oyulmuştu kenarı silindi tutamıyor basıyor çığlığı önceden alabiliyordu. solla emziriyorum sağ tarafıda sağıp veriyorum biberonla doktor kaşık biberon al ver dedi bugün aldım denedim oda akıtıyor sütü.önce memeyi veriyorum doymazsa sağdığım sütü yardım edin ne yapıcam ben?biberonla vermeyi devam edersem ya memeyi almazsa normal kaşıkla versem doyarmı bilmiyorum.çevrenizde varmı tek memeyle emzirenler nasıl yapıyorlar?
ay kızlar benm kızım pişik olmusss
dötüü hep sivilce gibi kırmızıı
pişik kremi hemen etki yapmadı tabiiii
saf zeytinyagı sürdükk biraz toparladıı gibiii
başka bildiğini yöntem var mııı
dün portakal suyu içtim c vitamini olsun diye asitlliii diye biliyrdumda az içtimm belkide ondan olduuu
,
offf yasaya yasaya ögreniyoruzz ya bazı seyleriiii
ay kızlar benm kızım pişik olmusss
dötüü hep sivilce gibi kırmızıı
pişik kremi hemen etki yapmadı tabiiii
saf zeytinyagı sürdükk biraz toparladıı gibiii
başka bildiğini yöntem var mııı
dün portakal suyu içtim c vitamini olsun diye asitlliii diye biliyrdumda az içtimm belkide ondan olduuu
,
offf yasaya yasaya ögreniyoruzz ya bazı seyleriiii
Cooook gecmis olsun tatlim...
ah canım o daha minnacık yahu
kıyamam ben ona... Allah acil şifa versin.
canım benim gaz sancısı ne zor off. ben sıcak su torbası kullanıyorum, rezene çayı ve bir de dut kurusunu kaynatıp bir çay kaşığı suyundan ona da içiriyorum sanki rahatlıyor pırt pırt
hele sıcak su torbasına bayılıyor geçen bezini açtığımda maşallah hem bir sürü gaz çıkarttı hem de kakasını yaptı
hem ne zor ne zor Allah kolaylık versin
Hamilelik ve Annelik » Buzuki Orhan Osman bebeğiniz Ağlamasın dinle
bunları dinletmeyi dene belki işe yarar
çok geçmiş olsun canım inşallah bi sıkıntı çıkmaz bi an önce iyileşir bebişin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?