2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

evet canım sular temiz değil.ben kaynatılmış suyla yapmaya çalışıyorum banyosunu.ama sadece su da değil arkadaşımın bebeği hastalandığında elini hastalıklı birinin ellemesi bile bulaştırıyormuş.yani ne kadar dikkat etsek de olacağı varsa oluyor.neyse ki tedavisi var ve kolay Allah daha büyük dert vermesin canım.size tekrar geçmiş olsun.moralini bozma ki sütün etkilenmesin.

Merhabalar,
Bende aralık annesiyim, 6 aralık sabahı bebişimi aldım kucağıma.
Yavrularımız Allah a emanet olsun.

Aynen canım sular berbat ve sanırım salgın sulardan kaynaklı.Ben kızımı doğduğundan beri arıtma su ile yıkıyorum..
Zaten az bi su ile yıkanıyolar.Arıtıcısı olanlara tavsiye ederim arıtma su ile yıkayın özellikle kız çocuklarııııı,idrar yolu enfeksiyonunun en büyük sebebi sulardır zaten.
Ayrıca küvete doğrudan yatırmayın kuzuları kızlar,filede yıkayın muhakkak.yine özellikle kız çocuklarını.en çabuk kapmalarına sebep suya oturtmak.
Benim eşim su arıtma cihazı satıyo aklınızda olsun.almak isteyen olursa seve seve yardımcı olurum..

ay ne hastalığı bu çok geçmiş olsun canım idrar yolu enfeksiyonu mu? belirtileri neler? ay ben kız anasıyım güya hiç birşey bilmiyorum

artık dayanamıyorum şuan hem oğlumu hem sallıyorum hem yazıyorum sabah 7.30 da bır kalktık bır daha uyumadı benım de sınırlerım altust oldu sabah yataktan nasıl kalktıysam oyleyım ve delırmek uzereyım ben bugun oğluma bakamadım dıye ağlamaya da basladım uyutmak ıcın herseyı denedım ne yapıyorsunuz sız uyutmak ıcın değişik bısey bılen varsa ne olur soylesın

banyo yaptırmayı denedin mi canım ya banyo yaptır sonra sar sarmala ayağına yatır salla uyusun çok üzüldüm ya ben de geceleri deli oluyorum ama banyo yaptıktan sonra uyuyo benim kız sen de dene

Uzuldum canim. Memeni sikip baktin mi sutun var mi? Mama vermeyi dene belki ondandir.
Bir de kolik nedeniyle agliyorsa sac kurutma makinasi, aspirator, elektrikli supurge calistirmayi veya camasir makinasi calisirken ustune koymayi deneyebilirsin, sakinlestiriyor ve uyuyorlar. Bir de bizimki disariya cikarinca agliyorsa bile hemen susuyor, bebek arabasiyla veya arabada gezmeyi seviyor, hemen uyuyor.

Merhabalar,
Bende aralık annesiyim, 6 aralık sabahı bebişimi aldım kucağıma.
Yavrularımız Allah a emanet olsun.

merhaba benim kızımda 6 aralıkta dogdu birsey sorcam siz bebklerinize saf su veriyormusunuz? bi de ben kimyonlu su veriyorum gaz icin ama bi yandanda acabamı diyorum? bi zararı olur mu acaba?

Yaa disari cikiyomusunuz bu havalardaaa?

Kıyamam sana hiç öyle ben bu çocuğa bakamıyorum falan diye düşünme ona senden daha iyi bakacak başka kimse yok canım. banyo çok iyi gelir uyur inşallah hemen.

Cannim benim,emiim cok zordur durumun.boyle durumlarda en iyi cozum herkesin dedigi gibi banyo.suya girip cikmasi bile yeticektir,tabi toksaaa.baktinmi sutun geliyomu,sadece bi kere basini sampuanla ve kurula kuzunu suyu guzel sicak olsunki rahatlasin..umarim suan uyuyodur kuzun.

biyerde okudum gaz sancısı 4 ve 8. haftada pik yapar ve genelde 3. ay bitince geçermiş.8. haftadayız gerçekten pik yaptı ve 4. haftada pik yapmıştı çocuk zor uyuyor sürekli ağlıyorrr ne yapacağı şaşırıyorum NURVEY HARVEYSMİ NE öyle bitkisel ilaç verdi yeni başladım sabah ve akşam 1 çay kaşığı içriyorum sanki yaradı gibi kullanan varmı zararlı bişeymi bu.içinde KİMYON VE DERE OTU İÇERİKLİ YAZIYOR.

bide ben kendim kimyon rezene anason karışımı çay içiyorum benim gazım giderse bebekte gaz olmaz diye düşünüyorum DOĞRUMU BİLMİYORUM GERÇİ.

AYY BENDEDE AYNI DURUM VAR YA.emzikte almıyor bir alsaa çok rahatlarım herhalde

merhaba benim kızımda 6 aralıkta dogdu birsey sorcam siz bebklerinize saf su veriyormusunuz? bi de ben kimyonlu su veriyorum gaz icin ama bi yandanda acabamı diyorum? bi zararı olur mu acaba?

doktor bana sakın saf su filan verme pamukcuk olur dedii .

bikaç sorum var.CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM.

1-hangi bebek bezi daha güzel ben şimdi primanın çiş göstergelisini kullanıyorum hassas ciltler için olanı güzel gibi.başlarda göbek oyuntulu molfix aldım hiç güzel değildi.pampers prima aldım ehhh fena değil.en güzeli bu herhalde canım.ama NE KULLANIRSAM KULLANAYIM BEBEĞİM AYAK TARAFI LASTİKLİ OLAN KISMI HEP KIRMIZI İZ KALIYOR BEZİN NUMARASINI DEĞİŞTİRDİM GENE İZ VAR .bu lastik izi sizimkilerdede oluyormu.

2.poposu pişik olmasın diye zeytinyağı sür dediler sizce sürülürmü.karnına masaj için sürüyorum ama popoya sürülürmü zararlı omasın kaş yapayım derken.pişiğimiz bazen az oluyor gerçi hemende geçiyor ama zeytinyağı koruyorsa deneyeyim diyorum.

Son düzenleme:

merhaba hafta olarak değilde benim kızım dogumdan sonra aksam saatlerinde genelde sancılanıyor her aksam saat 5 ten 10 a kadar ayakta(bugun uyudu cok sukur tahtaya vurayım ) bez olarak bizde premium care kullandık evet cok iyi ama cok fiyatlı simdi prima aktif bebek kullanıyoruz memnunum.molfix ten bende hiç memnun kalmadım hep pisik oldu poposu kızımın..zeytinyagını annemde diyor sur diye ben daha surmedim ama bi zararı olmaz bence aksine faydası olur

merhaba bende premium kullanıyorum memnunum.o iz yapmmaması için bezin içindeki lastikli kısmı yırt elinle ben öyle yapıyorum sızdırmıyoda izde yapmıyo

pişik için ben sebamed kullanıyorum hiç pişik olmadı yavrum biraz pahalı ama olsun değer.

ben 2012 nisan annesıyım..en buyk oglum 12 kızım 10 3. cocugum 9 aylık yani bıraz tecrubem var :)) bebeklerınız 1- 2 aylık sızın heyecanlarınıza tanık olmak ıcın bır ugradım topıgınıze.allah bebişlerınıze saglık sıhhat versın tabı bırde bol uyku...:) sorularınız olursa cevaplamak ısterım

kullandıgınız pişik kremını neyle basladıysanız onla devam edın degıstırdıgınızde hemen pişik olacaktır.tecrubeyle sabıttır kızlar

pişik olmasın dıye zeytınyagını sureklı kullanmanı onermem ama pişik oldugunda zeytınyagı sürmenızın faydası cok olur..mesela dalin pişik kremı kullan onu her kakadan sonra sür canım pişikten uzak olursunuz..

Son düzenleme:

Allah bağışlasın aynı gğn gelmiş dünyaya bizim melekler
Ben bebeğime su vermedim,yaz olmadığı için aşırı suya ihtiyaçları olmaz sanırım.Ne ile besliyorsunuz?Sadece anne sütü veriyorsanız eğer anne sütünün çoğu sudan oluştuğundan su ihtiyacını sütten alıyorlar diye biliyorum.
Bizde gazlıyız ilk günler dr zinco verdi fakat fayda etmedi bize,sonra nurse harvey vermeye başladım rahatlatıyor bizimkini çok şükür
Kimyonlu suyu ben içiyorum,bebeğime vermiyorum,verenler var okuyorum forumdan ama ben vermedim.
Bir de ben günde 2 bardak rezene çayı içiyorum.

Son düzenleme:

ben molfix,prima ve huggies kullandım,şuan huggies'te devam ediyorum.Ama hepsinde de taşma olayını yaşadım,bizde mi sorun var anlamadım.Pişik olmasın diye sürebilirsin tabii,kimyasal içerikli yağlardan,kremlerden çok daha iyidir zeytinyağı.

ben su vermiyorum,anne sütüyle alıyor zaten.Ama günde 1 çorba kaşığı kadar rezene çayı vermeye başladım.Zararı olmaz bence

((( Olmayınca olmuyor canım,bende de var o sorun,zamanla düzelir inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…