2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

Gunaydin uykusuz anneler ((

Kizlar benim kizimin kafasi pul pul oldu ya sac derisi dokuluyo kepek gibi ama saci var nasil dokulecek ???
Bi de gece 3 -5 arasinda uyanik kalmayi adet edindi benimki uyuyamiyorum bu saatler arasi ne yapmaliyim ???

Gunaydinlaar bebisim cok emiyo gaz sancisindan aksama sut kalmiyor sonra agliyor doymuyor. bende mama veriyorum basiyo cigligi yoksa. Gece mama verip oyle uyutuyorum gece uyudugundan sutler birikiyo sukur gunduz de bi emme duzenine sokabilsem uykusu hafif gunduz fazla uyumuyor emme aralarida az oluyor sutumde 2,5 3 saatte anca doluyo ne yapsamda duzene sokabilsem.

Bende rezene cayi veriyorum gunde 4 cay kasigi kadar iyi geliyor sanirim ama yavrum yapiyo ama nedense bu gaz hiic bitmiyor dun hic gaz olmayan bi vakit 3 te sancisi tuttu normalde 5 6 gibi basliyodu sabah neyse zar zor yapti. bide dun gece cok sasirtti beni mamasini verdim 11 gibi yatagina yatirdim kendim yatmaya hazirlandim geldim sesler cikariyo falan hic ellemicem seni dedim aglayana kadar bi uyumusum baktim saat 3 kendi kendine uyumus :) kucagimda uyutmak icin her gece debelenirim 12:30 1 gibi uyur. sabahta altina kadar gecmis cisi sanirim kipirdanmaktan ikinmaktan yavrum. prima kullaniyorum bende molfix pisik yamisti memnun kalmamistim. arada pisik kremi kullaniyorum sudocrem. simdi besiginde uyuyor kipir kipir bi derin dalmiyor cocuk yav.

Kizlar benim kizimin kafasi pul pul oldu ya sac derisi dokuluyo kepek gibi ama saci var nasil dokulecek ???
Bi de gece 3 -5 arasinda uyanik kalmayi adet edindi benimki uyuyamiyorum bu saatler arasi ne yapmaliyim ???

canım anlattığın sanırım konak.döküldüğünde saçla beraber dökülür.çoğu bebekte oluyor.hangi şampuanı kullanıyorsun.mesela sebamed konak önleyici.
onu biraz büyüyünce zeytinyağı ve karbonatı sürüp yarım saat sonra banyo yaptırıp sonra ince bir tarakla tararsan geçecektir.ama şimdilik bence elleme çünkü çok küçükler bıngıldağa zarar verebiliriz belki.

Sapka takiyormusunuz cok sapka takinca sacli bebeklerde konak gorulebiliyormus terleyince hava almiyor ben baslarda kullaniyordum sonra cikardim.

Sapka takiyormusunuz cok sapka takinca sacli bebeklerde konak gorulebiliyormus terleyince hava almiyor ben baslarda kullaniyordum sonra cikardim.

Bebegimin saclari uzun zaten ama sapka takmiyorum hic sevmiyo cunku banyodan banyoya takiyoruz
Ayrica zaten sebamed kullaniyoruz sampuan olarak neden oldu anlamadim.

Ayrica kizlar benim bu sut sorunum gecmedi galiba ne yapsam eskisi gibi goguslerim dolmuyo kizimda hem gece hem gunduz 2 saatte bir emiyo ne yapmaliyim

Biz 2 kere bebek arabasiyla gezdirdik yarim saat kadar, hep uyudu ne zaman durduk o zaman agladi :) bir kere de benim kadin dogumcumu ziyarete oradan da babaanneyi ziyarete gittik. Astronot dedikleri paltodan var, onu giydirdik mi hic usumuyor.

Bizde dr asi vs ciktik ama gezme amacli hic cikmadik daha bugun ins siftah yapicaz :) astronot mont var bizimde,avm gidicez ve oralar sicak oluyo montunu cikaririm zaten

yok canım ben neredeyse ilk bi kaç gün hariç hiç kullanmadım.sevmedi bizim kız. ama yine de oldu maalesef.biraz da genetik.benim de küçükken çok olurmuş.

kızlar kızım artık 4 kilo oldu ya şimdi 1 numara mı alıcaz yine yoksa 2 numara beze geçme vakti geldi mi?

canım onu en iyi sen anlarsın.bebeğine bak dar geldiğini hissediyorsan geç.zaten 2 numara o kadar büyük değil ben mesela doğumdan itibaren 2 numara kullanıyorum.şimdi de 2 gündür 3 numaraya geçtim.rahat etsin çok sıkmasın istiyorum.

ay ne hastalığı bu çok geçmiş olsun canım idrar yolu enfeksiyonu mu? belirtileri neler? ay ben kız anasıyım güya hiç birşey bilmiyorum

kızımın kakasında entemoeba coli kisti diye birşey çıktı.10 gün antibiyotik verdiler.tecrübesizlik çok kötü birşey.bebeğimin ishal olduğunu bile anlamadım çünkü kakası baştan beri cıvıktı bende normal zannediyordum taki kakasında mukus görene dek.bebeğim çok kusuyordu sürekli ağlıyordu.hepsi bundanmış.doktor gaz sancısı diyordu meğer değilmiş.ilaca başlayalı rahatladı çok şükür.Allah ım başka dert vermesin.

İkisini de kullanabilirsin. Biz 4200 civarindayken 2ye gecmistik biraz buyuktu ama yine de olmustu.
Bizbugun 3e gectikbu arada 6 kg yi gectigimiz icin, koca popolu tombik oglum benim :)

ceevaplar için teşekkürler kızlar sanırım iki numara aldırıcam... yerim o tombik popoyu ben

ah kuzum geçmiş olsunn kıyamam. amin başka dert vermesin Rabbim. bizim de aklımızda bulunsun

bende sebamed pişik önleyici kullanıyorum pişik hiç olmadı şükür ama zeytinyağı iyi ise arada süreyim diyorum cildi yumuşacık kalsın diye.

ne zaman şu gaz sorunu biter kaç aylıkken biraz rahat nefes alıp uyuyabilecez en çok onu merak ediyorum.

bende bebeğe vermiyorum ama versem dahamı iyi acaba bilemedim.rezeneli su vermek istiyorum zararı olurmu ki acaba.

ayyyy bizdede aynı sorun var dalindi şampuanımız johson aldım bakalım azaltacakmı bilmiyorum ama sebamed almayı denemeyide düşünüyorum.

bendede aynı durum var boşalıyor resmen ve uyumadanda dolmuyor

biz nurse harves diye bir ilaç var gaz için bitkisel bir şurup bu bebekler için gazına birebir geliyo tadı da çok güzel şapır şapır yapıyo içerken :)

Ya benimkini kacinci deda uyuttum uyandi geri... Omzumda uyuyo yatagina koyuyorum gozlerini aciyo..
canım bebeğini biraz yor hırpala hoplat zıplat ben öyle yapıyorum çok yoruluyor bir uyuyor saatlerce maşallah.birde yatmadan önce yani 11 gibi gecebanyo yaptırıyorum yatırıyorum çok rahatlıyor.ha bir de yüzüstü yatırıyorum 2 gündür hiç uyanmıyor ben zorla uyandırıyorum çoğu zaman.çok rahat etti yavrum gece bir kere kalktı dün gece :)

Canim gece nasi guvenip birakiyosun yuzustuu?

Süt için ben günde 2 bardak sabah akşam humana still tea içiyorum,bir kasede hoşaf(ben hoşafı şeker katmadan yapıyorum,zaten kilo veremiyorum üstüne almamayım diye.)
Bulabilirseniz medine hurması günde bir kaç tane yiyebilirsiniz oda çok süt yapar.

canım benimde sütüm senin gibi gündüz bitiyordu gece kalmıyordu yani 12 gibi kalmıyordu ama herseferinde göğüsü değiştirerek var tamamen bitmiyor ve daha çabuk doluyor o zaman.birde her emzirmeden sonra yarım kilo su içiyorum bir şişe hazırladım damacanın yanına kaç kere emerse emsin yarım kilo su içiyorum dolduruyorum yine koyuyorum bu şekilde sabaha kadar su içiyorum kaç şişe oluyo hesaplayamıyorum ama sütüm baya arttı ben hiç mama vermedimbir de çocuğa kaşıklahiç birşey verme ebe söyledi hava yuttuğundan gaz yapıyor ben ilkten sağıp sütümü kaşıkla vermiştim sabahlara kadar uyumuyordu bağırmaktan yavrum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…